Hoe het watergewicht te verliezen 's nachts

Watergewicht kan kunstmatig opblazen hoeveel de weegschaal zegt dat je weegt. Immers, een schaal meet alle delen van uw lichaam - de spieren, botten, bindweefsel, organen en vloeistoffen. Naast het verhogen van uw gewicht kan waterretentie ervoor zorgen dat u er gezwollen uitziet en zich ongemakkelijk opgeblazen voelt. Als je morgen een gelegenheid hebt - een speciale presentatie, een fotoshoot of een sportevenement - waarvoor je gewicht belangrijk is, kun je vandaag actie ondernemen om het watergewicht van de ene dag op de andere te verliezen. Wat je ook doet, beperk je vochtinname niet of gebruik geen waterpillen, omdat deze kunnen leiden tot gevaarlijke niveaus van uitdroging.

Video van de dag

Als het niet intuïtief lijkt, drink dan meer water om het vasthouden van water te verminderen. Wanneer je uitgedroogd bent, behoudt je lichaam vloeistof als een beschermend mechanisme. Drink op om je systeem gerust te stellen zodat je je vochtgehalte in balans houdt. Dit zal u helpen overtollig water weg te spoelen.

Als je genoeg hebt van gewoon water, voeg dan een schijfje citrusfruit toe of drink kruidengemberenthee. Voeg ook een beetje peterselie toe, want het is een natuurlijk diureticum. Vermijd opnieuw hydrateren met koolzuurhoudend water of zuig uw vloeistoffen door een rietje. Je zult luchtbellen creëren die een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken.

Houd er rekening mee dat te veel water drinken kan leiden tot een aandoening die bekend staat als hyponatriëmie. Je verbruikt eigenlijk zoveel water dat je nieren niet snel genoeg kunnen werken om het weg te spoelen en de concentratie natrium in je bloed zakt onder het normale niveau. Hoewel zeldzaam, kan hyponatriëmie leiden tot symptomen zoals ernstige hoofdpijn, misselijkheid, verwarring en zelfs de dood. Het vergt een waterinname van meer dan 800 tot 1.000 milliliter per uur - of 27 tot 30 ounces - om de nierfunctie te overbelasten.

Als u koolhydraten eet, verwerkt uw lichaam ze als glycogeen in uw spieren. Je lichaam bewaart een beetje water naast elk molecuul glycogeen. Als u minder koolhydraten eet - vooral geraffineerde en suikerachtige soorten - kunt u uw glycogeenvoorraden lichtjes verminderen en het bijbehorende water.

Koolhydraten zijn echter essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Verwijder ze niet volledig - blijf er wat eten in de vorm van waterige, vezelachtige groenten en fruit. De vezel in verse producten helpt je ontlasting en daarmee water te verwerken. Ook dragen fruit en groenten, zoals bladgroenten, komkommers, tomaten en watermeloen, bij aan uw algehele waterinname, zodat u meer gehydrateerd bent en minder snel extra water vasthoudt.

Een hoge zoutinname zorgt ervoor dat u water extra water opslaat omdat uw lichaam probeert een water / natrium-balans te handhaven voor een optimale werking. Als het teveel natrium waarneemt, behoudt u water om de concentratie gelijkmatig te verdelen. Minimaliseer uw inname van zoute snacks en restaurantmaaltijden voor een dag, en u verliest een beetje watergewicht 's nachts. Blijf bij hele, onverwerkte voedingsmiddelen - zoals gewoon, mager vlees en groenten - die alleen natuurlijk voorkomend natrium bevatten. Gebruik een zoutvrije kruidenmix en verse kruiden of azijn om smaak toe te voegen.

Samen met de gebruikelijke hoog-natrium verdachten zoals deli vlees, hotdogs, ingeblikte soepen en diepvriesdiners, kunnen veel ogenschijnlijk gezonde voedingsmiddelen ook meetbare hoeveelheden natrium bevatten. Twee sneetjes volkorenbrood bevatten bijvoorbeeld 300 milligram natrium, 1/2 kop erwten in blik heeft 230 milligram en een ons gezouten gemengde noten heeft 473 milligram. Streef naar niet meer dan 1.500 milligram per dag wanneer u de waterophoping wilt verminderen.

Je zou in de verleiding kunnen komen om het watergewicht uit te zweten met een hete, intense cardiosessie. Een krachtige training kan zelfs 's nachts tot vochtretentie leiden; agressieve oefeningen kunnen kleine microtears produceren in je spieren, en je lichaam kan hierop reageren door vocht vast te houden. Bijbehorende ontsteking kan ook wat vochtretentie veroorzaken. Een zachte training in plaats daarvan, zoals een wandeling of gemakkelijke fietstocht, kan helpen bij de circulatie en kan overtollig water wegspoelen.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet