Hoe u uw metabolisme kunt vertragen en gewicht kunt winnen

Als u uw gewicht wilt veranderen, is er goed nieuws: uw stofwisseling is niet voor het leven gefixeerd. Metabolisme kan en verandert in de loop van de tijd en u kunt stappen ondernemen om het te versnellen of te vertragen. Als u van plan bent om te beginnen met afvallen, raadpleeg dan uw arts voordat u begint met het uitdenken van details van een gezond plan dat u moet volgen.

Video van de dag

Naarmate je ouder wordt, vertraagt ​​je basale metabolische snelheid, of BMR, natuurlijk (zie Ref 2). De meeste mensen van middelbare leeftijd en ouderen hebben minstens enkele honderden minder calorieën per dag nodig dan in hun vroege volwassenheid, omdat ze niet meer zo actief zijn en hun lichaamssamenstellingen zijn veranderd. Veroudering brengt ook sarcopenie met zich mee, een natuurlijk en geleidelijk verlies van spiermassa.

Een pond spieren verbrandt meer calorieën met een hartslag in rust dan een pond vet (zie Ref. 2), dus het verliezen van spiermassa - veroorzaakt door sarcopenie, een zittende levensstijl of andere factoren - resulteert in een langzamer metabolisme en uiteindelijk gewichtstoename. Regelmatige lichaamsbeweging heeft echter aanzienlijke gezondheidsvoordelen en is het waard om bij te blijven, ook als u wilt aankomen. Om te voorkomen dat je veel spiermassa opbouwt, kun je je richten op cardio-oefeningen met lage of gemiddelde intensiteit, zoals joggen op de loopband of fietsen. Wanneer u gewichten optilt, gebruikt u lichte gewichten en doet u slechts één of twee sets per oefening (zie Ref 3).

Het klinkt als een paradox, maar ernstig snijden van calorieën kan uiteindelijk leiden tot het vertragen van je metabolisme en het stimuleren van gewichtstoename na verloop van tijd. Volgens voedingsonderzoeker en board-gecertificeerd huisarts Joel Fuhrman, M.D., vertraagt ​​caloriebeperking de BMR (zie Ref. 1). Dat is een reden waarom sommige mensen in een dieet een "plateau" lijken te bereiken - als je afvallen, heeft je lichaam minder calorieën nodig en verbrand je minder calorieën. Aangezien calorierestrictie waarschijnlijk zal resulteren in het aanvankelijke gewichtsverlies, werk met uw arts voordat u het probeert, als uw uiteindelijke doel is om duurzaam op gewicht te komen.

Net zoals het snijden van calorieën, lijkt het idee van het overslaan van maaltijden om aan te komen misschien contra-intuïtief. Maar volgens de Universiteit van Columbia vertraagt ​​het overslaan van maaltijden het metabolisme en kan het het lichaam in de 'hongermodus' brengen, waar het werkt om energie te besparen in plaats van het te verbranden (zie Ref. 5). Evelyn Tribole, auteur van "Eating on the Run", wijst erop dat het overslaan van een maaltijd waarschijnlijk ook zal zorgen voor overeten bij de volgende maaltijd (zie Ref 4). Aangezien het overslaan van maaltijden gezondheidsrisico's met zich meebrengt, is een slimmere strategie voor gewichtstoename om meer calorieën te eten gedurende de dag en ze gelijkmatig te verdelen.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet