The Blood Type Diets: Bloedgroep B

Wat maakt een 'Type B' een individu?

Wat maakt Me Me and You You?

Dit is de vraag die de kern vormt van de genetische puzzel. Het staat ook centraal in onze verkenning van bloedgroepen. De sleutel is genetisch erfgoed - de verhaallijn van je leven. Ook al woon je in de 21e eeuw, je deelt een gemeenschappelijke band met je voorouders. De genetische informatie die resulteerde in hun specifieke kenmerken is aan u doorgegeven.

Mensen met een B-bloedgroep hebben een andere reeks kenmerken dan mensen die Type O of Type A zijn - ze zijn vatbaar voor verschillende ziekten, ze zouden verschillend voedsel moeten eten en op een compleet andere manier moeten bewegen. Sommigen geloven dat persoonlijkheid wordt beïnvloed door bloedgroep! Dr. D'Adamo, auteur van de best verkochte boeken Eet goed voor uw type en leeft recht op uw type geeft ons een blauwdruk voor het leven in zijn boeken. Lees verder voor meer informatie over de Type B-persoon.

The Blood Type B Individualized Lifestyle

De mechanismen van de invloed van het bloedtype hebben te maken met de manier waarop de genen elkaar beïnvloeden, schijnbaar niet-verwante, genen die direct naast of in de buurt liggen. Dit mechanisme verklaart waarom uw bloedgroep invloed kan hebben op een dergelijk divers aantal lichaamssystemen - van spijsverteringsenzymen tot neurochemicaliën. Veel voedingsdeskundigen zijn verbijsterd als ze voor het eerst horen over het verband tussen bloedgroep en spijsvertering. Dat komt omdat ze alleen de fysieke betekenis van bloedgroep als een oppervlakte-antigeen overwegen. Eigenlijk is het niet het antigeen van je bloedgroep dat het zuurniveau in je maag beïnvloedt, maar eerder het gen voor je bloedgroep dat andere schijnbaar niet-verwante genen beïnvloedt die zich direct aangrenzend (of heel dichtbij) aan het ABO-bloedgroepgen bevinden dat een effect op uw maagzuurspiegels. Dit fenomeen, genlink genoemd, is nog niet goed bekend, maar het is welbekend: veel genen beïnvloeden de werking van andere ogenschijnlijk niet-verwante genen. Terwijl we Bloedgroep B verkennen, zullen we meer leren over deze intrigerende relatie.

B is voor balans - B Bloedgroepgeschiedenis

Bloedgroep B is ontwikkeld in het gebied van de Himalaya hooglanden, nu onderdeel van het huidige Pakistan en India. Geduwd van de hete, weelderige savannes van Oost-Afrika naar de koude hooglanden van het Himalayagebergte, kan bloedgroep B aanvankelijk gemuteerd zijn als reactie op klimatologische veranderingen. Het verscheen voor het eerst in India of de Oeral in Azië onder een mix van Kaukasische en Mongoolse stammen. Deze nieuwe bloedgroep was al snel kenmerkend voor de grote stammen van steppewoners, die in die tijd de Euraziatische vlakten domineerden. Terwijl de Mongolen door Azië trokken, was het gen voor Type B-bloed stevig verschanst. De Mongoliërs trokken naar het noorden en voerden een cultuur die afhankelijk was van het hoeden en domesticeren van dieren - zoals hun dieet van vlees en gekweekte zuivelproducten weerspiegeld.

Van alle ABO-typen geeft Type B de duidelijkst gedefinieerde geografische verdeling weer. Strekt zich uit als een grote gordel over de Euraziatische vlaktes en naar het Indiase subcontinent, Type B is te vinden in grotere aantallen van Japan, Mongolië, China en India tot aan het Oeralgebergte. Vanaf daar naar het westen dalen de percentages tot een dieptepunt wordt bereikt aan de westelijke punt van Europa. De kleine aantallen Type B in West-Europeanen vertegenwoordigen westerse migratie door Aziatische nomadische volkeren. Dit wordt het best gezien in de meest oostelijke West-Europeanen, de Duitsers en Oostenrijkers, die een onverwacht hoge incidentie van Type B-bloed hebben in vergelijking met hun westerse buren. Moderne sub-continentale Indianen, een blanke bevolking, hebben enkele van de hoogste frequenties van Type B-bloed ter wereld. De Noord-Chinezen en Koreanen hebben zeer hoge aantallen Type B-bloed en zeer lage waarden van Type A.

Wat maakt Type B uniek

Als Type B draag je het genetische potentieel voor geweldige maakbaarheid en het vermogen om te gedijen in veranderlijke omstandigheden. In tegenstelling tot bloedtypen A en O, die zich aan weerszijden van elk spectrum bevinden, is uw positie vloeiend in plaats van stationair, met het vermogen om in beide richtingen langs het continuüm te bewegen. Het is gemakkelijk om te zien hoe deze flexibiliteit de belangen dient van vroege Type B's die de tweelingkrachten van het dieren- en plantenrijk moesten balanceren. Tegelijkertijd kan het een grote uitdaging zijn om twee palen in evenwicht te brengen en Type B's zijn over het algemeen zeer gevoelig voor de gevolgen van uit balans glijden.

De belangrijkste uitdagingen die een optimale gezondheid voor Type B kunnen opleveren, zijn onder andere de neiging om in stresssituaties hogere dan normale cortisolspiegels te produceren; gevoeligheid voor de B-specifieke lectinen in geselecteerde voedingsmiddelen, resulterend in ontsteking en groter risico voor de ontwikkeling van Syndroom X; gevoeligheid voor langzaam groeiende, slepende virussen - zoals die voor MS, CVS en lupus; en een kwetsbaarheid voor auto-immuunziekten. "Als ik generaliseer," zegt Dr. D'Adamo, "zou ik zeggen dat een gezond type B, dat recht heeft op zijn of haar eigen type, doorgaans minder risicofactoren voor ziekten heeft en meer fysiek fit en mentaal gebalanceerd dan alle andere bloedgroepen. " Type B's hadden de neiging een groter vermogen te hebben zich aan te passen aan de hoogte en interessant, zijn statistisch gezien de hoogste van de bloedgroepen.

Type B Dieet

Voor type Bs zijn de grootste factoren in gewichtstoename maïs, tarwe, boekweit, linzen, tomaten, pinda's en sesamzaden. Elk van deze voedingsmiddelen beïnvloedt de efficiëntie van uw metabole proces, resulterend in vermoeidheid, vochtretentie en hypoglycemie - een ernstige daling van de bloedsuikerspiegel na het eten van een maaltijd. Wanneer u deze voedingsmiddelen verwijdert en begint met het eten van een dieet dat geschikt is voor uw type, moet uw bloedsuikerspiegel normaal blijven na de maaltijd. Een ander veel voorkomend voedsel dat Type B's moeten vermijden, is kip. Kip bevat een bloedgroep B die lectine in zijn spierweefsel agglutineert.Hoewel kip een mager vlees is, is de kwestie de kracht van een agglutinerende lectine die je bloedbaan aanvalt en het vermogen om te leiden tot beroertes en immuunstoornissen. Dr. D'Adamo suggereert dat je jezelf wegkrijgt van kip en ze vervangt door zeer heilzaam voedsel zoals geiten, lammeren, schapenvlees, konijnen en hertenvlees. Andere voedingsmiddelen die gewichtsverlies stimuleren zijn groene groenten, eieren, heilzaam vlees en magere zuivel. Wanneer het giftige voedsel wordt vermeden en vervangen door heilzaam voedsel, zijn bloedgroep Bs zeer succesvol in het beheersen van hun gewicht.

Omgaan met stress

Als het gaat om hormonen, komt type B dichter bij type A en produceert het iets hogere cortisolspiegels. Wanneer een Type B uit balans is, manifesteert dit zich in overreactie tot stress, moeite om te herstellen van stress, verstoorde slaappatronen, hersenkraking overdag, verstorend voor GI-vriendelijke bacteriën en onderdrukt de immuunfunctie. Dit leidt tot verhoogde risico's op depressie, insulineresistentie, hypothyreoïdie en hoge stress kan bijna alle gezondheidsuitdagingen verder verergeren.

Het stikstofmonoxide (NO) -molecuul heeft ook implicaties voor de stressrespons van Blood Type B en het vermogen om snel te herstellen van stress. NO is naar voren gekomen als een belangrijke stof die in staat is om vele biologische processen te modificeren - inclusief het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Nitric Oxide functioneert als een soort mediator van bepaalde soorten neuronen in het centrale zenuwstelsel. In tegenstelling tot de andere neurotransmitters, zoals dopamine en serotonine, bindt NO niet aan specifieke plaatsen in de cel, maar wordt het eerder toegediend aan de cel en werkt het direct op biochemisch niveau, waardoor het een neurotransmitter met "snelle respons" wordt. NO lijkt ook betrokken te zijn bij de regulatie van de endorfines geproduceerd in de hersenen. Het vermogen om NO snel te verwijderen kan zeer gunstig zijn voor het cardiovasculaire systeem, maar het heeft ook implicaties voor de activiteit van neurotransmitters, waardoor sneller herstel van stress mogelijk is. Wetenschappers ontdekten dat patiënten die het Type B-antigeen hadden, NIET sneller bleken te verdwijnen dan mensen van andere bloedgroepen - de wetenschappers hadden geen idee waarom dit zou kunnen, maar een van de mogelijke antwoorden ligt precies naast het ABO-gen aangezien het gen dat het vermogen beïnvloedt om Arginine-omzetting naar NO te moduleren, juist naast het gen is dat codeert voor bloedgroep. Denk aan de gen-koppeling die eerder werd besproken? Klinkt dit bekend? Dr. D'Adamo heeft opgemerkt dat type B's een prachtig geschenk hebben om fysiologische verlichting van stress te verkrijgen en emotioneel evenwicht te handhaven door het gebruik van mentale processen zoals visualisatie en meditatie.

Oefening

Om de balans tussen lichaam en geest te behouden die uniek is voor Type B, raadt Dr. D'Adamo u aan om lichaamsbeweging te kiezen die zowel uw geest als uw lichaam uitdaagt. Type Bs moeten meditatieve activiteiten in balans brengen met intensievere lichaamsbeweging. "Je hebt de neiging het beste te doen met activiteiten die niet te aerobisch intens zijn, een element van mentale uitdaging hebben en andere mensen betrekken." Zegt Dr. D'Adamo. Uitstekende vormen van lichaamsbeweging voor Type B's zijn tennis, vechtsporten, fietsen, wandelen en golfen.

De persoonlijkheidsverbinding

Het verband tussen bloedgroep en persoonlijkheid is al lang bestudeerd. In een onafhankelijk onderzoek ontdekte Dr. D'Adamo dat de meeste bloedgroep B's zichzelf vaak beschreven op manieren die verband houden met de volgende kenmerken: subjectief, gemakkelijk in de omgang, creatief, origineel en flexibel. In een andere studie scoorden Type B's significant hoger op 'intuïtief', wat wijst op een voorkeur of zesde zintuiglijke informatie; en ze scoorden hoog op de combinatie van "intuïtie / gevoel", wat aangeeft dat ze de neiging hebben inzichtelijk, mystiek, idealistisch, creatief, globaal georiënteerd, mensgericht en goed in te beelden te zijn. Ze rapporteerden ook dat ze het beste leerde door te luisteren, vervolgens te reflecteren op en interpreteren wat ze hadden waargenomen. Misschien heeft het nomadische leven van de steppen bijgedragen aan lange uren die zijn overgegeven om te praten en voldoende tijd voor meditatie en reflectie.

Leef recht! Hier zijn de belangrijkste leefstijlstrategieën van Dr. D'Adamo voor Type Bs:

  • Visualisatie is een krachtige techniek voor Type Bs. Als je het kunt visualiseren, kun je het bereiken
  • Zoek naar gezonde manieren om uw niet-conformistische kant uit te drukken
  • Besteed minstens twintig minuten per dag aan een creatieve taak die je volledige aandacht vereist
  • Ga niet later dan 11:00 uur naar bed en slaap gedurende acht uur of langer. Het is essentieel voor B's om hun circadiaanse ritme te behouden
  • Gebruik meditatie om te ontspannen tijdens pauzes
  • Neem deel aan een community, buurt of andere groepsactiviteit die je een zinvolle verbinding met een groep geeft. Type Bs zijn geboren netwerkers
  • Wees spontaan
  • Naarmate ze ouder worden, hebben Type Bs de neiging om geheugenverlies te lijden en hebben ze een verminderde mentale scherpte. Blijf scherp door taken uit te voeren die concentratie vereisen, zoals kruiswoordpuzzels of een nieuwe vaardigheid of taal leren

Klik hier om meer nuttige artikelen over het bloedgroepdieet te lezen.

Tweet