Hoe vaak moet je water drinken om af te vallen?

Er is geen ingesteld bedrag voor 'Gewichtsverlies', maar er zijn enkele richtlijnen om door te gaan!

Water (in welke hoeveelheid dan ook) zal geen gewichtsverlies eisen. Een calorietekort zal. Drinkwater zal echter een regulier spijsverteringsproces mogelijk maken. Dat maakt het algemene plan voor gewichtsverlies gemakkelijker!

Er zijn veel verschillende aanbevelingen die er zijn. Maar meer is niet altijd beter. De suggesties variëren van acht acht-ounce bekers tot de overdreven simplistische; "Tot je urine niet geel is."

Maar het maakt niet uit naar welk nummer je komt, de kans is groot dat het de verkeerde is!

Bekijk dit artikel trouwens als je wilt korte en informatieve gids over hoe je goed gehydrateerd kunt blijven!

Er is geen magisch nummer!

Waarom? Dit is de eenvoudigste uitleg; wanneer was de laatste keer dat je een figuur tegenkwam die uitlegde hoe elke mens - rekening houdend met idiosyncratische factoren; leeftijd, genen en fysieke omgeving, om er maar een paar te noemen - zou moeten werken?

Er kan niet één aanbeveling zijn voor zoveel verschillende mensen.

The Research Agrees

Gelukkig ondersteunen studies de logica van gezond verstand. Specifiek onderzocht een studie van de Universiteit van Lausanne in 2010 de geldigheid van "nieuwe aanbevelingen met betrekking tot watervereisten."

De belangrijkste afhaalmaaltijd? We kunnen geen aanbevolen doelen instellen, in plaats daarvan moeten we dagelijkse minima proberen.

De studie merkte op dat "de regulering van de waterbalans heel precies is" en dat "gezonde volwassenen de waterbalans nauwkeurig regelen".

Belangrijker is dat het onderzoek suggereert dat het instellen van een streefcijfer, of zelfs een minimumaantal, een nadelig effect kan hebben.

Het aanbevelen van een "magisch getal" kan leiden tot uitdroging, omdat u dagelijks verschillende vochthoeveelheden nodig kunt hebben. Die variaties zijn afhankelijk van de hoeveelheid activiteit, het weer en andere factoren.

Dus hoeveel moet je drinken !?

Wat kun je afnemen van de studie? Twee dingen; je lichaam is bedreven in het reguleren van water, en dat er te veel externe (en interne) variabelen zijn om een ​​dagelijks innamenummer aan te bevelen.

De studie concludeert dat er geen aanbevolen gemiddelde kan worden aanbevolen voor mensen in het algemeen. Hoewel een minimum ook onbevredigend is, stellen de onderzoekers een absoluut minimum van 1,5 liter water per dag!

Vermijd uitdroging!

Wat de wetenschap ook zegt, er is één ding dat we zeker weten, en dat is de schadelijkheid van uitdroging. Hier zijn enkele tips om dit te voorkomen;

  • Drink veel water vóór, tijdens en na elke lichamelijke activiteit. Verhoog uw inname in warmere omgevingen tijdens intensievere oefeningen. Belast geen cijfers! Zorg ervoor dat je tijdens de hele oefening hydrateert. Tenminste elke 20 minuten.
  • Als u een eiwitrijk dieet volgt, verhoog dan uw inname. Trouwens, hier is een geweldige gids over alle voordelen van proteïnen!
  • Vermijd diuretica zoals alcohol, thee en koffie, wat uitdroging verergert!
  • Drink meer water als je voeding rijk is aan natrium.

Ik hoop dat het hielp. Succes!

Tweet