Het metabolismewonder: het revolutionaire dieet dat je kan helpen om voor altijd slank te blijven

Het metabolismewonder: het revolutionaire dieet dat je kan helpen om voor altijd slank te blijven

DoorDiane Kress
07:49 BST, 6 januari 2010

Vindt u het onmogelijk om gewicht te verliezen en het af te houden, ondanks uw inspanningen om een ​​dieet te volgen? Lijkt iedereen om je heen meer te eten dan jij - en toch slanker te worden? Heeft u moeite om koolhydraten te weerstaan, zoals brood, gebak, chocolade, chips en pasta? Zit het grootste deel van je overtollige kilo rond je buik? Ben je een groot deel van de tijd moe, geïrriteerd en niet in staat om je te concentreren?

Metabolisme wonder dieet

Revolutionair: gewichtstoename kan een probleem zijn met het metabolisme

Als je 'ja' hebt geantwoord op een van bovenstaande, en je bent bang voor het starten van een ander goedbedoeld nieuwjaarsverliesprogramma waarvan je weet dat het gedoemd is te mislukken bijna voordat het is begonnen - wanhoop niet.

Het goede nieuws is dat medisch onderzoek nu lijkt te bevestigen dat uw gewichtstoename misschien helemaal niet uw schuld is, maar een probleem met uw metabolisme. Nog beter, er is een nieuwe manier - eindelijk - om iets te doen aan die ongewenste centimeters die voor u werken waar alle andere diëten faalden.

Vanaf vandaag in onze exclusieve vierdelige voedingsserie, schetsen we het Metabolism Miracle - een revolutionair nieuw programma voor gewichtsverlies geschreven door de gerespecteerde Amerikaanse voedingsdeskundige Diane Kress die de VS stormenderhand veroverde en bovenaan de bestsellerlijsten van de New York Times en Amazon stond.

Kress legt uit: 'Traditioneel zijn gewichtsverliesprogramma's gebouwd vanuit de veronderstelling dat ieders metabolisme op dezelfde manier werkt. Dat als je je calorieën controleert, vetmassa's telt, maaltijdvervangers drinkt of het dieetblad volgt - wie je ook bent, je zult afvallen.

'Onderzoek heeft echter bevestigd wat veel gefrustreerde lijners al heel lang vermoedden: één maat past eigenlijk niet allemaal.

'In feite is er nu concreet bewijs dat velen van ons worstelen met gewichtstoename en moeite hebben met het verliezen van overtollige kilo's, niet omdat we lui zijn of geen dieet volgen, maar omdat we een metabolisme hebben dat niet helemaal overeenkomt met de tekstboekversie.'

Volgens Kress suggereren recente medische studies en haar ervaring met het omgaan met cliënten met gewichtsproblemen dat bijna 50 procent van de mensen ongewild last heeft van dit alternatieve metabolisme - wat zij metabolisme B noemt (dat ook bekend staat als metaboolsyndroom, syndroom X en insuline-resistentie).

Het is een overgeërfde aandoening die eetlust uit je controle wegtrekt en ervoor zorgt dat je lichaam koolhydraatvoedsel 'overwerkt', waardoor ze in een oogwenk overmatig lichaamsvet worden - ongeacht hoe hard je ook aan het dieet of aan lichaamsbeweging doet.

Als je naar koolhydraten hunkert, moeite hebt om je eetlust onder controle te houden, je moe, angstig en depressief voelt - dan is je gewichtstoename hoogstwaarschijnlijk niet jouw schuld.

The Metabolism Miracle heeft het leven van duizenden Amerikanen al veranderd, en nu kan het ook het jouwe veranderen.

Dus waar wacht je op? Lees verder om het dieetwonder te ontdekken dat de manier waarop je er in dagen uitziet, echt kan verbeteren.

WAT IS PRECIES METABOLISME B?

Er zijn een groot aantal symptomen gerelateerd aan het metabolisme B, zoals u zult zien wanneer u de vragenlijst aan de rechterkant doorwerkt - inclusief oncontroleerbare gewichtstoename, een sponsachtige vette buik rond uw buik en een gebrek aan energie.

