Veilige snackgids

Veilige snackgids

Enorme interactieve lijst van allergievriendelijke producten die door duizenden landelijke scholen wordt gebruikt om allergenen uit de klas en het huis te houden.

Weet u al over de gids? Klik op de knop rechts om de laatste kopie te downloaden. Eerste keer hier? Lees verder.

De Safe Snack Guide is een catalogus van algemeen verkrijgbaar voedsel dat we het hele jaar door voortdurend bijwerken. Naast het helpen van gezinnen, is de gids bedoeld als een hulpbron voor scholen, jeugdsportbonden, scoutinggroepen, clubs, feesten, speeldata en andere evenementen waar snacks kunnen worden geconsumeerd in de aanwezigheid van kinderen met voedselallergieën.

Klik om de sponsor te bezoeken

Kaart van scholen die vertrouwen op de veilige snackgidsDeze lijst biedt een effectief hulpmiddel voor duizenden scholen die allergeenuitsluitingsbeleid willen implementeren en wordt door tienduizenden ouders, leraren en schoolverpleegkundigen in het hele land vertrouwd.

Voordat u op een snacklijst vertrouwt of uw eigen snacklijst samenstelt, moet u begrijpen dat als gevolg van tekortkomingen in de Amerikaanse etiketteringsregels, het onmogelijk is om te bepalen of een product alleen veilig is voor het etiket. Daarom besteden we veel tijd om rechtstreeks met fabrikanten samen te werken om de producten in de gids te onderzoeken. De meesten zijn lid van het Partners Partnership van SnackSafely.com en hebben toegezegd om te vermelden hoe 11 allergenen worden verwerkt tijdens de vervaardiging van elk product.

Hoe de veilige snackgids is georganiseerd

De gids is gegroepeerd in categorieën, waaronder:

zoute krakelingen Rijst Snacks Alternatieven voor pindakaas Chocola
popcorn krakers Taarten / Muffins Snoep
Kaas Snacks Maïschips Granola / Trail-mixen Meel / Mixes
Aardappelchips koekjes Voeding / ontbijtgranen Frozen Desserts

Inzendingen kunnen als volgt worden voorzien van een speciale aanduiding:

 • Artikelen die worden voorafgegaan door een groene acht (8) worden vervaardigd in faciliteiten die vrij zijn van de Top 8 allergenen (pinda's, noten, eieren, melk, tarwe, soja, vis en schelpdieren) of expliciet op de markt worden gebracht door hun respectievelijke fabrikanten als zodanig.
 • Items voorafgegaan door een groen vinkje () worden vervaardigd in faciliteiten die vrij zijn van de pinda's, boomnoten en eieren of expliciet op de markt worden gebracht door hun respectievelijke fabrikanten als zodanig.
 • Artikelen met een groene driehoek (▲) worden vervaardigd in faciliteiten die vrij zijn van de pinda's en boomnoten of expliciet op de markt gebracht door hun respectievelijke fabrikanten als zodanig.
 • Items vermeld in vette letter zijn geverifieerd door directe deelname van hun respectieve fabrikanten aan het Partners Partnership van SnackSafely.com.
 • De overige items hebben een zwarte kogel (•) en zijn vrij van pinda's, noten en eieren als ingrediënten, en voor zover wij weten worden niet vervaardigd op lijnen die ook deze ingrediënten verwerken. Let daar op we hebben geen directe relatie met deze fabrikanten en vertrouwen vaak op periodieke oproepen naar hun klantenservice.

Klik om de sponsor te bezoeken

Elk exemplaar van de gids is gestempeld met 3 datums bovenaan de voorpagina:

 • De datum waarop de inhoud voor het laatst is bijgewerkt;
 • De datum waarop dit exemplaar van onze site is gedownload;
 • De datum waarop dit exemplaar vervalt. Na deze datum wordt u aangemoedigd om een ​​nieuw exemplaar te downloaden om er zeker van te zijn dat u nooit vertrouwt op informatie die verouderd is.

Onderdeel van het beleid van uw school om anafylaxie te voorkomen

Veel scholen hebben geen beleid met betrekking tot snacks in de klas, waardoor kinderen met voedselallergieën het risico lopen op contactreacties waaronder anafylaxie. Nog anderen vertrouwen op lijsten die oud zijn, verouderd zijn of aannemen dat het alleen raadplegen van het etiket voldoende is om een ​​voedselproduct veilig te maken. We moedigen scholen aan om de gids te gebruiken als onderdeel van hun respectieve allergeen-uitsluitingsbeleid.

We hebben een aantal bronnen die kunnen worden gebruikt in combinatie met de gids om het schoolbeleid te bevorderen:

 • Waarom uw kind Pindakaas niet naar school kan brengen (en wat u erover kunt doen) - Dit is een wijdverspreide open brief aan ouders die de noodzaak van allergeenverboden op een niet-confronterende manier beschrijft. We moedigen u aan om het te gebruiken als een sjabloon voor de specifieke omstandigheden van uw kind en de school te vragen het te verspreiden onder mede-ouders;
 • A Moms Perspective: een gids voor het registreren van uw voedsel Allergisch kind voor de kleuterschool - Dit is onze complete gids voor het inschakelen van uw school namens een kind met voedselallergieën. Zelfs als uw kind ouder is, suggereert dit artikel veel beleid dat door scholen zou moeten worden goedgekeurd om kinderen te helpen beschermen tegen anafylaxie.
 • Hulpmiddelen voor scholen - Alles wat een leraar, schoolverpleegkundige, hoofd- of PTA-organisatie nodig heeft om een ​​succesvol notenvrij klassenbeleid te implementeren. Middelen zijn onder meer een websitebadge, een sjabloon voor een noodplan, notenvrije borden voor scholen / klaslokalen, enz.

Klik om de sponsor te bezoeken

Waarschuwing

Ook al is er veel tijd geïnvesteerd in het onderzoeken en up-to-date houden van de gids, vertrouw er nooit op als een enkele hulpbron om een ​​kind te beschermen tegen voedselallergieën. Lees altijd het etiket voordat u een product koopt, want fabrikanten kunnen hun ingrediënten en processen op elk moment wijzigen.

Uw gebruik van de Veilige Snack Gids betekent dat u de disclaimers en waarschuwingen op de voorpagina heeft gelezen en begrepen en akkoord gaat met de Servicevoorwaarden. Het is altijd aan de ouder of voogd om overleg te plegen met de fabrikant en de definitieve beslissing te nemen dat een snack veilig is voor hun kind!

Print of deel dit artikel


Klik om de sponsor te bezoeken

Tweet