Cellulitis en Homeopathie


Cellulitis is een veel voorkomende huidinfectie die wordt veroorzaakt door bacteriën. Het ontwikkelt zich op verschillende delen van het lichaam, waaronder het gezicht, armen en benen. Cellulitis kan pijn, zwelling en gevoeligheid veroorzaken, en veel mensen ontwikkelen aanvullende symptomen zoals koorts, lichaamspijn en misselijkheid. Er zijn tal van remedies voor cellulitis, maar homeopathische therapie wordt in snel tempo de voorkeursbehandeling van veel artsen.

Wat is homeopathische behandeling?

Homeopathische geneeskunde is een aanvullend systeem dat ziekten op een holistisch niveau behandelt. De arts voorziet de patiënt van extreem verdunde doses van een medicijn om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te activeren. Bij gebruik in grotere doses zou hetzelfde geneesmiddel de symptomen van de te behandelen ziekte produceren. De behandeling van symptomen met symptoomgenererende geneesmiddelen is de basis van homeopathie.

De belangrijkste doelen van de behandeling zijn om de oorzaak van de ziekte aan te pakken, de kwetsbaarheid van een persoon te beoordelen en de symptomen te genezen. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat de patiënt terug kan keren naar een volledig gezonde toestand. Een groot aantal verschillende gezondheidsproblemen kunnen worden behandeld met homeopathische geneesmiddelen, waaronder allergieën, inwendige aandoeningen en huidziekten zoals psoriasis of cellulitis.

Cellulitisbehandeling met homeopathie

Als u lijdt aan cellulitis, raadpleeg dan een bevoegde homeopathische arts. Een professional kan het niveau van uw aandoening beoordelen en een behandeling voorschrijven op basis van de oorzaak, de ernst en de locatie van de infectie. Je emotionele en fysieke samenstelling kan ook worden geëvalueerd. Zodra u bent beoordeeld door uw arts, zal hij of zij u een passende behandeling bieden, waaronder bedrust en koele kompressen die op de getroffen gebieden worden aangebracht.

Uw arts kan ook natuurlijke remedies voorschrijven, waaronder:

- Belladonna
- Zwavel
- Lachesis
- Agaricus
- Rhus toxicodendron

Voor extreme zwelling of pijn kan het nodig zijn om het getroffen gebied meerdere keren per dag te verhogen. Sommige vormen van cellulitis verergeren 's nachts en kunnen worden verlicht met beweging of blootstelling aan lucht. Ongeacht uw symptomen, als u geen opluchting voelt binnen een paar dagen na het begin van uw homeopathische therapie, heeft u mogelijk een sterkere behandeling nodig.

Sommige mensen moeten intraveneus antibiotica ontvangen. Daarom wordt homeopathische geneeskunde vaak gebruikt als aanvulling op traditionele behandelingen.

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om het risico op het ontwikkelen van cellulitis te verkleinen. Als u een schaafwond of lek in uw huid hebt, was het gebied dan voorzichtig met warm zeepsop. Breng een antibiotische zalf aan en houd het gebied bedekt met een verband. Controleer de wond af en toe op tekenen van infectie. Tijdens droge of zeer koude maanden, moet uw huid worden bevochtigd met een zachte antiseptische lotion of crème.

Cellulitis verspreidt zich snel en het kan leiden tot ernstige complicaties als het niet wordt behandeld. Een geïnfecteerd gebied kan zich snel ontwikkelen tot een abces, dat mogelijk onmiddellijke aandacht vereist. Als u vermoedt dat u cellulitis heeft, raadpleeg dan uw zorgverlener over het zo snel mogelijk ontvangen van een homeopathische behandeling. Terwijl deze alternatieve therapie nog steeds wordt onderzocht, geloven veel artsen dat het effectief is in het verminderen van de symptomen van cellulitis.

Tweet