Gaat vegetarisch je helpen om af te vallen?

Het gerucht gaat dat Adele is afgeslankt door een strikt vegetarisch dieet te volgen. Of dat nu de waarheid of fictie is die veel mensen me hebben gevraagd, "gaat veggie een goede manier om af te vallen?" Het antwoord is een volmondig ja - maar alleen als je het goed doet.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is meer dan 65 procent van de Amerikaanse volwassenen van 20 jaar en ouder met overgewicht of obesitas, maar de prevalentie van obesitas bij vegetariërs en veganisten is minder dan 10 procent. Gemiddeld zijn de lichaamsgewichten van zowel mannelijke als vrouwelijke vegetariërs drie tot twintig procent lager dan die van omnivoren. Onderzoek heeft ook aangetoond dat overschakelen naar een gezond veganistisch dieet leidt tot gewichtsverlies, zelfs zonder veranderingen in lichaamsbeweging of limieten op portiegrootte, calorieën of koolhydraten. En, studies hebben een stijging van de calorieverbranding gevonden na veganistische maaltijden, wat betekent dat plantaardig voedsel efficiënter kan worden gebruikt als brandstof voor het lichaam, in plaats van te worden opgeslagen als vetachtige krachtige ondersteuning voor een plantaardig dieet. Maar in mijn jarenlange privé-praktijk heb ik ook mensen zien aankomen door vegetariër te worden, wanneer ze niet de juiste balans vinden. Hier zijn enkele vegetarische dos en niet:

DOEN streven naar kwaliteit
Om u te helpen af ​​te slanken en uw gezondheid te optimaliseren, moeten vegetarische of veganistische maaltijden veel groenten, fruit, bonen, linzen, volle granen, noten, zaden en gezonde plantaardige vetten zoals avocado bevatten. Ik heb tonnen 'junk food vegetariërs en veganisten' ontmoet die niet de minimaal aanbevolen porties van producten eten en leven van sterk verwerkt voedsel zoals pizza met nep pepperoni, veggie hotdogs, veganistische koekjes, snoep en ijs. Het gaat er niet alleen om de ingrediënten op dierlijke basis uit te halen; het gaat ook om het eten van compleet voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen.

NIET overdosis op kaas
Ounce for ounce, cheddar pakt vier keer de calorieën en negen keer het vet van kippenborst zonder vel, daarom heb ik nieuwe vegetariërs aankomen als ze kalkoensandwiches ruilen voor gegrilde kaassandwiches, of afhankelijk zijn van pizza en mac en kaas als nietjes. Als u besluit zuivel in uw dieet te houden, beperk u dan tot een goedkope maaltijd per dag met maximaal één gram echte, natuurlijke of biologische kaas. En blijf bij 0% biologische melk of yoghurt en plantaardige eiwitten zoals bonen en biologische tofu bij andere maaltijden.

NIET van proteïne afzien
Proteïne is een sleutelfactor in gewichtsbeheersing omdat het verzadiging stimuleert, de spieren in stand houdt en het metabolisme verbetert. Als je veganist wordt, let dan goed op je eiwitinname. Quinoa levert acht gram per kop gekookt, linzen pack 17 gram per beker gekookt, een portie extra stevige biologische tofu bevat 9 tot 11 gram, en amandelen zorgen voor 6 gram per ounce.

Drink GEEN producten
Gezondheidsbewuste vegetariërs zijn vaak fans van dranken die groene groenten en fruit combineren, maar een glas van 16 ounce kan meer dan 250 calorieën bevatten en voelt minder vullend aan dan eten dat heel produceert. U kunt bijvoorbeeld voor minder dan 250 calorieën eten:

1 kop rauwe broccoli - 20 calorieën
1 kop rauwe worteltjes - 50 calorieën
1 kop rauwe boerenkool - 35 calorieën
1 middelgrote appel - 80 calorieën
1 kop hele aardbeien - 50 calorieën

Ik raad sap en verse groente / fruitdranken aan aan klanten die een professionele atleet zijn en moeite hebben om de hoeveelheid producten te eten die ze nodig hebben voor brandstof en herstel. Maar voor mijn klanten die een uur per dag of minder trainen, die proberen af ​​te vallen, zijn vol fruit en groenten een veel betere manier om te voldoen aan de behoeften van hun lichaam en een verzadigd gevoel na maaltijden en snacks.

Voor meer informatie over hoe je vegetarisch of zelfs parttime gaat werken en een uitgebalanceerde plaat kunt maken, bekijk je mijn artikel over het eten van meer plantaardige maaltijden. En als je veganist wilt worden en er zeker van wilt zijn dat je voldoende voedingsstoffen zoals ijzer, zink en calcium binnenkrijgt, raad ik je ten zeerste een boek aan dat is geschreven door twee van mijn collega's Becoming Vegan: de complete gids voor een gezonde, gezonde plant Dieet.

  

Tweet