De ultieme gids voor psoriasisdieetbehandelingsplannen

Er komt een fase waarin je overweegt om een ​​behandelplan voor psoriasis-behandelingen uit te voeren, en terecht! Het is een van de meest onderbenutte opties om uw psoriasis onder controle te houden. Hieronder heb ik een gedetailleerde samenvatting gemaakt van de meest bekende diëten die zijn gericht tegen psoriasispatiënten. Deze diëten zijn als volgt;

Laat me eerst psoriasis introduceren en wat we op dit moment weten over de ziekte. Als we dit weten, begrijpen we beter waarom psoriasisvriendelijke diëten zo gunstig zijn voor psoriasispatiënten.

Wat is Psoriasis

De ongemakkelijke huidaandoening die bekend staat als "psoriasis" treedt op wanneer de huidcellen te snel groeien. Het is een chronische aandoening waardoor de huidplooien dik worden en die vlekken zijn meestal rood, wit of zilver van kleur. Meestal komt psoriasis voor op de hoofdhuid (hoofdhuid psoriasis), voeten, handen, knieën, ellebogen of onderrug.

Auto immuunziekte

Psoriasis valt onder de categorie auto-immuunziekten. Wanneer een persoon een auto-immuunziekte heeft, valt hun lichaam in feite zichzelf aan. Hoewel de oorzaak van auto-immuunziekten nog moet worden ontdekt, wordt vermoed dat ze te wijten kunnen zijn aan omgevingsfactoren, genetische factoren of een combinatie van beide.

Om in meer detail uit te leggen: het is noodzakelijk dat het immuunsysteem in balans is om correct te kunnen werken. Er zijn twee soorten cellen die werken tegen vreemde indringers: T-helper 1-cellen (TH1) die vechten tegen kanker en virussen, en T-helper 2-cellen (Th2) die vechten tegen bacteriën. Meestal is er een goede balans tussen Th1- en Th2-cellen in het lichaam. Maar als een persoon een auto-immuunziekte heeft, dan is de verhouding van Th1- en Th2-cellen veranderd.

De meeste auto-immuunziekten worden geassocieerd met een ontsteking, die problemen veroorzaakt in het lichaam. De ontsteking wordt veroorzaakt door "cytokines", een eiwitsubstantie gemaakt door de Th1- en Th2-cellen. Deze eiwitten zijn belangrijk voor immuniteit, ze reageren op infectie of letsel door een ontsteking te creëren die helpt bij genezing. Als cytokines overmatig geproduceerd worden, kan een specifiek deel van het lichaam chronisch ontstoken zijn.

Omdat psoriasis een auto-immuunziekte is, is vastgesteld dat cytokines de ernst van de psoriasis-symptomen kunnen beïnvloeden. Verhoogde ontsteking betekent dat de symptomen verergeren, een verminderde ontsteking betekent dat de symptomen verminderen. Gelukkig is gevonden dat cytokine productie kan worden aangepast door middel van voeding.

GRATIS SMART PSORIASIS DIEETPLAN EBOOK: Hoe ik mijn psoriasis beheers via voeding & supplementen

Gerelateerde ziekten

Hoewel psoriasis een eenvoudige huidaandoening lijkt, zijn er feitelijke correlaties met andere gezondheidskwesties die vaak psoriasis met zich meebrengen. Het is gebleken dat als een persoon lijdt aan psoriasis, ze meer kans hebben op angst, woede en depressie. Veel mensen met psoriasis hebben het gevoel dat hun kwaliteit van leven afneemt en hebben een lager zelfvertrouwen en zelfvertrouwen.

Wat de artsen zeggen

Wetenschappelijk gezien is er geen specifiek bewijs dat bewezen heeft dat een verandering van het dieet de symptomen van psoriasis vermindert of wegneemt. Maar hoewel er geen gedocumenteerde onderzoeksstudie is waaruit het verband tussen voeding en psoriasis blijkt, hebben veel mensen gemeld dat ze een vermindering van opflakkeringen ervaren bij het veranderen van hun dieet.

Het voorgestelde dieet is gebaseerd op gezond en gezond voedingsadvies dat goed te volgen is, ongeacht of iemand psoriasis heeft of niet. Het is dus niet schadelijk om de richtlijnen voor gezonde voeding te volgen om te zien of dit een positief effect heeft op uw psoriasis-symptomen.

