12 beste oefeningsvideo's voor beginners

Als het koude weer dichterbij komt en de duisternis om 17.00 uur valt, kunnen gedachten over naar de sportschool plaatsmaken voor gedachten over een winterslaap. Maar winter hoeft niet te betekenen dat je moet stoppen met sporten. U kunt een fitnessprogramma starten, onderhouden of verbeteren vanuit de warmte van uw eigen huis met behulp van oefeningsvideo's.

Als de uitdrukking "video's oefenen" doet denken aan Buns of Steel, paarse spandex en beenwarmers, zul je aangenaam verrast zijn. De fitness video-industrie heeft een lange weg afgelegd. Tegenwoordig vind je alles van en dansprogramma's tot Pilates en yoga op dvd. In feite zijn er zoveel mensen die vinden dat het vinden van de beste oefenvideo's een ontmoedigende propositie kan zijn.

Hier leest u hoe u tussen de regels kunt lezen, de hype negeert en de beste dvd's met beginnersbegeleiding kiest, gevolgd door een lijst met 12 favorieten van experts die door WebMD zijn geïnterviewd.

Een goede beginnersoefeningvideo kiezen

Hun eerste advies voor het kiezen van de beste oefeningsvideo's: Sla de big-box-winkels over, waar video's niet op niveau zijn gegroepeerd, de selectie op zijn best willekeurig is en je niet verder dan de omslag kunt kijken.

"Ik zou het jack nooit aanbevelen als een plek voor iemand om een ​​oefenvideo te zoeken", zegt Wendy Glenna, fitnessinstructeur en leraar lichamelijke opvoeding in Minneapolis. "Negentig procent van de tijd, die woorden kloppen niet."

Ga online voor meer informatie, beveelt gecertificeerde personal trainer Paula Zurowski aan. Websites zoals collagevideo.com of Zurowski's exercisevideosreviews.com bieden gedetailleerde beschrijvingen en beoordelingen van fitnessvideo's. Collage biedt zelfs een videoclip van één minuut voor de meeste video's, zodat je een idee krijgt van het niveau van de training en of je de docent leuk zult vinden.

Waar het op neer komt, is dat het eerst en vooral de instructeur is die een geweldige oefeningsvideo maakt, zegt Liz Neporent, videomaker en president van Wellness 360, een bedrijf voor wellnessadvies in New York. Zorg er dus voor dat de instructeur goede fitnessgegevens heeft, zegt hij.

"De verleiding is om een ​​fitnessvideo te kopen met een beroemdheid die lesgeeft of iets dat zegt" op basis van het tv-programma "," zegt Neporent. Maar die dvd-workouts worden mogelijk niet gedaan door fitnessprofessionals, en kunnen dus ineffectief of zelfs mogelijk schadelijk zijn.

vervolgd

Zoek ten minste naar een video die aangeeft dat deze voor beginners is of geschikt voor alle fitnessniveaus. Na het bekijken van een voorbeeld, kun je nog steeds vinden dat het niet eenvoudig genoeg is, maar dat is een goede plek om te beginnen, zegt Zurowski.

"Zoek naar iets met veel korte segmenten", zegt Neporent. "Op deze manier kun je een set van 10 minuten doen en ben je niet gebonden aan een langere routine." Als je klaar bent, kun je de segmenten bij elkaar voegen en blijft de workout lopen. DVD-technologie heeft het voor videoliefhebbers gemakkelijker gemaakt korte fragmenten te maken of meerdere samen te voegen, afhankelijk van hun mogelijkheden

Een andere functie waarnaar in een video met beginners moet worden gezocht, is een zelfstudie- of een onderwijssegment, vooral als je nog nooit zoiets hebt gedaan, zegt ze.

Het is ook belangrijk om te weten wat je motiveert.

"Vind je een boorsergeant leuk? Een cheerleader? Een moeder?" vraagt ​​Neporent. "Met welke stijl sta je elke dag voor de tv?"

"Deze persoon zal elke dag bij u thuis zijn", zegt Glenna. "Je moet het gevoel hebben dat de instructeur om je geeft."

Aan de slag met trainingsvideo's

Als je klaar bent om een ​​video te proberen, maak dan eerst je omgeving leeg zodat je kunt bewegen zonder dingen omver te gooien, zegt Neporent.

Blijf in een kamer zonder afleiding, adviseert Glenna. Als je in de keuken staat, ga je de afwas doen. Als je in de wasruimte gaat staan, gooi je een lading in de droger.

Stel je ruimte in met de tools die je nodig hebt, zoals oefenbanden, gewichten, een stabiliteitsbal of een tree, zegt Zurowski. Heb water bij de hand. Draag goede sportschoenen en als je een vrouw bent, een goede sportbeha, zegt Neporent. Door een spiegel in de ruimte te plaatsen, kun je je formulier controleren en je motiveren, voegt Glenna eraan toe.

Zorg ervoor dat je een voorbeeld van de video bekijkt voordat je het voor de eerste keer probeert, zegt Zurowski.

"Snel vooruitspoelen door de dvd om te zien of er dingen zijn die je niet kunt doen, en terwijl je een voorbeeld bekijkt, kijk of er meerdere mensen op het podium zijn en zoek de 'modifier' op," de persoon die een gemakkelijkere versie van de training doet, ze zegt. "En zeker voor de eerste paar keer, maak je geen zorgen over het bijhouden van."

vervolgd

Meet je intensiteitsniveau helemaal door, zodat je jezelf niet overbelast, zegt Neporent. Zorg dat u weet hoe u uw hartslag moet nemen. Op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 volledige inspanning is, wil je tussen de 5 en 8 blijven tijdens de training, zegt ze.

Wees consistent met de tijd die je oefent, zegt Glenna. Dit zal je helpen om je commitment te houden.

"Ga de training aan met resultaten in gedachten," zegt Glenna. "Je brengt niet alleen tijd in, maar je wilt er iets uithalen."

12 beste oefeningsvideo's voor beginners

Hier zijn 12 dvd-workouts die Glenna en Zurowski aanbevelen voor beginners:

1. Gin Miller's Bouw je spieren op. Het laat zien hoe je gewichten, slangen, een oefenbal en enkelgewichten gebruikt met vier verschillende trainingen van 45 minuten. Je leert dezelfde oefeningen met verschillende weerstanden. Het is langzaam en duidelijk en richt zich op een goede vorm, zegt Zurowski.

2. De serie "Voor Dummies". Alle video's van de "Dummies" -serie (zoals Vormgeven met Gewichten voor Dummies, Pilates voor Weight Loss voor Dummies en Basic Yoga voor Dummies) zijn meestal uitstekend, zegt Zurowski. Deze video's gaan langzaam, leggen de training duidelijk uit en laten de oefening vanuit meerdere invalshoeken zien.De instructeur is altijd alleen, dus er zijn geen afleidingen. Een ander goed kenmerk van deze serie is dat het ook fouten laat zien om te voorkomen, zegt Glenna.

3. Het bedrijf Super Body Sculpt. Dit verdient een plek op de top 12 lijst omdat het drie 15 minuten durende trainingen heeft - voor het bovenlichaam, het onderlichaam en buikspieren. De oefeningen zijn eenvoudig en je kunt ervoor kiezen om een ​​segment of alle drie te doen.

4. Serie "10-Minute Oplossing". Je kunt kiezen uit toning, cardio of yoga. Elke video in deze dvd-serie is verdeeld in zes secties van 10 minuten. "Het stelt klanten in staat om 10 minuten te overleven en naarmate ze vorderen, kunnen ze zich mengen en matchen op elke gewenste manier", aldus Glenna.

5. Minna Lessig's Trainingen van één minuut. "Het mooie van deze dvd is dat je het lichaamsdeel dat je wilt bewerken, je niveau en hoe lang je wilt werken, kunt programmeren en het willekeurig de oefeningen voor je selecteert uit 127 oefeningen van één minuut", zegt Zurowski. Elke training is anders. Dit aanbod maakt veel gebruik van de dvd-technologie, zegt ze.

vervolgd

6. Crunch Fitness Kies uw plek Pilates met Ellen Barrett. Dit is beknopt, goed onderwezen, en gemakkelijk voor beginners om te volgen, zegt Zurowski. Met geweldige beelden en veel aanpassingen is deze video ook verdeeld in drie segmenten van 10 minuten.

7. Crunch Kaarslicht Yoga. Deze dvd met beginnerslessen, gegeven door Sara Ivanhoe, is traag en grondig en alle poses zijn heel eenvoudig, zegt Zurowski.

8. Video's van Leslie Sansone. Je kunt kiezen uit verschillende video's voor lopen en stemmen die goed zijn voor beginners, omdat de bewegingen gemakkelijk te volgen zijn en Sansone erg motiverend is, zegt Zurowski.

9. Debbie Rocker's Lopen om gewicht te verliezen. Rocker maakt gebruik van basisbewegingen die iedereen kan doen en is erg motiverend, zegt Glenna. En omdat het op Hawaï is gefilmd, is het landschap adembenemend.

10. Crunch's Cardio Salsa. Geweldig voor de jongere persoon, zegt Glenna. Het is eigentijds met een kleurrijke set en biedt niet-impactvolle basisbewegingen die je ook naar de dansvloer kunt brengen.

11. Gin Miller's Iedereen stapt. Omdat mensen vaak worden geïntimideerd door step-aerobics, scoort deze video hoog. Het begint met je op de grond, het leren van de bewegingen, voordat je op de stap, zegt Zurowski.

12. Kari Anderson's GO: Stap voor beginners. Dit is een beetje ingewikkelder, maar duidelijk uitgevoerd als je een stap video wilt proberen. Anderson geeft een voorvertoning van de bewegingen en breekt de stappen goed af, zegt Glenna.

WebMD Weight Loss Clinic-Feature Beoordeeld door Louise Chang, MD op 20 november 2007

bronnen

BRONNEN: Liz Neporent, videomaker; president, Wellness 360 bedrijfsadviesbureau voor wellness, New York. Wendy Glenna, American Council on Exercise-gecertificeerde fitnessinstructeur; gymleraar; fitness video recensent, Collage Video, Minneapolis, Minn. Paula Zurowski, ACE-gecertificeerde personal trainer; fitness videoreviewer, Richmond, Californië.

© 2007 WebMD, Inc. Alle rechten voorbehouden.
Tweet