Low-Carb fruit en bessen - de beste en de slechtste - Diet Doctor

By - Bijgewerkt mei 2018

Wat zijn de beste en de slechtste vruchten en bessen om te eten op een koolhydraatbeperkt dieet? Hier is de korte versie: de meeste bessen zijn OK-koolhydraatarme voedingsmiddelen in gematigde hoeveelheden, maar fruit is snoep uit de natuur (en vol met suiker).

Raadpleeg voor meer informatie deze handleiding, met de koolhydraatarme opties aan de linkerkant.

Bessen

De bovenstaande getallen zijn de percentages verteerbare koolhydraten, d.w.z. netto koolhydraten (vezels worden niet geteld) - denk eraan als aantallen gram koolhydraten per 100 g bes (3½ ounces).

Frambozen, bramen en aardbeien kunnen in kleine hoeveelheden worden gegeten op een streng koolhydraatarm dieet en u kunt vrijwel alles hebben wat u wilt als u op een meer gematigd koolhydraatarm dieet bent.

Bosbessen bevatten een beetje meer koolhydraten, dus overdrijf ze niet - op een strikt koolhydraatarm dieet eet je ze slechts af en toe, in kleine hoeveelheden.

fruit

Dus hoe zit het met fruit? Zoals je kunt zien bevatten alle vruchten een flink aantal koolhydraten (meestal in de vorm van suiker). Dat is waarom fruit zoet is! Fruit is snoep uit de natuur.

Voor een gemakkelijke vergelijking zijn alle getallen nog steeds grammen van verteerbare koolhydraten per 100 gram (3½ ounces) van het fruit.

Een middelgrote appel (150 gram) kan ongeveer 18 gram koolhydraten bevatten.

Hoeveel fruit kan je hebben?

Dit betekent dat je in een keto-koolhydraatarm dieet (<20 gram per dag) waarschijnlijk beter af bent met een paar bessen. Of misschien een klein fruit als een pruim of een paar kersen, af en toe. Je kunt in plaats daarvan veel groenten eten. Je kunt gemakkelijk voedingsstoffen in fruit krijgen van groenten - zonder alle suiker. Er is dus geen behoefte aan fruit.

Zelfs op een meer gematigd koolhydraatbeperkt dieet (20-50 gram per dag) moet je voorzichtig zijn met fruit - waarschijnlijk niet meer dan ongeveer één per dag.

Op een liberaal koolhydraatarm dieet (50-100 gram per dag) kun je misschien twee of drie vruchten per dag persen, als dat je grootste koolhydraatbron is.

Zoals je ziet, zijn druiven en bananen de allerhoogste koolhydratenvruchten van allemaal.

Top 10 koolhydraatarme vruchten

Top 10 koolhydraatarme vruchten

Laten we zeggen dat je af en toe een fruit (of wat bessen) wilt eten, terwijl je nog steeds een relatief lage carburator moet blijven. Welke vrucht zou de beste keuze zijn?

Hieronder vindt u de beste opties, gerangschikt per gram netto koolhydraten per portie (een middelgrote vrucht of een halve kop). De opties met de laagste koolhydraten staan ​​bovenaan. Alle nummers zijn netto-koolhydraten.

  1. Frambozen - Een halve kop (60 gram) bevat 3 gram koolhydraten.
  2. Bramen - Een halve kop (70 gram) bevat 4 gram koolhydraten.
  3. Aardbeien - Eén kop (100 gram) bevat 6 gram koolhydraten.
  4. Bosbessen - Een halve kop (50 gram) bevat 6 gram koolhydraten.
  5. Pruimen - Een middelgrote (80 gram) bevat 6 gram koolhydraten.
  6. Clementine - Een middelgrote (75 gram) bevat 7 gram koolhydraten.
  7. Kiwi - Een middelgrote (70 gram) bevat 8 gram koolhydraten.
  8. Kersen - Een halve kop (90 gram) bevat 9 gram koolhydraten.
  9. Meloen - Eén kopje (160 gram) bevat 11 gram koolhydraten.
  10. Perzik - Een middelgrote (150 gram) bevat 13 gram koolhydraten.


