Drink 2 eetlepels ACV. Wat er met je taille gebeurt, is ...

U hebt misschien gehoord dat het toevoegen van appelciderazijn aan uw dagelijkse voeding u kan helpen gewicht en lichaamsvet te verliezen. Appelciderazijn is een gekoesterde natuurlijke remedie met veel verrassende gezondheidsvoordelen. Bovendien laten wetenschappelijke studies en praktische ervaringen zien dat het toevoegen van appelciderazijn (ACV) aan uw dieet uw inspanningen voor gewichtsverlies kan stimuleren.

Advertentie

Appelazijn is een van die stoffen die het gewichtstoenameprobleem holistisch aanpakken en biedt u een langetermijnoplossing.

Dit artikel zal u helpen begrijpen hoe appelciderazijn werkt om gewichtsverlies aan te moedigen en hoe het te gebruiken als onderdeel van uw dagelijkse dieet. Ik ga ook kijken naar wat het onderzoek zegt over het verband tussen appelciderazijn en gewichtsvermindering.

Kan Apple Cider Vinegar u helpen om af te vallen?

De meest interessante studie over hoe appelciderazijn helpt bij het afvallen is in 2009 gepubliceerd in de Bioscience, Biotechnology and Biochemistry dagboek.

De studie vond dat het toevoegen van 2 eetlepels. azijn (zoals appelciderazijn) gedurende slechts drie maanden aan uw dieet kan aanzienlijk gewichtsverlies veroorzaken. Volgens de studie kan appelazijn ook helpen om buikvet (buikvet) te verliezen, de tailleomtrek te verminderen en bloedtriglyceriden te verlagen.

De bottom line is dat je gewoon 2 el consumeert. van appelciderazijn in uw dieet om u te helpen gewicht en lichaamsvet te verliezen.

Hoe helpt Apple Cider-azijn je om af te vallen?

Appelazijn wordt gemaakt van gemalen appels, daarna gedestilleerd en gefermenteerd. Het resultaat is een vloeistof met veel azijnzuur.

Apple-ciderazijn maakt gebruik van verschillende fysiologische mechanismen die een gezond gewichtsverlies ondersteunen:

1. Apple cider azijn (ACV) werkt als een eetlustremmer

Appelazijn maakt dat je minder eet door eerder een gevoel van verzadiging te produceren.

Een onderzoek dat bewees dat empirisch een studie van 2005 was, gepubliceerd in de European Journal of Clinical Nutrition. Onderwerpen die brood aten met azijn voelden aanzienlijk voller aan dan hun tegenhangers die alleen brood kregen. Hoe meer azijnzuur (het belangrijkste bestanddeel van azijn) de deelnemers innamen, hoe voller ze waren.

2. Apple cider azijn (ACV) controleert de bloedsuikerspiegel om de eetlust te onderdrukken

Apple ciderazijn voorkomt oncontroleerbare suikerpieken en -crashes waardoor je wilt knabbelen tussen de maaltijden. Wanneer uw bloedsuikerspiegel stabiel is, is het veel gemakkelijker om aan uw dieet te blijven en alleen te eten wanneer uw lichaam het nodig heeft.

Het eerder genoemde onderzoek mat ook de bloedsuikerspiegel in de azijngevoede en controlegroep. Deelnemers aan wie ACV werd gegeven, hadden significant lagere bloedsuikerspiegels na de maaltijd (er was geen piek die gewoonlijk volgt op een maaltijd met veel koolhydraten). Bovendien profiteerden degenen die een hogere dosis azijn consumeerden, zelfs 90 minuten na het eten van het effect. Lees voor meer informatie mijn artikel over het gebruik van appelciderazijn voor diabetes.

U kunt meer informatie krijgen over het natuurlijk regelen van de bloedsuikerspiegel in mijn artikelen over het beste voedsel om diabetes te beheersen, en 7 effectieve stappen om diabetes te voorkomen.

Advertentie

3. Apple cider azijn (ACV) voorkomt vetophopingen

Appelazijn stimuleert je stofwisseling en zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt. Het bevat veel organische zuren en enzymen die je metabolisme versnellen en de snelheid verhogen waarmee lichaamsvet wordt verbrand.

Er zijn niet veel menselijke onderzoeken die deze verklaring ondersteunen. Een Japanse studie gepubliceerd in 2009 was het observeren van de effecten van azijnzuur op ratten die een dieet met veel vetten kregen. De wetenschapper concludeerde dat de consumptie van azijnzuur (dat wordt gevonden in ACV) vetophopingen onderdrukt. ACV kan u ook helpen het cholesterol te verlagen.

4. Appelciderazijn (ACV) heeft invloed op de insulinesecretie om vetopslag te verminderen

Insuline beïnvloedt vetopslag. Dit hormoon is nauw verbonden met de bloedsuikerspiegel en de secretie ervan is verstoord bij mensen die lijden aan type 2-diabetes. Wetenschappers stelden voor dat ACV op een vergelijkbare manier zou kunnen werken als sommige diabetische geneesmiddelen en mogelijk een rol zou kunnen spelen bij het onder controle houden van diabetes. Als u lijdt aan diabetes type 2, moet u dit voedsel en deze kruiden gebruiken.

5. Appelciderazijn (ACV) ontgift het lichaam en verbetert de spijsvertering

Wanneer ons lichaam zich ontdoet van toxines, worden alle processen (inclusief de spijsvertering en het metabolisme) efficiënter. ACV spoelt het lichaam en helpt het de voedingsstoffen op de best mogelijke manier uit voedsel te gebruiken. Het bevat veel onoplosbare vezels die toxines absorberen en de stoelgang verbeteren. U kunt uiterst gedetailleerde informatie vinden over hoe u uw lichaam kunt ontgiften met ACV in mijn bericht over het maken van ACV-detoxdranken.

Welk type appelazijn moet je gebruiken om af te vallen?

Wanneer u appelciderazijn gebruikt voor gewichtsverlies en om de meeste gezondheidsvoordelen te behalen, is het belangrijk om ACV te krijgen dat niet is verwerkt en nog steeds in de "onbewerkte" vorm is.

Gebruik onbewerkte onverwerkte appelciderazijn

Ruwe onverwerkte appelciderazijn bevat nog steeds de "moeder", wat de troebele deeltjes zijn die rond de vloeistof moeten drijven en veel van de gezondheidsvoordelen van ACV behouden.

Gebruik biologische appelciderazijn in uw dieet

Omdat appels zwaar worden besproeid met pesticiden (appels staan ​​bovenaan de lijst met fruit en groenten met de meeste pesticiden) moet je rauwe, onbewerkte, ongefilterde en biologische appelazijn kopen om te genieten van de volledige gezondheidsvoordelen. U kunt ook gemakkelijk uw eigen ACV thuis maken.

Je kunt elk merk ACV kopen als onderdeel van het appelcider-azijn dieet

Elk merk ACV dat ongepasteuriseerd, ongefilterd en biologisch is, kan worden gebruikt voor gewichtsverlies.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat de ACV niet gepasteuriseerd is, omdat de hoge zuurgraad hoog genoeg is om bacteriën zoals E.coli te doden. Maar vergeet niet dat veel artsen zwangere vrouwen aanbevelen om niet ongepasteuriseerd voedsel te consumeren om het risico op door voedsel overgedragen ziekten te verminderen die de baby mogelijk kunnen schaden.

Advertentie

Wat is het Apple Cider azijndieet van Bragg?

Een van de bekendste biologische ACV-merken is Bragg, dat online kan worden gekocht, in veel supermarkten en reformwinkels. Veel mensen gebruiken Bragg-appelciderazijn bij de moeder om af te vallen, omdat het een bekend merk is en ze zelfs de term "Bragg's azijn-dieet" gebruiken. Maar zoals ik eerder al zei, kunt u elk merk ACV gebruiken zolang het ongepasteuriseerd, ongefilterd en biologisch is.

Hoe Apple Cider-azijn te nemen om af te vallen

Volgens de studie over het gebruik van het appelciderazijn dieet moet u:

 • Begin met het toevoegen van 1 theelepel appelciderazijn aan een kopje water en drink het eenmaal per dag om gewichtsverlies aan te moedigen. Verhoog vervolgens de hoeveelheid azijn per portie en de frequentie van drinken om vetverlies te stimuleren.
 • Volgens het bovenstaande onderzoek naar appelciderazijn, moet je dagelijks 2 eetlepels azijn vermengen met een kopje water om het vetverlies te verhogen.

Als je de smaak en effecten van appelciderazijn niet gewend bent, wil je het misschien geleidelijk in je dieet opnemen.

Appelciderazijn is erg zuur, dus je moet het verdunnen om je tanden, keel en de binnenkant van je maag te beschermen. Drink geen onverdunde ACV omdat het meer kwaad dan goed kan doen. Je kunt ook het appelciderazijnwater drinken met een rietje om je tandglazuur te beschermen.

Heb je nodig om honing toe te voegen aan de Apple Cider Azijn Gewichtsverlies Water?

Sommigen vinden de smaak van azijn moeilijk te magen. Om de smaak van de ACV-drank te verbeteren, kunt u een beetje honing toevoegen aan uw azijn.

De combinatie van honing en ACV heeft veel voordelen voor de gezondheid waarover je kunt lezen in mijn artikel over de 16 gezondheidsvoordelen van appelciderazijn en honing, of je kunt het drinken met je thee. Wacht tot de thee wat afgekoeld is voordat je de ACV en honing en drankje toevoegt. Je kunt ook azijn eten bij je maaltijd.

Hoe Apple cider azijn gebruiken in uw dieet

Hier zijn enkele tips voor het opnemen van appelciderazijn in uw dieet om gewichtsverlies te bevorderen:

Appelazijn past heel goed bij sommige soepen, vooral bij langgestoofde bonensoepen of rijke soepen met vlees. Vergeet niet om de ACV toe te voegen aan de soep als deze eenmaal is afgekoeld om verlies van voedingsstoffen door hoge hitte te voorkomen.

Je kunt ACV ook gebruiken als verfrissende saladedressing met olijfolie - het heeft verrassende gezondheidsvoordelen.

Je kunt ACV ook gebruiken voor het beitsen van groenten, of je kunt het gewoon mengen met water of kruidenthee en het opdrinken.

U kunt meer ideeën voor ACV-drankjes krijgen in mijn artikel over het maken van onttussendranken met appelciderazijn.

Wanneer en hoe vaak moet u Apple Cider azijnwater drinken voor gewichtsverlies?

Om het metabolisme te starten en het gevoel van volheid te beïnvloeden, zijn sommigen van mening dat het het beste is om ongeveer een uur vóór je maaltijd appelciderazijnwater te drinken om de spijsvertering te verbeteren en je te helpen meer gewicht te verliezen.

Sommigen suggereren ook om 's morgens vroeg, op een lege maag, appelciderazijnwater te drinken, om de stofwisseling te stimuleren. Sommige mensen houden er echter niet van om ACV op een lege maag te drinken en anderen drinken het na het eten liever.

Wat voor u ook geschikt is, u kunt het 2 - 3 keer per dag consumeren, maar overschrijd de aanbevolen hoeveelheid van ongeveer 2 eetlepels per dag niet. Als u een brandend gevoel in uw maag of misselijkheid voelt, kunt u de hoeveelheid ACV verminderen of proberen het niet op een lege maag te drinken.

Advertentie

Sommige mensen raden ook aan af en toe een pauze in te lassen om ACV te gebruiken om je lichaam een ​​pauze te geven, zodat ze na een paar maanden een week of twee vrij nemen.

Heeft Apple Cider Azijn Consumptie bijwerkingen?

Apple ciderazijn is over het algemeen veilig om te consumeren. Zoals met alle natuurlijke remedies en traditionele behandelingen, zijn er echter enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

Wat is de maximale hoeveelheid ACV-gebruik?

Consumptie van te veel ACV kan lage kaliumspiegels veroorzaken en kan leiden tot osteoporose. Dit werd echter gemeld bij een vrouw die ongeveer 8 oz dronk. appelazijn per dag gedurende meerdere jaren. De hoeveelheden die in dit artikel worden aanbevolen (1-3 eetlepels appelciderazijn per dag verdund in water) zijn veilig voor algemene consumptie.

Kun je ACV alleen drinken?

Je moet appelaciderazijn altijd verdunnen. Het is zeer zuur en kan de weefsels in uw mond en keel verbranden, dus verdun de ACV altijd met water. Zoals ik eerder al aangaf, kunnen zure voedingsmiddelen zoals ACV het tandglazuur verzwakken. Om dit te voorkomen, spoelt u uw mond met een glas water na het drinken van een glas verdunde ACV of drinkt u het met een rietje. Het is ook een goed idee om te voorkomen dat je je tanden poetst onmiddellijk nadat je het water van de gewichtsverlies van appelciderazijn hebt gedronken.

Heeft het gebruik van ACV invloed op de medicatie?

Appelciderazijn kan interageren met andere medicijnen zoals diuretica, laxeermiddelen, hart- en diabetesmedicatie. Als u regelmatig medicatie neemt, overleg dan met uw arts voordat u het appelcider-azijndieet start.

Waarom Apple Cider Vinegar (ACV) het beste type azijn is voor afvallen

Apple cider azijn wordt gezien als een superieure keuze vanwege de alomvattende voordelen voor de gezondheid.Het reinigt het lichaam en het heeft ook antimicrobiële eigenschappen. Niet alleen helpt ACV bij het afvallen, het heeft ook een positief effect op sommige andere aandoeningen.

ACV kan helpen bij diabetes, hoge bloeddruk, hartgezondheid, hoog cholesterolgehalte, schade door vrije radicalen, spijsvertering, zure reflux, en het is zelfs nuttig voor de behandeling van nierstenen.

U kunt meer gedetailleerde informatie vinden over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren met ACV in mijn artikelen over de 11 manieren waarop ACV uw gezondheid kan veranderen en in mijn populaire artikel over het gebruik van ACV voor een uitstekende gezondheid.

Kun je afvallen door Apple Cider azijnpillen of -tabletten te nemen?

Sommige bedrijven produceren appelciderazijn in tablet-, pil- of capsulevorm. Deze pillen bevatten een gepoederde appelciderazijn, die u kan helpen als u het moeilijk vindt om u aan te passen aan de smaak van vloeibaar ACV. Het is echter het beste om deze tabletten te vermijden en appelazijn in vloeibare vorm te consumeren.

Advertentie

Het is goed om te onthouden dat de FDA geen controle heeft over supplementen zoals ACV-tablets en u kunt niet zeker zijn van hun werkelijke inhoud. In feite bevatten azijncapsules van appelcider mogelijk niet zoveel ACV als het op het etiket staat. Bovendien kunnen sommige nuttige voedingsstoffen in vloeibare appelciderazijn tijdens het productieproces van de supplementen worden vernietigd.

De Tijdschrift van de American Dietetic Association rapporteerde over 2005 over slokdarmverwonding veroorzaakt door appelciderazijntabletten en daaropvolgend testen van acht appelciderazijntabletproducten. De testen vonden aanzienlijke inconsistentie en onnauwkeurigheid in labelclaims met betrekking tot aanbevolen doseringen, pH en zuurgehalte, waardoor twijfel ontstond of ACV in feite een ingrediënt was in de geteste producten.

Je moet ook weten dat de studie gepubliceerd in 2009 in de Bioscience, Biotechnology and Biochemistry dagboek, testte niet het effect van ACV-pillen op gewichtsverlies, maar eerder het effect van vloeibare appelciderazijn. Het is daarom het beste om vloeibare appelciderazijn verdund met water te consumeren als u de beste resultaten wilt bereiken. Als de zure smaak je stoort, kun je een beetje honing toevoegen om de smaak te verbeteren.

Gerelateerd: Apple Cider azijnpillen: voordelen, bijwerkingen, voor gewichtsverlies en meer

Mengen Garcinia Cambogia en Apple Cider Azijn - Kan het gewichtsverlies versnellen?

Veel mensen raakten geïnteresseerd in garcinia cambogia nadat Dr. Oz erover had gesproken tijdens zijn show. Hij gebruikte termen voor garcinia cambogia-supplementen zoals "fat buster", "heilige graal van vetverlies, en" het kan gewichtsverlies met 2-3 keer verhogen. "

Veel mensen beweren dat het samen mixen van garcinia cambogia en appelciderazijn je kan helpen sneller af te vallen.

Werkt het garcinia cambogia en het appelciderazijn dieet echt? Lees wat wetenschap zegt over het mengen van ACV met garcinia cambogia voor gewichtsverlies.

Wat te verwachten bij het gebruik van Apple Cider Vinegar (ACV)?

Hoeveel tijd kost het om af te vallen met het appelcider-azijn dieet

Het appel-cider azijn dieet zal je niet snel resultaten geven over afvallen. Je zult geleidelijk gewicht en vet verliezen en niet 's nachts. Wees niet ongeduldig en sta het een tijdje toe. Soms kan het echte succes zijn dat je maar één pond per maand verliest en het daarna niet meer terugkrijgt.

Hoe om gewichtsverlies te verhogen met de appel cider azijn dieet

Hoe snel je zult afvallen, hangt ook van andere factoren af, zoals je lichaamsbeweging, voeding, stress en genetische factoren. Voor de beste en snelste gewichtsverlieseffecten moet je het verbruik van het appelciderazijnwater combineren met andere technieken om af te vallen, zodat de functie van azijn wordt ondersteund door veranderingen in levensstijl.

Hier nog een paar artikelen die u misschien wilt lezen om meer te weten te komen over effectieve technieken voor gewichtsverlies:

Hoe uw gewichtsverlies versnellen met het Apple Cider azijn (ACV) dieet

Er zijn manieren om je appelcider-azijn dieet sneller te laten werken:

Ten eerste, vermijd ongezonde vetten, verwerkt voedsel en geef niet aan fast food. Je moet ook deze 10 nepproducten vermijden en er ook voor zorgen dat je voedsel deze ingrediënten niet bevat.

Nog een ding dat je kunt doen, is kokosolie toevoegen aan je dieet - ik heb het al genoemd in een ander artikel over het gebruik van kokosolie om af te vallen.

De volgende dingen helpen u sneller af te vallen:

 • Ga aan de slag! Als je wat gematigde oefeningen doet, vijf keer per week, help je je metabolisme en verhoog je je metabolisme. Als je geen tijd hebt voor iets anders, loop dan minstens 20 tot 40 minuten per dag. Lees voor meer informatie mijn artikel over hoeveel lopen je nodig hebt om gewicht te verliezen.
 • Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium. Dit mineraal vermindert uw stressniveaus en verlaagt de bloeddruk. Goede bronnen zijn bananen, zoete aardappelen, avocado's en spinazie.
 • Verminder uw suikerinname, vooral geraffineerde suikers.

Lees deze gerelateerde artikelen:
1. Hoe Apple Cider Azijn Detox Drinks maken
2. Garcinia Cambogia en Apple Cider azijn Dieet: wat wetenschap zegt
3. 16 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Apple Cider-azijn en honing
4. Gewichtsverliesstudie: drievoudig vetverlies met één theelepel van deze specerij

Het gebruik van appelciderazijn is een van de 70 gewoonten in mijn ebook 70 Powerful Habits For A Great Health.

Artikel Bronnen

 1. J Agric Food Chem. 8 juli 2009, 57 (13): 5982-6. doi: 10.1021 / jf900470c.
 2. American Diabetes Association - Diabetes Care 2007 nov; 30 (11): 2814-2815
 3. Eur J Clin Nutr. 2005 Sep; 59 (9): 983-8.
 4. American Diabetes Association - Diabetes Care 2004 Jan; 27 (1): 281-282
 5. WH Foods - Kalium
 6. Bioscience, Biotechnology and Biochemistry - Azijn inname vermindert lichaamsgewicht, lichaamsvetmassa en serumtriglycerideniveaus in obesitas
  Japanse onderwerpen
 7. J Am Diet Assoc. 2005 Jul; 105 (7): 1141-4.
Tweet