Spierstimulators, werken ze?

Spierstimulators werken ze?

The Scoop on Muscle Stimulators

Vraag: Waarom reguleert de FDA elektrische spierstimulators?

Antwoord: Elektrische spierstimulatoren worden beschouwd als apparaten onder de Federal Food, Drug and Cosmetic Act. Volgens deze wet en de voorschriften van het agentschap, is de FDA verantwoordelijk voor het regelen van de verkoop van alle elektrische spierstimulators in de Verenigde Staten. Daarom moeten bedrijven voldoen aan de toepasselijke FDA-vereisten voor de voorafgaande marktautorisatie voordat ze hun stimulators legaal kunnen verkopen. De meeste elektrische spierstimulators (EMS-apparaten) die zijn beoordeeld door de FDA zijn bedoeld voor gebruik in fysiotherapie en revalidatie onder leiding van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Als een bedrijf EMS-apparaten rechtstreeks aan consumenten wil verkopen, moet het bedrijf de FDA laten zien dat het veilig en effectief in die omgeving kan worden gebruikt.

Vraag: Deze elektrische spierstimulators worden niet alleen geadverteerd om de buikspieren steviger te maken, te verstevigen en te versterken, maar ook om gewichtsverlies, omtrekvermindering en "keiharde" buikspieren te bieden. Werken ze echt?

Antwoord: Hoewel een EMS-apparaat tijdelijk een spier kan versterken, versterken of verstevigen, zijn op dit moment geen EMS-apparaten verwijderd voor gewichtsverlies, omtrekvermindering of voor het verkrijgen van "keiharde" buikspieren.

Vraag: maakt de FDA zich zorgen over de ongereguleerde marketing van deze apparaten?

Antwoord: ja. FDA heeft meldingen ontvangen van schokken, brandwonden, blauwe plekken, irritatie van de huid en pijn in verband met het gebruik van sommige van deze apparaten. Er zijn enkele recente meldingen van interferentie met geïmplanteerde apparaten zoals pacemakers en defibrillatoren. Sommige verwondingen vereisten een ziekenhuisbehandeling. Het is erg belangrijk dat deze apparaten op de juiste manier worden ontworpen, gefabriceerd en geëtiketteerd met duidelijke en volledige gebruiksinstructies en dat iedereen die ze gebruikt de instructies zorgvuldig opvolgt. FDA is ook bezorgd omdat veel van deze apparaten kabels en leads hebben. Als die kabels en leidingen niet voldoen aan de elektrische veiligheidsnormen, bestaat de mogelijkheid van elektrocutie door gebruikers en andere leden van het huishouden. FDA onderzoekt momenteel bedrijven die EMS-apparaten illegaal in de handel brengen.

Vraag: Wat bereikt de FDA-regelgeving?

Antwoord: Bedrijven die EMS-apparaten op de markt brengen, moeten voldoen aan de toepasselijke FDA-vereisten voor de voorafgaande markttoezicht voordat ze legaal hun apparaten mogen verkopen. Het bedrijf moet kunnen aantonen dat deze apparaten net zo veilig en effectief zijn als vergelijkbare apparaten die legaal op de markt worden gebracht. Apparaten mogen alleen op de markt worden gebracht voor gebruik dat is gemaakt voor het apparaat of voor gebruik dat het bedrijf kan ondersteunen met gegevens. Op dit moment is de FDA niet op de hoogte van wetenschappelijke informatie ter ondersteuning van veel van de promotieclaims die worden gedaan voor het promoten van veel apparaten op televisie, infolercials, kranten en tijdschriften.

Vraag: Waarom zou ik een elektrische spierstimulator moeten kiezen die legaal op de markt wordt gebracht volgens de FDA-voorschriften?

Antwoord: Elektrische spierstimulators die niet aan de FDA-vereisten voor de eerste markt voldoen, zijn illegaal en de FDA heeft niet bepaald of ze op de juiste manier zijn ontworpen, gefabriceerd en geëtiketteerd om redelijke zekerheid te bieden dat ze veilig en effectief zijn.