Ter vergelijking, een middelgrote sinaasappel bevat ongeveer 15 gram koolhydraten, een middelgrote appel ongeveer 18 gram en een middelgrote banaan ongeveer 25 gram koolhydraten.

Is fruit niet natuurlijk?

De meeste mensen geloven dat fruit natuurlijk is, maar de vruchten van vandaag in de supermarkt hebben weinig gemeen met hoe fruit er vroeger uitzag:

Hoe fruit en groenten eruit zagen

Fruit is snoep uit de natuur.

Berry recepten

Een matige hoeveelheid bessen met weinig suiker kan OK zijn op een koolhydraatarm dieet. Dit zijn onze toprecepten:

Q & A

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over koolhydraatarm fruit, met antwoorden. Voor meer informatie, bekijk onze full-low-carb FAQ.

Welke vruchten zijn het laagst in koolhydraten?

Bessen zoals frambozen, bramen en aardbeien zijn de beste keuze, met een koolhydraatgehalte van ongeveer 5 of 6 netto grammen per 100 gram. Verder dan misschien een pruim of een paar kersen? Bekijk de bovenstaande visuele gids voor het exacte aantal koolhydraten voor alle gangbare fruitsoorten.

Welke vruchten bevatten veel koolhydraten?

De grootste boosdoeners zijn bananen, 20 netto koolhydraten per 100 gram, en druiven, met 16 netto-koolhydraten per 100 gram. Maar de meeste vruchten, waaronder sinaasappels en appels, bevatten vrij veel suiker en koolhydraten.

Wat is het beste fruit om te eten om af te vallen?

Er zijn geen goede vruchten om te eten als je wilt afvallen met een koolhydraatarm dieet. Maar een handjevol bessen is een redelijk veilige optie als je iets fruitigs wilt, zonder veel suiker te eten.


Volledige veelgestelde vragen over koolhydraatarm dieet

Low-Carb fruit en bessen - de beste en de slechtste - Diet Doctor

Voedseldatabase en calorieteller
De favoriete keuze voor de term "Aardbeien" is 1 kopje helften aardbeien die ongeveer 12 gram koolhydraten bevat. Het totale aantal koolhydraten, suiker, vezels en geschatte netto koolhydraten (niet-vezel koolhydraten) voor een verscheidenheid aan soorten en porties Aardbeien is hieronder weergegeven.

Bekijk andere voedingswaarden (zoals calorieën of vetten) met behulp van het onderstaande filter:bekijk meer resultaten voor aardbeien

Populaire keuze:

Voedingsfeiten
Portie: 1 kop, helften
 
Hoeveelheid per portie

Calorieën van Vet 4

Calorieën 49
 
% Dagelijkse waarden *
Totaal vet 0,46 g 1%
  Verzadigd vet 0,023 g 0%
  Meervoudig onverzadigd vet 0.236g  
  Enkelvoudig onverzadigd vet 0,065 g  
cholesterol 0 mg 0%
Natrium 2 mg 0%
Kalium 233 mg  
Totaal koolhydraat 11.67g 4%
  Voedingsvezels 3g 12%
  suikers 7,08 g  
Eiwit 1,02 g  
 
Vitamine A 0% Vitamine C 149%
Calcium 2% Ijzer 4%

     
   

Andere recentelijk populaire aardbeien:

Houd er rekening mee dat sommige voedingsmiddelen mogelijk niet geschikt zijn voor sommige mensen en u wordt aangespoord om het advies van een arts in te winnen voordat u aan een dieet of dieet begint. Hoewel de informatie op deze site te goeder trouw wordt gepresenteerd en als correct wordt beschouwd, geeft FatSecret geen enkele garantie of waarborg ten aanzien van de volledigheid of nauwkeurigheid en alle informatie, inclusief voedingswaarden, wordt door u op eigen risico gebruikt. Alle handelsmerken, auteursrechten en andere vormen van intellectueel eigendom zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Tweet