10 dodelijke voedingsmiddelen die je waarschijnlijk in je keuken hebt

Mensen zijn een van de weinige wezens op deze planeet die het vermogen hebben om ons elementaire overlevingsinstinct te negeren. We springen uit perfect goede vliegtuigen - iets dat nog steeds alarmen veroorzaakt bij de meest ervaren skydivers - en we duwen onszelf naar de rand van de dood en terug met fysieke eisen aan ons lichaam die de rede trotseren met activiteiten zoals ultra-marathons in de woestijn, leven in microzwaartekracht en het wereldrecord vestigen om je adem onder water te houden.

Maar hoe tegenstrijdig het ook klinkt, het testen van deze limieten is waarschijnlijk de reden waarom we ons het meest menselijk of het meest afgestemd voelen op de natuur en ons eigen potentieel - vooral als het gaat om zweven boven de lucht, acht voet in de lucht springen ... en het eten van de meest bizarre, zelfs gevaarlijke, gerechten voor ons op de eettafel.

Wat zijn enkele van de dodelijkste voedingsmiddelen die de wereld ooit heeft gezien? Giftig of schadelijk door ontwerp, geen ongeval, en iets dat ons vraagtekens zet bij ons verstand als we ervoor kiezen om een ​​hapje te nemen?

1. Fruit Seeds

(IStock)

Net als appels bevatten kersenpitjes een type waterstofcyanide dat blauwzuur wordt genoemd. Ga niet eten een kopje van de grond kuilen, of perzik en abrikozen kuilen voor die kwestie.

2. Rabarber

(IStock)

Rabarberblaadjes bevatten oxaalzuur, dat nierstenen veroorzaakt. Het kost 11 pond bladeren om dodelijk te zijn, maar veel minder om je ernstig ziek te maken.

3. Nootmuskaat

(IStock)

Nootmuskaat is eigenlijk een hallucinogeen. Ja, je kunt erover struikelen, maar er wordt gezegd dat het eten van slechts 0,2 oz nootmuskaat tot convulsies kan leiden en 0,3 oz tot epileptische aanvallen. Het eten van een geheel zal vermoedelijk leiden tot een soort "nootmuskaat-psychose", die een gevoel van naderend onheil bevat.

4. Aardappelen

(IStock)

Glycoalkaloïden, ook gevonden in de nachtschade, zijn te vinden in de bladeren, stelen en spruiten van aardappelen. Het kan zich ook in de aardappel ophopen als het te lang wordt gegeten, vooral in het licht. Het eten van glycoalkaloïden zal leiden tot krampen, diarree, verwarde hoofdpijnen of zelfs coma en de dood. Er wordt gezegd dat slechts 3 tot 6 mg per kilogram lichaamsgewicht fataal kan zijn. Vermijd aardappelen met een groenachtige tint.

5. Amandelen

(IStock)

Er zijn twee varianten van amandelen, zoete amandelen en bittere amandelen. De bittere bevatten vermoedelijk relatief veel waterstofcyanide. Er wordt gezegd dat zelfs het eten van slechts 7 - 10 rauwe bittere amandelen problemen kan veroorzaken bij volwassenen en fataal kan zijn voor kinderen.

6. Rauwe honing

(Flickr / tesKing-Italy / Daily Meal)

Omdat het niet past in het pasteurisatieproces waarin schadelijke toxines worden gedood, bevat ongepasteuriseerde honing vaak grijsanotoxine. Dat kan leiden tot duizeligheid, zwakte, overmatig zweten, misselijkheid en braken, die 24 uur aanhouden. Meestal kan slechts één eetlepel geconcentreerd grayanotoxine de bovenstaande symptomen veroorzaken. Het consumeren van meerdere eetlepels zou een slecht idee zijn.

7. Tomaten

(IStock)

De stengels en bladeren van tomaten bevatten alkalige giffen die maagagitatie kunnen veroorzaken. Van onrijpe groene tomaten is gezegd dat ze hetzelfde effect hebben. Je zou grote hoeveelheden moeten consumeren om fataal te worden. Niet echt risicovol, maar u kunt tomatenbladeren misschien niet eten.

8. Tonijn

(IStock)

Het gevaar in tonijn is het kwik dat de vis opneemt. Eenmaal in je lichaam zal kwik door je nieren gaan of naar je hersenen reizen en je zogenaamd waanzinnig maken. De FDA adviseert kinderen en zwangere vrouwen helemaal geen tonijn te consumeren. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het eten van een enorme hoeveelheid tonijn in een keer je zal doden, is het een goed idee om je wekelijkse inname te controleren. Klik hier om de tonijncalculator van de Environmental Working Group te bezoeken om te zien hoeveel wordt aanbevolen.

9. Cassave

(IStock)

De bladeren en wortels van cassave zijn verrassend rijk aan cyanide. Op dit punt kunnen we net zo goed wensen dat cyanide de heerlijkste, weelderige substantie op aarde was als we moesten sterven om te genieten van een hap ... er is echter niet veel smaak. Cassave is een tropische groente oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, maar is populair geworden in Afrika, met name voor zijn sap, dat kan worden gefermenteerd om een ​​drankje genaamd pitarry te produceren.

10. Cashewnoten

(IStock)

Ruwe cashewnoten die je misschien in een supermarkt vindt, zijn niet echt rauw, omdat ze zijn gestoomd om de urushiol te verwijderen, een chemische stof die ook voorkomt in gifsumak. Deze chemische stof kan hetzelfde effect veroorzaken als Poison Ivy of Gif Eik. Hoge niveaus van urushiol kunnen vermoedelijk fataal zijn. Mensen die allergisch zijn voor gifsumak hebben waarschijnlijk een fatale allergische reactie op het eten van echte rauwe cashewnoten.

Zie meer dodelijke voedingsmiddelen bij The Daily Meal

Meer van The Daily Meal

9 voedingsmiddelen die u Raw nooit zou moeten eten

Amerika's 50 meest krachtige mensen in voedsel voor 2014

Beste skigebieden voor eten

101 beste restaurants in Amerika voor 2013

Tweet