Hoe metabolisme te stimuleren

De volgende keer dat u rent, zwemt of zelfs wandelt, verhoogt u de intensiteit met tussenpozen van 30 seconden en keert u daarna terug naar uw normale snelheid. Het gebruik van deze strategie zal je helpen meer zuurstof te verbruiken en je cel krachtpatsers, de mitochondriën, harder te laten werken om energie te verbranden, licht Mark Hyman, MD, een specialist in integratieve en functionele geneeskunde in de privépraktijk in Lenox, Massachusetts, en auteur van Ultrametabolism: het eenvoudige plan voor automatisch gewichtsverlies. "Je verhoogt het aantal mitochondriën en hoe efficiënt ze gedurende de dag branden," legt hij uit. Op deze manier kun je minder lang oefenen dan nodig is om in hetzelfde tempo door te ploeteren en nog steeds geweldige resultaten te behalen.

Hier is hoe het te doen: Oefening gedurende 5 minuten bij 3,5 mph. Verhoog uw snelheid tot 60 km / u gedurende 60 seconden. Ga vervolgens terug naar beneden tot 3,5 mph gedurende 90 seconden. Herhaal de hele reeks 5 keer, twee keer per week. (Om een ​​meer uitdagende training te krijgen, verhoog je de helling of je tempo.)

Hoe metabolisme te stimuleren

Weten hoe je het metabolisme kunt verhogen, helpt je natuurlijk om een ​​gezond gewicht te bereiken en te behouden zonder risicovolle kruiden of medicijnen te gebruiken.

En het leren van de manieren om het metabolisme te verhogen en hoe het metabolisme kan worden verhoogd, is eenvoudig.

Je metabolisme is het mechanisme dat voedsel omzet in brandstof die je lichaam energie geeft. En door het metabolisme te verhogen, kunt u sneller meer calorieën verbranden, zelfs wanneer u zit of slaapt.

Dit maakt het gemakkelijker om af te vallen en gezond te blijven in het proces.

Dus, als u er op uw allerbest uit wilt zien en aan wilt voelen, gemakkelijker gewicht wilt verliezen en het wilt laten staan, kunt u het metabolisme op natuurlijke en veilige wijze verhogen.

Zes natuurlijke manieren Hoe het metabolisme te verhogen

  • Maak er een beweging van. Als u minstens 30 minuten per dag traint, verhoogt u uw metabolisme voor de volgende 24 uur. Alle fysieke activiteit telt op om het metabolisme te stimuleren - verder lopen als je boodschappen doet, de trap nemen in plaats van een lift, meer werk in huis doen of met de hond wandelen - het helpt allemaal.
  • Bouw meer spieren. Je krijgt meer metabolische kilometers van spierweefsel dan al het andere. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt, ongeacht welke andere factor dan ook. Diëten met weinig eiwitten veroorzaken spierverlies, maar u kunt spieren krijgen en vet verliezen met een gezond eiwitrijk vezelrijk dieet gecombineerd met aerobe oefeningen en krachttraining. Dus, om het metabolisme op natuurlijke wijze te verhogen, start u de gewichtstraining zo snel mogelijk.
  • Eet veel mini-maaltijden. Hoe langer je wacht tussen de maaltijden, hoe meer je metabolisme energie bespaart door te vertragen. Zorg ervoor dat je minstens 800 calorieën per dag krijgt en eet om de 2 tot 3 uur 4 tot 6 mini-maaltijden om het metabolisme te verhogen, te beginnen met het ontbijt. Kleine, frequente maaltijden stimuleren de stofwisseling, stabiliseren de bloedsuikerspiegel, zorgen voor een constante energiebron en zorgen ervoor dat u later op de dag niet te veel eet.
  • Relax en ontspan. Je lichaam moet hard werken om je temperatuur op 98.6 te houden. Dus het drinken van ijswater kan helpen om het metabolisme te verhogen. Bovendien, aangezien meer dan 70% van je lichaamsfuncties in water plaatsvinden, kan het niet genoeg worden van al je systemen, inclusief metabolisme, vertragen. En voor zover chillen gaat, moet je ook je best doen om mentale en emotionele stress te verminderen.
  • Pomp je hormonen op. Het is belangrijk om uw inname van gezonde vetten en proteïnerijke voedingsmiddelen goed te krijgen om uw bloedsuikerspiegel te stabiliseren en om een ​​goed werkend schildklier- en klierstelsel te hebben. Ongeveer 25% van uw calorieën moet afkomstig zijn van gezonde vetten. Dus, als je het niet al doet, overweeg dan het innemen van omega 3 visoliecapsules als een laagcalorisch vetzuursupplement.

Hoewel het leren om het metabolisme te verhogen van nature enkele veranderingen vereist, is het verhogen van het metabolisme eenvoudig wanneer je vetverbrandende voedingsmiddelen combineert die het metabolisme versnellen met alle andere manieren om het metabolisme te verhogen.

Meer gezond verstand voor u:
Hoe het percentage lichaamsvet verminderen
Voordelen van lichaamsbeweging en krachttraining
Hoe te stoppen met emotioneel eten en te veel eten
Bouw spier om vet te verliezen - Vet vs spierdiagram

Referenties

Klinische richtlijnen over de identificatie, evaluatie en behandeling van overgewicht en obesitas bij volwassenen: het evidence-rapport. National Heart, Lung, and Blood Institute. Obesitas Education Initiative, National Institutes of Health.

Neel JV, Weder AB, Julius S. Perspectives in Biology and Medicine. Type II diabetes, essentiële hypertensie en obesitas als "syndromen van verminderde genetische homeostase": de "zuinige genotype" hypothese komt de 21ste eeuw binnen. Perspect Biol Med 1998; 42: 44-74.

Ebbeling CB, Feldman HA, Osganian SK, Chomitz VR, Ellenbogen SJ, Ludwig DS. Kindergeneeskunde. Effecten van afnemende suiker-gezoete drankconsumptie op het lichaamsgewicht bij adolescenten: een gerandomiseerde, gecontroleerde pilotstudie. Kindergeneeskunde 2006; 117: 673-80.

Halton TL, Hu FB. Journal of the American College of Nutrition. De effecten van eiwitrijke diëten op thermogenese, verzadiging en gewichtsverlies: een kritische beoordeling. J Am Coll Nutr. 2004; 23: 373-85.

Mozaffarian D, Hao T, Rimm EB, Willett WC, Hu FB. New England Journal of Medicine. Veranderingen in voeding en levensstijl en op lange termijn gewichtstoename bij vrouwen en mannen. N Engl J Med 2011; 364: 2392-404.

Chen L, Appel LJ, Loria C, Lin PH, Champagne CM, Elmer PJ, Ard JD, Mitchell D, Batch BC, Svetkey LP, Caballero B.et al. American Journal of Clinical Nutrition. Vermindering van de consumptie van suiker-gezoete dranken gaat gepaard met gewichtsverlies: het PREMIER-onderzoek. Am J Clin Nutr 2009; 89: 1-8.
Tweet