Wat kan ik drinken als ik tussendoor vast?

Intermitterend vasten is de gewoonte om gedurende een bepaalde periode niet te eten en vervolgens een normaal eetpatroon te hervatten. Deze methode komt terug op onze voorouders die alleen konden eten als voedsel beschikbaar was en nu een goede manier is om af te vallen, volgens Brad Pilon, auteur van "Eat Stop Eat."

Video van de dag

De theorie achter intermitterend vasten is dat je lichaam vet opslaat voor later gebruik, waardoor je maaltijden maximaal 24 uur kunt overslaan, soms langer. Zelfs als je niet aan het eten bent, zijn er wel een aantal calorieënvrije of caloriearme drankjes aan te raden voor een snelle maaltijd. Praat altijd met uw arts voordat u begint met vasten om zeker te zijn dat het veilig voor u is.

Drink thee gewoon of met kunstmatige zoetstoffen tijdens het vasten. Drink thee gewoon of met kunstmatige zoetstoffen tijdens het vasten. Photo Credit: proud_natalia / iStock / GettyImages

Pilon beveelt thee tijdens het vasten aan omdat het weinig calorieën bevat en uw gewichtsverlies niet zal laten ontsporen. Dit betekent dat je geen suiker, room of melk aan je thee kunt toevoegen; drink het gewoon. Het plan van Pilon staat wel kunstmatige zoetstoffen toe als u de voorkeur geeft aan gezoete thee. Zowel warme als koude thee zijn acceptabel.

Je kunt ook koffie drinken tijdens intermitterend vasten, maar het moet zwart zijn - geen suiker, melk of room, die calorieën bevatten. Gebruik kunstmatige zoetstoffen voor smaak als je wilt. Vermijd de koffiedranken in coffeeshops, want de meeste bevatten een soort siroop, melkproduct of zoete toevoeging.

Drink veel water! Drink veel water! Fotocrediet: SanneBerg / iStock / GettyImages

Volgens Maggie Moon, MS, RDN, auteur van The MIND Diet, neemt intermitterend vasten vele vormen aan, maar de meeste laten water toe. In feite kan het gevaarlijk zijn om water gedurende langere tijd te vermijden. "Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, zelfs bij het vasten," zegt Moon. "Uitdroging kan leiden tot onduidelijk denken, stemmingswisselingen, obstipatie en nierstenen."

Als er sprake is van voedselinname tijdens periodiek vasten (bijvoorbeeld sommige plannen vragen om ongeveer 500 calorieën per dag op dagen met caloriebeperking), dan beveelt Moon ongeveer 9 kopjes water aan voor vrouwen en 12 voor mannen.

Maar wanneer voedselinname beperkt is tijdens intermitterend vasten, zal meer van uw hydratatie afkomstig zijn van gewoon oud water. Algemene aanbevelingen voor de dagelijkse waterinname van alle voedsel- en drankbronnen zijn ongeveer 11 kopjes water voor vrouwen en ongeveer 16 kopjes voor mannen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kunnen de meeste mensen gehydrateerd blijven door hun dorst gewoon hun gids te laten zijn.

Voor langer vasten, drink sap om je kracht te behouden. Voor langer vasten, drink sap om je kracht te behouden. Fotocrediet: ivandzyuba / iStock / GettyImages

Sap is niet calorievrij en past niet in Pilon's programma voor periodieke vasten. Volgens Moon zijn voedingsstoffen tijdens het vasten echter belangrijk. "Ik weet dat" vasten "klinkt alsof je niets eet of drinkt, maar eigenlijk bevatten de onderzoeken naar intermitterend vasten vaak enkele calorieën op" vastendagen ", zegt ze.

Haar aanbeveling? Honderd procent sap is een manier om energie en voedingsstoffen te bieden tijdens het vasten, maar het moet worden geïntegreerd in een caloriearm plan. Vanuit dat perspectief kunnen hoogwater, caloriearme voedingsmiddelen meer voldoening geven, omdat het de vastende persoon een groter volume voedsel per calorie geeft.

Met fruit doordrenkt water hydrateert en kan het gehemelte op vastendagen meer interesseren. Een van de favorieten van Moon is water doordrenkt met aardbeien, sinaasappels en munt.

Ze beveelt ook ongezoete amandelmelk aan, die meestal weinig calorieën bevat en verrijkt is met calcium en vitamine D.

Tot slot kunnen warme, hartige, heldere bouillons helpen om een ​​caloriearme maaltijd aangenamer te maken. Bijvoorbeeld groente, kip of runderbouillon.

Een recent overzicht van 14 klinische onderzoeken laat zien dat intermitterend vasten kan helpen bij het afvallen, maar dat simpelweg het verminderen van calorieën net zo effectief en ook duurzamer kan zijn. Tot dusverre zijn studies niet groot genoeg geweest of lang genoeg gedaan om betrouwbare langetermijnresultaten te tonen. Het is ook belangrijk om te weten dat na meer dan een dag in vasten, het lichaam spiermassa begint af te breken als brandstof.

Neem contact op met uw arts voordat u een onderbroken vastenregime gaat gebruiken. Zij kan u helpen bij het maken van een dieetplan waarmee u snel kunt vasten en ervoor kunt zorgen dat u de voeding krijgt die u nodig hebt om een ​​goede gezondheid te behouden.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet