De 10 beste vlees en de 10 slechtste

13 voedingsmiddelen die u nooit zou moeten eten


Het is best moeilijk om tegenwoordig een vleesliefhebber te zijn.

Als studie na studie beweert dat mensen minder rood vlees moeten eten - en minder vlees - is er dan iets dat een vleeseter vrij van schuld kan hebben?

Hoewel het waar is dat een dieet rijk aan fruit en groenten talloze voordelen heeft, zijn er ook manieren om van vlees te genieten zonder je ongezond te voelen.

22 FOTO'S

De 10 beste vleeswaren en de 10 slechtste

Zie Galerij

Het beste

Het is belangrijk om uw gezondheidsprioriteiten te kennen bij het selecteren van het juiste vlees. Er zijn vlees waar je van kunt genieten dat je cholesterol niet beïnvloedt of je natriumspiegel door het dak stuurt. Lees verder voor meer informatie.

Image Credit: Getty Images

Varkenshaas

Hoewel varkensvlees zeker als een zwaar voedsel kan worden beschouwd, kan mager vlees van varkens behoorlijk voedingsrijk en zelfs arm aan calorieën bevatten. Een portie varkenshaas van drie gram bevat 122 calorieën en drie gram vet.

Image Credit: Getty Images

Rosbief

Als je het niet kunt verdragen om delicatessen, die bekend staan ​​om nitraten, op te geven, dan is rosbief je beste keuze. Het is magerder dan de meeste vleeswaren, lager in verzadigd vet en biedt ongeveer zeven gram eiwit per schijfje.

Image Credit: Getty Images

Kip

Kip kan een uitzonderlijk mager vlees zijn en indrukwekkend laag in verzadigd vet wanneer het zonder de huid wordt geconsumeerd. Kip is ook gevuld met voedingsstoffen zoals selenium, vitamine B6 en vitamine B3. Traditioneel wordt wit vlees geprezen als het gezondere deel van de kip, maar terwijl wit vlees caloriearm is, bevat donker vlees meer zink en B-vitamines dan wit vlees. Wist je dat kip ook een natuurlijke antidepressivum kan zijn?

Image Credit: Getty Images

Struisvogel

Struisvogel is een geweldige keuze voor diegenen die minder rood vlees proberen te eten maar nog steeds hunkeren naar de smaak. Het is technisch gevogelte en bevat eigenlijk de helft van het vet van kip met 2,8 gram in vergelijking met kip 7.4. Een portie van 300 ml bevat 123 calorieën en meer dan 24 gram eiwit.

Image Credit: Getty Images

Turkije

Het is geen Thanksgiving zonder kalkoen en het goede nieuws is dat je je niet eens schuldig hoeft te voelen over het genieten ervan! Een portie kalkoenvlees zonder kalkoen bevat 158 ​​calorieën en 34 gram eiwit. Turkije is ook gevuld met vitamines B3 en B6 naast het handhaven van een laag verzadigd vetgehalte.

Image Credit: Getty Images

Fazant

Fazant is een ander type vogel met veel voedingsstoffen en niet te veel calorieën. Het is wat vetter om hiervan met de huid te genieten, maar er zijn in ieder geval veel mineralen in de vogel om het goed te maken.

Image Credit: Getty Images

Lamskoteletten

Dit vlees komt van de schachthelft van het lam en als het heel goed is getrimd, kan het een redelijk gezond vlees zijn om van te genieten. Een magere portie lamsschenkel van drie ounce heeft ongeveer 153 calorieën en minder dan zes gram vet. Deze maatschotel van lamsbout bevat ook ongeveer 50 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van zink voor vrouwen en 36 procent voor mannen.

Image Credit: Getty Images

Kalfsvlees

Ja, kalfsvlees heeft meer cholesterol dan rundvlees. Als u echter van slankere stukken kalfsvlees zoals entrecote houdt, verbruikt u 150 calorieën of minder per portie van 3 ounce.

