Cortisol Blocker-supplementen

De meeste mensen zijn het erover eens dat te veel stress een negatief effect heeft op het menselijk lichaam, maar velen zullen verbaasd zijn dat hoge cortisolspiegels de vetopslag kunnen verhogen, insulineresistentie kunnen veroorzaken en zelfs de voortijdige dood van hersencellen kunnen veroorzaken. Dr. Robert Kapolsky, auteur van het best verkochte boek over stress & ldquo; Waarom Zebras geen zweren krijgen, "legt uit hoe het stresshormoon interageert met een verscheidenheid aan verschillende lichaamssystemen. Sommige kruiden kunnen de afgifte van cortisol verzwakken.

Video van de dag

Phosphatidylserine onderscheidt zich als een van de vele fosfolipiden die in het menselijk lichaam aanwezig zijn. Het heeft bijzondere aandacht gekregen vanwege zijn vermogen om cortisolspiegels te verlagen. Charles Poliquin, de Canadese krachtcoach die 16 Olympische medaille-winnende atleten heeft getraind, beveelt het gebruik van dit supplement 's avonds aan om de slaap en lagere cortisolspiegels te verbeteren, wat een betere omgeving voor spiergroei creëert. Fosfatidylserine verhoogt de gevoeligheid voor cortisol bij de hypothalamus, een deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het handhaven van het hormonale evenwicht. Dit effect resulteert in een verminderd signaal naar de bijnieren en minder afgifte van cortisol.

Een van de vele adaptogene kruiden, Siberische ginseng wordt geleverd met een schat aan onderzoek om het gebruik ervan onder verschillende omstandigheden te ondersteunen. Ook bekend als eleuthero senticoccus, heeft de traditionele geneeskunde in zowel Rusland als China dit kruid gebruikt om de weerstand tegen infecties te verbeteren, de stressrespons te verbeteren en zelfs de atletische prestaties te ondersteunen. Onderzoekers van de Universiteit van Maryland Medical Center crediteren de eleutherosides in het kruid als verantwoordelijk voor het adaptogene effect, wat inhoudt dat de overmatige productie van cortisol in de bijnieren wordt verminderd.

Vitamine C speelt een aantal rollen in het menselijk lichaam, van versterking tot wanden van bloedvaten tot een sterke antioxidantfunctie bij elke cel. De vitamine vertoont echter ook een krachtige invloed op de functie van de bijnieren, waardoor een evenwichtige afgifte van hormonen uit de bijnierschors wordt vergemakkelijkt en de cortisolspiegel wordt genormaliseerd wanneer ze te hoog opklimmen. David Robson, een medewerker aan Bodybuilding.com, merkte op hoe patiënten met stress significant lagere cortisolspiegels registreerden na het ontvangen van 3g vitamine C per dag.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet