Welke vitamine is goed voor pijn in de benen?

Pijn in de benen heeft een aantal oorzaken, van lichaamsbeweging tot zenuwbeschadiging door een blessure of diabetes. Het kan ook het gevolg zijn van een aandoening die bekend staat als rustelozebenensyndroom - of RLS. Hoewel pijn in de benen veroorzaakt door een blessure of diabetes vaak onomkeerbaar is, kunnen RLS en krampen in de benen worden veroorzaakt door een tekort aan vitaminen en voedingstekorten. Het nemen van bepaalde vitamines kan enige verlichting geven, maar raadpleeg eerst uw arts.

Video van de dag

Niacine wordt gevonden in kip.
Niacine wordt gevonden in kip. Fotocredits: Liv Friis-Larsen / iStock / Getty Images

Vitamine B-3 is ook bekend als niacine en maakt deel uit van het vitamine B-complex. Vitamine B-3 speelt een essentiële rol bij de goede circulatie van bloed door uw hele lichaam. Het Medical Center van de Universiteit van Maryland geeft aan dat onvoldoende bloeddoorstroming door uw benen tot pijn kan leiden. Een tekort aan niacine in uw lichaam kan ook leiden tot rustelozebenensyndroom, een aandoening die wordt gecategoriseerd door extreem ongemak terwijl u zit of ligt. Pijn kan variëren van intens tot mild. U kunt ook last krijgen van pijn, branderigheid en jeuk.

Een B12-tekort kan gevoelloosheid of tintelingen in uw benen, handen of voeten veroorzaken.
Een B12-tekort kan gevoelloosheid of tintelingen in uw benen, handen of voeten veroorzaken. Foto Krediet: Stockbyte / Stockbyte / Getty Images

Vitamine B-12 wordt niet gemaakt in het lichaam en moet daarom worden ingenomen door middel van voedsel uit dierlijke bronnen of supplementen. Vitamine B-12 helpt bij de vorming van rode bloedcellen en het behoud van gezonde zenuwen. Een B12-tekort kan pijnlijke gevoelens, gevoelloosheid of tintelingen in uw benen, handen of voeten veroorzaken, volgens een rapport van de Harvard Medical School.

Vitamine C wordt vaak aangetroffen in citrusvruchten.
Vitamine C wordt vaak aangetroffen in citrusvruchten. Fotocrediet: tatniz / iStock / Getty Images

Vitamine C - vaak te vinden in citrusvruchten - wordt vaak gebruikt bij de behandeling van problemen met de bloedsomloop die kunnen leiden tot pijn in de benen en krampen. Vitamine C werkt als een antioxidant die de opbouw van plaque in je aderen kan verminderen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Plaque opbouw kan de bloedstroom door uw lichaam verminderen en uw risico op een beroerte of een hartaanval verhogen. Vitamine C helpt je bloedvaten gezond te houden.

Vitamine D is te vinden in melk.
Vitamine D is te vinden in melk. Photo Credit: Creatas Images / Creatas / Getty Images

Vitamine D helpt bij het opbouwen van sterke, gezonde botten en spieren. Vitamine D kan worden gevonden in voedingsmiddelen zoals melk, eigeel, lever en vis, en je lichaam kan vitamine D synthetiseren wanneer je huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Vitamine D helpt je lichaam calcium te absorberen. Lage hoeveelheden vitamine D in uw lichaam kunnen leunen op spierpijn en spierzwakte in alle delen van uw lichaam - inclusief uw benen.

Vitamine E kan worden gebruikt als een aanvulling voor personen die het rustelozebenensyndroom of frequente krampen in de benen ervaren. Vitamine E kan helpen de bloedcirculatie door de benen te verbeteren, waardoor pijn, krampen en ongemak afnemen. Het nemen van vitamine E kan ook helpen om je weefsels te beschermen tegen schade, wat kan helpen om je spieren sterk en gezond te houden. Vitamine E is te vinden in pinda's, amandelen, spinazie en zonnebloempitten.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet