Een kern van waarheid: moet je korrels vermijden?

Tegen de stroom in? Ryan Andrews is dat niet. In dit artikel legt hij uit waarom hij het liefst granen eet. En waarom, tenzij je intolerant bent voor granen, kun je ze ook overwegen.

++

Als iemand in 2012 over granen schrijft, is dat waarschijnlijk aan jou te vertellen niet om ze te eten.

Dat komt omdat granen een hot topic zijn in de voedingswereld. En terecht. Noord-Amerikanen consumeren enorme hoeveelheden graan, waarschijnlijk te veel, zowel direct als indirect.

We eten graan in de vorm van granen, brood, pasta, gebakken producten, als een component in veel bewerkte voedingsmiddelen, en, natuurlijk, op zichzelf.

Ondertussen zijn dieren die voor vlees worden grootgebracht ook enorme graaneters. Dus, wanneer we het hebben over graanconsumptie, is het belangrijk om na te denken over de invloed van granen op onze gezondheid en ons milieu.

Er is veel te zeggen, zowel voor als tegen graan als een onderdeel van onze voeding. Maar als het erop aan komt, is coach Ryan Andrews persoonlijk voorstander van het eten van granen.

Dit is waarom.

1. Ja, sommige mensen zijn intolerant voor granen.

Granen bevatten chemicaliën die verschillende gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken voor gevoelige mensen.

Gluten, dat voorkomt in tarwe, is een veel voorkomende voedselintolerantie. (Er zijn aanwijzingen dat moderne tarwevariëteiten problematischer zijn.) Andere granen zoals haver, rogge, gerst en maïs kunnen echter ook voor sommige mensen negatieve gezondheidseffecten veroorzaken.

Maar mensen zijn intolerant voor veel verschillende soorten voedsel, niet alleen granen. Als een eten of drinken je slecht doet voelen, gebruik het dan niet. Of het nu tarwe, boerenkool, bosbessen of wijwater is - luister naar je lichaam.

Ondertussen, als je niet intolerant bent voor een bepaald voedsel, gaat het eten mee met je waarden, levert het eten voedingsstoffen op, en geniet je van het eten, waarom zou je dan tijd verspillen om te proberen het te vermijden?

2. Graan in het dieet van een persoon zegt niets over hun gezondheid of conditie.

Ik ken mensen die geen granen eten en ze zijn gespierd, slank en gezond.

Ik ken ook mensen die granen eten en ze zijn gespierd, slank en gezond.

Met andere woorden, als een Precision Nutrition-coach heb ik persoonlijk met duizenden klanten gewerkt. En ik moet nog een zinvolle correlatie zien tussen de juiste graanconsumptie en slechte gezondheid.

3. Als ik granen verwijder, eet ik meer groenten, fruit, noten en andere voedingsmiddelen.

Hoewel dat in het begin misschien een goede zaak klinkt, verzeker ik u dat het dat niet is. Als ik granen verwijder, heb ik te veel eten op andere voedingsmiddelen. Dit leidt tot toename van lichaamsvet en lethargie na de maaltijd. Niet goed.

Door zelf te experimenteren, heb ik geleerd dat het eten van granen me helpt mijn totale voedselinname te matigen en mijn gezondheid te verbeteren.

Maar dit gaat niet alleen over mij.

Nogmaals, ik heb duizenden gecoacht. En ik zie hetzelfde steeds opnieuw met mijn klanten. Minder granen eten is gelijk aan meer vlees, noten en fruit. Voor veel van hen betekent dat meer lichaamsvet.

4. Nog een argument tegen granen? Ze bevatten giftige stoffen.

Dus ons wordt verteld: eet in plaats daarvan aardappelen. Wacht, aardappelen bevatten ook gifstoffen.

Oké, eet in plaats daarvan groene groenten. Wacht, groene groenten bevatten ook gifstoffen.

Wacht ... vrijwel elk natuurlijk voorkomend voedingsmiddel bevat gifstoffen. We nemen elke dag in lage doses toxinen op uit alle voedingsmiddelen. Vooral als we plantaardig voedsel eten; ze zijn gewoon onderdeel van de afweersystemen van de meeste planten.

Hoe zit het met alleen het eten van dieren? Nou, als die dieren plantaardig voedsel eten, dan groeien de toxines in hun weefsels. Ja, zelfs dierlijke voedingsmiddelen bevatten dezelfde natuurlijke gifstoffen.

We kunnen er niet wegkomen, welk voedsel we ook kiezen. Geloof me niet? Zie de referenties hieronder.

Veel wetenschappelijke publicaties vermelden de van nature voorkomende toxische chemicaliën in gewone voedingsmiddelen. Je kunt zelfs nicotine vinden in bekende groenten!

Het klinkt eng. Maar denk hier even over na.

Het echte probleem is niet of een voedsel toxines bevat of niet. Dit probleem is, hoeveel van de giftige chemische stof zit er in het voedsel en komt de chemische stof voor op een niveau dat giftig kan zijn voor mensen.

Als je echt van nature voorkomende toxines wilt elimineren, eet dan meer bewerkte voedingsmiddelen. (Nu is er een oplossing voor jou!)

Nooit vergeten: de belangrijkste "gifstoffen" waarvan is bewezen dat zij ziekten bevorderen en onze gezondheid schaden zijn overtollig voedsel / calorieën, verwerkte vetten, suikers en verwerkt vlees.

5. Onze voorouders at waarschijnlijk op zijn minst wat granen.

Lang geleden in een ver land, beweert de theorie, voeding was eenvoudig en granen werden niet gegeten.

Fijn. Noch waren rauwe gekiemde korrelloze granola, hennep-eiwit, boerenkoolchips en honingchia-repen. Dat heb ik de afgelopen week allemaal geconsumeerd.

Met andere woorden, gewoon omdat iets toen niet werd gegeten, betekent nog niet dat we het nu niet op kunnen eten.

Bovendien geven gegevens aan dat granen waarschijnlijk waren terug gegeten in de dag:

6. Vanuit een milieuperspectief zijn granen logisch.

Onze voedselkeuzes hebben een enorme invloed op de hoeveelheid fossiele energie die we consumeren. Bekijk deze schattingen:

  • Graan / bonen-eiwitten vereisen 2 eenheden fossiele brandstofenergie / eenheid eiwit die ze leveren
  • Een vleeskuikenkip heeft 4 eenheden fossiele brandstofenergie / eiwiteenheid nodig
  • Voor melk en varkensvlees zijn 14 eenheden fossiele brandstofenergie / eiwiteenheid vereist
  • Eieren hebben 39 eenheden fossiele brandstofenergie / eiwiteenheid nodig die ze leveren
  • Rundvlees heeft 40 eenheden fossiele brandstof-energie / eiwiteenheid nodig
  • Lam heeft 57 eenheden fossiele brandstof-energie / eiwiteenheid nodig

Maar Ryan, je zou kilo's en kilo's granen moeten eten om voldoende eiwitten binnen te krijgen ...

Maakt het niet uit. Ik eet voldoende eiwitten en verzorg het op andere manieren.

De veestapel in de V.S. verbruikt meer dan 7 keer zoveel graan als direct wordt geconsumeerd door de gehele Amerikaanse bevolking. Als dit graan zou worden omgeleid naar menselijke consumptie, zouden we meer mensen kunnen voeden.

Het maakt niet uit hoeveel je niet van granen houdt, je zult meer van de apocalyps houden.

7. Maar ik lees Tarwebuik!

Ik ook, en ik ben niet helemaal overtuigd.

Hoewel het een eye-opening is, is het nog steeds een populair persboek vol interpretaties van wetenschappelijke gegevens. En vaak kunnen slimme mensen verschillende conclusies trekken op basis van dezelfde gegevens.

Als u geïnteresseerd bent in een uitgebreide bespreking van de beweringen van Wheat Belly, bekijk dan dit volledig geraadpleegde beoordelingsartikel:

Ingebakken?

Op het einde, hier is mijn argument ...

  • Granen kunnen belangrijke voedingsstoffen bevatten (waardoor ondervoeding wordt voorkomen);
  • Zijn arm aan calorieën (helpt overtollig lichaamsvet te voorkomen);
  • Zijn aardvriendelijk (voorkomen de apocalyps); en
  • Kan ons risico voor chronische ziekten (kanker, hartaandoeningen, diabetes) helpen verminderen.

Natuurlijk, als je geen granen of ander voedsel kunt verdragen en ze je een slecht gevoel geven, stop ze dan met eten! (Duh).

Als je ze echter kunt verdragen, val dan niet voor de hype. Granen zijn niet het volgende slechte dieet. Overgewicht, calorieën, verwerkte vetten, suikers en vleeswaren zijn waar we ons nog steeds zorgen over moeten maken.

[Opmerking van de redacteur: Ryan Andrews, is fit, mager en sterk. Zijn lichaamsvet is het hele jaar door minder dan 5%. En hij heeft een geweldig bloedprofiel. Met 2 Masters-graden - één in Exercise Science en één in Nutrition - werkte hij zelfstandig met duizenden klanten via ons Precision Nutrition Coaching-programma. Het punt om dit allemaal te zeggen? Nou, het is gemakkelijk om de mening van een willekeurige blogger te verwerpen. De mening van iemand als Ryan afwijzen - gescheurd, gezond, goed opgeleid en ervaren - is dwaasheid. Dus, zelfs als u het niet eens bent, zijn zijn gedachten waardig overweging].

Eten, bewegen en leven ... beter.

De gezondheids- en fitnesswereld kan soms een verwarrende plaats zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Laat ons u helpen alles te begrijpen met dit gratis speciale rapport.

Hierin leer je de beste eet-, oefen- en levensstijlstrategieën - uniek en persoonlijk - voor jou.

Klik hier om het speciale rapport gratis te downloaden.

Referenties

Klik hier om de informatiebronnen te bekijken waarnaar in dit artikel wordt verwezen.