Hoeveel appelazijn moet je drinken?

Appelciderazijn is gemaakt van gistende appels en heeft verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Het drinken van verdunde appelciderazijn kan helpen om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, te helpen bij programma's om af te vallen en heeft cardiovasculaire voordelen. Dus, je vraagt ​​je misschien af ​​hoeveel appelazijn je zou moeten drinken om je gezondheid te verbeteren.

Het is niet moeilijk om de juiste dosering appelazijn per dag te gebruiken om gezond te blijven. In het begin moet je misschien wennen aan de sterke smaak van verdunde appelciderazijn. U kunt echter heerlijke honing toevoegen om de smaak te verbeteren. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je appelciderazijn in de juiste hoeveelheden kunt drinken om ervan te profiteren.

Advertentie

Het consumeren van zeer grote hoeveelheden appelciderazijn (ACV) per dag is in verband gebracht met een minerale onbalans in het lichaam. Maar, appelcider azijn dosering van 2-4 eetlepels per dag is over het algemeen een veilige hoeveelheid. Er zijn ook enkele voorzorgsmaatregelen met de dagelijkse dosis appelciderazijn om beschadiging van het tandglazuur te voorkomen of uw spijsverteringssysteem te storen.

In dit artikel zal ik bekijken hoeveel appelciderazijn per dag je veilig kunt drinken. U zult ook ontdekken hoe het dagelijks consumeren van kleine hoeveelheden appelciderazijn uw gezondheid een geweldige boost kan geven.

Wat is Apple Cider Vinegar?

Appelazijn wordt al eeuwenlang gebruikt als een gezondheidstonicum en om wonden te desinfecteren. Apple cider azijn is gemaakt van gistende appels en het toevoegen van bacteriën die de alcohol omzet in azijnzuur. Dit resulteert in een vloeistof die antiseptische eigenschappen en gezonde bacteriën heeft.

Het belangrijkste actieve bestanddeel in appelciderazijn is azijnzuur met krachtige gezondheidsvoordelen.

Appelciderazijn bevat ongeveer 1 calorie per theelepel of 3 calorieën per eetlepel, wat erg laag is.

Organische, rauwe, ongefilterde appelciderazijn (zoals Bragg's of andere biologische merken) bevat de "moeder" waardoor het een troebele uitstraling heeft. De "moeder" bevat gezonde enzymen en bacteriën die verantwoordelijk kunnen zijn voor sommige gezondheidsvoordelen van de azijn.

Volgens het tijdschrift Medscape General Medicine, appelciderazijn bevat vitamines, mineralen, aminozuren en polyfenolverbindingen. Dit betekent dat appelciderazijn antioxidanten bevat die kunnen helpen bij het doden van vrije radicalen wanneer ze worden geconsumeerd

Het tijdschrift zei ook dat een van de voordelen van het dagelijks drinken van kleine hoeveelheden appelciderazijn de cardiovasculaire gezondheid stimuleert, de bloedsuikerspiegel onder controle houdt en het lichaam van gifstoffen bevrijdt.

Hoeveel appelazijn moet je drinken? (Apple Cider Azijn Dosering)

U vraagt ​​zich misschien af ​​"hoeveel appelazijn moet ik drinken?" Er is geen officiële dosis appelciderazijn per dag, maar de meeste mensen consumeren dagelijks een dosering van 1-4 eetlepels appelciderazijn. Omdat verdunde appelciderazijn een sterke smaak heeft, beginnen veel mensen met het drinken van kleine hoeveelheden appelciderazijn verdund in een glas water.

Advertentie

U kunt bijvoorbeeld beginnen met het consumeren van 1 theelepel appelciderazijn per dag. Probeer dit een paar dagen totdat je aan de smaak went. Vervolgens kunt u geleidelijk de hoeveelheid ACV die u verbruikt verhogen.

Over een week of twee drink je ongeveer 1-2 eetlepels appelciderazijn een- of tweemaal per dag. Op deze manier kunt u profiteren van een consumptie van 1-4 eetlepels appelciderazijn per dag.

Om de smaak van verdunde appelciderazijn te verbeteren, kunt u een beetje rauwe honing toevoegen aan het gezondheidsdrankje. Het consumeren van appelciderazijn samen met honing heeft verbazingwekkende gezondheidsvoordelen.

Het beste type van Apple Cider azijn om elke dag te drinken

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle appelciderazijn hetzelfde is. Veel van de appelazijnazijn die in supermarkten wordt verkocht, heeft alle goede bacteriën eruit verwijderd.

Het beste type te drinken appelcider-azijn is rauw, organisch en onbewerkt, dat nog steeds de "moeder" bevat. Volgens het tijdschrift Medscape General Medicine, de "moeder" van appelciderazijn bestaat uit gist- en azijnzuurbacteriën

De "moeder" lijkt op deeltjes die in de ACV drijven als je de fles schudt. Appelciderazijn ziet er vervolgens troebel uit.

De gezondheidsvoordelen van het dagelijks drinken van Apple Cider Vinegar

Laten we eens kijken naar de vele voordelen voor de gezondheid die u kunt krijgen als u dagelijks een paar eetlepels appelciderazijn in water verdunt.

Appelazijn voor detox

Om uw lichaam te ontdoen van gifstoffen en uw lever te ontgiften, moet u tweemaal daags voor de maaltijd 1-2 eetlepels rauwe appelazijn drinken met de moeder.

Volgens het tijdschrift Farmaceutische biologie, het consumeren van fruitazijn kan de leverbeschadiging verminderen. Wetenschappers bestudeerden het effect van antioxidanten in appelazijn en vonden dat ze gunstig zijn voor de gezondheid van de lever.2

Je kunt andere ingrediënten zoals honing, groene thee of kaneel combineren en een aantal heerlijke natuurlijke detoxdranken maken met appelazijn.

Helpt bij het verliezen van gewicht

Het drinken van 2 glazen per dag verdunde appelciderazijn kan je echt helpen om sneller af te vallen. Sommige mensen consumeren graag appelciderazijn samen met garcinia cambogia als onderdeel van hun dieet voor gewichtsverlies.

Natuurlijk, alleen het drinken van appelciderazijn zonder te diëten en te trainen, zal je niet helpen om veel gewicht te verliezen in een korte tijd. Appelazijn-azijn kan echter helpen het gevoel van verzadiging te verhogen en uw metabolisme te stimuleren.

Advertentie

Volgens een studie uit 2009 hielp het azijnzuurgehalte van azijn zwaarlijvige mannen afvallen.De mannen consumeerden dagelijks 2 eetlepels azijn (30 ml) in een groot glas water gedurende 12 weken. De groep die de azijndrank dagelijks consumeerde, had een lager lichaamsgewicht en BMI vergeleken met de groep die alleen water dronk.3

Ook het dagboek Nature Communications meldde dat een dagelijkse consumptie van vloeistof met azijnzuur erin helpt de eetlust te verminderen. De onderzoekers ontdekten dat azijnzuur een directe rol speelt in de regulering van eetlust.4

Als je de juiste hoeveelheden appelciderazijn wilt drinken om af te vallen, begin dan met het toevoegen van 1 theelepel appelciderazijn aan een kopje water voor elke maaltijd. Verhoog vervolgens de hoeveelheid azijn per portie tot u dagelijks 2 eetlepels ACV consumeert, gemengd met een kopje water.

Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel

Een andere manier om dagelijks voldoende appelcider-azijn te drinken, kan u helpen, omdat het helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

De European Journal of Clinical Nutrition publiceerde een onderzoek waaruit bleek hoe het azijnzuurgehalte van azijn kan helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Er werd vastgesteld dat het drinken van appelciderazijn de bloedglucose-respons significant verlaagde. De onderzoekers ontdekten dat de resultaten afhankelijk waren van de hoeveelheid verdunde geconsumeerde azijn.5

Om te helpen bij het voorkomen van bloedsuikerspiegel na een maaltijd, probeer dan een groot glas water te drinken met 2 eetlepels ruwe appelazijn toegevoegd.

Kan helpen om diabetes mellitus type 2 te behandelen

Het feit dat appelciderazijn de bloedsuikerspiegel kan helpen reguleren, is goed nieuws voor veel mensen met diabetes. Een dagelijkse dosis van 1 of 2 eetlepels verdunde appelazijn kan helpen om diabetes onder controle te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren.

Bijvoorbeeld het dagboek Diabetes Zorg publiceerde een onderzoek dat laat zien hoe het drinken van 20 g appelazijn in 40 g water voor een maaltijd kan helpen om wat diabetesklachten te beheersen. Het gevolg was dat de insuline sterk verminderde bij patiënten die de ACV-drank consumeerden. Dit heeft ook bijgedragen aan het verbeteren van nuchtere glucoseconcentraties.6

Als u diabetes heeft, is het belangrijk om het advies van uw arts te volgen. Veel artsen adviseren echter bepaalde voedingsmiddelen die van nature kunnen bijdragen aan de beheersing van diabetes. Je kunt ook een aantal heerlijke kruiden en specerijen bekijken die helpen bij het beheersen van diabetes. Het is ook belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de waarschuwingssignalen van diabetes.

Advertentie

Kan helpen bij het beheersen van cholesterol

Als u slechts één glas per dag verdunde appelazijn-azijn gebruikt, kan dit uw "slechte" (LDL-) cholesterolgehalte verlagen.

Wetenschappers ontdekten dat het aanvullen van een dieet met appelciderazijndrank hielp om low-density lipoproteïne-cholesterol (LDL) te verminderen. Tegelijkertijd verhoogde het drinken van een dagelijkse dosis appelciderazijn verhoogde niveaus van lipoproteïne-cholesterol met hoge dichtheid (HDL, of "goede" cholesterol). De onderzoekers concludeerden dat appelciderazijn kan helpen het serumlipidenprofiel te verbeteren.7

Helpt de bloeddruk te reguleren

U moet per dag een glas of twee verdunde appelciderazijn per dag drinken als u wilt helpen uw bloeddruk te verlagen.

Volgens een onderzoek uitgevoerd in 2001, heeft azijnzuur een bloeddrukverlagend effect wanneer het regelmatig wordt geconsumeerd. In klinische experimenten veroorzaakte azijnzuur in verschillende azijnen een significante verlaging van de hoge bloeddruk. Dit gebeurde omdat azijnzuur een enzym beïnvloedt dat helpt bij het reguleren van hoge bloeddruk.8

Als u een hoge bloeddruk heeft, moet u natuurlijk doorgaan met het innemen van uw medicatie. Als u echter regelmatig 2 glazen appelciderazijn per dag drinkt, kan uw bloeddruk dalen.

Hoe Apple Cider azijn te drinken

Wat is de beste manier om appelciderazijn te drinken als u het wilt gebruiken voor zijn gezondheidsvoordelen?

Ten eerste mag u nooit onverdunde appelciderazijn drinken. Aan het einde van het artikel zult u redenen vinden waarom. Er zijn ook redenen om geen appelciderazijn in zeer grote hoeveelheden te drinken.

Voor de meeste mensen is de beste manier om appelciderazijn te drinken, om 1-2 eetlepels appelciderazijn in een groot glas water te verdunnen. Het toevoegen van wat honing zal niet alleen de scherpe smaak van appelciderazijn verbeteren, maar zal ook vele andere voordelen toevoegen.

De beste tijd om Apple Cider-azijn te drinken

Afhankelijk van uw redenen om appelazijn te drinken, kunnen er verschillende tijden zijn op de dag waarop u ACV het meeste voordeel kunt bieden.

Bijvoorbeeld, het drinken van kleine hoeveelheden appelciderazijn voor een maaltijd kan uw gezondheid ten goede komen. Dit geldt met name als u ACV gebruikt om gewicht te verliezen, gevoelens van verzadiging na een maaltijd te verhogen of de bloedsuikerspiegel te reguleren. Drinkwater met 1-2 eetlepels appelciderazijn voor een maaltijd helpt je langer vol te voelen.

Als u diabetes type 2 heeft, kan het zijn dat u vóór het naar bed gaan appelaciderazijn gebruikt. Bijvoorbeeld het dagboek Diabetes Zorg meldde dat het drinken van appelciderazijn 's nachts voor het slapengaan hielp om de glucosewaarden van nuchterheid in de ochtend te verbeteren.8

Sommige mensen geven er ook de voorkeur aan om 's ochtends op een lege maag een groot glas appelciderazijn in te nemen. Als u een beetje misselijk bent na het drinken van verdunde appelciderazijn, kunt u het advies krijgen om het glas vlak voor een maaltijd te nemen.

Advertentie

Als je eenmaal gewend bent aan de sterke geur, zul je merken dat een dagelijkse dosis appelciderazijn een gemakkelijke levensstijl is.

Sommige mensen raden af ​​om af en toe een pauze in te lassen om ACV te gebruiken om je lichaam een ​​pauze te geven, zodat je misschien na een paar maanden een week of twee vrij neemt.

Voorzorgsmaatregelen bij het drinken van Apple Cider Vinegar

Wat zijn enkele van de bijwerkingen van het dagelijks drinken van appelciderazijn? Hier zijn enkele problemen die sommige mensen hebben gehad.

Kan uw spijsvertering verstoren

Sommige mensen die dagelijks beginnen met het consumeren van appelciderazijn vinden dat het hen een beetje misselijk laat.

De International Journal of Obesity meldde dat appelazijn kan worden gebruikt om verzadiging te bevorderen en de eetlust te verminderen. Voor sommige mensen maakt inname van appelciderazijn ze echter misselijk

Als u net bent begonnen met het dagelijks nemen van een glas of appelaciderazijn, probeer dan de hoeveelheid appelazijnazijn die u aan het drankje toevoegt, te verminderen. Je kunt dan geleidelijk de hoeveelheid appelciderazijn verhogen als je maag eraan gewend raakt.

Kan tandglazuur aantasten als het onverdund wordt geconsumeerd

Een van de redenen dat u nooit onverdunde appelciderazijn mag gebruiken, is dat het tandglazuur kan worden geruïneerd.

Het journaal Klinisch laboratorium meldde dat onverdunde azijn het tandglazuur kan aantasten en kan leiden tot erosie. Er kunnen echter nog andere redenen zijn die tandglazuur meer beïnvloeden dan alleen azijn.10

Als u zich zorgen maakt over het effect van appelazijnazijn op uw tanden, kunt u na het drinken van een glas wat water rond uw mond slingeren of gewoon een rietje gebruiken. Vermijd ook het reinigen van uw tanden gedurende 30 minuten na het nuttigen van ACV om te voorkomen dat de zuurgraad van azijn uw tanden meer beïnvloedt.

Sommige mensen consumeren graag appelciderazijnpillen om mogelijke schade aan hun tanden te voorkomen en om de smaak van azijn te vermijden.

Veroorzaakt brandwonden wanneer onverdund

Een andere reden om nooit onverdunde appelciderazijn te gebruiken, is dat het brandwonden op uw huid of slokdarm kan veroorzaken.

De juiste manier om appelciderazijn te gebruiken is altijd door het te verdunnen. Als u appelciderazijn op uw huid gebruikt, verdun dan appelciderazijn in ten minste één deel water tot één deel appelazijnazijn.

Het journaal Acta Paediatrica meldde dat inslikken onverdund azijn is een reden voor brandwonden aan de keel of slokdarm.11

Hoge dosering ACV kan het kalium verlagen

Er is één geval gemeld van een vrouw die leed aan lage kaliumspiegels en osteoporose door regelmatig te veel appelciderazijn te drinken. Er werd gemeld dat ze de afgelopen 6 jaar dagelijks een dosering van 250 ml appelciderazijn had ingenomen.1

Je moet alleen dagelijks kleine hoeveelheden appelciderazijn drinken (maximaal 4 eetlepels verdund in 2 grote glazen water) en om de zoveel tijd een pauze nemen om het risico van kaliumgebrek te voorkomen.

Kan maaglediging vertragen

Een zorg met het dagelijks drinken van appelciderazijn is als u diabetes type 1 hebt en last heeft van een vertraagde maaglediging.

Het drinken van 1 of 2 glazen per dag verdunde appelciderazijn kan het ledigen van de maag vertragen. Bij gezonde personen is dat meestal geen probleem. Echter, het dagboek BMC gastro-enterologie meldde dat mensen met type-1 diabetes al diabetische gastroparese (vertraagde maaglediging) kunnen hebben, dus toevoeging van ACV kan het verergeren, en dit zou een negatieve invloed kunnen hebben op de controle van insulinespiegels.12

Lees mijn andere gerelateerde artikelen:

Medische referenties

 1. MedGenMed. 2006; 8 (2): 61.
 2. Pharm Biol.2016; 54 (2): 260-5.
 3. Biosci Biotechnol Biochem.2009 Aug; 73 (8): 1837-43
 4. Nat Commun.2014 29 april; 5: 3611.
 5. Eur J Clin Nutr. 255 Sep; 59 (9): 983-8.
 6. Diabetes Zorg. 2004 Jan; 27 (1): 281-282.
 7. Pak J Biol Sci.2008 1 december 11 (23): 2634-8.
 8. Diabeteszorg 2007. nov; 30 (11): 2814-2815.
 9. Int J Obes. 2013 aug.
 10. Clin Lab.2014; 60 (5): 783-90.
 11. Acta Paediatr 1994 november; 83 (11): 1200-5.
 12. BMC Gastroenterol. 2007; 7: 46.
Tweet