Helpt Pilates je om af te vallen?

Pilates belooft u langer, slanker en functioneler te maken. In deze beloften is gewichtsverlies geïmpliceerd - maar is het realistisch om te verwachten dat je kilo's laat vallen met deze lichaamsbeweging?

Video van de dag

Ja, Pilates kan u helpen om af te vallen, maar het sleutelwoord is helpen. Als je een Pilates-training volgt, maar de junk-y-eetgewoonten niet in toom houdt en alle andere uren van de dag blijft zitten, is het onwaarschijnlijk dat je de schaal veel zult beïnvloeden.

Gewichtsverlies kan gecompliceerd zijn, omdat het gaat over hormonen en genetica. U kunt het echter meestal opkrijgen tot het eenvoudige principe van "calorieën in versus calorieën uit". Consumeer minder calorieën dan je verbrandt en je verliest kilo's, gewoon en simpel.

Pilates helpt je calorieën te verbranden, maar niet zo veel als een krachtige run of indoor cycling-les. In 50 minuten van Pilates, kan een vrouw van 150 pond verwachten te verbranden tussen 210 en 360 calorieën. Precies hoeveel hangt af van de intensiteit van de klas - gevorderde beoefenaars voeren meestal bewegingen uit die meer energie en spierwerk vereisen, dus verbranden ze meer calorieën.

Om een ​​pond vet te verliezen, moet je 3.500 calorieën meer verbranden dan je verbruikt. Als je helemaal niet van dieet bent veranderd en Pilates op een beginstadium bent begonnen, zou je verwachten dat je elke 16 dagen een pond verliest - en ervan uitgaande dat je Pilates dagelijks zult gebruiken.

Als u Pilates wilt gebruiken voor een echt merkbaar en meer versneld plan voor gewichtsverlies, moet u dit vier tot vijf keer per week met wat cardio-activiteit doen. Een onderzoek onder 303 vrouwen gepubliceerd in Clinical Interventions in Aging in 2014 toonde aan dat een gewichtsverliesinterventie bestaande uit Pilates en aerobe oefeningen lean spiermassa en afgenomen vetmassa toevoegt.

Streef minstens 30 minuten per dag, langere trainingen voor betere resultaten. Lopen, elliptische training of een dansles tellen allemaal mee.

Lees verder: Pilates: verbrande calorieën per uur

Als je niet gewend bent om cardio toe te voegen aan je training, moet je je Pilates-oefening uitbreiden naar het gemiddelde of gevorderde niveau en je vier tot vijf keer per week 45 tot 50 minuten tegelijk toewijden. Een geavanceerde oefening omvat hart-pompende bewegingen, zoals het hefboommes en zijlift. Houd er rekening mee dat de oefentijd naast de warming-up en cooldown is.

Voer je Pilates-oefening uit om meer calorieën te verbranden.
Voer je Pilates-oefening uit om meer calorieën te verbranden. Photo Credit: fizkes / iStock / Getty Images

Het verbranden van calorieën is een essentieel onderdeel van de gewichtsverliesvergelijking, maar het is niet het enige deel. Bouw slanke spieren om je metabolisme te veranderen en de hele dag meer calorieën te verbranden, of je nu gewoon achter de computer zit of wanneer je je roll-ups in de klas uitvoert.

Pilates helpt je deze magere spier te creëren, vooral in je kern, of de 'krachtcentrale', zoals de vader van Pilates, Joseph Pilates, het noemde. Roll-ups, de ab-serie, beencirkels, teasers en zowat elke andere beweging werken de spieren van je heupen naar je schouders. Het zou geen kwaad om nog een paar extra trainingsoefeningen voor het hele lichaam toe te voegen, naast je Pilates-routine, om de groei van nog meer droge spieren te stimuleren, maar als je te weinig tijd hebt, kunnen deze trainingen zich misschien concentreren op de spieren van de onderbenen, armen en schouders.

Je zult misschien horen dat Pilates je spieren langer maakt, wat echt niet mogelijk is. Wat Pilates kan doen is je spieren maken verschijnen langer. Spierlengte is genetisch bepaald, maar of je deze lengte maximaliseert wanneer je zit en staat, is een andere kwestie.

Heupliften en zijplanken komen voor in een matklasse.
Heupliften en zijplanken komen voor in een matklasse. Fotocrediet: DeanDrobot / iStock / Getty Images

Pilates-oefeningen versterken de diepe spieren in uw buik en rug, inclusief de transversale buikspieren en de paraspinals. Hoog en recht opstaan ​​wordt de tweede natuur, waardoor je er dunner uitziet.

De sterke houdingsspieren die je via Pilates verkrijgt, helpen ook je lichaamssamenstelling te verbeteren en ervoor te zorgen dat je minder vet in je buik opslaat, toonde een studie uit 2016 gepubliceerd in Physical Therapy Science. De voordelen voor de 36 vrouwen in de studie (20 beoefende Pilates; 16 bevonden zich in de controlegroep zonder oefening) deden zich voor na 12 weken van drie Pilates-sessies per week.

Lees verder: Top 10 gewichtsverliesoefeningen

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet