Https://www.health.com

Welkom! Om u de beste inhoud op onze sites en applicaties te bieden, werkt Meredith samen met externe adverteerders voor het aanbieden van digitale advertenties, inclusief gepersonaliseerde digitale advertenties. Die adverteerders gebruiken trackingtechnologieën om informatie te verzamelen over uw activiteiten op onze sites en applicaties en op internet en uw andere apps en apparaten.

U hebt altijd de keuze om onze sites te ervaren zonder gepersonaliseerde advertenties op basis van uw surfactiviteit op het web door de pagina Consumentenkeuze van de DAA, de website van het NAi en / of de EU-pagina met online keuzes te bezoeken vanuit elk van uw browsers of apparaten. Om gepersonaliseerde advertenties te vermijden op basis van uw mobiele app-activiteit, kunt u de AppChoices-app van de DAA hier installeren. U kunt veel meer informatie vinden over uw privacykeuzes in ons privacybeleid. Zelfs als u ervoor kiest uw activiteit niet door derden te laten volgen voor advertentieservices, ziet u nog steeds niet-gepersonaliseerde advertenties op onze site.

Door hieronder op Doorgaan te klikken en onze sites of applicaties te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze externe adverteerders:

  • uw persoonlijke gegevens overbrengen naar de Verenigde Staten of andere landen, en
  • uw persoonlijke gegevens verwerken om u te voorzien van gepersonaliseerde advertenties, afhankelijk van uw keuzes zoals hierboven beschreven en in ons privacybeleid.

Verzoeken om EU-gegevens onderwerp

Https://www.health.com

Velen van ons houden van kaas. En hoewel het vaak een hoofdingrediënt is in ongezonde gerechten (zoals fastfoodpizza, cheeseburgers, nacho's), kan kaas, met mate en in combinatie met gezond voedsel, een gunstige rol spelen in uw dieet.

Ondanks dat het een hoog gehalte aan verzadigd vet, calorieën en natrium bevat, is kaas een grote bron van voedingsstoffen, waaronder calcium, fosfor en B-vitamines. Het eten van zuivelproducten kan ook bijdragen aan de bestrijding van bepaalde chronische ziekten zoals osteoporose. Voedselfabrikanten bieden veel kazen in vetarme variëteiten die gemaakt zijn met magere melk en sommige ook in een vetvrije vorm.

In veel gevallen wordt het vet dat wordt verwijderd echter vervangen door vulstoffen en andere conserveermiddelen, waarbij vaak textuur en smaak worden opgeofferd. Je kunt het beste vanuit een smaak- en gezondheidsperspectief genieten van kleine hoeveelheden kaas met vol vet. Houd er wel rekening mee dat één portie kaas in het algemeen één ons is, of de equivalente grootte van twee dobbelstenen.

Hieronder vindt u enkele kazen die goede opties zijn en die als nietjes op uw boodschappenlijstje moeten worden beschouwd:

Zwitsers: als u naar uw zoutinname kijkt, is Zwitserse kaas een goede optie. Met slechts 55 mg natrium per ounce heeft Zwitserse kaas veel minder zout dan veel andere kazen. Het bevat veel eiwitten en calcium en is een geweldige manier om voedzame smaak aan een saaie sandwich toe te voegen. Eén plak heeft ongeveer 100 calorieën en 8 gram vet.

Feta: vaak geassocieerd met Grieks eten, wordt traditionele Griekse feta gemaakt van schapen- of geitenmelk. Huisgemaakte feta wordt gemaakt van koemelk. Hoewel beide soorten veel natrium bevatten (een ounce heeft 325 mg), is feta bij ongeveer 80 calorieën per ounce calorie-armiger dan veel andere kazen. Feta biedt ook 4 gram eiwit per portie.

Mozzarella: Mozzarella-kaas kan worden gemaakt van koemelk of van waterbuffelmelk (dit zou worden aangeduid als buffelmozzarella). Weet je nog dat je als kind al mozzarellasticks in je lunch vindt? Geen reden om die op te geven, alleen omdat je nu een volwassene bent. Mozzarella sticks zijn een gemakkelijke snack die je dagelijkse calciuminname verhoogt en je honger tussen de maaltijden vermindert. Dit is een kaas waarbij het kiezen van de vetarme versie een goede optie is. Een vetarme mozzarella-stok bevat slechts 80 calorieën en bevat 7 gram eiwit en 222 mg calcium.

Parmezaanse kaas: Een ons Parmezaanse kaas heeft ongeveer 340 mg calcium, wat ongeveer 33 procent meer is dan Zwitsers of mozzarella. Parmezaanse kaas bevat echter een extreem hoog gehalte aan natrium, dus het is geen goede keuze als u een natriumarm dieet volgt. Als u niet op een beperkt dieet bent, bewaar Parmezaanse kaas als een nietje in uw koelkast en strooi kleine hoeveelheden over salades of groenten om de smaak en voedingswaarde van het gerecht te versterken.

Tweet