Vraag: Betekent dit dat het onveilig is om een ​​elektrische spierstimulator te gebruiken die niet voldoet aan de FDA-vereisten?

Antwoord: Het gebruik van een product dat niet voldoet aan de FDA-vereisten is niet noodzakelijkerwijs onveilig of gevaarlijk. Maar het zou kunnen zijn. FDA heeft meldingen ontvangen van schokken, brandwonden, blauwe plekken, irritatie van de huid, pijn en interferentie met andere van cruciaal belang zijnde medische apparaten (bijvoorbeeld pacemakers) in verband met het gebruik van ongereguleerde producten. Niet-gereguleerde apparaten kunnen ook veiligheidsproblemen hebben die verband houden met kabels en leidingen die kunnen leiden tot accidentele schokken en elektrocutie door gebruikers en andere leden van het huishouden, waaronder kinderen.

Vraag: Als ik een elektrische spierstimulator gebruik die voldoet aan de FDA-regelgeving, zal het me dan hetzelfde effect geven dat veel sit-ups, maagcrunches en andere buikspieroefeningen zullen hebben?

Antwoord: Het gebruik van deze apparaten alleen geeft je geen "six-pack" -abs. Het toepassen van elektrische stroom op spieren kan ertoe leiden dat spieren samentrekken. Het herhaaldelijk stimuleren van spieren met elektriciteit kan uiteindelijk leiden tot spieren die in zekere mate worden versterkt en getemd, maar die op basis van de momenteel beschikbare gegevens geen grote verandering in uw uiterlijk zullen veroorzaken zonder toevoeging van een dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Vraag: Maar heeft de FDA geen elektrische spierstimulatoren vrijgemaakt om medische aandoeningen te behandelen?

Antwoord: ja. De FDA heeft veel elektrische spierstimulatoren vrijgemaakt voor gebruik op recept bij het behandelen van medische aandoeningen. Artsen kunnen elektrische spierstimulators gebruiken voor patiënten die spierheropvoeding nodig hebben, ontspanning van spierspasmen, toegenomen bewegingsbereik, preventie van spieratrofie en voor de behandeling van andere medische aandoeningen die meestal het gevolg zijn van een beroerte, een ernstig letsel of een grote operatie. . Nogmaals, het effect van het gebruik van deze apparaten is voornamelijk om een ​​patiënt te helpen herstellen van een verminderde spierfunctie als gevolg van een medische aandoening, niet om de spiergrootte voldoende te vergroten om het uiterlijk te beïnvloeden.

Vraag: Zijn er over-the-counter EMS-apparaten die voldoen aan de wettelijke vereisten van de FDA?

Antwoord: ja. Op dit moment is Slendertone Flex, op de markt gebracht door BMR NeuroTech, Inc., door de FDA goedgekeurd voor het verstevigen, versterken en verstevigen van de buikspieren.

Vraag: Hoe meld ik een probleem met een EMS-apparaat?

Antwoord: storingen in medische apparatuur kunnen rechtstreeks aan de fabrikant worden gemeld. U kunt ook rapporteren aan MedWatch, het vrijwillige rapportageprogramma van de FDA.U kunt op vier manieren een melding bij MedWatch indienen: online op http: //www.accessdatAnna: fdAnswer: gov / scripts / medwatch / per telefoon op 1-800-FDA-1088; door FAX op 1-800-FDA-0178; of per post aan MedWatch, Food and Drug Administration, HF-2, 5600 Fishers Lane, Rockville, MD 20857

Ga voor meer informatie naar de volgende gebieden:

  • Pump Fiction
  • Het vermijden van spierpijn: tips voor het kopen van fitnessapparatuur
  • "Rock Hard Abs" All Fluff
  • Gezond wooncentrum

Delen van bovenstaande informatie werden verstrekt met de vriendelijke toestemming van de Food and Drug Administration
(Http://www.fda.gov)

© 2005-2018 WebMD, LLC. Alle rechten voorbehouden.

Tweet