De voedingsadviezen voor patiënten met psoriasis zijn standaard dieetadvies: verminder junkfood, alcohol- en suikerconsumptie en verhoog tegelijkertijd gezond voedsel zoals fruit en groenten. Over het algemeen is het net zo eenvoudig als het volgen van een gezond, uitgebalanceerd dieet.

Het is een goed idee om uw voedselconsumptie bij te houden en noteer het voedsel dat uw opflakkeringen veroorzaakt te verergeren. Onthoud dat elke persoon uniek is, wat betekent dat u bepaalde voedingsmiddelen heeft die ervoor zorgen dat uw huidaandoening verergert, wat voor iemand anders misschien geen probleem is.

U moet zeer sceptisch zijn als u een dieet ziet dat extreme claims zoals een "remedie" voor psoriasis maakt. Sommigen van hen suggereren ongezonde praktijken zoals het volgen van een onevenwichtig maaltijdplan, het nemen van hoge doses supplementen of langere periodes van vasten. Deze dingen kunnen potentieel gevaarlijk zijn en moeten worden vermeden. Gebruik in plaats daarvan uw gezond verstand om een ​​gezondere levensstijl te creëren.

Onze favoriet: Smart Psoriasis Diet 30 Minute Meals Recipe Book [het go-to psoriasis receptenboek voor een drukke levensstijl]

Vergelijkingen van de meest voorkomende psoriasisdieetplannen

Er zijn drie dieetplannen die vaak worden voorgesteld als een natuurlijk alternatief voor psoriasis, en deze sectie zal details over elk van die plannen delen, zodat u zelf een beslissing kunt nemen:

Ontstekingsdieet

Omdat psoriasis een auto-immuunziekte is en ontsteking een groot probleem is met auto-immuunziekten, is het logisch logisch dat een ontstekingsremmend dieet gunstig kan zijn om psoriasissymptomen te verminderen. Onthoud dat ontsteking wordt veroorzaakt door cytokineproductie en dat uw dieet een sterke invloed heeft op het onderdrukken of activeren van cytokineproductie.

Elke voedselkeuze die u maakt, zal van invloed zijn op de cytokineproductie in uw lichaam, wat betekent dat elke voedselkeuze invloed heeft op ontstekingen. Sommige soorten voedsel zullen het immuunsysteem signaleren om meer cytokines te produceren, wat de symptomen van psoriasis kan verhogen.

Dit zijn de voedingsmiddelen die moeten worden vermeden als u het anti-ontstekingsdieet volgt:

 • Vlees: in het algemeen moet de vleesconsumptie worden verminderd omdat het eten van vlees de cytokinen verhoogt. Rood vlees moet vooral worden vermeden, evenals gegrild vlees of charbroiled vlees. Het is ook het beste om vleeswaren zoals vleeswaren, gekruid vlees, worstjes of iets anders dat in een verpakking wordt verwerkt, te vermijden. De uitzondering op de regel is vis, die spaarzaam moet worden gegeten.
 • Vissen: hoewel vis kan helpen om het cytokineniveau te verlagen, maar het probleem met de visconsumptie is het kwik. Koop dus alleen vis van goede kwaliteit uit goede bronnen en beperk uw inname tot 4-ounce porties tweemaal per week. Je kunt ook overwegen om visoliesupplementen te nemen, maar zorg ervoor dat de supplementen kwikvrij zijn.
 • Eierdooier: zowel vlees als eigeel bevatten arachidonzuur, de stof die ontstekingen en verhoogde cytokinen veroorzaakt. Als u ervoor kiest om eieren te eten, scheidt u ze en eet u alleen het eiwit.
 • Nightshade-groenten: hoewel de meeste groenten helpen om ontstekingen te verminderen, kunnen nightshade-groenten voor sommige mensen de ontsteking juist vergroten. Deze groenten omvatten aubergines, tomaten, tabak, aardappelen, paprika's en kersen. Probeer ze een paar weken uit je dieet te verwijderen en breng ze dan langzaam opnieuw in om te zien hoe je psoriasis symptomen reageren.
 • Zuivel: Melk en zuivelproducten veroorzaken een verergering van auto-immuunsymptomen omdat ze de cytokineproductie verhogen. Melk en zuivelproducten moeten worden vermeden.
 • Junkfood: we weten dat we geen junkfood moeten eten, maar soms is het moeilijk te vermijden omdat het zo gemakkelijk verkrijgbaar is. Het probleem is dat junkfood en bewerkte voedingsmiddelen de cytokineniveaus beïnvloeden en een verhoogde ontsteking veroorzaken. Te vermijden voedingsmiddelen zijn donuts, koekjes, ontbijtgranen, brood, muffins, cake, crackers, chips, enz.
 • Koffie: wanneer iemand koffie gebruikt, nemen de insuline- en bloedsuikerspiegel toe. Verhoogd insulineproduct resulteert in verhoogde cytokineproductie, dus koffie kan tot ontsteking leiden.
 • Suiker: vergelijkbaar met koffie zorgt suiker ervoor dat de insuline piekt, wat de cytokineproductie kan beïnvloeden. Wanneer suiker wordt verbruikt, onderdrukt het het immuunsysteem en wordt het lichaam kwetsbaarder voor infecties.
 • Witte bloem: wanneer tarwe tot witte bloem wordt verwerkt, bevat het een stof die alloxan wordt genoemd. Deze stof is schadelijk voor de insulineproductie in de pancreas en kan insuline-uitbarstingen in het lichaam veroorzaken die vergelijkbaar zijn met de effecten van suiker.
 • Gluten: granen die gluten bevatten, kunnen een toename van ontsteking veroorzaken, vooral omdat het voor mensen met psoriasis gebruikelijk is om allergisch te zijn voor gluten. Probeer gluten uit te snijden en voeg het langzaam weer toe aan uw dieet om te zien hoe uw psoriasissymptomen reageren.
 • Bijproducten van maïs: maïsconsumptie kan de cytokineproductie verhogen en het kan lastig zijn om te vermijden vanwege alle bijproducten van maïs die worden toegevoegd aan moderne voedingsmiddelen. Kijk naar de voedseletiketten en vermijd alles met fructose, glucosestroop, maïsolie, maïsmeel of iets anders dat afkomstig is van maïs.
 • Alcohol: Studies hebben aangetoond dat alcoholgebruik de symptomen van psoriasis kan verhogen, hoogstwaarschijnlijk omdat het aldehyde bevat. Deze giftige stof kan het ontstekingsniveau verhogen en alcohol kan ook het insulinegehalte beïnvloeden.
 • Specerijen en specerijen: bedenk dat veel kruiden suiker- en maisbijproducten bevatten en moeten worden vermeden. Ook veroorzaken bepaalde kruiden en specerijen ontstekingen. Vermijd azijn, wijn, jus, hete saus, ketchup, barbecuesaus, mayonaise, paprika, mosterd, nootmuskaat, citroenschil, curry, komijn, kaneel, anijs, kruidnagel en peper.

Ook al lijkt de lijst met te vermijden voedingsmiddelen vrij lang, er zijn genoeg voedingsmiddelen waar je van kunt genieten. Deze voedingsmiddelen bevatten veel voedingsstoffen en ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen, dus je kunt ze in overvloed eten:

