Wat is een lijst met Franse Verb Vervoegingen?

Vervoeging van Franse werkwoorden kan een echte nachtmerrie zijn. Maar hieronder zijn enkele regels om te leven door na te denken over het vervoegen van normale en onregelmatige werkwoorden. Bovendien vindt u de vervoegingen van de top 10 werkwoorden in de Franse taal.

Maak een bladwijzer van deze pagina! Je zult er vaak naar terugkeren.

Wat betekent het om een ​​werkwoord te vervoegen?

In het Frans, en ook in het Engels, kan het werkwoord veranderen afhankelijk van de persoon die aan het woord is en de context:

Ik ben, jij zij / hij / het is, wij / jij / zij zijn, ze danste, hij rende, we zongen, ze had kunnen hebben ...

Dat is wat vervoeging van een werkwoord betekent. Het vindt in feite de juiste werkwoordsvorm volgens componenten van de zin: het onderwerp, de tijd, de stemming en de stem.

French Verb Conjugations

In het Engels zijn er onregelmatige werkwoordsvormen zoals "zingen, zingen, gezongen" die je uit je hoofd moet leren. Anders is het meestal een kwestie van het toevoegen van een "s" aan hij / zij / het formulier in het heden (ze spreekt), "ed" in het verleden (ze sprak), en "zal" en "zou" voor de toekomst en voorwaardelijk (ze zal praten, ze zou praten). Dit is natuurlijk een vereenvoudiging. Maar over het algemeen is het vervoegen van een Engels werkwoord niet zo moeilijk.

Franse werkwoorden hebben meestal verschillende uitgangen voor bijna elk subject-voornaamwoord (je, tu, il-elle-on, nous, vous, ils-elles), en hetzelfde voor de tijden en stemmingen. Dus het juiste einde bedenken, zelfs als je weet welke tijd je moet gebruiken, kan een echte uitdaging zijn.

Regelmatige Franse Verb Vervoegingen

Sommige werkwoorden hebben voorspelbare conjugatiepatronen, waardoor ze een beetje gemakkelijker worden geconjugeerd. Zie hoe deze reguliere werkwoordsoorten zijn geconjugeerd:

 1. regelmatige --er werkwoorden
 2. reguliere -ir werkwoorden
 3. reguliere -re werkwoorden

Onregelmatige Franse Verb Vervoegingen

Maar deze onregelmatigheden maken het vervoegen van hen moeilijker.

In de onderstaande tabel staan ​​de meest voorkomende Franse onregelmatige werkwoorden. Helemaal boven aan de lijst staan être (te zijn) en avoir (te hebben), die worden gebruikt om samengestelde tijden in het Frans te bouwen (zoals passé composé, dit zijn hulp-werkwoorden).

J'ai étudié> ik heb gestudeerd
Je suis allé (e)> Ik ging

Er is een wezenlijk verschil tussen hun geschreven en hun uitspraak.

Beoordeel dus eerst je Engelse grammatica een beetje, en volg dan deze links om een ​​idee te krijgen van alles.

 1. Wat is een werkwoordsstemming? Wat is een werkwoordsstem?
 2. Wat is een werkwoordsvorm?
  Een gespannen woord verwijst naar een werkwoordsvorm die de tijd van de handeling van het werkwoord weergeeft. Zorg ervoor dat u deze links aandachtig leest. Ze zullen je meestal vertellen wanneer je de tijd moet gebruiken en hoe je deze tijd in het Frans moet opbouwen.
  * Le Présent - heden
  * L 'Imparfait - Imperfect
  * Le Passé composé - Present perfect
  * Le Passé simple - Preterite, Simple past
  * Le Plus-que-parfait - Pluperfect
  * Le Futur - Future
  * Le Futur antérieur - Toekomst perfect

  Als je eenmaal de logica achter de vervoegingen hebt begrepen, moet je ze in de juiste context oefenen. (Er is theorie, en dan is er de praktijk.) Frans leren in context is de beste manier om zowel grammatica als vocabulaire te onthouden.

  Hoe te onthouden Franse Verb Vervoegingen

  Concentreer je op de nuttigste tijden (présent, imparfait, passé composé) en wen er aan om ze in context te gebruiken. Als je ze eenmaal onder de knie hebt, ga dan verder met de rest.

  Ook sterk aanbevolen: training met een audiobron. Er zijn veel liaisons, elisions en moderne scheldwoorden gebruikt met Franse werkwoorden, en de geschreven vorm kan je voor de gek houden in een verkeerde uitspraak.

  Tweet