Bittere meloen en gewichtsverlies

Bittere meloen is ook bekend als Momordica charantia en groeit in tropische klimaten zoals Azië, Zuid-Amerika, Afrika, delen van de Amazone en de Caraïben. Bittere meloen lijkt op een kleine komkommer met een wrattig kalebas uiterlijk. Onrijpe, bittere meloen is groen van kleur en wordt geeloranje tijdens de rijping. Zoals de naam doet vermoeden, heeft deze tropische vrucht een bittere smaak en wordt hij in veel landen medicinaal gebruikt. Raadpleeg uw arts voordat u bittere meloen gebruikt.

Video van de dag

Inheemse stammen van het Amazone regenwoud planten en gebruiken al vele jaren bittere meloen als voedsel en medicijnen. Ze voegen deze bittere vrucht en zijn bladeren toe aan traditionele recepten met soep en bonen om bitterheid toe te voegen. Bovendien hebben Amazoniërs de bladeren traditioneel gebruikt als medicinale thee om diabetes, koliek te helpen genezen en om huidzweren en -wonden te genezen. Brazilianen, Peruanen en Nicaraguanen hebben deze plant ook medicinaal gebruikt om een ​​aantal gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder malaria, spijsverteringsproblemen, huidaandoeningen en ontstekingen.

Bitter meloenfruit bevat veel verschillende fytochemicaliën zoals eiwitten en steroïden. Volgens "The Herbal Secrets of the Rainforest" bevat de vrucht ook charantines, alkaloïden en peptiden, die het vermogen hebben om de bloedsuikerspiegel in je lichaam te verlagen. Een andere krachtige fytochemische stof in bittere meloen heeft het vermogen om een ​​enzym genaamd guanylaatcyclase te remmen. Dit enzym kan bijdragen aan de groei van psoriasis, leukemie en kanker, dus het eten van deze krachtige vrucht kan bepaalde soorten kanker helpen voorkomen.

De functie van bittere meloen om te helpen bij gewichtsverlies is door het verlagen en onderhouden van een goede bloedsuikerspiegel in uw lichaam. Volgens Hello Life kan bittere meloen helpen voorkomen dat je lichaam overtollige suiker absorbeert. Bovendien kan het ook het aantal bètacellen in uw pancreas, die betrokken zijn bij de afscheiding van insuline, verhogen. Het verbeteren van uw insulinespiegels kan helpen uw bloedsuikerspiegel te verlagen, waardoor gewichtsverlies gemakkelijker wordt.

Je kunt bittere meloen vinden bij de meeste supplementen- en reformwinkels. Je zult waarschijnlijk bittere meloen vinden in capsule- of tabletvorm, die je een tot drie keer per dag kunt nemen. Neem dit supplement met een vol glas water en volg de doseringsinstructies van uw zorgverlener zorgvuldig.

Volgens "Herbal Secrets of the Rainforest", wees voorzichtig als u hypoglykemie of diabetes heeft, omdat bittere meloen een effect heeft op het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Gebruik dit supplement niet als u zwanger bent, borstvoeding geeft of probeert zwanger te worden, omdat het uteruscontracties kan veroorzaken en uw vruchtbaarheid negatief kan beïnvloeden. Raadpleeg uw arts of apotheker voordat u een bittere meloen gebruikt, vooral als u een reeds bestaande gezondheidstoestand heeft of als u medicijnen gebruikt.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Bittere meloen en gewichtsverlies

Bittere meloen, ook wel bittere kalebas genoemd, is een groente die veel wordt gebruikt in Azië, de Pacifische eilanden en Zuid-Amerika. Bittere meloen, zoals de naam al doet vermoeden, smaakt extreem bitter en een beetje prikkelend. Het belangrijkste voordeel is dat het je veroudering vertraagt! Dus hoe zorgt deze bitter smakende groente ervoor dat je er fit en jonger uitziet. Het gebeurt vanwege de drie ongelooflijk belangrijke effecten op je lichaam:

  1. Ontgiften: helpt u bij het verwijderen van gifstoffen
  2. Digestive Fire verhogen: vergemakkelijkt de spijsvertering van zwaar voedsel
  3. Vermindering van ontsteking: beschermt de inwendige organen en weefsels

Deze drie kritieke acties die door één groente worden aangeboden, werken samen om uw lichaam te reinigen en te beschermen. Bittere meloen komt met name ten goede aan de volgende twee voorwaarden:

zwaarlijvigheid

Het regelmatig opnemen van bittere meloen in uw dieet, 2 tot 3 keer per week, zal uw gewichtsverlies versnellen. Voeg het toe aan uw gewichtsverliesregime dat u gebruikt. Je zult je doel sneller bereiken.

suikerziekte

Talrijke studies hebben het hypoglycemische effect van bittere meloen geïllustreerd. Deze ongelooflijke groente heeft een positief effect op de functie van de alvleesklier en helpt suiker te metaboliseren. Maar het is insuline-achtige actie die bittere meloen tot een potentiële vervanger voor insuline maakt. Bittere meloen bevat krachtige ontgifter die ook de alvleesklier en andere weefsels beschermt. U zult opmerkelijke resultaten zien met slechts 1-2 ons sap per dag. Voor pre-diabetici is dit slechts de groente die in de voeding moet worden opgenomen.

Hoe pak je het aan?

Het grootste deel van het westerse dieet is verstoken van een bittere smaak. Bittere meloen is de beste groente om een ​​bittere smaak aan je dieet toe te voegen. Je kunt bittere meloen stomen of sauteren en als bijgerecht eten. Je kunt ook vers sap maken van bittere meloen. Het extreme bittere sap is echter moeilijk te nemen. Dus gebruik de bittere meloen als een groente gemengd met andere groenten om een ​​smakelijk recept te creëren. Op deze manier is het veel gemakkelijker om te nemen en kun je vaker bittere meloen eten in je dieet. Je kunt ook bittere meloen krijgen in capsules.

Wie moet of mag niet nemen?

Zuinig omgaan met bittere meloen is goed voor bijna iedereen. Maar om het regelmatig in uw dieet te gebruiken, moet u uw lichaamsbouw kennen; om erachter te komen - schrijf je hieronder in. Raadpleeg een Ayurveda-arts als je hulp nodig hebt. Als je de samenstelling van je geest-lichaam kent, is de bittere meloen gunstig voor de Kapha- of Pitta-constituties, maar niet zozeer voor Vata. Bij regelmatig gebruik kan een Vata-samenstelling gewrichten of spierpijn of zenuwaandoeningen ontwikkelen.

Let op: Voordat u een bittere meloen aan uw routine toevoegt voor een specifieke aandoening, dient u uw arts te raadplegen, vooral als u voorgeschreven medicatie gebruikt. Neem geen bittere meloen regelmatig, als je zwanger bent.

Abonneer hieronder om je constitutie te ontdekken:

Tags: Natuurlijke Remedies
Tweet