Image Credit: Getty Images

Pork Chop

Een karbonade zonder been heeft ongeveer 147 calorieën per portie en 23 gram eiwit. De natriumspiegels liggen ook vrij laag op dit vlees.

Image Credit: Getty Images

Het ergste

Probeer deze vleessoorten met mate te consumeren, omdat hun voedingsprofiel niet zo indrukwekkend is.

Image Credit: Getty Images

Corned beef

Corned beef is over het algemeen gemaakt van de vettere delen van borst, die u een redelijk goed beeld van het gezondheidsprofiel moeten geven. Het heeft 16 gram vet, 5 gram verzadigd vet en 960 mg natrium, om nog te zwijgen van nitraten. Geniet van dit vlees bij speciale gelegenheden.

Image Credit: Getty Images

prosciutto

Zelfs als het lijkt licht en dun, bevat slechts een twee-ounce portie prosciutto meer dan 10 gram vet en vier gram van dat vet is ongezond verzadigd vet. Naast het smakeloze vetgehalte wordt prosciutto ook gezouten, waardoor het natriumgehalte maar liefst 973 mg per portie is, terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 1500 mg is. Geniet hier spaarzaam van.

Image Credit: Getty Images

Ham

Bij het eten van hamveer voor de slankere versies omdat het een vetrijk voer is. Een portie geroosterde ham zonder botten bevat 7,7 gram vet met 2,7 gram verzadigd vet.

Image Credit: Getty Images

Salami

Als je 17 procent van je dagelijkse aanbevolen natriuminname met één plak wilt verdoven, probeer dan salami. Van de zes gram vet in die plak zijn er twee verzadigd vet. Geniet van deze bij speciale gelegenheden.

Image Credit: Getty Images

Spek

Het is een schande dat een dergelijk populair voedsel niet erg nutritioneel voordelig is, omdat het zowel rijk aan natrium als verzadigd vet is. Probeer in plaats daarvan spek op gerechten te sprenkelen, of geef spek met kalkoen een kans.

Image Credit: Getty Images

Hotdogs

Hotdogs zijn een veel voorkomend verwerkt vlees. Verwerkt vlees kan nitraten bevatten en zijn vaak rijk aan natrium.

Image Credit: Getty Images

mortadella

Ongeveer twee ons mortadella bevatten 14 gram vet en 560 mg natrium. Dat is 23 procent van je dagelijkse aanbevolen natriuminname.

Image Credit: Getty Images

Kip Nuggets

Deze basisstof voor de jeugd is helaas niet erg gezond. Soms bevatten kippennuggets heel weinig kip en de ingrediënten die in een goudklompje terechtkomen, kunnen vies zijn. Plus de handtekening gepaneerde buitenkant voegt alleen calorieën. Je kunt het beste je eigen kipnuggets helemaal opnieuw maken.

Image Credit: Getty Images

Volgende

Zie Galerij

Ontdek meer als dit

VERBERGEN

LAAT HET BIJSCHRIFT ZIEN

van

ALLES ZIEN

TERUG NAAR SLIDE

Door te kiezen voor magere sneeën boven vette, bespaart u uzelf extra vet en calorieën en vult u in plaats daarvan eiwitten en voedingsstoffen aan. Wees niet bang voor vleeseters, we hebben de beste en slechtste vleessoorten verzameld die je kunt vinden, zodat je beter voorbereid bent op het avondeten.

Bekijk de diavoorstelling hierboven voor de 10 beste en slechtste vleesproducten.

Meer eten:
14 Onvergankelijke geheimen van steakhouses
Waarom met gras gevoed vlees beter voor u is
Studie vindt snellere methode voor het ontdooien van vlees

Plus, bekijk de onderstaande video voor tips over gezond eten om mager te worden in 2016:

Gezond eten Tips om Lean te krijgen in 2016