Hoe een O-bloedgroep te helpen afvallen

Het bloedtype dieet, een populair plan om gewicht te verliezen, ontwikkeld door de natuurgeneeskundige Dr. Peter J. D'Adamo en gedetailleerd beschreven in zijn boek "Eet Right 4 Your Type", is gebaseerd op het idee dat je bloedgroep een belangrijke rol speelt. rol in hoe uw lichaam voedingsstoffen absorbeert en omgaat met stress, en hoe vatbaar u bent voor ziekte. Het dieetplan van Dr. D'Adamo stelt dat de vier belangrijkste bloedgroepen - O, A, B en AB - elk gekoppeld zijn aan verschillende voorouderlijke groepen met specifieke voedingspatronen, en dat het volgen van de voeding geassocieerd met uw eigen bloedgroep kan helpen om gewicht te verliezen en gezond te blijven. Wetenschappelijk onderzoek moet echter nog bewijzen vinden die deze voedingsleer ondersteunen.

Video van de dag

Volgens het bloedtype dieetplan gedijen mensen met bloed van het O-type in verband met het jager-verzamelaars-tijdperk op een dieet dat rijk is aan dierlijke eiwitten. Hoewel het dieet een uitgebreide lijst van voedingsmiddelen levert die van O-types profiteren, vermeldt het specifiek rood vlees en lever als voedsel dat gewichtsverlies bevordert, en adviseert O-types mager rundvlees, lam en gevogelte te eten, evenals magere en vette vis, zoals vaak zoals gewenst. O-typen zijn volgens D'Adamo efficiënter in het metaboliseren van dierlijke eiwitten, omdat ze de neiging hebben om meer maagzuur te hebben. Het dieet adviseert ook O-typen om veel van de aanbevolen groenten te consumeren; kelp, boerenkool, spinazie en broccoli worden specifiek geciteerd voor het stimuleren van gewichtsverlies, terwijl prei, uien, knoflook, zoete aardappelen, rapen, pastinaken en artisjokken ook als gunstig worden beschouwd. Het dieet geeft een overzicht van vijgen en pruimen - vers of gedroogd - als de twee hoofdvruchten die gewichtsverlies in o-soorten ondersteunen.

De andere helft van het type-O-dieet jager-verzamelaar is wat het niet bevat; het is meestal verstoken van graan en zuivelproducten. D'Adamo noemt tarweproducten de primaire oorzaak van gewichtstoename voor O-typen en raadt aan om deze producten volledig te vermijden. Hij theoretiseert dat o-typen tarweproducten niet goed verdragen om een ​​aantal redenen; ze interfereren met de opname van nuttige voedingsstoffen, bevorderen ontstekingen en verlagen de efficiëntie en het metabolisme van insuline. Het dieet adviseert O-typen om ook vrij van maïs te blijven; zoals tarwe, interfereert het met het metabolisme en insuline-efficiëntie.

O-typen moeten om dezelfde redenen zuivelproducten, waaronder eieren, ernstig beperken of volledig vermijden, omdat O-typen volgens D'Adamo geen efficiënt zuivelproduct verteren. Het bloedgroepdieet vermeldt ook bruine bonen, marinebonen en linzen als voedsel dat de stofwisseling verstoort en gewichtstoename bevordert in O-typen. Van kool, spruitjes, bloemkool en mosterdgroen wordt ook gezegd dat ze gewichtstoename bevorderen omdat ze de schildklieractiviteit verstoren en O-typen vatbaar zijn voor hypothyreoïdie.

Het dieetplan van het O-type is ontworpen om je metabolisme te stimuleren; D'Adamo suggereert dat O-typen een zeer efficiënt metabolisme vereisen om slank en energiek te blijven. Hij suggereert ook dat O-typen het best reageren op stress door zware fysieke activiteit. Volgens zijn theorie gaan de hormonen die je systeem overspoelen als je onder stress staat direct naar de spieren van een O-type. Intense lichaamsbeweging kan helpen bij O-typen om deze opeenhoping van hormonen vrij te maken, wat rechtstreeks verband houdt met hun vermogen om gewicht te verliezen en gewichtsverlies te handhaven.

O types die actief proberen om gewicht te verliezen, zullen waarschijnlijk niet succesvol zijn zonder regelmatig deel te nemen aan intense periodes van lichaamsbeweging, volgens D'Adamo. Hij beveelt O-typen aan om minstens vier keer per week te oefenen, gemiddeld 30 tot 60 minuten per sessie; aanbevolen workouts zijn zwemmen, joggen, fietsen, krachttraining, traplopen, vechtsporten, contactsporten, dansen en stevig wandelen.

Met elk gewichtsverliesplan spelen uw voedingskeuzes een grote rol bij het bepalen of u uiteindelijk wel of niet succesvol bent. Omdat het bloedtype dieet de nadruk legt op gezond voedsel en lichaamsbeweging bevordert - naast het bespreken van het modelleren van voedselporties voor calorieregulatie - is het niet verrassend dat het een succesvolle afslankmethode is.

Het is echter niet wetenschappelijk bewezen dat deze voordelen in verband staan ​​met de bloedgroep. volgens een recensie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition in 2013, zijn er meer dan 1.000 studies uitgevoerd naar het bloedgroepdieet en geen daarvan heeft bewijs gevonden dat de theorie ondersteunt dat specifieke bloedgroepen het beste presteren met specifieke diëten. En terwijl een studie uit 2014 gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift PLoS One vond dat het volgen van de verschillende bloedtype diëten kan helpen om de BMI, tailleomtrek, bloeddruk, cholesterolspiegels en triglyceriden te verminderen, concludeerden de onderzoekers dat dergelijke resultaten onafhankelijk zijn van iemands bloed. type.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet