7 dingen om te weten over het 500-calorie dieet

Een 500-calorie dieet is een extreme vorm van een zeer caloriearm dieet (VLCD). Het vereist dat je de hoeveelheid voedsel die je eet drastisch vermindert, meestal tot een maximum van 800 calorieën per dag.

VLCD's gebruiken maaltijdvervangers zoals drankjes, shakes en bereide voedselrepen in plaats van maaltijden voor ten minste twee maaltijden per dag. VLCD's zijn bedoeld voor mensen die erg overgewicht hebben en niet in staat zijn geweest om af te vallen na het uitproberen van veel dieetplannen.

Dit dieet kan gevaarlijk zijn en vereist medisch toezicht. Lees verder om meer te leren over de risico's en doelen van het 500-calorie dieet.

Een arts zal een 500-calorie dieet voorschrijven als hij of zij heeft besloten dat het van cruciaal belang voor u is om gewicht te verliezen. Ze doen dit door uw algemene gezondheidsproblemen af ​​te wegen tegen de risico's en mogelijke complicaties van drastische caloriereductie.

Als uw arts geen 500 calorieën dieet heeft aanbevolen, moet u dit dieet niet proberen. Een dieet als dit heeft risico's en voorzorgsmaatregelen die ermee samenhangen. Tijdens dit dieet moet een arts u begeleiden.

Sommige mensen gebruiken een 500 calorieën dieet als onderdeel van het recent gepopulariseerde 5: 2 dieetplan. Onder dit plan eet je een uitgebalanceerd mediterraan dieet met ongeveer 2000 calorieën gedurende vijf dagen van de week en beperk je jezelf tot 500 calorie-arme calorieën per dag gedurende de twee andere dagen. De twee "vastende" dagen zijn meestal niet opeenvolgend.

Er is zeer weinig bewijs om de voordelen van 5: 2 afwisselend diëten ten opzichte van dagelijkse caloriereductie te ondersteunen.

Je kunt een idee krijgen van hoeveel (of hoe weinig) 500 calorieën je hebt als je kijkt naar het aantal calorieën van populaire voedingsmiddelen. De USDA berekent dat twee handvol pinda's of een plakje pepperoni pizza ongeveer 250 calorieën bevat. Een appel bevat minder dan 80 calorieën, terwijl twee stukjes gebakken kip ongeveer 400 calorieën bevatten.

U kunt ook overwegen hoeveel calorieën u per dag verbrandt. Volgens de Harvard Medical School verbrandt een persoon van 185 kilo 72 calorieën door gewoon in een vergadering van een uur te zitten.

Een van de problemen met een 500-calorie dieet is dat het geen grenzen stelt aan de vetten en koolhydraten die je eet. Een portie chocoladetaart en een glas melk levert ongeveer 500 calorieën op. Die zogenaamde maaltijd komt echter niet eens in de buurt van het geven van de voedingsstoffen die je nodig hebt, zelfs als je gewoon in een vergadering zit.

Ongeacht het aantal calorieën, omvat een goed afgerond dieet groenten en fruit, magere eiwitten en volle granen. Gezond zijn gaat over veel meer dan alleen een nummer.

oefening

De grootste gevaren verbonden aan een 500-calorie dieet hebben betrekking op vitamine- en mineraaltekorten. Tekorten aan vitaminen en mineralen kunnen tot veel gezondheidsproblemen leiden. In feite kunnen de meeste mensen hun vitamine- en mineraalvereisten niet halen als ze minder dan 1200 calorieën per dag eten.

Bijvoorbeeld, volgens de Mayo Clinic, als je voeding het minerale zink mist, dat in pompoenpitten en rundvlees zit, kun je haaruitval krijgen.

Een lage ijzerinname kan leiden tot bloedarmoede, terwijl chronische lage inname van calcium en vitamine D later op het leven tot osteoporose kan leiden. Als u geen genoeg krijgt van de vitamine-niacine, die wordt aangetroffen in tonijn en dadels, loopt u mogelijk een risico op een hartaanval door verstopte slagaders. Overweeg altijd de volledige voedingsmake-up van het voedsel dat u eet, niet alleen hun calorieën.

Een 500-calorie dieet kan je ook in gevaar brengen voor spierverlies. Sharon Palmer, R.D., diëtist en auteur van "Plant-Powered for Life," wijst erop, "Zodra uw lichaam uw vetreserves heeft verbruikt, begint het gezonde spieren te verbranden."

In het begin lijkt spierverlies meer gewicht te verliezen, maar houd er rekening mee dat niet alle gewicht slecht is. Om je lichaam gezond te houden, moet je spieren kunnen opbouwen. Een gezond dieet verbrandt vet, geen spier.

Een ander gezondheidsrisico in gedachten te houden bij het overwegen van een 500 calorieën dieet is dat uw metabolisme zal veranderen wanneer u de hoeveelheid calorieën die u eet gedurende een voldoende lange periode van tijd te verminderen. Ernstige caloriebeperking gedurende langere perioden zal leiden tot een langzamer metabolisme. Dit kan ertoe leiden dat u minder calorieën verbrandt. Als u gewicht verliest, heeft u ook minder calorieën nodig om uw nieuwe gewicht te behouden dan u voor uw oorspronkelijke gewicht nodig had.

Dr. Mindy Haar, Ph.D., RD, CDN, van het New York Institute of Technology School of Health Professions, zegt: "Veel mensen denken dat ze voor de korte termijn een dieet kunnen volgen, afvallen en dan ga terug naar eten zoals ze voorheen waren. Maar als ze dat doen, zullen ze weer aankomen totdat ze hun oorspronkelijke gewicht bereiken. "Vaak verliezen mensen zowel vet als mager weefsel, maar herwinnen ze vooral vet, en dat is hoe diëten kunnen opduiken en ons op de lange termijn dikker maken.

Je moet alleen een 500 calorieën dieet volgen onder nauw toezicht van een arts. Hoewel u mogelijk afvallen, loopt u risico op ondervoeding, wat veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Gezond gewichtsverlies omvat het verkrijgen van een verscheidenheid aan voedingsstoffen uit gevarieerde voedselbronnen, het beperken van voedselporties en het verbranden van meer calorieën dan u eet. Blijf bij die aanpak om de kilo's af te krijgen en ze af te houden.

7 dingen om te weten over het 500-calorie dieet

Beebe, Laurie. "Eet 500 minder calorieën per dag dan normaal." Gezond eten | SF Gate, http://healthyeating.sfgate.com/eating-500-fewer-calories-day-normal-3300.html. Betreden 02 augustus 2018.

Beebe, Laurie. (N.d.). Eet 500 minder calorieën per dag dan normaal. Gezond eten | SF Gate. Teruggeplaatst van http://healthyeating.sfgate.com/eating-500-fewer-calories-day-normal-3300.html

Beebe, Laurie. "500 minder calorieën per dag dan normaal eten" is op 2 augustus 2018 geopend. Http://healthyeating.sfgate.com/eating-500-fewer-calories-day-normal-3300.html

Opmerking: Afhankelijk van de teksteditor waarin u plakt, moet u mogelijk de cursivering toevoegen aan de sitenaam.

Tweet