Hoeveel gewicht kun je verliezen in een week?

Deze zomer liet Matthew McConaughey bijna 30 kilo vallen om van een geripte stripper te komen magische Mike aan een drugsverslaafde HIV-patiënt voor een nieuwe rol. En deelnemers aan De grootste verliezer verlies vaak dubbele cijfers in een week.

Maar als het gaat om uw eigen gewichtsverlies, adviseren experts u om te streven naar een miezerige één tot twee pond per week. Het is eerlijk om je af te vragen: waarom?

Advertentie - Lees hieronder verder

De bovenstaande voorbeelden en een beetje wiskunde bevestigen je zeker kan verlies veel meer. Als je begint met een gewicht van 250, snijd terug naar 500 tot 800 calorieën, en werk voor twee uur per dag, je zou kunnen verwachten om zeven tot negen pond per week te laten vallen, zegt obesitas-expert Yoni Freedhoff, M.D., auteur van het komende boek Waarom diëten falen en hoe het jouw werk kan doen. (Bouw spieren terwijl je vet fakkert met Speed ​​Shred, de nieuwe volg-langs DVD-serie van De gezondheid van mannen.)

Maar behalve dat je je leven een hel maakt, heeft het snel dalen van dit gewicht ook andere nadelen: spierverlies, voedingstekorten en losse huid, om er maar een paar te noemen. En vergeet geen galstenen en zelfs potentieel fatale hartritmestoornissen, waarschuwt Dr. Freedhoff.

OK, goed, dus 9 pond per week verliezen is niet redelijk of gezond. Maar kun je drie of vier mikken terwijl je je zuurverdiende spieren - en je gezondheid - behoudt?

Trainer Marc Perry, C.S.C.S., C.P.T., oprichter van BuiltLean, zegt dat het niet typisch is, maar hij ziet dat klanten binnen een week op een gezonde manier 1,5 procent van hun lichaamsgewicht verliezen aan vet. Begin bij 250 grote? Dat is vier pond vet.

Zou je een vergelijkbaar succesverhaal kunnen worden? Onderzoek doet vertel ons dat uw vetverbrandingspotentieel afhangt van een paar factoren, waarvan sommige u kunnen controleren en sommige niet. Namelijk:

Uw startpunt Hoe slapper je bent, hoe groter het percentage verloren gewicht zal zijn van vet, zegt Kevin Hall, Ph.D., een onderzoeker bij het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Stel dat je begint met 300 pond - een bescheiden doel van 1 procent vetverlies per week betekent dat je drie pond per week kwijt bent, zegt Perry. Maar als u slechts 10 pond uit een relatief slank frame wilt laten vallen, zult u waarschijnlijk meer moeite hebben om aan al uw spieren te blijven hangen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Je training. Je hebt ons dit eerder horen zeggen: weerstandstraining is de sleutel tot het behouden van spieren terwijl je vet verbrandt. In een onderzoek van Columbia University sneden de deelnemers calorieën en kregen ze drie keer per week krachttraining of cardio. Na acht weken verloor iedereen meer dan 9 procent van zijn lichaamsgewicht. Maar in de aerobe groep was 20 procent daarvan afkomstig van mager weefsel (meestal spierweefsel), terwijl de weerstandsgroep het verlies van magere weefsels beperkte tot 8 procent.

Uw eiwitinname. Proteïne levert essentiële aminozuren die je lichaam gebruikt om spieren te maken. Skimp en je verliest meer spieren. In één onderzoek werd aan atleten die 60% calorieën afnamen verteld dat ze ofwel 35% ofwel 15% van hun calorieën uit eiwit moesten eten; de hoog-eiwitgroep verloor 20 procent minder spieren gedurende twee weken.

Je slaapgewoonten. Het niet krijgen van genoeg gesloten ogen werpt honger en metabolisme hormonen zoals leptine en ghrelin uit mep, zegt Perry. In een kleine studie vorig jaar gepubliceerd in Annalen van interne geneeskundevrijwilligers met een caloriearm dieet sliepen 5,5 of 8,5 uur per nacht. In twee weken verloren ze allebei iets meer dan 6,5 pond, maar degenen die meer sliepen, verloren tweemaal zoveel van dat van vet.

Hoeveel heb je al verloren? Hoe kleiner je bent, hoe minder calorieën je verbrandt, zegt Dr. Freedhoff. Maar er zijn zelfs meer complexe hormonale en metabolische verschuivingen op het werk, waardoor het moeilijker wordt om vet te verbranden, hoe langer je verliest. Wetenschappers zijn nog steeds bezig om de mechanismen te begrijpen, maar een papieren hal die vorig jaar werd gepubliceerd The Lancet schetst de resultaten: Stel dat u begint met 220 pond en 480 calorieën per dag snijdt. Je zou uiteindelijk 165 raken, maar het zou je een jaar kosten om halverwege te komen, en nog twee om de rest kwijt te raken. Dingen worden zelfs wonkier hoe sneller je verliest. Hall's groep bestudeerde deelnemers op De grootste verliezer seizoen 8, die na 30 weken meer dan een derde van hun lichaamsgewicht had verloren, meer dan driekwart daarvan van vet. Hun ruststofwisseling daalde echter zoveel dat ze dagelijks 500 minder calorieën verbrandden dan zou worden verwacht gezien hun nieuwe gewicht.

Wilt u tips voor gewichtsverlies, motivatie en inspirerende succesverhalen die rechtstreeks in uw inbox worden afgeleverd? Meld je aan voor de Belly Off! nieuwsbrief.

Als je dit verhaal leuk vond, zul je deze waarderen: