The Protein Power Diet: Low-Carb, High-Protein Diet Plan

De belofte

"Voel je fit en boost je gezondheid - in slechts enkele weken!" Dus zeggen de auteurs van dit koolhydraatarme dieet dat ooit een topper was The New York Times bestsellerlijst in zijn categorie voor meer dan een jaar.

Geschreven door man en vrouw Michael R. Eades, MD en Mary Dan Eades, MD, biedt het boek wetenschappelijke uitleg, aanmoediging en praktische suggesties, zoals wat te bestellen als je uit eten gaat. De Eadeses hebben ook een Protein Power-website en 13 andere boeken op hun naam staan.

Het dieet is in feite een low-carb, eiwitrijk eetplan met veel wetenschappelijke uitleg over insuline en glucagons, de belangrijkste hormonen die voedsel omzetten in brandstof voor je lichaam.

Het idee is dat je door het beperken van koolhydraten, je insulineniveau verlaagt. Dat brengt je lichaam ertoe om meer glucagon te maken, wat helpt bij het verbranden van opgeslagen vet. Doe dit lang genoeg, en het vet lijkt weg te smelten, beweren de auteurs.

Wat je wel en niet kunt eten

Voor eiwitten kun je vis, gevogelte, rood vlees, magere kaas (kwark, feta, mozzarella, Münster), eieren en tofu eten.

Ook toegestaan: groene bladgroenten, tomaten, paprika's, broccoli, aubergine, courgette, sperziebonen, asperges, selderij, komkommer en paddenstoelen.

Volgens het plan moet je elke dag 25 gram vezels krijgen. (Ter vergelijking: een kop volkoren spaghetti heeft 6 gram vezels.) Je kunt ook wat vetten hebben: olijf- en notenolie, avocado en boter.

Je kunt light-frisdrank en kunstmatige zoetstoffen met mate krijgen.

Een glas wijn of een licht bier is OK, maar hun koolhydraten tellen ook mee.

Om de voedingsbehoeften af ​​te ronden, raden de auteurs aan om een ​​vitamine- en mineraalsupplement van hoge kwaliteit te nemen, samen met minstens 90 milligram kalium.

Niveau van inspanning: gemiddeld

Zoals veel hoog-eiwitrijke koolhydraatarme diëten, moet je misschien echt veranderen wat je eet terwijl je aan dit plan bent.

Beperkingen: koolhydraatrijke diëten snijden veel voedsel uit.

Koken en winkelen: het boek heeft voorbeeldmenu's met meer dan 100 recepten en suggesties voor het bestellen in alle soorten restaurants.

Verpakte voedingsmiddelen of maaltijden: geen zijn verplicht.

Persoonlijke ontmoetingen: Nee.

Oefening: Ja. De auteurs suggereren weerstandstraining, zoals gewichtheffen, om opgeslagen vet te helpen verbranden.

Houdt het rekening met dieetbeperkingen of -voorkeuren?

Vegetariërs en veganisten: dit dieet zou voor u kunnen werken, maar u zou veel tofu voor het eiwit eten.

Wat je anders zou moeten weten

Kosten: geen kosten behalve het voedsel dat u koopt.

Ondersteuning: De Protein Power-website bevat een forum voor het geval u contact wilt opnemen met andere mensen op dit dieet.

Wat Brunilda Nazario, MD, zegt:

Werkt het?

Een eiwitrijk dieet helpt je af te vallen. Een aantal studies tonen aan dat diëten met een hoger proteïnegehalte u beter vol houden dan andere soorten diëten. Andere studies tonen aan dat het beperken van koolhydraten, als gevolg van een eiwitrijk dieet, meer gewichtsverlies veroorzaakt. Maar calorieën tellen nog steeds!

Is het goed voor bepaalde omstandigheden?

Het Protein Power-dieet zou werken voor mensen met diabetes, hoge bloeddruk, hartaandoeningen of hoog cholesterol. Het Power Protein-dieet is een koolhydraatarm dieet met minder dan 20% van de totale calorieën van koolhydraten of minder dan 100 gram koolhydraten per dag. Het beperken van koolhydraten helpt de bloedsuikerspiegel, insuline, slechte cholesterol en bloeddruk te verlagen. Het verhoogt ook HDL ("goed") cholesterol.

Maar als u te veel eiwitten binnenkrijgt, kan uw urinezuurspiegel stijgen, wat jicht kan veroorzaken. Te veel eiwitbelasting kan ook een probleem zijn bij iedereen met nierproblemen.

U moet er ook voor zorgen dat u niet te veel vet van uw voedsel krijgt als uw arts u richtlijnen heeft gegeven om bijvoorbeeld uw cholesterol te verlagen.

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben foliumzuur nodig, dat aan meel wordt toegevoegd, en als u koolhydraten snijdt, betekent dit dat u minder folaat krijgt. Pre-pregnancy gewichtsverlies kan het beste worden gedaan met een meer gebalanceerde aanpak die calorieën vermindert.

Het laatste woord

Het is een eenvoudige dieetaanpak die in wezen één grote voedselgroep elimineert, en, zoals elk restrictief dieet, is het voor de meeste mensen moeilijk om lang vol te houden,.

Dit dieet helpt je om af te vallen, maar als je een specifieke voedingsbehoefte hebt, is dit misschien niet het dieet voor jou. Het is mogelijk dat u een dagelijkse aanvulling moet gebruiken om voedingsverschillen in vitaminen en mineralen te overbruggen.

Tweet