Calorieën verbrand voor yoga: is het genoeg voor gewichtsverlies? / Fitness / Cardio

Hoewel je regelmatig kilo's kwijt kunt die regelmatig aan yoga doen, is het toevoegen van yoga aan je trainingsroutine geen garantie dat je gewicht verliest. Of je wel of niet gewicht verliest door yoga te doen, hangt af van je totale dagelijkse calorieverbruik en het aantal calorieën dat je dagelijks eet.

Verbrande calorieën Yoga doen

Het aantal calorieën dat je met yoga doet, is gebaseerd op je lichaamsgewicht en trainingsduur. Als je 125 pond weegt, verbrand je ongeveer 120 calorieën en als je 185 pond weegt, verbruik je 178 calorieën in 30 minuten aan yoga, volgens Harvard Health Publications. Sla je trainingsduur op tot een uur en je verbrandt ongeveer twee keer zoveel calorieën. Daarom, als je calorie-inname constant blijft en je een uur yoga aan je dagelijkse routine toevoegt, zou je moeten beginnen om langzaam kilo's kwijt te raken.

Calorieën die nodig zijn voor gewichtsverlies

Het aantal calorieën dat je binnenkrijgt is net zo belangrijk, zo niet meer, als het aantal calorieën dat je verbrandt met yoga. Om effectief af te vallen, moet je meer calorieën verbranden dan je eet. De American Heart Association suggereert dat een gezonde snelheid van gewichtsverlies 1 pond per week is, wat de meeste mensen kunnen bereiken door 500 calorieën te verbranden dan ze dagelijks eten. Je kunt bijvoorbeeld je calorie-inname verminderen met 200 calorieën en elke dag 300 calorieën extra verbranden terwijl je een uur lang yoga doet, om ongeveer 1 pond per week kwijt te raken.

Yoga versus andere oefeningen

Terwijl je kunt afvallen door yoga te doen en je calorie-inname zorgvuldig te beheersen, verbrand je sneller calorieën door andere vormen van lichaamsbeweging te kiezen. Een persoon van 155 pond bijvoorbeeld geeft 149 calorieën uit waarin hij 30 minuten aan yoga doet, maar hij kan wel 409 calorieën verbranden met een snelheid van 6,7 mijl per uur of de crawlslag 30 minuten lang zwemmen, noteert Harvard Health Publications. Alleen al omdat je workouts met een hogere caloriewaarde uitvoert, wil dat nog niet zeggen dat je meer gewicht verliest, vooral als je te veel calorieën eet.

Beste gewichtsverliestrainingen

Ongeacht welke training je kiest, de beste manier om effectief af te vallen en het af te houden, is door een regime te kiezen dat je langdurig kunt gebruiken. Neem yoga op in je afslankprogramma als je dat wilt, maar schakel regelmatig je trainingsroutine om met een verscheidenheid aan cardiovasculaire oefeningen en krachttraining. De American Heart Association stelt voor om dagelijks deel te nemen aan 30 tot 60 minuten matige intensieve aerobics en ten minste twee dagen per week aan krachttraining voor effectief gewichtsverlies.

Caloriecontrole

Het verminderen van je calorie-inname is een belangrijk onderdeel van succesvol gewichtsverlies, vooral als yoga je primaire bron van oefening is. Strategieën om te helpen bij calorieregulatie zijn onder andere drinkwater voor de maaltijd, bij elke maaltijd veel groenten eten, een dagboek bijhouden en het stimuleren van uw inname van gezond eiwitrijk voedsel, zoals eiwitten, gegrilde kippenborst, zeevruchten, heel mager rundvlees , magere melk of sojamelk, magere Griekse yoghurt, magere kwark en peulvruchten.

Hoe Flabby Arm Jiggle te verslaan


Erin Coleman is een ervaren gezondheids-, voedings- en fitnessschrijver en is een geregistreerde en gediplomeerde diëtist en houder van een diploma diëtetiek van de University of Wisconsin-Madison. Ze heeft ook gewerkt als een klinische diëtist en een gezondheidsvoorlichter in poliklinieken. Erin's werk is gepubliceerd op populaire gezondheidswebsites, zoals TheNest.com en JillianMichaels.com.

Tweet