Is The Blood Type O Dieet geschikt voor u? Essentiële informatie voor uw gezondheid

Door: Michael Lam, MD, MPH


Bloedgroep O-diëten vereisen veel proteïneType Os gedijen goed bij intensieve lichaamsbeweging en dierlijke eiwitten. In tegenstelling tot de andere bloedgroepen, moet Type Os-spierweefsel enigszins aan de zure kant zijn. Type Os kan vlees efficiënt verteren en metaboliseren, omdat ze de neiging hebben een hoog maagzuurgehalte te hebben. Het succes van het Type O Dieet hangt af van het gebruik van mager, chemisch vrij vlees, gevogelte en vis. Het consumeren van dit soort hoogwaardige dierlijke eiwitten zorgt voor een soepele werking van het lichaam zonder onnodige metabole stress. Dit is belangrijk omdat metabolische processen de helft van de functionele circuits van de NeuroEndoMetabolic (NEM) -stressrespons vormen en het handhaven van een soepele werking van de NEM-systemen van cruciaal belang is voor een goede en stabiele gezondheid.

Type Os vindt zuivelproducten en granen niet zo gebruiksvriendelijk als de meeste andere bloedgroepen.

Bloedgroep Os doet het het beste met een grote hoeveelheid eiwitHet aanvankelijke gewichtsverlies op het Type O Dieet is door het verbruik van granen, brood, peulvruchten en bonen te beperken. De belangrijkste factor in de metabole ontregeling die leidt tot gewichtstoename voor Type Os is het gluten dat wordt aangetroffen in tarwekiemen en volkorenproducten, wat de efficiëntie van insuline verstoort en de stofwisseling vertraagt. Deze vertraging heeft een domino-effect op vele systemen in het lichaam, inclusief andere circuits van het NEM-stressresponssysteem.

Een andere factor die bijdraagt ​​tot gewichtstoename is dat bonen en peulvruchten (linzen en kidneybonen) lectines bevatten die zich in de spierweefsels afzetten, waardoor ze minder "geladen" zijn voor fysieke activiteit. Dit geeft een krimp in de metabolische bereidheid van het lichaam met betrekking tot fysieke inspanning, wat kan resulteren in extra belasting van het lichaam en de spieren tijdens het trainen.

De derde factor in Type O gewichtstoename is dat Type Os de neiging heeft om lage niveaus van schildklierhormoon of onstabiele schildklierfuncties te hebben, die ook metabole problemen veroorzaken. Daarom is het goed om voedsel te vermijden dat schildklierhormoon (kool, spruitjes, bloemkool, mosterdgroen) remt, maar de productie van hormonen (kelp, zeevruchten, gejodeerd zout) verhoogt.

Verschillende soorten groenten kunnen grote problemen veroorzaken voor Type Os, zoals de Brassica-familie (kool, bloemkool, enz.) Die de schildklierfunctie kan remmen. Eet meer groenten met veel vitamine K, die de stollingsfactor die zwak is bij Type Os helpt. De nightshade-groenten kunnen lectinepositie veroorzaken in het weefsel rondom de gewrichten.

Vanwege de maag met een hoge zuurgraad, moet Type Os vruchten eten van alkalische aard zoals bessen en pruimen.

Uw dieet vereist eiwit, blijf in evenwicht voor bloedgroep OType Os zou het gebruik van zuivelproducten ernstig moeten beperken. Hun systeem is niet ontworpen voor het juiste metabolisme. Als u een type O bent van Afrikaanse afkomst, moet u zuivelproducten en eieren helemaal elimineren.

De fysiologische kenmerken van mensen met bloedgroep O zijn predisponerend en hoe hun lichamen omgaan met verschillende soorten diëten hangt ook samen met hoe hun lichaam met stress omgaat. De stressrespons van het lichaam wordt bepaald door het neuroendometabolische (NEM) stressresponssysteem, bestaande uit meerdere neuro-endocriene en bio-energetische circuits, functionele systemen die het effect van stressoren op de functie van verschillende organen en delen van het lichaam verzachten en minimaliseren. Deze circuits werken allemaal samen om ervoor te zorgen dat de functie van het lichaam niet in het geding is telkens wanneer zich een stressvolle gebeurtenis of gebeurtenis voordoet.

De archetypische bloedgroep O-fysiologie heeft de neiging om fragiliteit te veroorzaken in sommige componenten van de bio-energetische circuits van de NEM-stressrespons. Dienovereenkomstig zullen metabole symptomen waarschijnlijk eerst optreden wanneer het stressreactiesysteem wordt verstoord of ontregeld, zoals gewichtstoename en verminderde inspanningscapaciteit. De eerste verdedigingslinie tegen dergelijke symptomen is om eerst leefstijlpraktijken toe te passen om stress te minimaliseren en ontspanning te bevorderen. Bovendien is goede voeding een andere pijler die essentieel is om een ​​goede metabole gezondheid te handhaven en een gezond lichaam in het algemeen.

Bloedgroep O Details

Klik hier om de gedetailleerde Type O-voedselkaart te bekijken.

Meer informatie over het bloedgroepdieet


Dr. Lam's belangrijkste vragen

Kool is een goitrogeen voedsel dat een stof bevat die de hormonale productie in de schildklier kan vertragen.

Dit dieet is gebaseerd op een bepaald eiwit dat in alle voedingsmiddelen wordt gevonden, lectine genaamd, en hoe dit lectine reageert op het bloed dat specifiek is voor elk bloedtype.

DrLam.com

5 - shelley [...]
Hallo, ik schrijf niet met een specifieke vraag. Ik ben eigenlijk een anatomisch instructeur bij een van de meest prestigieuze medische instellingen van ons land, en ik wilde schrijven en u laten weten dat ik echt heb vastgesteld dat uw aanbevelingen voor mij persoonlijk effectief zijn. Ik ben een type O, en door de jaren van vallen en opstaan ​​met verschillende voedselregimes, kwam ik er jaren geleden persoonlijk achter te komen dat bepaalde voedselgroepen de neiging hadden om me een gezond en 'levendig' gevoel te geven en andere voedselgroepen leken problematisch . In mijn eentje heb ik de meeste tarweproducten en zuivelproducten geleidelijk geëlimineerd en ben ik aangetrokken tot vlees en zeevruchten. Ik was stomverbaasd toen ik je onderzoek las omdat het zo goed overeenkwam met mijn eigen, zij het niet-wetenschappelijke conclusies over wat voor mij werkt. Ik ben een gezonde, levendige 46-jarige vrouw in uitstekende fysieke conditie, neem geen medicijnen voor hypertensie of cholesterol. Ik ben vijf voet zeven duim en weeg ongeveer 118 pond- ik ben geschikt en mager. Ik heb de neiging om aangetrokken te worden tot grote hoeveelheden lichaamsbeweging. Je onderzoek is heel fascinerend. Ik ben een getuige van je werk! Dank je.

Tweet