Universalis-startpagina

"Zeven keer per dag prijs ik u." - Psalm 118 (119): 164

De Heer heeft ons geboden dat te doen bid zonder te stoppenen dit is wat de Uren ons helpen.

Ochtendgebed - aan het begin van het werk van de dag en de komst van het licht.

Daggebed - halverwege de ochtend, middag en middag om ons te verenigen met degene voor wie en door wie we werken.

Avondgebed - aan het einde van de dag werken om te bieden wat we hebben gedaan.

Nachtgebed - laatste ding 's nachts, om onze zielen tot God te prijzen.

En tenslotte is er het magnifieke Bureau van Lezingen, op welk moment van de dag is het het beste voor ons om na te denken over het mysterie van de zaligheid, met behulp van de Schrift en de geschriften van de kerkvaders.

"Het doel van het goddelijke ambt is om de dag en alle menselijke activiteiten te heiligen." - Apostolische grondwet, Canticum Laudis.

De liturgie van de uren is de rijkste enkele gebedsbron van de christelijke kerk, met gebeden, psalmen en lezingen voor elk van de uren, die elke dag en door de seizoenen heen veranderen.

Maar zulke rijkdommen komen op een prijs. Met meer dan duizend verschillende uren per jaar zijn de boeken dik en is het gebruik ervan complex. Zo complex dat het zelden voorkomt dat iemand de Uren reciteert behalve de geestelijken en religieuzen. Dat is niet zoals het zou moeten zijn. Deze schat is te wonderbaarlijk om het exclusieve bezit van onze dienaren te zijn:

"Het ambt is ... het gebed niet alleen van de geestelijkheid maar van het hele volk van God." - Apostolische grondwet, Canticum Laudis.

Als u een registratiecode heeft, klik dan hier voor instructies.

Lees het hier en nu

Volg de links op deze pagina. Er is één link voor elk uur. Ze bevinden zich aan de linkerkant als uw scherm breed is of, als het smal is, bovenaan.

Maak een bladwijzer voor hen en ze zullen altijd binnen handbereik zijn.

Naast de liturgie van de uren zijn de lezingen in de mis beschikbaar. Zo ook de Orde van de Mis.

  • Beperkte vertalingen: Om copyrightredenen kunnen de webpagina's de Graal-psalmen niet gebruiken in de liturgie van de uren, of (als u zich in de VS bevindt) de NAB-bijbel voor de lezingen en psalmen in de mis. De apps en programma's doen niet heb deze beperking.
  • Beperkte datums: u kunt alleen gisteren, vandaag en de komende week zien. De apps en programma's hebben deze beperking niet.

Apps en programma's

In plaats van de website te gebruiken, kunt u een Universalis-app gebruiken op uw iPhone / iPad, iPod Touch, Amazon Fire of Android-apparaat, en ook op Windows en de Mac. Dit zijn de voordelen:

  • Meer en betere vertalingen
  • Onbeperkte data: zo ver in het verleden en de toekomst als je wilt.
  • Geen internetverbinding nodig
  • Lay-out die is geoptimaliseerd voor uw computer of apparaat, vaak met een keuze aan letterstijlen en -groottes.
  • De Mass Today-pagina, die de Orde van de Mis combineert met de gebeden en lezingen van de dag, zodat de hele mis op één plek staat. Sommige priesters reciteren zelfs de mis op deze pagina.
  • Veel extra functies

Meer te weten komen

Volg de links voor meer informatie, aankoopinformatie en details over gratis proeven.

iPhone / iPad / iPod Touch

Amazon Fire / Kindle Fire / Android

ramen

Mac

e-books

Als je een Nook of een Kindle of een andere e-bookreader hebt, kunnen ze geen apps gebruiken. Maar u kunt nog steeds Universalis e-books krijgen, die bijna net zo goed zijn als een app. Een e-book van Universalis bestrijkt een vaste periode (een maand, een half jaar of een jaar) en heeft één hoofdstuk per uur per dag.

Meer te weten komen

Dagelijkse e-mailservice

Als u wilt, kunnen onze servers u de door u gekozen uren elke dag sturen, hetzij allemaal in een keer of in afzonderlijke e-mails.

Meer te weten komen

Gratis diensten

Katholieke kalender

Als je alleen de liturgische kalender wilt, met aantekeningen over de heiligen en feesten, heeft elk van de Universalis-apps en -programma's een gratis versie die je precies dat geeft.

RSS feeds

Als u blogs met een feedreader leest, kunt u op dezelfde manier wat Universalis-inhoud krijgen. Lees er hier meer over.

Twitter-feed

We bieden nu een Twitter-feed van de heilige van de dag. De feed heet @CatholicFeasts en wordt één keer per dag gepost. Hier is wat meer informatie.

Facebook pagina

Onze Facebook-pagina post ook de heilige van elke dag. Als u het leuk vindt, ziet u de heilige van de dag in uw nieuwsfeed.

Services voor webmasters

Als u een eigen website heeft, kunt u een Universalis-banner opnemen om de heilige of het feest van de dag te laten zien. Er zijn ook andere gratis services voor webmasters. Lees hier meer over hen.

Tweet