Maar aan de wortel van al deze problemen die de metabolisme B-patiënt ondervindt, is de chaotische manier waarop hun lichaam koolhydraten verwerkt, en met name de manier waarop de alvleesklier het hormoon insuline afgeeft, wat nodig is om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen.

Iedereen met een 'normaal' metabolisme kan bijvoorbeeld een boterham eten (die veel koolhydraten in de vorm van brood bevat) en zich vier en vijf uur later vol en energiek voelen. Dit komt omdat als ze koolhydraten eten, hun lichaam insuline in de juiste hoeveelheid afgeeft, op het juiste moment voor een optimale stofwisseling en energie.

Metabolische magie: het is eenvoudig om uw koolhydraten te beheersen als u zich aan deze stappen houdt

Een persoon met metabolisme B zal echter binnen een uur of zo dezelfde sandwich naar een chocoladereep verlangen.

Dit komt omdat wanneer ze eet koolhydraten, hun lichaam heeft de neiging om te veel insuline vrij te geven - wat leidt tot een hoge bloedsuikerspiegel, vermoeidheid en een dringende behoefte aan nog meer met koolhydraten geladen voedsel.

U kunt op dit moment zeggen dat u metabolisme B niet kunt hebben, omdat u bijvoorbeeld tot een jaar geleden of zo uw gewicht zonder problemen kon beheersen.

Maar metabolisme B is een overgeërfde aanleg die jarenlang op de loer ligt voordat hij zichzelf bekendmaakt.

Sommige mensen die het hebben, kunnen symptomen als kinderen vertonen, terwijl anderen de tekens pas op hun tienerjaren of zelfs later in het leven zullen zien.

Metabolisme B wordt soms alleen 'ingeschakeld' door een externe trigger zoals stress, inactiviteit, ziekte of een hormonale verandering in het lichaam. Dus als je plotseling merkt dat je je gewicht niet kunt beheersen als je nog nooit een probleem hebt gehad, zou dit de reden kunnen zijn.

Het goede nieuws is echter dat als u het dieet van het metabolismemirakel volgt, u de achtbaan van metabolisme B kunt uitschakelen, uw eetlust onder controle kunt houden en al het gewicht dat u wilt, kunt verliezen.

LEREN UW LICHAAM CONTROLEREN

We hebben vastgesteld dat de reden waarom mensen met metabolisme B worstelen met hun eetlust en gewicht, is omdat hun lichaam te veel insuline afgeeft wanneer ze koolhydraten eten - hun bloedsuikerspiegel uit balans brengen en hun hersenen instrueren om meer koolhydraten te proberen om dingen in evenwicht te brengen .

Dus wat als je gewoon je hersenen negeert en weigert om toe te geven en te eten? Word je dunner als je de trek in koolhydraten negeert en gewoon minder eet?

Verrassend genoeg is het antwoord voor mensen met metabolisme B nee.

Het menselijk lichaam heeft een ingebouwd overlevingsmechanisme dat alleen maar bijdraagt ​​aan de gewichtsverliesuitdagingen van mensen met metabolisme B. Wanneer de bloedsuikerspiegel tot het laagste punt van normaal daalt en u ervoor kiest om niet te eten, kan uw lever de voeding 'voeden' lichaam.

Hoe? Welnu, elke keer dat je koolhydraten eet, kan je lichaam ongeveer vijf uur op die bloedsuikerspiegel lopen. Als u binnen vijf uur niet eet, zal uw lever automatisch de opgeslagen bloedsuikerspiegel, glycogeen genaamd, afgeven om de bloedsuikerspiegel terug in het normale bereik te brengen.

Releases van glycogeen uit de leverhoudt je lichaam in beweging totdat je weer eet. Dat weet jevoelen waar je hongerig naar bed gaat, vreemd genoeg, word niet langer wakkerhongerig? Dat komt omdat je de effecten van het lichaam voeltingebouwde 'zelfvoedende' reactie.

WIST JE DAT?

Metabolisme B kan bijdragen aan medische problemen zoals diabetes type 2 en polycysteus ovariumsyndroom

Iedereen met een normaal metabolisme die lange tijd zonder voedsel werkt, zal de juiste hoeveelheid glycogeen vrijmaken om hun lichaam in leven te houden - maar jij niet.

Als u Metabolisme B heeft, geeft uw lichaam te veel insuline af, wat op zijn beurt het glycogeen uit uw lever stimuleert om uit uw bloedbaan in uw vetcellen te komen.

Als gevolg hiervan zul je feitelijk zwaarder worden omdat je niet eet binnen vijf uur. Door deze 'hyperinsuline'-reactie voel je je uitgeput en geïrriteerd omdat je bloedsuikerspiegel nooit constant is.

Je ontwikkelt een pens, je bloeddruk en cholesterol stijgen mogelijk en je loopt zelfs het risico de grens over te steken naar de lastige wateren van diabetes.

Je worstelt constant met aanvallen van lage bloedsuikerspiegel die je in een koolhydraatverslaafde hebben veranderd. Geen wonder dat je zelfvertrouwen is gekelderd en je het gevoel hebt dat je het niet meer onder controle hebt.

Het lijkt misschien niet eerlijk, maar je conditie zal je eetlust, gewicht en gerelateerde gezondheidsproblemen vergroten terwijl je je leven verwoest. Dat wil zeggen, totdat je leert ermee te werken in plaats van ertegen. Dat is waar het Metabolism Miracle-programma kan helpen.

Het is een eenvoudige driestapsbenadering die de overactieve reactie van uw lichaam op koolhydraatinname bestrijdt en deze traint om koolhydraten normaal te hanteren.

Als je leert in evenwicht te leven met je metabolisme, zal je gewicht eraf gaan - en blijf uit. Je gezondheid zal verbeteren, je energieniveau zal stijgen en je zult een gevoel van vrede en tevredenheid ervaren.

Er zullen geen koolhydraten meer zijn, energiegebrek, voedselbesmetting of frustrerend gewichtstoename.

Op wonderbaarlijke wijze zul je de effecten van deze nieuwe aanpak in minder dan een week beginnen te voelen.

Dus laten we beginnen.

DE EERSTE STAP

Denk aan stap één van het Metabolism Miracle als een voorjaarsschoonmaak van acht weken. Het is een low-carb 'rehab' periode die specifiek is ontworpen om je lichaam te herprogrammeren om koolhydraten gezond te verwerken.

Hoewel je nog steeds veel van je favoriete voedsel zult eten in dit eenvoudige en eenvoudige deel van het dieet, zul je in wezen de stofwisseling opruimen waar je op dit moment in bent.

Als gevolg hiervan zullen je vetcellen krimpen en jij zullen afvallen - het meest merkbaar is dat de vetrol om je buik dramatisch afneemt.

Gedurende de acht weken van stap een, moet je de meeste koolhydraten uit je dieet verwijderen. Als een geregistreerde diëtiste was ik nooit een fan van koolhydraatarme diëten. Ik voelde dat er iets mis was met het verwijderen van een hele groep voedingsstoffen uit de dagelijkse voeding.

Koolhydraten zijn de favoriete brandstof voor het lichaam. Dus hoe zou het elimineren ervan gezond kunnen zijn? Maar na jaren onderzoek naar stofwisseling B ben ik van gedachten veranderd.

Het blijkt dat het tijdelijk elimineren van de meeste koolhydraten uit het dieet de enige medicijnvrije manier is om de bloedglucose-onevenwichtigheid te beheersen die mensen met dit alternatieve metabolisme plagen. Deze revalidatie staat bereikt twee dingen:

1. Door carb-dichte voedingsmiddelen te elimineren, stop je met het bijdragen van te veel suiker aan je bloedbaan, wat helpt om te voorkomen dat je lichaam te veel insuline afgeeft.

2. Door de tijdelijke eliminatie van de meeste koolhydraten kan de lever de meeste glycogeenvoorraden die het gebruikt voor het zelfinvoermechanisme opgebruiken.

Dientengevolge zal gedurende de eerste acht weken van stap één uw bloedsuikerspiegel soepel verlopen, zonder pieken om de overmatige afgifte van insuline te stimuleren die uw lichaam aanmoedigt om die vetopslagplaatsen neer te leggen.

Een zeer koolhydraatarm dieet is niet uitgebalanceerd. Maar als tijdelijke tijdelijke keuze om een ​​metabolisme te resetten om gezond te zijn, werkt het.

Maak je geen zorgen - koolhydraten komen terug in de foto in stappen twee en drie van het dieet, die we later in deze serie zullen beschrijven, en tegen die tijd zul je een nieuw metabolisch evenwicht hebben opgebouwd waar je lichaam mee kan werken. .

Is uw metabolisme verstoord? Gebruik deze eenvoudige quiz om te zien of het metabolism Miracle-dieet voor u zou kunnen werken

HOUD HET EENVOUDIG

Misschien is het beste deel over stap één van het Metabolism Miracle, naast het vetverlies en de energieboost die het belooft, het gemak en de eenvoud.

Tijdens deze stap vallen voedingsmiddelen in twee categorieën: die je kunt eten, en die je niet kunt. Wat kan eenvoudiger zijn?

Uw startpunt is het grote pijldiagram, afgedrukt ommezijde, op pagina 31.

Bekijk de grafiek van dichtbij. Elk van de vier pijlen staat voor een categorie voedingsmiddelen.Het zijn: magere eiwitten, gezonde vetten, toegestane groenten en koolhydraten.

Tijdens de acht weken van stap een, mag je royaal eten van de eerste drie pijlen, maar jij moet vermijd het voedsel in de koolhydraatpijl.

Hoewel de meeste voedingsmiddelen een combinatie van voedingsstoffen bevatten, worden ze in hun pijl ingedeeld door de belangrijkste voedingsstof die ze bevatten. Bijvoorbeeld, biefstuk en kip vallen in de eiwitpijl, olijfolie en noten vallen in de dikke pijl, en aardappelen vallen in de koolhydraatpijl.

Soms kunnen voedingsmiddelen echter bedrieglijk zijn. Neem de twee zuivelproducten kaas en yoghurt. Kaas bevat voornamelijk eiwitten, dus het past in de eiwitpijl. Magere yoghurt bevat ook eiwitten en vetten, maar de belangrijkste voedingsstof is koolhydraten, dus dit zuivelproduct zit in de koolhydraatpijl.

DE REGELS

 • Je kunt zoveel mogelijk van het toegestane voedsel eten als je wilt - maar uiteraard zullen enorme porties je gewichtsverlies belemmeren. Eet een verstandig ontbijt, lunch en diner (zie onze maaltijdaanbevelingen voor ideeën) met voedsel uit de goedgekeurde lijsten - één hoofdmaaltijd om de vijf uur gedurende de dag - en eet iets van de snacklijst als u honger hebt tussen de maaltijden door.
 • Drink minstens twee liter cafeïnevrije vloeistoffen per dag.
 • Vermijd openingen van meer dan vijf uur zonder een maaltijd of een snack. Zorg dat u binnen een uur na het opstaan ​​en vlak voor het slapengaan een hapje of een snack krijgt.
 • Doe een minimum van 30 minuten oefening, vijf keer per week

Veel mensen zijn verrast om te horen dat melk, fruit, wortelen en linzen ook in de koolhydraatpijl passen.

Voedsel in de carb-pijl zal een dramatische invloed hebben op de bloedsuikerspiegel en ervoor zorgen dat je lichaam snel insuline afgeeft, daarom moet je dit voedsel tijdens de eerste stap vermijden - kom niet in de verleiding om zelfs de kleinste hoeveelheid te hebben.

Je zult zien dat er ook een pijl is met de naam 5x5 koolhydraten. Dit zijn koolhydraten voor jou kan eet in stap één, maar alleen in strikt beperkte hoeveelheden. U moet de etiketten op de verpakking controleren om te zien hoeveel koolhydraten ze bevatten. Lees verder en ik zal uitleggen hoe. Het is heel eenvoudig als je de basisregels kent.

Het goede nieuws is dat het niet nodig is om voedsel te wegen, te meten of te tellen uit het magere eiwit, gezonde vet- en groentepijlen. Deze voedingsmiddelen zullen uw insulineachtige rollercoaster niet stimuleren. Je kunt ze opeten wanneer je maar wilt.

