The Blood Type Diets: Bloedgroep AB

Wat maakt een 'Type AB' een individu?

Wat maakt Me Me and You You?

Dit is de vraag die de kern vormt van de genetische puzzel. Het staat ook centraal in onze verkenning van bloedgroepen. De sleutel is genetisch erfgoed - de verhaallijn van je leven. Ook al woon je in de 21e eeuw, je deelt een gemeenschappelijke band met je voorouders. De genetische informatie die resulteerde in hun specifieke kenmerken is aan u doorgegeven.

Mensen die AB-bloedgroep hebben, hebben een andere reeks kenmerken dan mensen die Type O zijn - ze zijn vatbaar voor verschillende ziekten, ze zouden verschillend voedsel moeten eten en op een compleet andere manier moeten bewegen. Sommigen geloven dat persoonlijkheid wordt beïnvloed door bloedgroep! Dr. D'Adamo, auteur van de best verkopende boeken Eet gelijk voor uw type en leeft recht op uw type, geeft ons een blauwdruk voor het leven in zijn boeken. Lees verder voor meer informatie over de Type AB-persoon.

The Blood Type AB Geïndividualiseerde levensstijl

Type AB-bloed is zeldzaam - het wordt gevonden in minder dan vijf procent van de bevolking. En het is de 'nieuwste' van de bloedgroepen. Tot tien of twaalf eeuwen geleden was er weinig tot geen Type AB-bloedgroep. Dat komt omdat type AB resulteert uit de vermenging van Type A met Type B. In tegenstelling tot vrijwel elk ander gen, dat 'dominante' en 'recessieve' variaties (allelen) heeft, zijn de A- en B-allelen 'co-dominant', wat betekent dat ze best gelukkig naast elkaar bestaan. Type AB is het enige bloedtype waarvan het bestaan ​​het resultaat is van vermenging in plaats van evolutie en omgeving. Zodoende delen ze zowel de voordelen als de uitdagingen van zowel Type A- als Type B-bloedgroepen. Type AB heeft een unieke kameleonachtige kwaliteit - afhankelijk van de omstandigheden kan dit bloedtype de kenmerken van elk van de andere bloedgroepen bepalen. Type AB is soms A-achtig, soms B-achtig en soms een combinatie van beide. Vandaag de dag, als we terugkijken naar deze opmerkelijke evolutionaire revolutie, is het duidelijk dat de genetische kenmerken van onze voorouders vandaag in ons bloed leven.

Eet goed voor de gezondheid

Type AB geeft de gemengde overerving van hun A- en B-genen weer. Volgens Dr. D'Adamo, "Type AB heeft Type A's laag maagzuur, maar ze hebben ook Type B's aanpassing aan vlees. Daarom ontbreekt het je aan voldoende maagzuur om ze efficiënt te metaboliseren en wordt het vlees dat je eet meestal opgeslagen als vet. Omdat type AB zowel de A- als de B-bloedantigenen heeft, is het waarschijnlijker dat voedsel met chemicaliën die lectinen worden genoemd, reageert met de weefsels en cellen van het type AB dan met een van de andere bloedgroepen.

Type AB moet cafeïne en alcohol vermijden, vooral in stressvolle situaties. Dr. D'Adamo beveelt aan dat Type AB zich richt op voedingsmiddelen zoals tofu, zeevruchten, zuivel en groene groenten als u probeert af te vallen. "Vermijd alle gerookte of gezouten vlees. Deze voedingsmiddelen kunnen maagkanker veroorzaken bij mensen met een laag maagzuurgehalte ", beveelt Dr. D'Adamo aan. Er is een grote verscheidenheid aan zeevruchten voor Type AB en het is een uitstekende eiwitbron voor Type AB. Een paar zeer nuttige vissen zijn mahi-mahi, rode snapper, zalm, sardines en tonijn. Sommige zuivelproducten zijn ook gunstig voor Type AB - vooral gekweekte zuivelproducten zoals Yoghurt en kefir.

