Koude baden om calorieën te verbranden ... Heb je het geprobeerd? (Anorexics and Bulimics Should Answer) - Anorexia Discussions

Gisteravond was ik zo verontwaardigd over hoe ik eruit zag. Ik had die nacht b / p drie (misschien vier?) Keer. Ik had er het meeste van gekregen, maar ik besefte hoe vreselijk ik eruitzie. Dus besloot ik voor de allereerste keer om een ​​koud bad te nemen om calorieën te verbranden. Het was behoorlijk vreselijk. Ik moest mezelf er langzaam in onderdompelen en ik beefde zo erg en stuiptrekkend. Ik heb de aflevering van American Dad gevolgd, waar Stan anorexia heeft om mezelf te activeren terwijl ik daar was. Ik heb mijn haar en lichaam kunnen wassen, maar heb niet veel anders bereikt. Ik bleef er niet lang bij omdat ik te zwak was ... Heeft iemand anders dit geprobeerd? Hoe hebben ze het behandeld? Oh, snelle bonusvraag: Ice Breakers Duos, ik heb ze al gegeten, maar ze hebben elk 5 calorieën en ik ben bang dat ik het aantal zal verliezen en mijn calorie-inname zal onderschatten ... Zal ik ze zuiveren? Sorry dit is ook een beetje een bulimische vraag :onzeker:


Koude baden om calorieën te verbranden ... Heb je het geprobeerd? (Anorexics and Bulimics Should Answer) - Anorexia Discussions

koude douches om af te vallen
Sommigen zeggen dat koude douches en andere vormen van blootstelling aan kou helpen bij het afvallen.

Ik heb zelfs beweringen gezien dat een koude douche 500 extra calorieën per dag kan verbranden.

Dat is meer dan veel mensen verbranden tijdens een typisch bezoek aan de sportschool.

Dit hele idee van "koude buien om af te vallen" klonk als complete onzin voor mij.

Maar sommige beweringen over blootstelling aan kou, bruin vet en vetverlies deden mijn nieuwsgierigheid prikkelen.

Dus besloot ik een beetje onderzoek te doen en te kijken wat ik kon vinden.

Bruin vet, ook bekend als bruin vetweefsel (kortweg BAT) is overvloedig aanwezig bij baby's. De reden dat het bruin is, is omdat het zo vol zit met mitochondria, dat is waar vet wordt verbrand.

De primaire functie van BAT is om warmte te genereren. BAT is zelfs zo metabolisch actief dat slechts twee gram van het spul ongeveer 500 calorieën per dag kan verbranden. BBT is normaal inactief, net zo lang als u zich in uw thermische comfortzone bevindt, wat een deel is van de reden dat het zelden wordt gedetecteerd en waarom de BBT traditioneel als irrelevant werd beschouwd bij volwassenen.

Meer recent bewijs suggereert echter dat de expressie ervan bij volwassenen veel vaker voorkomt dan eerder werd gedacht, met een hogere kans op detectie bij vrouwen en slankere individuen [1].

Verkrachting van jezelf zou BAT moeten "activeren", wat op zijn beurt warmte genereert, je metabolisme verhoogt en regelmatig vet verbrandt.

Het idee is dat je een koude douche neemt gedurende ten minste 30 seconden en het over je schouders, nek en rug laat lopen. Onderzoek toont aan dat dit het gebied is waar veel bruin vet wordt aangetroffen [2].

Veel van de artikelen die ik tegenkwam, noemden een onderzoek uit 2008 als "bewijs" dat het nemen van koude douches om gewicht te verliezen een goed idee is [3]. Toen ik naar de studie voor mezelf keek, verwachtte ik twee groepen mensen te vinden, iemand die elke dag een paar maanden lang een koude douche had genomen en een andere groep die dat niet had gedaan. En degenen die koude douches namen hadden het meeste gewicht verloren.

De realiteit was echter nogal anders.

Ten eerste brachten de proefpersonen (11 magere mannen) een hele dag door in een beademingskamer, in plaats van enkele minuten een koude douche te nemen.

Milde koude blootstelling (60 F of 16 C) verhoogde het aantal verbrande calorieën. Bij een van de onderwerpen was er een toename van het dagelijkse energieverbruik met ongeveer 400 calorieën per dag.

De gemiddelde toename bij alle proefpersonen was echter slechts 76 calorieën. Dit betekent een toename van het 24-uurs energieverbruik met 2,8%.

Dus het effect is niet alleen relatief klein, het lijkt ook zeer variabel van persoon tot persoon.

Je zou kunnen denken dat de toename van het energieverbruik door de mannen is veroorzaakt die meer bewegen om zichzelf warm te houden. Maar dit was niet het geval. In feite leidde een milde blootstelling aan koude tot een aanzienlijke daling van de fysieke activiteit.

Hoewel de onderzoekers speculeren dat "regelmatige blootstelling aan de kou gunstig zou kunnen zijn bij regulering van het lichaamsgewicht", geven ze geen aanbevelingen over hoe lang deze blootstelling aan kou moet duren, of hoe koud je eigenlijk moet worden.

Ander onderzoek op het gebied van blootstelling aan koude en vetmetabolisme toont aan dat bruin vet feitelijk vet uit de rest van het lichaam gebruikt om zichzelf te voeden [4].

Voor de studie werden proefpersonen (6 gezonde mannen met een BMI van 24-31) koud gehouden, maar niet op het punt van rillingen, die zelf calorieën zullen verbranden. Over een periode van 3 uur nam hun metabolisme met ongeveer 80% toe, van gemiddeld 1,8 tot 3,2 calorieën per minuut. Dit was alles van een paar ons bruin vet, dat de mannen warm hield.

Er was ook een grote variatie in de hoeveelheid bruin vet die elk individu bewaarde, variërend van 31 tot 329 milliliter. Hoe meer BAT een man had, hoe kouder hij kon worden voordat hij begon te beven.

Biedt dit onderzoek enige ondersteuning voor het idee dat het nemen van koude douches om gewicht te verliezen gaat werken?

Niet echt. Om ze koud te houden, droegen de proefpersonen een buispak met vloeistofconditie, waarin koud water was gegoten.

Er is een groot verschil tussen het hele lichaam enkele uren laten afkoelen en 30 seconden onder een koude douche staan. En zelfs toen was de stijging van het metabolisme een relatief kleine, gemiddeld 1,4 extra verbrande calorieën voor elke minuut koude blootstelling.

Van twee uur dagelijkse blootstelling aan koude is aangetoond dat het vetverlies veroorzaakt [7]. Maar de hoeveelheid verloren vet - 1,5 pond over een periode van 6 weken - was klein. En twee uur dagelijkse blootstelling aan koude is heel anders dan 30 seconden in een koude douche.

Er is ook enige discussie over de mate waarin BBT aanwezig is bij personen met obesitas en overgewicht.

Sommige studies laten zelfs een lagere BBT-activiteit zien bij mensen met overgewicht of obesitas. De onderstaande figuur, afkomstig uit deze New England Journal of Medicine-studie, laat zien hoe de BBT-activiteit afneemt naarmate het percentage lichaamsvet stijgt.

BBT en lichaamsvet

Het is mogelijk dat slanke volwassenen in BAT een verhoogd metabolisme nodig hebben voor "niet-bibberende" thermogenese om de lichaamstemperatuur te handhaven wanneer het koud wordt. Dit is niet zozeer een probleem voor iemand met overgewicht of obesitas. Hun vet fungeert als een laag isolatie om ze warm te houden.

Dat brengt me bij een andere vraag.

Hebben dunne mensen een hoog niveau van bruin vet om aan deze thermogene behoeften te voldoen? Of zijn ze dun omdat ze actiever bruin vet hebben?

Op dit moment weet niemand het zeker. Maar als je veel vet hebt om te verliezen, kan een koude douche minder effectief zijn voor gewichtsverlies (ervan uitgaande dat het helemaal effectief is) dan voor iemand die een paar kilo wil laten vallen om er goed uit te zien op het strand.

Sommige mensen nemen het idee van onderdompeling in koud water tot het uiterste, zwemmen in koud water in een poging om hun metabolisme te verhogen en sneller gewicht te verliezen.

Het enige probleem hier is dat onderdompeling in koud water je hongeriger lijkt dan normaal, wat leidt tot een toename van de calorie-inname [5]. Onderzoekers denken dat leptine en ghreline (twee hormonen die een belangrijke rol spelen bij het beheersen van je eetlust) de schuld zijn:

Samenvattend verhoogt een korte periode van onderdompeling na het sporten aanzienlijk de ad libitum energie-inname in de daaropvolgende maaltijd bij jonge, getrainde mannen. Dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan een neiging tot lagere niveaus van circulerend leptine, tezamen met hoger actief ghreline na onderdompeling in respectievelijk koud en neutraal water.

Je kunt dus meer calorieën verbranden door in koud water te zwemmen ... maar vervang ze allemaal gewoon omdat het koude water je hongerig maakt.

Er is een aantal (zeer speculatief) onderzoek dat de stijging van obesitas koppelt aan een parallelle stijging van de typische thermostaatinstellingen in huizen in de VS en het VK [6]. Maar er is geen bewijs om aan te tonen dat 30 seconden besteden aan een koude douche een aanzienlijk effect heeft op uw stofwisseling. Ik denk dat het nemen van koude douches om gewicht te verliezen grotendeels een verspilling van tijd en moeite is.

ZIE OOK: HET FLAT BELLY CHEAT SHEET

Als je minder flab en meer spieren wilt als je naar je buikspieren kijkt (of waar ze zouden moeten zijn), ga dan naar The Flat Belly Cheat Sheet.

Het is een "snijd de wafel en vertel me wat ik moet doen". PDF die je precies vertelt hoe je van buikvet af kunt komen. Klik of tik hier om uw e-mailadres in te voeren om een ​​kopie van de cheat sheet te ontvangen.

OVER CHRISTIAN FINN

Christian Finn heeft een mastergraad met onderscheiding in oefeningswetenschappen, is een voormalig personal trainer en is te zien op BBC TV en radio, evenals in het tijdschrift Men's Health, Men's Fitness, Fit Pro, Zest en Perfect Body.

Referenties
1. Stephens M, Ludgate M, Rees DA. (2011). Bruin vet en obesitas: het volgende grote ding? Clinical Endocrinology, 74, 661-670
2. van Marken Lichtenbelt WD, Vanhommerig JW, Smulders NM, Drossaerts JM, Kemerink GJ, Bouvy ND, Schrauwen P, Teule GJ. (2009). Koud geactiveerd bruin vetweefsel bij gezonde mannen. New England Journal of Medicine, 360, 1500-1508
3. Wijers SL, Schrauwen P, Saris WH, van Marken Lichtenbelt WD. (2008). De mitochondriale ontkoppeling van de humane skeletspier is geassocieerd met door koude geïnduceerde adaptieve thermogenese. PLoS One, 3, e1777
4. Ouellet V, Labbé SM, Blondin DP, Phoenix S, Guérin B, Haman F, Turcotte EE, Richard D, Carpentier AC. (2012). Het oxiderende metabolisme van bruin vetweefsel draagt ​​bij tot het energieverbruik tijdens acute blootstelling aan koude bij de mens. Journal of Clinical Investigation, 122, 545-552
5. Halse RE, Wallman KE, Guelfi KJ. (2011). Wateronderdompeling na de oefening verhoogt de voedselinname op korte termijn bij getrainde mannen. Geneeskunde en wetenschap in sport en beweging, 43, 632-638
6. Johnson F, Mavrogianni A, Ucci M, Vidal-Puig A, Wardle J. (2011). Kan verhoogde tijd doorgebracht in een thermische comfortzone bijdragen aan de toename van de bevolking in obesitas? Obesitas Reviews, 12, 543-551
7. Yoneshiro T, Aita S, Matsushita M, Kayahara T, Kameya T, Kawai Y, Iwanaga T, Saito M. (2013). Aangekocht bruin vetweefsel als een middel tegen obesitas bij de mens. Journal of Clinical Investigation, 123, 3404-3408

Tweet