CARB CONTROLE

De sleutel tot stap één is koolhydraatcontrole. Tijdens elke periode van vijf uur van stap een, mag u in totaal niet meer dan 5 g koolhydraten eten. Met deze '5x5-regel' kunt u een beperkte hoeveelheid koolhydraten eten zonder de afgifte van insuline te stimuleren.

Voor het gemak is het waarschijnlijk het beste om uw koolhydraten tijdens de maaltijden te eten in plaats van de snacktijden, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een tijdsverschil van vijf uur tussen hen inlaat.

Elke hoeveelheid koolhydraten boven het plafond van 5 g - een bak met suikervrije yoghurt met bijvoorbeeld 10 g koolhydraten, of twee voedingsmiddelen met koolhydraten die samen meer dan 5 g bedragen - binneneen periode van vijf uur waarschuwt de alvleesklier om insuline vrij te maken enzal je regelrecht terug brengen in de stofwisselingschaos van je lichaammoet ontsnappen.

Houd koolhydraatinname onder de 5 g bar en het komt goed.

Dus hoe weet je welke voedingsmiddelen 5 g of minder aan koolhydraten bevatten? De lijst met koolhydraten die je absoluut moet vermijden tijdens stap één, overschrijdt de limiet van 5 gram (zie de pijltabel).

Maar een aantal koolhydraten voedsel kan worden gegeten tijdens stap een. Ik noem deze '5x5 koolhydraten' van deze voedingsmiddelen omdat je hun koolhydraten totaal kunt tellen met een snelle, gemakkelijke formule om te bepalen of ze aan de 5x5-regel voldoen.

Om de netto-koolhydraten van een levensmiddel te berekenen, kijkt u onder de voedingswaarde per portie op de verpakking en trekt u de hoeveelheid voedingsvezels af van de totale hoeveelheid koolhydraten.

Bijvoorbeeld: Roggebroodkoek Werkvorm: 1 plak Totaal koolhydraat: 6,6 g Voedingsvezels: 1,8 g

6,6 (totale koolhydraten) minus 1,8 (vezel) = 4,8 (netto koolhydraten) DIT product valt binnen de 5x5-categorie zolang u de regels volgt en het het enige carburaatvoedsel maakt dat u eet binnen een enkele vijfuursperiode.

JE KUNT HET

Bijna elke patiënt met stofwisseling B in mijn praktijk die de lijst 'koolhydraten om te vermijden' ziet, begint in paniek te raken. Ze worden bleek, schudden hun hoofd en verklaren: 'Ik kan dit gedurende acht weken niet doen!'

Uw sterke reactie op deze lijst met voedingsmiddelen is slechts één bevestiging dat u metabolisme B heeft.

U moet echter weten dat elk van mijn patiënten die de eerste drie dagen van stap één voltooiden de rest van de acht weken voltooide.

KRIJG VOOR UW DRIE DAG DETOX

Bereid jezelf voor: De eerste drie dagen van het dieet zullen moeilijk zijn

Bereid jezelf voor: De eerste drie dagen van het dieet zullen moeilijk zijn

Hoewel je blij zult zijn met de veranderingen die je lichaam aan het vieren is op de vierde dag van dit dieet, zullen de eerste drie dagen van stap één moeilijk zijn.

Je lichaam gebruikt koolhydraten als brandstof sinds de dag dat je werd geboren. Nu vraag je je hersenen om voor een korte tijd een alternatieve brandstofbron te kiezen.

Je moet jezelf een paar dagen gunnen om te acclimatiseren aan deze nieuwe benadering. Rome werd niet op een dag gebouwd.

Hoewel je de eerste drie dagen veel voedsel zult eten, kun je verwachten dat je moe, knorrig, hongerig, licht wankel, licht in het hoofd en een beetje hoofdbrekend bent.

Je zult waarschijnlijk snakken naar koolhydraten - maar wees sterk en blijf binnen. Je kunt het! Na drie dagen beloof ik dat je je veel beter gaat voelen en dat het volgen van het dieet gemakkelijker zal worden.

Waarom zijn die eerste drie dagen zo moeilijk? Het probleem is dat uw lever een voorraad bloedsuiker bevat in de vorm van glycogeen.Wanneer u Stap één begint en dichte koolhydraten uit uw dieet verwijdert, zal uw lever u automatisch 'voeden' met een maaltijd aan glycogeen uit de winkels, een proces dat ongeveer om de vijf uur zal worden herhaald. Dat zijn bijna vijf maaltijden per dag.

Als reactie daarop zal uw alvleesklier te veel insuline afgeven en uw bloedsuikerspiegel zal blijven achtbaan blijven, ook al zult u minimale koolhydraten eten.

Het zijn deze hoge en lage bloedglucoseres die je aanvankelijk prikkelbaar zullen maken.

Na drie dagen, terwijl je doorgaat met het elimineren van een grote hoeveelheid koolhydraten uit je dieet en je lever opzettelijk uitgeput raakt van de meeste van zijn glycogeenvoorraden, zullen je hersenen een alternatief plan moeten bedenken om je lichaam van brandstof te voorzien. Moet het vet of spiercellen voor brandstof verbranden?

Nu voor het goede nieuws: als je mijn plan volgt, is de keuze die het zal maken om vetcellen te verbranden. Oefening speelt nu een belangrijke rol in het Mirakel van het metabolisme, omdat het letterlijk de spieren activeert en activeert.

Als je minstens 30 minuten traint, vijf keer per week (er zal meer gedetailleerd advies zijn over hoe je kunt oefenen voor de beste gewichtsverlieseffecten van morgen), zullen de hersenen je actieve spiercellen alleen achterlaten en zich richten op het consumeren van je inactieve vetcellen voor zijn energiebehoeften.

RECEPTEN IDEEËN

Ontbijt

 • Eiwitomelet met ham en Cheddar met verlaagd vetgehalte, PLUS één rogge of gezaaid knäckebrood (5 g of minder netto koolhydraten) met lichte boter.
 • 150 ml V8-groentesap PLUS een royale bolletje magere kwark besprenkeld met walnoten en kaneel.
 • Gemakkelijke eierdopjes (zie recept rechts) PLUS één schijf mager bacon PLUS één knäckebröd of een laag koolhydraatarm brood (beide keuzes moeten 5 gram of minder netto-koolhydraten bevatten).
 • Zes mini-pannenkoeken (zie recept rechts) geserveerd met een beetje vetarme boter en citroensap (of suikervrije siroop - zie de handelaars) PLUS twee repen kalkoenbacon.
 • Eén sneetje laag - koolhydraten toast of een knäckebröd (beide keuzes moeten 5 g of minder koolhydraten bevatten) met een eetlepel suikervrije pindakaas PLUS een kop ongezoete sojamelk.

Lunch

 • Tonijnsalade met lichte mayonaise op een bedje van knapperige sla en tomatenpartjes. Suikervrije gelei.
 • Gegrilde hamburger zonder het broodje, geserveerd met een salade en vetarme dressing naar keuze.
 • Magere kwark in een uitgeholde rode peperkom PLUS gegooide salade met balsamico vinaigrette, één plak rogge knäckebrödpasta met magere lookboter (5 g of minder netto koolhydraten).
 • Garnaalsalade met lichte mayonaise op een bedje van spinazie PLUS citroenricotta pudding (zie recept rechts).
 • Eén laag koolhydraatarm brood of een roggeknipsbrood (beide keuzes moeten 5 gram of minder netto koolhydraten bevatten) met antipasti: ham, verse mozzarella, zwarte olijven, tomaten en suikervrije gelei.

Avondeten

 • Gebraden kippenborst met jus (gemaakt van korrels - 5g of minder netto koolhydraten) geserveerd met bloemkool puree, (kook de bloemkool in water met een kippenbouillonblokje toegevoegd tot ze zacht zijn, zeef en dan pureer ze tot een puree met een beetje boter, zout en peper) PLUS groene bonen bestrooid met amandelreepjes.
 • Magere gegrilde biefstuk met gesauteerde champignons PLUS één laag koolhydraatarm brood of een roggeknacks (moet 5 gram of minder netto koolhydraten bevatten) PLUS geworpen salade met magere dressing en gestoomde broccoli bedekt met geraspte kaas met verlaagd vetgehalte.
 • Gebakken zalm steak geserveerd met oven-geroosterde paprika's, uien en courgettes PLUS bloemkool puree, suikervrije gelei met een beetje magere room.
 • Kip paprikash (zie hieronder), gestoomde sperziebonen, chocolade brownie muffin (zie hieronder).
 • Eiwitomelet met geraspte kaas met verlaagd vetgehalte, paprika's, uien en tomaten met één laag koolhydraatarm brood of sesamgekraakte knäckebröd (5 g of minder netto koolhydraten) en salade met dressing met minder vet.

