Goed eten terwijl u zwanger bent

Video Transcript

FamilyDoctor.org: "Eating during Pregnancy.", FDA: "Medicines in my Home: Caffeine and Your Body," "Wat u moet weten over kwik in vissen en schelpdieren (Brochure).", SFGate: "What Are the Health Problemen met ongepasteuriseerde kaas? "

Veel smakelijk, gezond voedsel zijn geweldig voor jou en je baby terwijl je zwanger bent. Anderen die je waarschijnlijk moet sturen vrij van. Hier zijn drie soorten voedsel om van te genieten en vier te vermijden. Snack op een regenboog van fruit en groenten. Zij zijn vol met belangrijke vitamines en mineralen. En ze hebben vezels, dat helpt je spijsvertering. Lean-eiwit helpt je baby groeien. Het is extra belangrijk tijdens je tweede en derde trimesters. Voedsel zoals vlees, gevogelte, en eieren zijn ook verpakt met ijzer en B-vitaminen. Hele granen vullen je en helpen om je sterk te houden de hele dag door. Ze geven je ook vezels, ijzer, B-vitamines en andere mineralen. Kruist u deze andere voedingsmiddelen en drinkt je boodschappen af lijst. Niet-gepasteuriseerde zuivelproducten kunnen dragen door voedsel overgedragen ziekten zoals listeria. Rauw of onvoldoende verhit voedsel hetzelfde risico - ze kunnen je ziek maken. En terwijl gekookte vis kan zijn een gezond deel van je zwangerschap eetplan, vermijd die veel kwik hebben. Het kan schade veroorzaken je ongeboren baby's zenuwstelsel. Drink ten slotte geen drank. Geen hoeveelheid alcohol is veilig voor de gezondheid van uw kleintje. Wat betreft cafeïne, sommige artsen zeg dat je een klein kopje kunt hebben of twee van koffie, thee of frisdrank elke dag. Maar je kunt het beste overslaan volledig of schakel over naar decaf.

Goede voeding tijdens de zwangerschap en genoeg ervan is erg belangrijk voor je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Je zou ongeveer 300 calorieën per dag meer moeten consumeren dan toen je zwanger was.

Hoewel misselijkheid en braken tijdens de eerste paar maanden van de zwangerschap dit moeilijk kunnen maken, probeer dan een goed uitgebalanceerd dieet te eten en neem prenatale vitamines in. Hier zijn enkele aanbevelingen om u en uw baby gezond te houden.

vervolgd

Te vermijden voedingsmiddelen wanneer zwanger

 • Vermijd alcohol tijdens de zwangerschap. Alcohol is in verband gebracht met vroegtijdige bevalling, intellectuele achterstand, geboorteafwijkingen en baby's met een laag geboortegewicht.
 • Beperk cafeïne tot niet meer dan 300 mg per dag. Het cafeïnegehalte in verschillende dranken is afhankelijk van de gebruikte bonen of bladeren en hoe deze zijn bereid. Een 8-ounce kopje koffie heeft gemiddeld ongeveer 150 mg cafeïne, terwijl zwarte thee meestal ongeveer 80 mg bevat. Een 12-ounce glas caffeinated frisdrank bevat overal 30-60 mg cafeïne. Bedenk dat chocolade (vooral donkere chocolade) cafeïne bevat - soms een aanzienlijke hoeveelheid.
 • Het gebruik van sacharine wordt sterk afgeraden tijdens de zwangerschap, omdat het de placenta kan oversteken en mogelijk in foetale weefsels blijft. Maar het gebruik van andere niet-voedende of kunstmatige zoetstoffen goedgekeurd door de FDA is acceptabel tijdens de zwangerschap. Deze door de FDA goedgekeurde zoetstoffen omvatten aspartaam ​​(Equal of NutraSweet), acesulfaam-K (Sunett) en sucralose (Splenda). Deze zoetstoffen worden met mate als veilig beschouwd, dus praat met uw zorgverlener over hoeveel niet-voedingszoet tijdens de zwangerschap acceptabel is.
 • Verlaag de totale hoeveelheid vet die u eet tot 30% of minder van uw totale dagelijkse calorieën. Voor een persoon die 2000 calorieën per dag eet, zou dit 65 gram vet of minder per dag zijn.
 • Beperk de cholesterolinname tot 300 mg of minder per dag.
 • Eet geen haai, zwaardvis, koningsmakreel of tilefish (ook witte snapper genoemd), omdat deze een hoog gehalte aan kwik bevat.
 • Vermijd zachte kazen zoals feta, Brie, Camembert, blauwaderige en Mexicaanse kaas. Deze kazen zijn vaak ongepasteuriseerd en kunnen een Listeria-infectie veroorzaken. Het is niet nodig om harde kaas, smeltkaas, roomkaas, kwark of yoghurt te vermijden.
 • Vermijd rauwe vis, vooral schelpdieren zoals oesters en kokkels.

Wat te eten als ze zwanger is en zich niet lekker voelt

Tijdens de zwangerschap kunt u ochtendmisselijkheid, diarree of obstipatie hebben. U zult het misschien moeilijk vinden om voedsel achter te houden, of u kunt zich te ziek voelen om zelfs maar te eten. Hier zijn enkele suggesties:

 • Morning Sickness: Eet crackers, ontbijtgranen of pretzels voordat je uit bed stapt; eet de hele dag door kleine, frequente maaltijden; vermijd vet, gebakken, pittig en vettig voedsel.
 • Obstipatie: eet meer verse groenten en fruit.Drink ook dagelijks 6 tot 8 glazen water. Het nemen van vezelsupplementen kan ook helpen. Raadpleeg eerst uw arts.
 • Diarree: eet meer voedingsmiddelen die pectine en tandvlees bevatten (twee soorten voedingsvezels) om overtollig water te absorberen. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn appelmoes, bananen, witte rijst, havermout en geraffineerd tarwebrood.
 • Brandend maagzuur: Eet de hele dag kleine, frequente maaltijden; probeer melk te drinken voor het eten; en beperk cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken, citroendranken en pittig voedsel.

vervolgd

Kan ik een dieet volgen terwijl ik zwanger ben?

Nee. Niet diëten of proberen af ​​te vallen tijdens de zwangerschap - zowel jij als je baby hebben de juiste voedingsstoffen nodig om gezond te zijn. Houd er rekening mee dat je in de eerste week dat je baby wordt geboren wat gewicht verliest.

Kan ik een dieet "Low Carb" eten als het zwanger is?

Koolhydraatarme diëten, zoals Atkins en het South Beach dieet, zijn erg populair. Er zijn geen studies uitgevoerd naar de effecten van een koolhydraatbeperkt dieet op de zwangerschap. Het effect hiervan op de foetus is dus onbekend. Terwijl u zwanger bent, zou u een uitgebalanceerd dieet moeten eten, van alle voedselgroepen.

Kan ik mijn vegetarisch dieet handhaven als ik zwanger ben?

Alleen omdat je zwanger bent, wil nog niet zeggen dat je moet afwijken van je vegetarische dieet. Je baby kan alle voeding krijgen die hij of zij nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen terwijl je een vegetarisch dieet volgt, als je ervoor zorgt dat je een breed scala aan gezonde voedingsmiddelen eet die genoeg proteïne en calorieën voor jou en je baby bieden.

Afhankelijk van het type vegetarisch maaltijdplan dat u volgt, moet u mogelijk uw eetgewoonten aanpassen om ervoor te zorgen dat u en uw baby voldoende voeding krijgen. Je zou ongeveer 300 calorieën meer moeten consumeren dan je had voordat je zwanger werd. Bespreek uw dieet met uw arts.

Waarom heb ik meer calcium nodig als ik zwanger ben?

Calcium is een voedingsstof die in het lichaam nodig is om sterke tanden en botten te bouwen. Calcium laat ook normaal bloed stollen, spieren en zenuwen functioneren naar behoren, en het hart dat normaal wordt verslagen. Het grootste deel van het calcium in je lichaam bevindt zich in je botten.

Je groeiende baby heeft een aanzienlijke hoeveelheid calcium nodig om zich te ontwikkelen. Als u niet genoeg calcium binnenkrijgt om aan de behoeften van uw ontwikkelende baby te voldoen, zal uw lichaam calcium uit uw botten nemen, uw botmassa verlagen en u het risico op osteoporose toebrengen. Osteoporose veroorzaakt een dramatisch dunner worden van het bot, wat resulteert in zwakke, broze botten die gemakkelijk kunnen worden verbroken.

Zwangerschap is een kritieke tijd voor een vrouw om meer calcium te consumeren. Zelfs als er zich tijdens de zwangerschap geen problemen voordoen, kan een ontoereikende hoeveelheid calcium op dit moment de botsterkte verminderen en uw risico op osteoporose op latere leeftijd verhogen.

vervolgd

De volgende richtlijnen helpen ervoor te zorgen dat u voldoende calcium verbruikt tijdens uw zwangerschap:

 • De US Recommended Daily Allowance (USRDA) voor calcium is 1.000 mg per dag voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven boven de 18 jaar. De Amerikaanse RDA voor tienermeisjes tot 18 jaar is 1.300 mg calcium per dag.
 • Als u minstens vier porties zuivelproducten en calciumrijke voedingsmiddelen per dag eet en drinkt, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheid calcium in uw dagelijkse voeding krijgt.
 • De beste bronnen van calcium zijn zuivelproducten, waaronder melk, kaas, yoghurt, roomsoepen en pudding. Calcium wordt ook gevonden in voedingsmiddelen, waaronder groene groenten (broccoli, spinazie en greens), zeevruchten, gedroogde erwten en bonen.
 • Vitamine D helpt je lichaam calcium te gebruiken. Voldoende hoeveelheden vitamine D kunnen worden verkregen door blootstelling aan de zon en in verrijkte melk, eieren en vissen.

Hoe kan ik genoeg calcium krijgen als ik lactose-intolerantie heb?

Lactose-intolerantie is het onvermogen om lactose te verteren, de suiker die in melk wordt gevonden. Als u lactose-intolerant bent, kunt u krampen, gas of diarree krijgen als zuivelproducten worden geconsumeerd.

Als u lactose-intolerant bent, kunt u nog steeds het calcium krijgen dat u nodig heeft. Hier zijn enkele suggesties:

 • Gebruik Lactaid Milk verrijkt met calcium. Praat met uw diëtist over andere producten met verminderde lactose.
 • Mogelijk kunt u bepaalde zuivelproducten verdragen die minder suiker bevatten, zoals kaas, yoghurt en kwark.
 • Eet niet-zuivelrijke calciumbronnen, waaronder greens, broccoli, sardines en tofu.
 • Probeer bij het eten kleine hoeveelheden melk te consumeren. Melk wordt beter verdragen met voedsel.

Moet ik een calciumsupplement nemen tijdens de zwangerschap?

Als u moeite heeft met het eten van voldoende calciumrijk voedsel in uw dagelijkse maaltijdplan, overleg dan met uw arts of diëtist over het nemen van een calciumsupplement. De hoeveelheid calcium die je nodig hebt uit een supplement hangt af van hoeveel calcium je verbruikt via voedselbronnen.

Calciumsupplementen en sommige antacida die calcium bevatten, zoals tumoren, kunnen een aanvulling zijn op een reeds gezond dieet. Veel meervoudige vitaminesupplementen bevatten weinig of geen calcium; daarom hebt u wellicht een extra calciumsupplement nodig.

vervolgd

Waarom heb ik meer ijzer nodig tijdens de zwangerschap?

IJzer is een mineraal dat een belangrijk deel uitmaakt van hemoglobine, de stof in het bloed die zuurstof door het lichaam transporteert. IJzer draagt ​​ook zuurstof in de spieren en helpt hen goed te functioneren. IJzer helpt je weerstand tegen stress en ziekte te vergroten.

Het lichaam absorbeert ijzer efficiënter tijdens de zwangerschap; daarom is het belangrijk om meer ijzer te consumeren terwijl u zwanger bent om ervoor te zorgen dat u en uw baby voldoende zuurstof krijgen. IJzer zal u ook helpen symptomen van vermoeidheid, zwakte, prikkelbaarheid en depressie te vermijden.

Het volgen van een uitgebalanceerd dieet en voedingsmiddelen met een hoog ijzergehalte kan ervoor zorgen dat u voldoende ijzer verbruikt tijdens uw zwangerschap. Daarnaast helpen de volgende richtlijnen:

 • De Amerikaanse RDA voor ijzer is 27 mg per dag voor zwangere vrouwen en 9-10 mg voor vrouwen die borstvoeding geven.
 • Het eten van ten minste drie porties van ijzer-rijk voedsel per dag zal helpen ervoor te zorgen dat je 27 mg ijzer in je dagelijkse voeding krijgt. Een van de beste manieren om ijzer uit je dieet te halen, is om een ​​sterk verrijkte ontbijtgranen te consumeren. Merk op dat ijzerinname niet gelijk is aan ijzerabsorptie. Absorptie van ijzer in het lichaam is het grootst bij ijzerbronnen zoals lever.
 • De beste bronnen van ijzer zijn verrijkte graanproducten, mager vlees, gevogelte, vis en groene bladgroenten.

Wat zijn goede bronnen van ijzer?

 • Vlees en zeevruchten: mager rundvlees, kip, mosselen, krab, eigeel, vis, lamsvlees, lever, oesters, varkensvlees, sardines, garnalen, kalkoen en kalfsvlees
 • Groenten: erwten met zwarte ogen, broccoli, spruitjes, boerenkool en raapgroenten, limabonen, zoete aardappelen en spinazie
 • Peulvruchten: droge bonen en erwten, linzen en sojabonen
 • Fruit: alle bessen, abrikozen, gedroogde vruchten, inclusief pruimen, rozijnen en abrikozen, druiven, grapefruit, sinaasappels, pruimen, pruimensap en watermeloen
 • Brood en granen: verrijkte rijst en pasta, zachte krakeling en volkoren en verrijkte of verrijkte broodjes en ontbijtgranen
 • Ander voedsel: melasse, pinda's, pijnboompitten, pompoen of pompoenpitten

Moet ik een ijzersupplement nemen tijdens de zwangerschap?

Praat met uw zorgverzekeraar over een ijzersupplement. De National Academy of Sciences beveelt aan dat alle zwangere vrouwen die een uitgebalanceerd dieet volgen een ijzersupplement innemen dat 27 mg ijzer bevat tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap (dat is de hoeveelheid in de meeste prenatale vitamines). Uw arts kan deze dosis verhogen als u bloedarmoede krijgt. IJzergebreksanemie is een aandoening waarbij de grootte en het aantal rode bloedcellen worden verminderd. Deze toestand kan het gevolg zijn van onvoldoende inname van ijzer of bloedverlies.

