Gewichtsverlies: Controleer uw symptomen en tekens

Gewichtsverlies kan opzettelijk zijn, zoals van dieet en lichaamsbeweging, of onbedoeld en een manifestatie van ziekte zijn. Gewichtsverlies kan het gevolg zijn van een afname van lichaamsvloeistof, spiermassa of vet. Een afname van lichaamsvloeistoffen kan komen van medicijnen, vochtverlies, gebrek aan vochtinname of ziekten zoals diabetes. Een afname van lichaamsvet kan opzettelijk worden veroorzaakt door lichaamsbeweging en diëten, zoals overgewicht of obesitas. Gewichtsverlies is normaal na de zwangerschap. Andere oorzaken van gewichtsverlies omvatten, maar zijn niet beperkt tot, kanker, virale infectie (zoals CMV of HIV), gastro-enteritis, parasietinfectie, depressie, darmziekten en overactieve schildklier (hyperthyreoïdie).

Het verlies van gewicht en gebrek aan voeding geassocieerd met een chronische ziekte wordt cachexie genoemd. Onverklaarbaar, onbedoeld gewichtsverlies is vaak een gevolg van ziekte en moet worden beoordeeld door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Gerelateerde symptomen en tekens

REFERENTIE:

Kasper, D.L., et al., Eds. Harrison's Principles of Internal Medicine, 19e druk. Verenigde Staten: McGraw-Hill Education, 2015.

Medisch beoordeeld door een arts op 18-4-2018

Volgend artikel

symptomchecker

Zorgen over de gezondheid van je geest?
Klik hier om onze Symptom Checker te bezoeken.

Gewichtstoename Shockers Slideshow Pictures

Doe de Quiz on Belly Fat

The Best Diet Tips Ever Slideshow Pictures

Gewichtsverlies: Controleer uw symptomen en tekens

Acupunctuur veroorzaakt gewichtsverlies door het stimuleren van eetlustonderdrukkende hormonen

  • Acupunctuur kan mensen helpen om in slechts twee maanden 16 kilo af te vallen, onderzoeken te vinden
  • Onderzoek heeft aangetoond dat 16 sessies acupunctuur voldoende zijn om je te helpen af ​​te vallen
  • De oude praktijk veroorzaakt gewichtsverlies door de productie van serotonine te bevorderen
  • Serotonine is een hormoon dat een rol speelt bij de eetlust en de afbraak van vetten

DoorDaisy Dunne voor Mailonline

12:05 BST, 4 juli 2017 | 16:01 BST, 4 juli 2017

Acupunctuur veroorzaakt gewichtsverlies door het stimuleren van eetlustonderdrukkende hormonen, suggereert nieuw onderzoek.

En de oude Chinese geneeskunde zou mensen in slechts twee maanden tijd kunnen helpen om 7 kilo af te vallen, volgens een nieuwe studie.

Uit een onderzoek bleek dat 16 sessies acupunctuur voldoende zijn om u te helpen gewicht te verliezen zonder uw dieet of trainingsroutine te veranderen.

Onderzoekers beweerden dat de eeuwenoude praktijk van het steken van naalden in het lichaam de aanmaak van het hormoon serotonine stimuleert, dat een rol speelt bij de eetlust en de beheersing van de stemming.

En acupunctuur kan het lichaam er ook toe aanzetten vetweefsel af te breken, aldus de onderzoekers.

Acupunctuur veroorzaakt gewichtsverlies door het stimuleren van eetlustonderdrukkende hormonen, studievondsten

Acupunctuur veroorzaakt gewichtsverlies door het stimuleren van eetlustonderdrukkende hormonen, studievondsten

KON ACUPUNCTURE CURE INCONTINENCE?

Acupunctuur kan de remedie zijn voor genante urine-incontinentie, een aandoening die het leven van miljoenen mensen treft.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het lekkage vermindert in combinatie met elektrische stromen.

Wetenschappers van de Chinese Academie voor Chinese Medische Wetenschappen in Beijing gebruikten gedurende een periode van zes weken electro-acupunctuur op vrijwilligers.

Elke deelnemer kreeg gedurende het tijdsbestek 18 sessies, terwijl anderen een schijnbehandeling kregen met dummy-naalden.

Ze vonden dat vrouwen die een elektroacupunctuur kregen een grotere afname in urinelekkage hadden na behandeling en na zes maanden.

Hoe werd het onderzoek uitgevoerd?

Voor het onderzoek vroegen onderzoekers 72 deelnemers die als overgewicht waren geclassificeerd om deel te nemen aan een acht weken durend parcours.

De deelnemers werden willekeurig toegewezen aan twee groepen voor de gecontroleerde trial, de 'echte acupunctuurgroep' en de 'schijnamacupunctuurgroep'.

Elke deelnemer onderging in totaal 16 sessies acupunctuurbehandeling gedurende acht weken.

Therapeuten concentreerden zich op acupunten die de buik, de onderste ledematen en de oren bedekken voor het nieuwe onderzoek.

Deze acupunten kunnen de stroom van energie in de darmen herstellen en harmoniseren, en lichaamsvocht transformeren en slijm verdrijven, aldus de onderzoekers.

Na de behandeling verloren deelnemers van de 'echte acupunctuurgroep' gemiddeld vijf pond (2,47 kg), waarbij één patiënt 16 pond (7,2 kg) verloor.

Ter vergelijking: degenen uit de 'schijn'-groep verloren gemiddeld iets meer dan één pond (0,54 kg).

Uit een onderzoek bleek dat 16 sessies acupunctuur voldoende zijn om u te helpen gewicht te verliezen zonder uw dieet of trainingsroutine te veranderen

Uit een onderzoek bleek dat 16 sessies acupunctuur voldoende zijn om u te helpen gewicht te verliezen zonder uw dieet of trainingsroutine te veranderen

Acupunctuur 'stimuleert' de hormoonproductie

Dr. Zhong Lidan, assistent-professor aan de Hong Kong Baptist University, zei dat acupunctuur een 'stimulerend effect' heeft op de eetlustremmende hormonen van het lichaam.

Acupunctuur stimuleert de productie van de hormonen serotonine en bèta-endorfines, die de eetlust onderdrukt en de afbraak van vet verhoogt, aldus Dr Zhong.

Ze zei: 'Deze proef levert voorlopig bewijs van de werkzaamheid en veiligheid van acupunctuur op gewichtsbeheersing in Hong Kong.

'Het biedt ook een onderzoeksbasis voor toekomstige grote klinische proeven en een richtlijn voor het ontwikkelen van acupunctuur om obesitas tegen te gaan.'

Tweet