Welk percentage van mijn dieet moet eiwit, koolhydraten en vet zijn?

Eiwitten, koolhydraten en vet zijn essentiële voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. De hoeveelheid die u eet uit elke nutriëntencategorie is belangrijk, volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Volg de aanbevelingen van de Dietary Guidelines 2010 voor Amerikanen om chronische ziekten te voorkomen, zoals diabetes, obesitas en hartziekten.

Video van de dag

45 tot 65% van je calorieën zou uit koolhydraten moeten komen.
45 tot 65% van je calorieën zou uit koolhydraten moeten komen. Photo Credit: sutsaiy / iStock / Getty Images

De voedingsrichtlijnen van 2010 bevelen aan dat u tussen 45 en 65 procent van uw calorieën consumeert van koolhydraten, 10 tot 35 procent van eiwitten en tussen 20 en 35 procent calorieën uit vet. Dit geldt voor volwassenen van 19 jaar en ouder. Je moet ook je natriuminname beperken tot niet meer dan 2.300 milligram per dag en minstens 150 minuten per week doorbrengen met een activiteit met matige intensiteit.

Het grootste deel van uw dieet moet uit koolhydraten komen.
Het grootste deel van uw dieet moet uit koolhydraten komen. Fotocredit: IgorDutina / iStock / Getty Images

Het grootste deel van uw dieet moet uit koolhydraten komen, die als eenvoudig of complex worden beschouwd. Eenvoudige koolhydraten, waaronder tafelsuiker, worden snel omgezet in glucose, terwijl complexe koolhydraten, zoals vezels, trage spijsvertering en hdlp de bloedsuikerspiegel reguleren. Het grootste deel van uw koolhydraten moet afkomstig zijn van complexe koolhydraten zoals groenten, peulvruchten en volle granen. Beperk geraffineerde of verwerkte granen en toegevoegde suikers, die weinig voedingswaarde bevatten.

Consumeer tussen 10 en 35 procent van je calorieën als eiwit.
Consumeer tussen 10 en 35 procent van je calorieën als eiwit. Photo Credit: pilipphoto / iStock / Getty Images

Consumeer tussen 10 en 35 procent van je calorieën als eiwit, uit een combinatie van dierlijke en plantaardige eiwitten. Ounce for ounce, dierlijke eiwitten kunnen eiwitrijker zijn, maar ze kunnen ook hoger zijn in verzadigd vet. Kies mager eiwitten zoals zeevruchten en vis, gevogelte en mager vlees van rund of lam. Planteneiwitten zoals peulvruchten, soja, noten en zaden kunnen eiwit en hart-gezond onverzadigd vet aanbieden. Volgens de Harvard School of Public Health zijn de richtlijnen echter "te lichtvaardig voor rood vlees, ondanks substantieel bewijs dat het vervangen van rood vlees door gevogelte, bonen of noten, hartaandoeningen kan helpen voorkomen, en dat het verlagen van rood vlees de risico op diabetes. "

Beperk uw inname van verzadigde vetten.
Beperk uw inname van verzadigde vetten. Fotocredit: Jacek Chabraszewski / iStock / Getty Images

Beperk uw inname van verzadigd vet en eet meer onverzadigde vetten, zoals olijfolie, noten en zaden. Verzadigde vetten zijn een vaste stof bij kamertemperatuur, zoals boter of reuzel. Je vindt ze ook in vlees- en zuivelproducten. De American Heart Association beveelt aan dat niet meer dan 7 procent van uw totale calorieën afkomstig is van verzadigd vet, dat gekoppeld is aan een verhoogd cholesterolgehalte en een verhoogd risico op hartaandoeningen. Transvetten kunnen ook het cholesterolgehalte verhogen en moeten worden beperkt tot niet meer dan 1 procent van de totale calorie-inname. Vermijd voedingsmiddelen die gedeeltelijk gehydrogeneerde olie vertonen - een teken dat het voedsel transvetten bevat - op de ingrediëntenlijst.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM