Wat je moet weten

Dus je hebt besloten om een ​​paar pond te laten vallen. Misschien is het omdat uw arts het heeft voorgesteld, of misschien omdat het zwempakseizoen net om de hoek is. Er is geen tekort aan diëten, maar je zou een eenvoudiger pad kunnen overwegen. Je kunt proberen je dieet in te pakken met voedingsrijk voedsel en het aantal calorieën dat je consumeert te verlagen.

Een goede plek om te beginnen is een caloriearm dieetplan dat ongeveer 500 calorieën minder oplevert dan je op een dag nodig hebt, waardoor je ongeveer anderhalve pond tot één pond per week kunt verliezen. Voor sommigen zou dit een dieetplan met 1200 calorieën zijn. Zoals altijd, zou u eerst uw arts moeten raadplegen. Dit plan houdt in dat je niet meer dan 1200 calorieën per dag consumeert. Liz Weinandy, MPH, RD, LD, van het Wexner Medical Center van de Ohio State University, zegt: "1200 caloriearme diëten zijn geweldig voor de juiste persoon, vooral vrouwen boven de 50 die over het algemeen sedentair zijn, omdat dat niet te ver beneden is wat ze normaal zouden eten. om het gewicht te behouden. "

Kortom, dit dieet werkt. Eet minder calorieën dan je verbrandt en je lichaam kan je vetreserves verbranden. Je verliest daardoor gewicht. Weinandy moedigt echter enige voorzichtigheid aan. "Het wordt niet aanbevolen dat iemand minder dan 1.200 calorieën per dag krijgt, omdat het erg moeilijk is om genoeg voedingsstoffen zoals calcium, eiwit en magnesium te krijgen op een calorie niveau van minder dan 1.200." Voeg wat krachttraining toe en verkrijg de juiste hoeveelheid eiwit in uw dieet, zodat u zowel magere massa als vet verliest, waardoor uw metabolisme kan afnemen en het gewicht waarschijnlijker wordt.

Voedsel is brandstof, maar velen van ons eten om andere redenen dan om honger. We eten als we ons vervelen of nerveus zijn. We eten omdat iets zo heerlijk is dat we er gewoon geen genoeg van kunnen krijgen. Soms eten we gewoon omdat het eten recht voor ons ligt.

Veel mensen noemen dit soort eten 'snacken' en beschouwen het als een slechte gewoonte. Snacken, indien op een bewuste manier gedaan, kan zelfs gezond zijn en een belangrijke rol spelen in een 1.200 calorieën dieetplan.

De grootste uitdaging waarmee je te maken krijgt met een limiet van 1200 calorieën is honger, die je vastberadenheid kan ondermijnen. Een manier om de hongergevoelens te bestrijden is om je calorieën te ontleden. Beperk jezelf niet tot slechts drie maaltijden. Geef jezelf minstens één tussendoortje tussen de maaltijden. Zorg ervoor dat u veel voedingsmiddelen met een hoog volume gebruikt, zodat u zich verzadigd voelt voor minder calorieën. Salades, groenten, soepen en fruit met een hoog watergehalte, zoals watermeloen of grapefruit, kunnen helpen om de volheid te vergroten en tegelijkertijd de calorie-inname te helpen beperken.

U zult tal van maaltijdplannen voor het dieet met 1200 calorieën online vinden. Ons plan is hieronder. U moet echter een aantal dingen in overweging nemen voordat u dit plan implementeert.

Wanneer heb je het meeste honger?

Overweeg de tijden van de dag waarop je het meest honger hebt. Bewaar niet al uw calorieën voor het einde van de dag, alleen maar omdat een dieetplan dat zegt. Is het ontbijt niet jouw ding? Factor dat in het plan dat u maakt.

hydratatie

Vloeistoffen zullen de honger niet stillen, maar ze zullen het voorkomen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dagelijks regime. Mensen eten vaak omdat ze dorst hebben en geen honger hebben. Drink eerst, wacht een paar minuten en ga door en eet als je nog honger hebt.

Bewaak uw gedrag

Je doel is om een ​​gezond gewicht te bereiken, niet om jezelf uit te hongeren. Niet hydrateren of overmatig oefenen. Extreem gedrag kan erop wijzen dat je een eetstoornis riskeert. Neem contact op met uw arts als u zich zorgen maakt over uw relatie met voedsel.

Ontbijt

 • 2 sneetjes verse mango
 • 1 hardgekookt ei
 • 1/2 van een volkoren bagel of 1/2 kopje ongezoete havermout

Lunch

 • 2 kopjes salade met avocado, wortelen, tomaat en bladgroenten met gearomatiseerde balsamicoazijn als dressing
 • 1/2 kop zwarte bonensoep
 • 1/4 kopje ongezoete Griekse yoghurt die je aan de soep kunt toevoegen
 • 1 maïstortilla

Avondeten

 • 1-2 kopjes gestoomde broccoli of boerenkool, gekruid met Aziatische mosterd en rijstazijn
 • 3 ons wilde zalm
 • 1/2 kopje miso-soep
 • 3/4 kopje bruine rijst

snacks

Geniet hier de hele dag van:

 • 1/2 van een gebakken appel met 1/2 theelepel suiker en kaneel
 • 1/2 kopje bosbessen of frambozen
 • 1/4 ounce van walnoten
 • 1ounce magere kaas
 • 2 kopjes popcorn

Geniet van onbeperkt water, thee en koffie, maar wees voorzichtig met hoeveel cafeïne je hebt. Beperk kunstmatig gezoete dranken tot één per dag, of helemaal niet. Liberaal seizoen uw maaltijden met calorie-vrije citroen of limoensap, en gearomatiseerde azijn.

Een maaltijdplan van 1200 calorieën helpt je af te vallen en af ​​te blijven. "De sleutel tot het permanent maken van het gewichtsverlies is ervoor zorgen dat 1.200 calorieën niet te laag zijn voor een persoon", zegt Weinandy. "Zorg er om gezondheidsredenen voor dat er geen voedselgroepen worden uitgesneden om de limiet van 1.200 calorieën te bereiken."

Tweet