10 Verrassende voordelen voor Banaangezondheid

 • Foods
Bananen met de titel "10 Surprising Banana Health Benefits."

Bananen zijn een van de heerlijke snacks van de natuur, maar wist je dat ze ook vol zitten met gezondheidsvoordelen? De meesten van ons weten dat ze een geweldige bron van kalium zijn, maar ik ga enkele van de meer verrassende voordelen voor bananengezondheid delen - mijn favoriet is een katerbehandeling! Lees verder voor 10 voordelen voor bananengezondheid, die u meer energie, een betere spijsvertering en zelfs een betere kijk- en voelsprikkel zullen geven.

Top 10 Banaan gezondheidsvoordelen

1. Kalium

Kalium is een essentieel mineraal dat zorgt voor een goede hartfunctie en uw bloeddruk reguleert. Kaliumrijke voedingsmiddelen zoals bananen compenseren eigenlijk het effect van natrium (zout) bij het verhogen van uw bloeddruk. Dit, samen met een gezonde voeding en levensstijl, verlaagt het risico op een hartaanval en beroerte. (bron)

Dit is geen pseudowetenschap. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) biedt de bananenindustrie de mogelijkheid officiële uitspraken te doen, net zoals een farmaceutisch medicijn, met betrekking tot het verlagen van het risico op hoge bloeddruk en beroerte. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift van de American Heart Association suggereert dat het regelmatig eten van bananen het risico op een beroerte tot 20% kan verminderen. (bron)

Het kaliumgehalte van bananen komt ook uw nieren en botten ten goede. Verhoogde kaliuminname onderdrukt de calciumuitscheiding in de urine en voorkomt pijnlijke nierstenen. (bron)

Verminderde calciumuitscheiding betekent meer calcium om uw botten te conserveren. Dit betekent dat een banaan of twee per dag het risico op het ontwikkelen van osteoporose en broze botten kan verminderen. (bron)

Banaanplakken in een kom.

2. Verhoogde energie

Sportdranken, energiebaren en elektrolytgels zijn tegenwoordig erg populair, maar je ziet professionele atleten vaak net vóór en zelfs tijdens hun sport bananen eten.

Kijken naar tennis bijvoorbeeld, het is niet ongebruikelijk om te zien hoe de spelers tussendoor snacken op een stuk banaan. Als een banaan een professionele tennisspeler aan de gang houdt, moet hij hoog scoren als een gezonde energiebron.

Ik heb zelf geëxperimenteerd met - of zonder een banaan - en het lijkt altijd beter te doen als ik er een heb voor de training. Natuurlijke suikers van bananen, uitgebalanceerd met oplosbare vezels, geven me een langzame, stabiele energie-afgifte als ik een half uur voordat ik de sportschool eet gegeten word.

Sommige mensen maken zich zorgen over bananen die bloedsuikerspiegel verslijten, maar uit tests blijkt dat ze in werkelijkheid een glycemische index van ongeveer 52 hebben, met 24 g beschikbare koolhydraten (hoe minder rijp ze zijn). Dat is een glycemische lading in de buurt van 12, die niet zo hoog wordt geacht. Deze cijfers zullen uiteraard variëren afhankelijk van variëteit en rijpheid. (bron)

Bananen vormen een geweldige snack voor het werk om die in de middag ineenstorting te bestrijden. Ze zijn ook een goede keuze voor gewichtsverlies - een kleine banaan bevat ongeveer 100 calorieën en zal uw zoete hunkeren stillen.

Als je snoeprepen en ander junkfood kunt vervangen door bananen, is het een nuttige stap om af te vallen. Niet alleen dankt je lichaam je voor de vitamine- en mineralenboost, maar zal de energievrijgave veel consistenter zijn.

Een model met een banaan naast haar middel.

3. Verbeterde spijsvertering

De meesten van ons krijgen bijna geen vezels in onze voeding. Vezel is nodig om voedsel soepel door het spijsverteringskanaal te laten reizen. Het verbetert ook je stoelgang. Bananen zijn een geweldige bron van voedingsvezels.

Een paar bananen is een betere keus dan het nemen van een laxeermiddel om occasionele constipatie te behandelen.

Wat betreft een ander belangrijk element van de spijsvertering, bananen zijn rijk aan fructo-oligosacchariden (FOS). FOS is een prebioticum - d.w.z. het voedt de belangrijke "vriendelijke" bacteriën die in uw spijsverteringskanaal leven. Deze bacteriën helpen ons voedingsstoffen efficiënter te absorberen. (bron)

4. Genezen voor maagzweren en maagzuur

Bananen zijn een bekende remedie tegen brandend maagzuur. Ze helpen de pH van je maag in balans te houden en verbeteren de beschermende slijmlaag, waardoor de pijn wordt verlicht. Het vezelgehalte verplaatst ook voedsel sneller door je spijsverteringskanaal - waardoor reflux wordt voorkomen. (bron)

Regelmatig bananen eten kan helpen beschermen tegen maagzweren. Op de lange termijn verdikken bananen de beschermende slijmbarrière in de maag en voorkomen zo schade door zoutzuur. Bananen bevatten ook proteaseremmers die maagbacteriën helpen verwijderen die maagzweren kunnen veroorzaken. (bron)

Een capsule met bananen.

5. Vitamine B6

Bananen zijn bijzonder rijk aan vitamine B6. Deze vitamine is belangrijk voor het aanmaken van hemoglobine voor gezond bloed.

B6 is ook betrokken bij het handhaven van een goede bloedsuikerspiegel, het synthetiseren en afbreken van aminozuren en het produceren van antilichamen voor een sterkere immuunrespons in uw lichaam.

Slechts één banaan heeft een volledige vijfde van uw aanbevolen dagelijkse inname van vitamine B6. En ze smaken ook veel beter dan vitaminepillen! (bron)

6. Huidaandoeningen

Zelfs de huid van de banaan heeft zijn toepassingen. Het is geweldig voor de behandeling van huidaandoeningen zoals psoriasis en acne.

Wrijf de vers geschilde binnenkant van de bananenschil voorzichtig over het aangetaste gebied en laat het residu achter zodat het wordt opgenomen. Het vetzuurgehalte van de bananenschil helpt bij het verlichten van verschillende huidaandoeningen, maar ook bij een sterk hydraterende werking. (bron)

In het geval van psoriasis kunt u aanvankelijk wat meer roodheid opmerken, maar dit zou na een paar dagen gebruik moeten verbeteren. Patch-test op een klein gebied als u zich zorgen maakt. Het duurt meestal enkele weken voordat het volledige effect van deze behandeling is bereikt.

Banana peel-behandelingen zijn een traditionele remedie om wratten te genezen. Wrijf een klein stukje bananenschil over de wrat en plak het stevig op zijn plaats. Laat het een nacht staan ​​en herhaal dit proces gedurende minstens een week of totdat de wrat verdwijnt. (bron)

Veel online getuigenissen hebben goede resultaten gemeld met deze eenvoudige behandelingen, hoewel de resultaten met natuurlijke geneeswijzen kunnen variëren. Ik zou graag van iedereen horen die deze technieken zelf heeft geprobeerd.

Een model met bananen naast haar gezicht.

7. Andere vitaminen en mineralen

Naast de hierboven genoemde hoge niveaus aan kalium en vitamine B6, bevatten bananen ook een hoog gehalte aan vitamine C, magnesium en mangaan.

Ze zijn ook een bron van de meeste andere B-vitaminen en kleinere hoeveelheden sporenmineralen zoals jodium, ijzer, selenium en zink. (bron)

8. Een kankerjager?

Recent Japans dieronderzoek koppelde bananen die volledig rijp zijn (met donkere vlekken) aan de productie van een verbinding genaamd TNF-a. Dit is een cytokine waarvan wordt aangenomen dat het de potentie heeft om het aantal witte bloedcellen te verhogen, waardoor uw immuniteit wordt verhoogd en kankerachtige celveranderingen worden bestreden. (bron)

Persoonlijk sta ik niet te veel op dierenstudies. Hoe dan ook, het verhogen van de totale fruitconsumptie in uw dieet is consequent gekoppeld aan een lager risico op het ontwikkelen van verschillende kankers.

Een vrouw die naast wat fruit glimlacht.

9. Verbetert de stemming en vermindert stress

Bananen zijn een goede bron van het aminozuur tryptofaan dat je lichaam omzet in serotonine.

Naast vele andere dingen helpen goede serotoninespiegels je humeur te verbeteren, stress te verminderen en je algemene kijk- en geluksniveaus te verbeteren. Het helpt ook om je slaappatroon te reguleren.

Tryptofaan is een essentieel aminozuur omdat de enige manier waarop uw lichaam het krijgt, is door uw dieet. Bananen, hoewel zeker niet de hoogste bron die er is, zijn een van de gemakkelijkste manieren om iets meer tryptofaan te krijgen. Nog een reden waarom bananen zo'n heerlijke snack zijn voor als je gestrest bent op je werk. (bron)

Een bananen shake met bananen, ijs en een schijfje citroen.

10. Hangover Cure

Bananen zijn een goede keuze voor ochtenden wanneer je het de vorige avond een beetje overdreven hebt gemaakt. Een paar bananen vermengd met ijs, bessen en kokosmelk of koemelk maken een goede kater voor herstel.

Bijna alle gezondheidsvoordelen die we hebben besproken, spelen hier een rol. Natuurlijk is de betere oplossing niet de avond tevoren zoveel te drinken. Maar voor het geval, is het goed om wat bananen rond te hebben voor de volgende ochtend.

Omdat ik de neiging heb de mijne in bulk te krijgen en ze niet altijd afwerkt voordat ze te rijp zijn, snij ik graag overtollig vlees op hun laatste benen en doe ik ze in een bak in de vriezer. Deze zijn geweldig om rechtstreeks uit de vriezer in de blender te laten vallen in plaats van ijsblokjes voor briljante romige smoothies.

En hier is een smakelijk recept met angst voor bananen, aardbeien en peren!

Conclusie

Dus daar heb je het - 10 goede redenen om een ​​bos bananen op te pikken de volgende keer dat je boodschappen gaat doen. Terwijl pesticiden niet als een significant probleem met bananen worden beschouwd, zijn fairtradefruit het waard om te zoeken als je ze kunt vinden.

Hoe vind je het leuk om je bananen te eten? Alleen of gemengd met andere voedingsmiddelen - bovenop een gezonde muesli of gemengd in een smoothie? Ik ben erg geïnteresseerd in ideeën of suggesties voor een betere manier om van bananen te genieten.

Bronnen: 1, 2, 3, 4, 5

gerelateerde berichten

10 Verrassende voordelen voor Banaangezondheid

De gezondheidsvoordelen van banaan omvatten helpen met gewichtsverlies, het verminderen van zwaarlijvigheid, het genezen van intestinale aandoeningen, het verlichten van obstipatie en het genezen van aandoeningen zoals dysenterie, bloedarmoede, tuberculose, artritis, jicht, nier- en urinewegaandoeningen. Banaan kan ook helpen bij menstruatieproblemen en brandwonden. Het is goed voor het verminderen bloed druk, beschermt de gezondheid van het hart, stimuleert de stofwisseling en immuniteit, vermindert de ernst van zweren, zorgt voor gezonde ogen, bouwt sterke botten op en ontgift het lichaam.

Wat is banaan?

Bananen zijn langwerpige, licht gebogen eetbare vruchten met een vlezige buitenste schil die gemakkelijk kan worden verwijderd om het witte tot gele vlees bloot te leggen. Ze groeien in trossen aan de bovenkant van de vruchtplant en zijn er in verschillende kleuren, waaronder groen, rood, geel en bruin (wanneer ze rijp zijn). Een bananenboom is de grootste bloeiende kruidachtige plant ter wereld. De wetenschappelijke naam van bananen isMusa acuminata. De vrucht van de bananenboom wordt direct rijp gegeten of wordt opgenomen in fruitsalades, sap en shakes. Onrijpe bananen kunnen ernstige indigestie veroorzaken en mogen alleen in een gekookte vorm worden gegeten. Ook maken bananen een goede topping voor ontbijtgranen of een snack voor een snelle uitbarsting van energie. Bananen worden nu in meer dan 100 landen over de hele wereld geteeld en kunnen ook worden gebruikt voor het maken van vezels, bananenwijnen en zijn opgenomen in sierdecoraties.

Het belangrijkste onderscheid tussen bananen en plantains is dat plantains kleiner, stijfser en compacter zijn en traditioneel worden gegeten in Azië en andere tropische landen. Bananen komen vaker voor in Europa en Amerika en zijn zacht, woestijnfruit.

Banaanvoeding

Eén portie of 126 gram banaan bevat 110 calorieën en 30 gram koolhydraten. Ze zijn een rijke bron van eiwitten, kalium en voedingsvezels. Ze hebben nul vet en cholesterol, evenals te verwaarlozen natrium. Daarom worden bananen al jarenlang beschouwd als een van de gezondste opties voor fruitconsumptie.

Hun indrukwekkende voedingswaarde omvat vitamines zoals vitamine C, vitamine B6, riboflavine, folaat, pantotheenzuur en niacine, evenals sporen van andere vitamines. Bananen bevatten ook mineralen zoals fosfor, calcium, mangaan, magnesium en koper.

Gezondheidsvoordelen van Banana

Banaan heeft vele verbazingwekkende gezondheidsvoordelen, ze omvatten het volgende:

Lage bloeddruk

Bananen zijn een rijke bron van kalium, dus ze verlagen de bloeddruk. Door de spanning op slagaders en aders op te heffen, kan het bloed soepel door het lichaam stromen en verschillende organen van zuurstof voorzien om hun functie te vergroten. Dit kan atherosclerose en de daaropvolgende beroertes en hartaanvallen die zo vaak worden geassocieerd elimineren. De vezel in bananen schraapt ook overtollig cholesterol uit de bloedvaten en bloedvaten en vermindert verder de belasting van het cardiovasculaire systeem.

Behandelt astma

Een banaan per dag houdt astma op afstand! Volgens onderzoek verminderden kinderen die één banaan per dag consumeerden hun astma-risico met 34%.

Behandelt constipatie

Bananen bevatten aanzienlijke hoeveelheden voedingsvezels en helpen daarom bij een probleemloze stoelgang. Het ruwvoer kalmeert het uitscheidingsproces en verlicht een persoon van constipatie. Ze helpen ook bij de behandeling van andere darmaandoeningen.

Voorkomt rectumkanker

Het hoge vezelgehalte in bananen helpt de ontlasting op te bouwen en de peristaltische beweging van het lichaam te stimuleren, wat de stoelgang door het darmkanaal vergemakkelijkt. Dit kan col rectale kanker helpen voorkomen en ongezonde spijsvertering verminderen.

Geneest diabetes

Een banaan levert ongeveer 3 gram voedingsvezels op, wat gunstig is voor zowel type 1 als type 2 diabetici. Type-1-diabetici hebben misschien de bloedsuikerspiegel verlaagd en type-2 kan de bloedsuikerspiegel verbeteren.

Behoudt geheugen en versterkt de stemming

Het aminozuur tryptofaan in bananen speelt een vitale rol in het stimuleren van de stemming en het behoud van het geheugen. Bovendien helpt magnesium de spieren ontspannen en helpt vitamine B6 u goed te slapen.

Behandelt bloedarmoede

Bananen bevatten een hoog ijzergehalte en helpen daarom bij de behandeling van bloedarmoede, omdat ijzer een essentieel onderdeel is van rode bloedcellen. Bananen hebben ook een aanzienlijk gehalte aan koper, wat een belangrijk element is in de aanmaak van rode bloedcellen. Door het aantal rode bloedcellen te verhogen, voorkomt u niet alleen bloedarmoede, maar kunt u ook de bloedcirculatie naar alle delen van het lichaam verhogen, waardoor u zuurstof krijgt en de functionaliteit ervan wordt geoptimaliseerd.

Helpt bij gewichtsverlies

Bananen zijn handig voor gewichtsverlies, aangezien een banaan ongeveer 90 calorieën bevat. Ze bevatten ook veel vezels en zijn licht verteerbaar. Bovendien bevatten ze geen vetten. Daarom hoeft een persoon met overgewicht niet te veel te eten als zijn dieet bananen bevat omdat het erg vult. Het ruwvoer zal de persoon ook niet hongerig maken door de afgifte van het hongerhormoon, ghreline, te remmen. Dit vermindert overeten en helpt ook bij het afvallen.

Versterkt botten

De aanwezigheid van fructooligosaccharide, een prebioticum, is een heilzame bacterie in ons spijsverteringskanaal die de opname van mineralen en voedingsstoffen door het lichaam stimuleert. Bananen zijn ook gekoppeld aan een verhoogde opname van calcium. Calcium is het belangrijkste element in de productie en hergroei van botweefsel in het lichaam. Het vermindert onze kans om aangetast te worden door osteoporose en natuurlijke zwakte.

Ontstekingsremmende eigenschappen

De verbindingen in bananen zijn ontstekingsremmend van aard, wat betekent dat ze zwelling, ontsteking en irritatie door aandoeningen zoals artritis en jicht kunnen verminderen.

Verbetert visie

Bananen, zoals veel andere soorten fruit, zitten vol met antioxidanten en carotenoïden, evenals een gezonde mix van mineralen die de gezondheid van je ogen ernstig kunnen verbeteren. Maculaire degeneratie, staar, nachtblindheid en glaucoom zijn allemaal aangetoond te verminderen met de normale inname van bananen en andere soortgelijke vruchten.

Bevordert gewichtstoename

Bananen kunnen nuttig zijn voor gewichtstoename. Wanneer bananen worden geconsumeerd met melk, helpen ze om het gewicht van een persoon snel te verhogen. Melk levert de nodige eiwitten en bananen leveren de suikers. Bovendien, aangezien bananen gemakkelijk worden verteerd, kan een persoon met ondergewicht 5-6 bananen op een dag verslinden, afgezien van de reguliere maaltijden zonder geconfronteerd te worden met indigestie. Dit leidt tot een extra inname van 500-600 calorieën, wat behoorlijk nodig is voor gewichtstoename. Omdat bananen het vermogen hebben om direct energie te leveren, eten sportmannen bananen tijdens de pauze tussen games door voor een extra golf van energie.

Behandelt stapels (aambeien)

Bananen zijn gebruikt als een natuurlijke remedie voor stapels omdat het hoge vezelgehalte het gemakkelijk maakt om ontlasting te doorstaan. Het laxerende effect voorkomt elke vorm van spanning, en biedt zo verlichting en genezing van aambeien (gezwollen aderen rond de anusregio).

Behandelt Zweren

Traditioneel worden bananen gebruikt als een maagzuurremmer om maagklachten te kalmeren, omdat ze ook de zuursecretie kunnen onderdrukken. De proteaseremmers in bananen elimineren de schadelijke bacteriën die zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van maagzweren.

Voorkomt nieraandoeningen

Kalium en verschillende antioxidanten in bananen helpen de druk op de nieren te verlichten en stimuleren het plassen. Dit kan helpen voorkomen dat gifstoffen zich in het lichaam ophopen.

Verlicht menstruatieproblemen

Gekookte bananenbloemen helpen bij het verlichten van pijnlijk en overmatig bloeden tijdens de menstruatiecyclus en kunnen ook andere menstruatieproblemen verlichten.

Bananendieet

Het Morning Banana-dieet voor gewichtsverlies werd zo populair dat het leidde tot het tekort aan bananen in voedselwinkels in Japan. Dit dieet omvatte de consumptie van onbeperkte bananen met water in de ochtend, onbeperkte lunch en diner, maar geen woestijnen. En geen eten na 20.00 uur.

Gebruik van Banana

Voor een meer uitgebalanceerd dieet kun je op een van de volgende manieren bananen hebben:

 • Voeg een banaan toe aan je kom ontbijtgranen, haver of muesli om de voedingsstoffen te vergroten.
 • Voeg bevroren bananen toe aan je smoothie voor een heerlijke smaak.
 • Voeg rijpe gepureerde bananen toe in gebakken producten. Het is een goede vervanger voor olie en boter tijdens het koken.
 • Voeg banaan toe in cakes en koekjes. Het geeft ze een lekkere smaak.
 • Smeer de banaan in met geraspte kokos en bak hem. Geniet ervan als snack of je kunt het invriezen en als toetje eten.
 • Trek het af en heb het direct

Verschillende delen van banaan worden gebruikt voor het koken in verschillende landen. De vrucht wordt rauw of gekookt gegeten. Sommigen eten ook de schil of de schil van de banaan, die ook voedzaam zijn. Het bananenhart (bloem) wordt ook gebruikt in verschillende curries en soepen. De bananenbladeren worden gebruikt als verpakkingsmateriaal voor het bakken en koken van verschillende gerechten. Ze worden ook gebruikt als biologisch afbreekbare planten of containers. De stam van de plant wordt ook gebruikt in een Birmese schotel genaamd mohinga, een rijstnoedel met vissoep.

Bijwerkingen van banaan

Consumerende banaan kan enkele bijwerkingen hebben zoals:

 • Hoge kaliumspiegels: Bepaalde geneesmiddelen die worden gebruikt voor hartaandoeningen en hypertensie hebben het vermogen om de kaliumspiegel in het lichaam te verhogen. Deze omvatten bètablokkers en diuretica. Daarom wordt geadviseerd medicamenten te raadplegen voordat ze bananen aan hun dieet toevoegen.
 • Allergie: Mensen die allergisch zijn voor bananen kunnen last krijgen van jeuk, zwelling, netelroos en piepende ademhaling in de keel en de mond.
 • Migraine: diegenen die vaak migraine-aanvallen krijgen, wordt geadviseerd om niet meer dan een halve banaan per dag te hebben.
 • Maagdarmklachten: vanwege de overvloedige hoeveelheid vezels, kan het eten van te veel bananen verschillende gastro-intestinale stoornissen veroorzaken. Deze omvatten maagkrampen, een opgeblazen gevoel, gas en nog veel meer.
Tweet