Dr. D'Adamo beveelt ook kleinere, meer frequente maaltijden aan, omdat deze spijsverteringsproblemen die worden veroorzaakt door ontoereikende maagzuur- en peptische enzymen tegengaan. "Je maag initieert het spijsverteringsproces met een combinatie van spijsverteringsecreties en de spiersamentrekkingen die voedsel met zich meevoeren. Als je weinig spijsverteringsafscheidingen hebt, heeft voedsel de neiging langer in de maag te blijven. "Verklaart D'Adamo. Hij suggereert ook dat Type AB aandacht schenkt aan het combineren van bepaalde voedingsmiddelen. U zult bijvoorbeeld voedsel efficiënter verteren en metaboliseren als u in dezelfde maaltijd geen zetmelen en eiwitten eet.

Stress en beweging

Hoewel mensen verschillende mogelijkheden hebben om stress te accommoderen, hebben we uiteindelijk allemaal een breekpunt. Als genoeg stressoren genoeg intensiteit krijgen voor een voldoende lange periode, zal iemand zich slecht aanpassen. Voor een Type AB, als het gaat om stresshormonen, lijk je het meest op Type O in je neiging om catecholamines zoals adrenaline te produceren. Maar je hebt ook de extra complexiteit van Type B's snelle opruiming van lachgas, dus je lijdt aan de fysieke gevolgen van hoge emoties. Je grootste gevaar is de neiging om je emoties, vooral woede en vijandigheid, te internaliseren, wat veel schadelijker is voor je gezondheid dan het te externaliseren. Oefening speelt een cruciale rol bij het verminderen van stress en het handhaven van een gezond emotioneel evenwicht voor Type AB. Dr. D'Adamo beveelt een combinatie aan van zowel kalmerende activiteiten als intensievere lichaamsbeweging om een ​​optimale balans te behouden. Bijvoorbeeld drie dagen aërobe oefening zoals hardlopen of fietsen en twee dagen rustoefeningen zoals yoga of tai chi.

Persoonlijkheid

Type AB ontvangt vaak gemengde berichten over emotionele gezondheid. Hoewel je de neiging hebt om aangetrokken te worden tot andere mensen en vriendelijk en vertrouwend bent, is er een kant van jezelf die zich vervreemd voelt van de grotere gemeenschap. Op je best ben je intuïtief en spiritueel, met het vermogen om verder te kijken dan de starre grenzen van de samenleving. Je bent gepassioneerd in je overtuigingen, maar je wilt ook graag door anderen worden gewaardeerd en dit kan conflicten veroorzaken. In een onafhankelijke studie beschreven Type AB zichzelf als emotioneel, gepassioneerd, vriendelijk, vertrouwend en empathisch. Type AB's worden beschouwd als enkele van de meest interessante bloedgroepen, beide John F.Kennedy en Marilyn Monroe waren Type AB's en hoewel beide allang verdwenen zijn, houden ze tot op de dag van vandaag een plaats in onze nationale psyche.

Leef recht!

Hier zijn de belangrijkste levensstijlstrategieën van Dr. D'Adamo voor mensen met bloedgroep AB:

  • Ontwikkel je sociale aard in gastvrije omgevingen. Vermijd situaties die zeer concurrerend zijn
  • Vermijd ritualistisch denken en fixeren op problemen, vooral problemen die je niet kunt beheersen of beïnvloeden
  • Ontwikkel een duidelijk plan voor doelen en taken - jaarlijks, maandelijks, wekelijks, dagelijks - om haasten te voorkomen
  • Maak veranderingen in je levensstijl geleidelijk, in plaats van dat je alles tegelijk aanpakt
  • Neem minimaal twee keer per week vijfenveertig tot zestig minuten aan aerobics. Gebalanceerd door dagelijkse stretching, meditatie of yoga
  • Neem deel aan een community, buurt of andere groepsactiviteit die je een zinvolle verbinding met een groep geeft
  • Oefen visualisatietechnieken dagelijks
  • Breek ook alleen tijd uit. Zorg voor ten minste één sport, hobby of activiteit die u onafhankelijk van anderen uitvoert
  • Verbreek uw werkdag met wat lichamelijke activiteit, vooral als uw baan sedentair is. Je zult je meer energiek voelen

Klik hier om meer nuttige artikelen over het bloedgroepdieet te lezen.

Tweet