Bent u een kandidaat voor gewichtsverlies chirurgie?

Wat het betekent om een ​​kandidaat te zijn voor gewichtsverlies chirurgie

Niet iedereen is geen kandidaat voor afslankoperaties. Een kandidaat voor operaties voor gewichtsverlies moet veel dingen zijn: gezond genoeg om de procedure te verdragen, maar zwaar genoeg om de operatie nodig te hebben, in staat om het herstel aan te pakken en snelle fysieke veranderingen die plaatsvinden na de procedure. Ze moeten ook bereid zijn om grote levensveranderende veranderingen in hun levensstijl aan te brengen, waaronder gezond eten en routine-oefeningen.

Hoewel de uiteindelijke beslissing om al dan niet een afslankoperatie te ondergaan door uw chirurg wordt gemaakt, zijn er algemene richtlijnen waaraan de meeste chirurgen en verzekeringsmaatschappijen zich houden bij het kiezen van een geschikte patiënt.

Het is mogelijk dat uw chirurg verklaart dat u een uitstekende kandidaat bent en dat uw verzekeringsmaatschappij vaststelt dat u niet in aanmerking komt voor een operatie. In dat geval, terwijl uw chirurg bereid is om een ​​operatie uit te voeren, weigert uw verzekeringsmaatschappij de procedure te betalen. U kunt mogelijk uit eigen zak betalen, maar de kosten zijn aanzienlijk.

Bent u fysiek een goede kandidaat voor gewichtsverlies chirurgie?

Verrassend genoeg kunnen sommige patiënten te zwaar zijn om een ​​gewichtsverliesoperatie te ondergaan, omdat het risico opweegt tegen de mogelijke voordelen van de procedure of het risico van overlijden tijdens de procedure te hoog is. Zelfs vreemden, andere patiënten zijn mogelijk niet zwaar genoeg om in aanmerking te komen voor een afslankoperatie.

Degenen die te zwaar zijn, krijgen de opdracht om af te vallen voordat de chirurg kan doorgaan met de operatie, terwijl patiënten die te dun zijn, worden geadviseerd dat de risico's van een operatie opwegen tegen de voordelen in hun geval. Uw chirurg kan u adviseren of gewichtsverlies voorafgaand aan een operatie noodzakelijk is om de beste resultaten te bereiken.

Terwijl een paar centra in de Verenigde Staten bezig zijn met het uitvoeren van gewichtsverliesoperaties bij patiënten jonger dan 18 jaar, wachten de meeste chirurgen liever tot de patiënt ouder is en beter uitgerust om een ​​levensveranderende beslissing te nemen.

Als u andere gezondheidsaandoeningen heeft, zoals diabetes of een ander ziekteproces, kunnen deze aandoeningen een operatie voorkomen als ze niet goed onder controle zijn of uw chirurgisch risico dramatisch verhogen. Uw chirurg zal uw unieke gezondheidsgeschiedenis en huidige gezondheidstoestand in aanmerking nemen bij het bepalen of u een goede kandidaat bent voor een procedure om overtollig gewicht te verliezen.

Algemene richtlijnen voor afvallen van gewichtsverlies:

  • BMI van 40 of hoger
  • Comorbiditeit: u heeft een levensverkortend ziekteproces, hartaandoening, diabetes of obstructieve slaapapneu, die kan worden verbeterd door af te vallen.
  • Gedurende minstens twee jaar heb je geprobeerd om af te vallen.
  • Je bent langdurig zwaarlijvig geweest, minimaal drie tot vijf jaar.
  • U bent in staat om effectief voor uzelf te zorgen en de instructies van een arts op te volgen.
  • Je bent gemotiveerd om af te vallen en een gezonde levensstijl te behouden.
  • Je maakt geen misbruik van drugs of alcohol of hebt andere fysieke verslavingen. Als je een voorgeschiedenis van verslaving hebt, misbruik je niet langer actief drugs / alcohol.
  • U bent een niet-roker of bent gestopt met roken.
  • U bent een volwassene onder de leeftijd van 65 jaar.
  • U bent bereid om voorafgaand aan de procedure en na de operatie deel te nemen aan counseling.

Als u aan deze richtlijnen voldoet, bent u mogelijk een kandidaat voor een operatie om gewicht te verliezen. Uw chirurg zal degene zijn die de uiteindelijke beslissing neemt; deze lijst zou u echter moeten helpen bepalen of u aan de criteria voldoet.

Een woord van heel goed

Hoewel er een lijst met richtlijnen is voor wie in aanmerking kan komen voor een afslankchirurgie, zal uw chirurg bepalen of u een goede kandidaat bent nadat u uw gezondheidsgeschiedenis, gewicht en andere belangrijke factoren hebt beoordeeld. Uw chirurg zal u helpen te bepalen welke operatie voor u de juiste is, of uw risiconiveau aanvaardbaar is voor een operatie en of u na de procedure instructies kunt volgen, zodat u overtollig vet verliest en gezonder bent na de operatie dan daarvoor.

Tweet