Zwangerschapslunch en -dinerideeën

Het goede nieuws: je bent het eigenlijk vermeend om extra calorieën te eten tijdens de zwangerschap. Het slechte nieuws: nee, dat betekent niet dat je taart mag eten voor het avondeten. Maar er zijn genoeg lekkere - en voedzame - maaltijden die je tijdens de lunch en het avondeten kunt opeten en die je niet zult vervuilen als kers op de taart. En wie zegt dat je een klein stukje als dessert niet kunt eten?

Maar eerst moet u ervoor zorgen dat u de volgende gezonde voedingsmiddelen in uw zwangerschapsdieet knijpt: een uitgebalanceerde mix van magere eiwitten en calcium, volle granen, een regenboog van fruit en groenten en gezonde vetten. U zult niet alleen eten voor het voordeel van uw baby (inclusief een gezond geboortegewicht, een verbeterde hersenontwikkeling en een lager risico op bepaalde geboorteafwijkingen), maar u zult ook de weg banen naar een veiligere, comfortabelere zwangerschap. Vrouwen die goed eten terwijl ze verwachten, kunnen een groot aantal zwangerschapsklachten (waaronder ochtendmisselijkheid en stemmingswisselingen) tot een minimum beperken en hebben meer kans om op tijd te leveren en een sneller postpartumherstel te krijgen. Dat is echt iets dat gemakkelijk te verteren is!

Het enige lastige gedeelte is uitzoeken hoe je je aan dat dieet kunt houden wanneer je tijdens je lunchpauze een snelle oplossing zoekt of manier te moe aan het eind van de dag om te eten. Hier een paar gezondetende snelkoppelingen:

  • Altijd onderweg? Houd er rekening mee dat er niet meer tijd nodig is om een ​​gebraden sandwich met kalkoen en groenten te maken (of om er een te bestellen bij een broodjeszaak) dan om door een drive-through te navigeren.
  • Je eet voor twee, dus waarom zou je niet voor twee of drie nachten tegelijk koken? Bereid altijd extra voedsel voor om later in de week voor het avondeten te sparen of voor de lunch de volgende dag.
  • Ter redding: ingeblikte bonen, soepen en diepgevroren of voorgewassen verse groenten besparen u grote voorbereidingstijd, plus veel voedingsstoffen.
Nu u weet wat u tijdens de lunch en het diner tijdens de zwangerschap moet eten, moet u opletten voor bepaalde voedingsmiddelen die u moet vermijden. Pas goed op voordat je die bruine tas voor het kantoor inpakt - vleeswaren zoals salami en Bologna bevatten vaak niet-goede nitraten en nitrieten, net als hotdogs en gerookt vlees en vis. Over gesproken - terwijl vis een fantastische bron van magere eiwitten is en moet (ondanks wat je misschien hebt gehoord) op je zwangerschap lunch- en dinermenu's staan, blijf uit de buurt van rauwe vis en alles wat rijk is aan ethylkwik, zoals haai, zwaardvis, king-makreel, tilefish en tonijnsteaks. Anders dan dat, duik erin!
Tweet