vervolgd

Andere feiten over Iron

 • Vitamine C helpt je lichaam ijzer te gebruiken. Het is belangrijk om bronnen van vitamine C samen met voedingsmiddelen met ijzer- en ijzersupplementen op te nemen.
 • Cafeïne kan de absorptie van ijzer remmen. Probeer ten minste één tot drie uur voor of na het drinken of eten van voedingsmiddelen die cafeïne bevatten, ijzersupplementen en voedingsmiddelen met een hoog ijzergehalte te consumeren.
 • IJzer gaat verloren bij het koken van sommige voedingsmiddelen. Om voedsel vast te houden, kookt u het voedsel in een minimale hoeveelheid water en voor de kortst mogelijke tijd. Ook kan koken in gietijzeren potten ijzer toevoegen aan voedsel.
 • Constipatie is een veel voorkomende bijwerking van het gebruik van ijzersupplementen. Helpt bij het verlichten van constipatie en verhoogt langzaam de vezels in uw dieet door volkoren brood, ontbijtgranen, fruit en groenten op te nemen. Het drinken van minstens acht glazen vocht per dag en het verhogen van matige lichaamsbeweging (zoals aanbevolen door uw arts) kan u ook helpen constipatie te voorkomen.

Verlangen naar voedsel tijdens de zwangerschap

Hunkeren naar voedsel tijdens de zwangerschap is normaal. Hoewel er geen algemeen aanvaarde verklaring is voor hunkering naar voedsel, heeft bijna tweederde van alle zwangere vrouwen ze. Als je een plotselinge drang krijgt voor een bepaald voedsel, ga je gang en verwen je je verlangen als het energie of een essentiële voedingsstof levert. Maar als uw verlangen blijft bestaan ​​en voorkomt dat u andere essentiële voedingsstoffen in uw dieet krijgt, probeer dan meer evenwicht te creëren in uw dagelijkse voeding tijdens de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap kan uw smaak voor bepaald voedsel veranderen. U mag opeens niet van voedingsmiddelen houden waar u dol op was voordat u zwanger werd. Tijdens de zwangerschap voelen sommige vrouwen bovendien sterke drang om non-foodproducten te eten, zoals ijs, waszetmeel, vuil, klei, kalk, as of verfspaanders. Dit wordt pica genoemd en het kan in verband worden gebracht met een ijzertekort zoals bloedarmoede. Geef niet toe aan deze non-food hunkeren naar - ze kunnen schadelijk zijn voor zowel u als uw baby. Vertel uw zorgverstrekker als u deze non-food onbedwingbare trek.

Als u problemen heeft waardoor u geen uitgebalanceerde maaltijden kunt eten en niet op gewicht kunt komen, kunt u uw zorgverlener om advies vragen. Geregistreerde diëtisten - de voedingsdeskundigen - zijn beschikbaar om u te helpen een goede voeding te behouden tijdens uw zwangerschap.

bronnen

Bronnen:

Het National Women's Health Informatiecentrum. Centrum voor wetenschap in het algemeen belang. Uptodate.com: "Patiënteninformatie: vezelrijk dieet (Beyond the Basics)," Arnold Wald, MD.
 

© 2018 WebMD, LLC. Alle rechten voorbehouden.

Goed eten terwijl u zwanger bent

Zwangerschap kan wonderbaarlijk maar overweldigend zijn. Vrouwen zijn gewend hun leven op een bepaalde manier te leven; plotseling stellen ze alles in vraag wat ze doen. Helaas is fitness vaak de eerste die moet gaan, wat een grote vergissing is.

Oefening tijdens de zwangerschap heeft enorme voordelen voor de toekomstige moeder, van wie de meesten kortere arbeidsuren hebben, gemakkelijker geboorten hebben en sneller terugkeren naar de cijfers voor de zwangerschap als gevolg.

Zwanger zijn betekent niet dat je moet stoppen met trainen en het hoeft niet altijd moe te zijn. Door een regelmatige oefeningsroutine te plannen en door een breed scala aan gezond voedsel te eten, kunt u uw conditie en gezondheid handhaven in deze tijd van extra eisen aan uw lichaam.

Dat is wat ik heb gedaan, en jij ook. Hier volgen enkele basistips die u kunt volgen bij het trainen als zwangere vrouw:

Volg je
Doktersadvies

Als het gaat om zwangerschapsbeweging, is het eerste dat u wilt doen, dit bespreken met uw arts of verloskundige. Uw arts krijgt de meeste informatie over uw persoonlijke gezondheidsproblemen en over eventuele risico's die u en uw baby de komende maanden lopen.

Volg hun aanbevelingen. Een professionele of gekwalificeerde pre / post natal trainer met ervaring in het trainen van zwangere vrouwen is ook een grote aanwinst gedurende deze tijd. Hoe beter geïnformeerde mensen je helpen, hoe beter.

Blijf in de
Veiligheidszone

Als u regelmatig oefent tot uw zwangerschap, is de kans groot dat u kunt doorgaan met wat u doet, tenzij uw activiteit is geclassificeerd als 'hoog risico'.

Als je normaal niet oefent, is dit nog steeds een goed moment om te beginnen en je baby zal je er zeker voor bedanken. Maar let op de veranderingen die uw lichaam ondergaat.

Uw lichaam produceert bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap een hormoon genaamd relaxine.

Dit hormoon verzacht gewrichten en ligamenten
om het geboorteproces gemakkelijker te maken, zo zachtaardig
uitrekken wordt aanbevolen na uw training.

Overliggende gewrichten kunnen echter letsel veroorzaken
dat kan permanent zijn.

Een geheel nieuwe persoon groeit in je lichaam. Die persoon heeft meer zuurstof en energie nodig, dus let op kortademigheid en andere tekenen van overwerk.

Als je op het juiste tempo werkt, moet je tijdens het sporten een normaal gesprek kunnen voeren (de spreekcontrole).

Maar, om nauwkeuriger te zijn, leer je je eigen polsslag meten om je precies te vertellen hoe je lichaam reageert op lichaamsbeweging.

Als u op enig moment tijdens het trainen extreem vermoeid, vaag, duizelig, licht in het hoofd of klam bent, stop dan met trainen en afkoelen.

Adviseer iemand voordat je de sportschool verlaat; vertel hen hoe je je hebt gevoeld. Als het erger wordt, neem dan contact op met uw arts of verloskundige.

Houd u aan A
Routine instellen

Zodra u het startsein van uw arts krijgt, houdt u zich aan een gewone routine. Dertig minuten dagelijkse lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van rugpijn en lichaamspijnen. Het kan je ook helpen om beter te slapen, je houding te verbeteren en je humeur te verbeteren.

Trainen tijdens de zwangerschap bevordert de spiertonus en kracht, helpt je om te gaan met pijn in de bevalling en stelt je in staat om terug te stuiteren na de zwangerschap.

Het helpt ook het natuurlijke ritme van het lichaam te behouden. Het starten en stoppen van lichaamsbeweging tijdens een zwangerschap is veel moeilijker voor het lichaam dan gewoon een routine onderhouden.

Natuurlijk moet je je trainingsroutine aanpassen terwijl je lichaam (en de baby!) Groter wordt, maar het instellen en vasthouden aan een trainingsschema is een slimme keuze.

Het kiezen van The
Juiste oefeningen

Vermijd risicovolle sporten en activiteiten tijdens de zwangerschap. Extreme en contactsporten zijn uitgesloten - dit is niet het moment voor BASE-jumpen.

Elke sport waarbij u zeer waarschijnlijk valt, moet worden uitgesteld tot na de geboorte van de baby.

Gebruik gezond verstand: Als de activiteit je kan schaden terwijl je niet zwanger bent, doe het dan niet terwijl je zwanger bent. Low-impact, low-risk, contactloze sporten zijn wat je wilt.

Deze omvatten:

Houd gehydrateerd en controleer
Je temperatuur

Hydratatie is altijd belangrijk bij het sporten. maar het is zelfs moreso wanneer zwanger. Om voldoende hydratatie voor u en uw baby te behouden, drink tot 1 pint vloeistof voor het sporten en 1 kopje vloeistof om de 20 minuten tijdens het sporten. Zelfs als u daarna geen dorst hebt, vult u de vloeistoffen die tijdens de oefening zijn verloren aan.

Let ook op je temperatuur als je traint. Oververhitting van uw lichaam kan leiden tot uitputting en andere problemen. Draag ademende kleding en let tijdens het trainen op de temperatuur in de kamer of buiten.

Als je je te warm begint te voelen, doe je een andere keer je cool-down.

Hoewel uw arts u een schat aan informatie kan geven over lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap, moet u de feedback van uw eigen lichaam niet negeren. Je lichaam weet wat het kan en niet aan kan, dus luister.

Als u een vorm van lichaamsbeweging doet die uw arts heeft goedgekeurd, maar deze voelt niet goed of doet het zelfs pijn, leg dan de gewichten neer.

Eet je groenten

Mums-to-be moeten goed eten om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die zij en hun baby nodig hebben. Begin met winkelen in de productsectie. Bananen en volle granen, rijk aan vitamine B6, stimuleren de vorming van rode bloedcellen.

Het eten van een verscheidenheid aan fruit geeft je een verscheidenheid aan voedingsstoffen!
Het eten van een verscheidenheid aan fruit geeft je een verscheidenheid aan voedingsstoffen!

Zoete aardappelen bevatten vitamine A voor het kweken van botten. Spinazie en zalm zitten vol met calcium, wat helpt om botverlies tijdens je zwangerschap te voorkomen en de groei van de botten van je ontwikkelende baby bevordert.

Vloeroefeningen

Uw bekkenbodem is een spierlaag die de baarmoeder ondersteunt en die u helpt de stoelgang en de blaas onder controle te houden. Het is tijdens de zwangerschap onder enorme druk komen te staan.

Voer elke dag bekkenbodemoefeningen uit en u zult helpen uw rug en ruggengraat sterk te houden, uw buik na de bevalling af te vlakken en de problemen met blaas- en darmbeheersing die na de bevalling gebruikelijk zijn, te verlichten.

Je spieren klemmen alsof je een stoelgang probeert te voorkomen; trek tegelijkertijd je vagina in alsof je de stroom urine wilt stoppen. Houd zo lang mogelijk vast en ontspan.

Herhaal zo vaak als je kunt gedurende de dag, en zorg ervoor dat je doorgaat na de bevalling.

Altijd opwarmen
En afkoelen

Duik tijdens de zwangerschap niet meteen in uw oefeningen. Bereid uw spieren en gewrichten voor op het komende werk en verhoog en verlaag uw hartslag langzaam, niet scherp.

Als je je inspant voordat je lichaam klaar is, kan dit je spieren en ligamenten belasten, wat leidt tot pijn en pijn na de training.

Ga langzaam, afstemmen op je lichaam en bewust handelen tijdens het sporten.

Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan dit deel van je trainingsroutine.

Rust en geniet
Je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan slaap een vluchtig goed zijn. Helaas maken angst en stress, hormonale schommelingen en lichamelijk ongemak de slaap des te kritiek.

Het nemen van korte dutjes van 20 minuten door de dag zal u helpen herstellen en uw energie behouden.

Let op: deze informatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden. HET IS NIET BEDOELD OM MEDISCH ADVIES TE BIEDEN. Noch de auteur, noch de uitgever nemen verantwoordelijkheid voor mogelijke gevolgen van een behandeling, procedure, oefening, dieetaanpassing, actie of toepassing van medicatie die resulteert uit het lezen of volgen van de informatie die deze informatie bevat. De publicatie van deze informatie vormt niet de praktijk van de geneeskunde, en deze informatie vervangt niet het advies van uw arts of andere zorgaanbieder. Voordat een behandeling wordt gestart, moet de lezer advies inwinnen bij zijn of haar arts of andere zorgverlener.


Tweet