 • Groenten: bladgroenten, bonen, artisjokken, spinazie, zomerpompoen, bloemkool, broccoli, wortels, rapen, courgette en kool, om er maar een paar te noemen. Deze groenten helpen ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te stimuleren.
 • Voedingsmiddelen met bèta-caroteen: Er is vastgesteld dat mensen die voedingsmiddelen met veel bètacaroteen eten, minder snel psoriasis zullen krijgen. Die voedingsmiddelen omvatten wortelen, bladgroenten, mango's en abrikozen.
 • Lean Meats: Hoewel rood en verwerkt vlees moet worden vermeden, kunt u nog steeds genieten van beperkte hoeveelheden vis en kip zonder vel. Koop alleen vlees van hoge kwaliteit en beperk het verbruik tot tweemaal per week.
 • Whole Grains: wanneer volle granen worden geconsumeerd, voorzien ze het lichaam van flavonoïden die gunstig kunnen zijn voor het stimuleren van het immuunsysteem. Zoek naar glutenvrije granen zoals amarant, boekweit en quinoa.
 • Noten en zaden: Omega-vetzuren kunnen worden gewonnen door vlaszaad te eten, dat niet het kwik bevat dat vaak voorkomt in vette vis. Hoge gehalten aan essentiële vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen, maar de consumptie van noten en zaden moet worden beperkt tot één ounce per dag. De meeste noten zijn nuttig, behalve pinda's, pecannoten, walnoten en paranoten.
 • Vers fruit: als je fruit koopt, zorg dan dat je biologisch fruit krijgt om chemische bestrijdingsmiddelen te vermijden, want die gifstoffen kunnen ontstekingen veroorzaken. Eet ook vers fruit in plaats van ingeblikt fruit, dat meestal suiker bevat. Sommige mensen met psoriasis doen het beter als ze citrusvruchten zoals sinaasappel, citroen, limoen en grapefruit vermijden. Probeer een paar weken lang citrusvruchten uit je dieet te verwijderen om te zien hoe je symptomen reageren.
 • Spijsverteringsenzymen: hoewel ze geen soort voedsel zijn, is het een goed idee om elke dag spijsverteringsenzymen te consumeren.Het zijn supplementen die kunnen helpen bij de spijsvertering en die gunstig kunnen zijn, vooral voor mensen met psoriasis. Het is gebleken dat mensen met psoriasis vaak een verlaagd maagzuuraandeel hebben, wat een negatief effect heeft op de voedselvertering.

U kunt zich overweldigd voelen door deze voedingssuggesties, vooral als het een drastische verandering is van uw huidige dieet. Houd er rekening mee dat u niet alle wijzigingen in één keer hoeft te maken, begin met babystappen om langzaam het voedsel te verminderen dat moet worden vermeden en vergroot het voedsel dat u zou moeten eten.

GRATIS SMART PSORIASIS DIEETPLAN EBOOK: Hoe ik mijn psoriasis beheers via voeding & supplementen

John Pagano Dieet

Het John Pagano dieet voor psoriasis begint met een 3-daagse reiniging en vervolgens een drastische verandering van het voedingspatroon in een alkalisch dieet. Om te beginnen kun je binnen de eerste 3 dagen zoveel appels eten als je maar wilt. Of, als appels gevoeligheden veroorzaken, probeer dan laag zuur fruit zoals druiven. Gedurende deze tijd kunt u overwegen om een ​​professionele colonschoonmaakservice te gebruiken, maar het is prima als u de colonschoonmaak niet doet.

Na de eerste 3 dagen, volg deze eetrichtlijnen. Het idee is dat je het voorgestelde voedsel tenminste 80% van de tijd moet eten, en het beperkte voedsel minder dan 20% van de tijd. Als een voedingsmiddel zegt dat het moet worden vermeden, dan is het het beste om het volledig te elimineren indien mogelijk:

 • Eet onbeperkte hoeveelheden alkalisch voedsel, zoals bladgroenten, groenten en vers fruit. Het is het beste om dit voedsel rauw of met een minimum aan koken te eten. Vermijd ingeblikt voedsel.
 • Ook al kunnen de meeste groenten worden geconsumeerd, vermijd nachtschadegroenten zoals tomaten, paprika, paprika, aubergine en tabak.
 • Drink elke dag verse vruchtensappen, waaronder selderij en wortelsap. Het moet vers sap zijn en geen verwerkte sappen uit de supermarkt.
 • Elimineer rood vlees en vleeswaren, maar het is ok om 4-ounce porties vis en gevogelte te eten. Vermijd schaaldieren en donkere vissen. Houd u bij het bereiden van het vlees aan vetarme kookopties zoals bakken, roosteren of stropen.
 • Zuivel moet alleen in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd. Beperk kaas, yoghurt, boter, eieren en melk.
 • Vermijd gefrituurd voedsel of iets gekookt in veel olie, zoals fast food of gepaneerd en gefrituurd voedsel. Het is goed om onverwarmde olijfolie te consumeren, en het is geweldig om toe te voegen aan salades en andere voedingsmiddelen.
 • Volle granen kunnen in gematigde hoeveelheden worden geconsumeerd en moeten worden beperkt tot minder dan 20% van uw dieet. Eet volkorenbrood, bruine rijst, pasta, enz. Vermijd alles met witte bloem zoals wit brood, witte pasta, ontbijtgranen, enz.
 • Drink geen cafeïnehoudende dranken zoals koffie en frisdrank. Het is het beste om decafe koffie te vermijden indien mogelijk, maar het kan indien nodig tot drie keer per dag worden geconsumeerd.
 • Drink veel water. 6 - 8 glazen water per dag wordt gesuggereerd, en zorg ervoor dat het een pure bron van water is.
 • Drink kruidenthee, vooral gladde iepenschorsthee in de ochtend en saffraan-thee in de avond. Kruidenthee kan nuttig zijn om te helpen bij de spijsvertering en reiniging.

Houd er rekening mee dat als u allergisch bent voor een van de genoemde voedingsmiddelen, het belangrijk is om die voedingsmiddelen te verwijderen, zelfs als ze op het dieet zijn toegestaan. De resultaten variëren ook van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren bijna onmiddellijk resultaten wanneer ze hun dieet wijzigen, maar andere mensen zien geen resultaten gedurende enkele weken of zelfs enkele maanden.

Een "reinigingsreactie" kan optreden wanneer u uw dieet verandert, waardoor de symptomen kunnen verslechteren voordat ze beter worden. Geef je lichaam de tijd om zich te ontdoen van de gifstoffen en laat het genezen. Onthoud ook dat dit een levenslange verandering in gewoonte is, als je ervoor kiest om terug te gaan naar een ongezonde manier van eten, dan is het waarschijnlijk dat je psoriasis weer zal verslechteren.

GRATIS SMART PSORIASIS DIEETPLAN EBOOK: Hoe ik mijn psoriasis beheers via voeding & supplementen

Paleo Dieet & Gemodificeerd Paleodieet voor Psoriasis

Het Paleo-dieet is de laatste jaren populairder geworden, vooral voor mensen met auto-immuunziekten. Het is gebruikelijk dat mensen verlichting ervaren van psoriasissymptomen wanneer ze Paleolithische voeding volgen, omdat dit dieet kan helpen om darmirritatie te genezen, ontstekingen te verminderen en de insulinespiegels in balans te brengen.

Een algemeen Paleo dieetplan omvat:

 • Voedingsmiddelen om te eten omvatten een overvloed aan geheel voedsel, zoals vis, gevogelte, eieren, zaden, noten, groenten en fruit.
 • Te vermijden voedingsmiddelen zijn peulvruchten, geraffineerde suiker, granen, plantaardige oliën, bewerkte voedingsmiddelen en zuivelproducten. Beperkte hoeveelheden zuivelproducten kunnen worden geconsumeerd in de vorm van een zware room, ghee en boter van hoge kwaliteit.

Deze eetrichtlijnen helpen u om te veel koolhydraten, hoge niveaus van zout en suiker te vermijden, die allemaal een ontsteking in het lichaam kunnen veroorzaken. Het uitgangspunt van het Paleo-dieet is dat we terugkeren naar de wortels van voeding, het soort voedsel dat het menselijk lichaam evolueerde naar een optimale gezondheid. In onze moderne wereld hebben de verwerkte voedingsmiddelen geleid tot moderne ziekten die vaak auto-immuunziekten zijn, zoals psoriasis.

Het veranderen van je dieet kan je gevoeligheid voor deze hedendaagse ziekten veranderen en je in staat stellen terug te keren naar de goede gezondheid die jager-verzamelaars ervoeren. Er is nogal wat wetenschappelijk onderzoek dat suggereert dat dit dieet kan helpen om hormonen in evenwicht te brengen, de darmgezondheid te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Het doel is om het lichaam in evenwicht te brengen.

Gewijzigd Paleodieet voor psoriasis (ook bekend als het Auto-immuunprotocol)

Als u het Paleo-dieet voor psoriasis volgt, zijn er nog een paar stappen die moeten worden gevolgd.Naast de hierboven genoemde richtlijnen, is het ZEER BELANGRIJK om

 • vermijd zuivel, eieren, noten, zaden, cafeïne, alcohol en nachtschade groenten (inclusief paprika's, tomaten en aubergines)

Het is essentieel dat u kwaliteitsvoedsel consumeert, volg daarom deze richtlijnen;

 • Koop zoveel mogelijk biologisch en eet wild gevangen vis en grasgevoerd vlees
 • Overweeg om orgaanvlees ten minste twee keer per week in uw maaltijdplan op te nemen, zoals bottenbouillon, stoofpothennen, gelatine en hartvlees
 • Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn ook erg voedsel voor de darmgezondheid, waaronder kokosmelk kefir en rauwe zuurkool
 • U kunt ook overwegen om een ​​vitamine D3-supplement te nemen, waarvan is gebleken dat het psoriasis bij sommige mensen helpt bij regelmatig gebruik.

Voor sommige mensen wordt onmiddellijke verlichting ervaren, maar andere mensen merken een paar weken geen verschil. Dus geef het een beetje tijd om te zien hoe je lichaam reageert. Wees strikt met het volgen van deze richtlijnen, omdat "vals spelen" op het dieet een onmiddellijke toename van ontsteking in het lichaam kan veroorzaken en kan resulteren in een opflakkering van psoriasis. Als je een voedingsdagboek bijhoudt, zul je waarschijnlijk merken dat valsspelen bijna altijd leidt tot verhoogde psoriasis-symptomen.

GRATIS SMART PSORIASIS DIEETPLAN EBOOK: Hoe ik mijn psoriasis beheers via voeding & supplementen

Smart Psoriasis Dieetplan

Dit is het plan dat ik volg om mijn psoriasis onder controle te houden. Ik kwam tot mijn slimme psoriasisdieetplan door lange uren onderzoek en veel proef en fout. Het doel van mijn plan was om de meest effectieve manier te vinden om controle te krijgen over mijn psoriasis met de minste inspanning die nodig is.

Ik vond beperkingen met de eerder genoemde dieetplannen voor psoriasis;

 • Het ontstekingsremmende dieet alleen zal naar mijn mening je psoriasis niet verminderen tot een adequaat niveau (minder dan 5% psoriasis) en het vereist een verschuiving in je denkwijze en veranderingen in je levensstijl in het algemeen
 • Het John Pagano-dieet is te streng en als de verkeerde verhouding tussen fruit en groenten wordt gegeten, kan dit ernstige gevolgen en bijwerkingen veroorzaken. Pagano heeft de schade die veroorzaakt kan worden door teveel van de suiker in de natuur te eten, onderschat. Houd daarom rekening met uw inname van vers fruit
 • Het dieet van John Pagano raadde sterk aan om darmspoeling uit te voeren, zelfs huisklysma's die ik te opdringerig vond. Er zijn andere net zo goed, hoewel langzamere maar minder opdringerige manieren om je dikke darm te reinigen
 • Het dieetplan van John Pagano stipuleerde ook dat je je chiropractor moest bezoeken om problemen met de teruguitlijning op te lossen - dit is nogal bevooroordeeld omdat hij een chiropractor is van de handel en ik nog steeds niet zeker weet of er een verband is tussen je rug en je psoriasis
 • Het gemodificeerde paleodieet begrijpt niet waarom een ​​detox-periode nodig is om je huid onder controle te krijgen - dit zou de eerste stap moeten zijn in het genezen van je poreuze spijsverteringskanaal
 • Het aangepaste paleodieet en de ontstekingsremmende voeding ontbreken bij suggesties om je psoriasis op een actueel niveau te behandelen terwijl je wacht tot de voordelen van hun dieet bereikt zijn - Psoriasis kan ongelooflijk pijnlijk zijn om niet te spreken van lelijke, dus we hebben zalven, crèmes en lotions nodig die de pijn, schilfering en roodheid in uiterlijk kunnen verminderen.

GRATIS SMART PSORIASIS DIEETPLAN EBOOK: Hoe ik mijn psoriasis beheers via voeding & supplementen

Dus hoe verschilt het Smart Psoriasis Dieetplan van het bovenstaande

Ik vergeleek alle diëten, sommige die ik in de voorbije jaren had geprobeerd, anderen die ik zojuist had onderzocht. Ze werken allemaal tot op zekere hoogte, maar zoals hierboven vermeld, waren er beperkingen die betekenden dat ik nooit volledig in staat was om 5% psoriasisdekking of minder te krijgen. Er was nooit een fase in mijn leven waar ik blij was met het opraken van een steroïde crème zonder naar de apotheek te spoeden om bij te vullen. Daarom besloot ik om logisch na te denken over de ziekte.

Een citaat dat ik las, bleef altijd hangen in mijn hoofd "Psoriasis kan niet in een gezond lichaam leven". Ik herinnerde me ook dat mijn psoriasis in 5 dagen drastisch verbeterde toen ik aan een infuus in het ziekenhuis en andere gebeurtenissen in mijn leven was toen mijn psoriasis op mysterieuze wijze beter werd (hier gedocumenteerd in mijn Psoriasis winnende trifecta blogpost).

Daarom probeerde ik alle goede delen van de bovengenoemde behandelplannen voor psoriasisdieet te mixen en matchen

 • Ik was het met Pagano eens dat een detox essentieel was voor succes, maar ik gaf de voorkeur aan minder ingrijpende behandelingsopties die wat langer duurden
 • Het ontstekingsremmende dieet was logisch voor mij, maar ik combineerde alle drie voedselplannen om te komen met het voedsel om te eten en voedsel om een ​​lijst te vermijden die het beste bij me paste
 • Door onderzoek te doen naar het Paleo-dieet, zag ik dat het hedendaagse leven een enorme onbalans in onze voedingsinname heeft veroorzaakt, die we dankbaar gemakkelijk kunnen verhelpen door deze essentiële supplementen voor psoriasis te nemen.
 • Het enige aspect dat alle 3 de voedingsschema's werden vermeden, was het vitale belang van stressmanagement, dat een lange weg kan gaan in het vermijden van psoriasisopflakkeringen en het te allen tijde onder controle houden van je huid. Ik begreep de schadelijke mentale effecten van psoriasis en introduceerde eenvoudige maatregelen om ze tegen te gaan.
 • Ik heb veel natuurlijke zalven (zoals kokosolie) uitgeprobeerd om schilfering en pijn veroorzaakt door plaque psoriasis te verminderen en heb uiteindelijk iets gevonden dat ik dagelijks kan gebruiken dat 100% natuurlijk is en mijn huid niet zal verdunnen zoals die gevaarlijke steroïde crèmes

Uiteindelijk heb ik de ultieme 6-staps handleiding gemaakt voor het beheersen van je psoriasis. Het is een e-book van 34 pagina's (3e editie) dat de manier waarop u over diëten en supplementen denkt, zal veranderen. Het werkt voor mij, maar ik begrijp dat iedereen anders is, dus ik raad ook aan een dagboek bij te houden.Houd in uw voedseldagboek uw voedselinname en de ernst van uw psoriasissymptomen bij. Dit is een van de beste manieren om te begrijpen hoe uw lichaam reageert op verschillende soorten voedsel.

Blijf er ook bij .... veranderen van je dieet voor 1 of 2 dagen zal niet genoeg zijn om een ​​verschil op te merken. U moet uw lichaam de tijd geven om te genezen en te herstellen, en sommige mensen zullen een paar weken lang geen verschil merken. Wees geduldig en blijf bij een van de bovenstaande diëten die je minstens 6 weken probeert. Het verbetert niet alleen je huid, maar je algehele gezondheid in het algemeen.

Als je dit bericht nuttig of educatief vond, zou ik het erg op prijs stellen als je het wilt of tweeet met behulp van de onderstaande knoppen. Je kunt ook de top 20 natuurlijke psoriasisbehandelingen bekijken waarbij ik elk type beoordeelde op basis van gebruikersrecensies en mijn eigen persoonlijke ervaringen.

Aankondiging: Smart Psoriasis Dieet 7-daagse maaltijdplan nu verkrijgbaar

Referenties

http://voices.yahoo.com/can-psoriasis-controlled-through-diet-195093.html?cat=70
http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/psoriasis-8/diet
http://www.everydayhealth.com/psoriasis-photos/foods-that-affect-psoriasis.aspx#/slide-1
http://www.psoriasis.org/about-psoriasis/treatments/alternative/diet-supplements
http://www.drweil.com/drw/u/ART03161/Psoriasis.html
http://pinch.com/skin/docs/pagano.txt
http://www.thepaleomom.com/2011/11/so-what-exactly-is-paleolithic.html
http://www.thepaleomom.com/2012/04/modifying-paleo-to-treat-psoriasis.html
Tweet