snacks

Hier zijn enkele non-carb snacks die ervoor zorgen dat je geen honger hebt tussen de maaltijden door, zonder de regels te overtreden.

 • Lichte kaasstrings.
 • Magere kwark.
 • Noten. Lepel suikervrije pindakaas.
 • Selderij sticks met suikervrije pindakaas of lichte roomkaas.
 • Groenten met lichte dip.
 • Plakjes kalkoen of ham opgerold met een plakje kaas.
 • Suikervrije ijspop.
 • Suikervrije gelei met een beetje romig vet.
 • Lemon ricotta pudding (zie recept rechts) (5 g of minder netto koolhydraten).
 • Chocolade brownie.
 • Muffin (zie recept rechts) (5 g of minder netto koolhydraten).
 • Olijven.

WEGGEVERTJES

Tijdens stap één, kunt u de volgende voedingsmiddelen eten wanneer u maar wilt - als u maar eerst hun etiketten controleert om er zeker van te zijn dat ze nul koolhydraten bevatten: Suikervrije gelei, suikervrije kauwgom, suikervrije jam, suikervrije ijsduik, bouillon / bouillon, sodawater, koolzuurhoudende dranken, suikervrij tonicum, koffie, thee, gearomatiseerd water, citroen en limoen sap, mosterd, azijn, kruiden, specerijen.

SOMMIGE HEERLIJKE RECEPTEN OM JE TE BEGINNEN

Gemakkelijke eierdopjes

Gemakkelijke eierdopjes

Gemakkelijk: Eierdopjes met spek en kaas van kalkoen

Kan worden gegeten in stappen één, twee en drie; telt als geen carb. Dient voor 4 (1 eierdopje / 1 portie).

INGREDIËNTEN

 • Stookoliespray
 • Geraspte kaas met een laag vetgehalte van 110 g / 4 oz
 • 8 reepjes gekookt kalkoenbacon, fijngehakt
 • 4 hele eieren
 • Zout en peper
 • 4 el gereduceerde vetcrème
 • 4 el geraspte Parmezaanse kaas

METHODE

Verwarm de oven voor op 180c / 350f / gasmarkering 4.

Spray de bodem en zijkanten van vier kopjes van een muffinblikje met spijsoliespray.

Verdeel de geraspte kaas met verlaagd vetgehalte en het gehakte spek van Turkije gelijkmatig tussen de vier kopjes. Breek een ei in elke kop.

Voeg zout en peper toe aan de room, meng goed en plaats 1 el in elke kop.Strooi de bovenkant van elke kop met 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas.

Bak gedurende 10 minuten. Bak de kaas indien gewenst 2 tot 3 minuten onder de grill. Serveer warm.

Minipannekoeken

Mini-ricotta pannenkoeken

Traktatie voor het ontbijt: mini-ricotta pannenkoeken

Kan worden gegeten in stappen één, twee en drie (1 portie / 6 minipannekoeken = 5x5 carburatevoer) Maakt ongeveer 30 kleine pannenkoeken

INGREDIËNTEN

 • Stookoliespray
 • 225 g 4 eieren
 • 8oz ricotta kaas
 • 150 g / 5 oz sojameel
 • 1 eetlepel koolzaadolie
 • 1/2 theelepel vanille-extract
 • 1 (1g) sachet Splenda (caloriearme zoetstof)

METHODE

Voeg een snuifje zout toe aan 4 losgeklopte eieren. Bestrijk een koekenpan licht met spijsolie. Meng in een mengkom de ricotta, sojameel, koolzaadolie, vanille, Splenda en zout. Vouw de losgeklopte eieren erdoor en meng tot een beslag.

Schep individuele theelepels beslag op de voorbereide hete pan om kleine pannenkoeken te maken. Laat pannenkoeken aan één kant lichtbruin worden voordat u ze omdraait.

Serveer met een klodder suikervrije jam of een beetje crème met verminderd vet.

Kip paprikash

Kip paprikash

Stevig: Kip paprikash

Voor stappen één, twee en drie; tellen als geen carb. Dient van 4 tot 6.

INGREDIËNTEN

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, in plakjes
 • 1 fijn gesneden ui
 • 1,3 kg / 3 lb zonder vel kippendelen (benen, dijen, borst)
 • Zout en peper
 • 1 kleine groene paprika, gehakt
 • 2 eetlepels paprika
 • 240 ml kippenbouillon, plus extra als dat nodig is voor de gewenste consistentie
 • 225 g / 8 oz gesneden champignons
 • 4 eetlepels halfvolle zure room

METHODE

Verwarm de olijfolie, knoflook en uien in een grote pan op middelhoog vuur tot de uien zacht worden. Bestrooi de kip aan beide kanten met zout en peper. Voeg de kip, groene paprika, paprika en bouillon toe aan de pan en kook 30 minuten op een zacht vuurtje.

Voeg de paddenstoelen toe. Blijf koken tot de kip zacht is, nog ongeveer 15 minuten, voeg zo nodig kippenbouillon toe om het vloeistofniveau tijdens het kookproces te behouden. Leg de gekookte stukken kip op een schaal.

Roer de room door de pan waarin de kip is gekookt en voeg voldoende kippenbouillon toe om een ​​saus te maken. Giet de saus over de kip en serveer heet.

Ricotta pudding van de citroen

Voor stappen één, twee en drie; tellen als geen carb. Dient voor 1.

INGREDIËNTEN

 • Ricotta-kaas van 100 g / 4 oz
 • 1 eetlepel zure room
 • 1/4 theelepel geraspte citroenschil
 • 1/4 theelepel vanille-extract
 • 1 (1g) sachet Splenda Vetarme crème

METHODE

Meng de ricotta, zure room, citroenschil, vanille-extract en Splenda in een dessertkom. Chill en top met room voor het serveren.

Ricotta pudding van de citroen
Chocolade brownie muffins

Zoete lekkernijen: ricotta pudding en chocolade brownie muffins

Chocolade brownie muffins

Voor stappen één, twee en drie; 1 muffin = 5x5 carb. Maakt 20 tot 24 muffins.

INGREDIËNTEN

 • 150g / 5oz donkerpoederchocolade van goede kwaliteit
 • 250 g / 9oz gepoederde Splenda
 • 225 g / 8 oz sojameel
 • 11/2 theelepel bakpoeder
 • 11/2 theelepel natriumbicarbonaat
 • 1 theelepel zout 2 eieren
 • 300 ml / 10 fl oz gereduceerde vet zure room
 • 120 ml koolzaadolie
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 240 ml / 8fl oz kokend water

METHODE

Verwarm de oven voor op 180c / 350f / gasmarkering 4 Line 20 - 24 muffinkoppen met cupcake liners.

Magnetron de ongezoete chocolade op hoog gedurende ongeveer 2 minuten totdat het smelt. Bedek tijdens het magnetronen om spatten te voorkomen.

Combineer de droge ingrediënten in een mengkom. Voeg de eieren, gesmolten chocolade, zure room, olie en vanille toe. Voeg het kokende water langzaam toe terwijl je het mengt tot een glad, dun beslag. Vul elke muffinbeker twee derde vol. Bak gedurende 22 tot 25 minuten. Koel op koelrek.

Deze muffins zijn ideaal om te bevriezen in diepvrieszakken en uit te trekken als dat nodig is.

Dit is een 5x5-carburator, dus als je er een hebt, wacht dan 5 uur voordat je nog een 5x5-carburator hebt.

Aangepast van THE METABOLISM MIRACLE door Diane Kress, uitgegeven door Da Capo Books, een divisie van Perseus op 4 februari voor £ 14,99. ° Diane Kress 2010. Voor het bestellen van een kopie (p & p gratis), belt u 0845 155 0720.


Advertentie
Tweet