Wat betekent Low-Carb echt Mean volgens de FDA

Ben je op zoek naar chocolade, maar probeer je je aan een koolhydraatbeperkt dieet te houden? Geen probleem. Een overstroming van "low-carb" behandelt van bier tot pasta en zelfs snoepjes zijn de afgelopen maanden in de schappen van supermarkten terechtgekomen om te voldoen aan de hunkering van mensen die koolhydraten grammen in plaats van calorieën.

Met claims zoals 'low-carb', 'reduced carb' en 'carb-smart' beloven deze producten dat Atkins en andere low-carb dieetliefhebbers trouw blijven aan hun plan van afslanken, terwijl ze hun honger naar traditioneel hoog houden koolhydraten.

Maar is een koolhydraatarm bier beter voor u dan de reguliere versie? Wat betekent low- of reduced-carb-gehalte eigenlijk?

Dat is waar experts zeggen dat de marketing de wetenschap ver vooruit is. In tegenstelling tot claims met "laag calorisch" of "met minder vet", heeft de FDA niet wettelijk vastgelegd wat "koolhydraatarm" betekent.

Volgende week zal het bureau eindelijk ingaan op het koolhydraatbeperkte debat wanneer zijn Obesitaswerkgroep op 12 februari een rapport voorlegt aan de FDA-commissaris. Van de groep wordt verwacht dat ze strengere etiketteringsvereisten aanbeveelt om consumenten te helpen slimmere voedselkeuzes te maken.

Industrie en consumentengroepen hebben de FDA opgeroepen om niet alleen een definitie te geven voor claims met weinig koolhydraten, maar ook het gebruik van impliciete low-carb-claims en "netto-carb" -tellingen op productlabels aan te pakken.

"Mensen gaan ervan uit dat ze geen voedsel kunnen winnen met claims als 'koolhydraatbestendig' en 'carb-slim', net zoals ze veronderstelden dat 'vetvrij' op het pakket 'vetvrij' betekent voor je taille, "zegt Bonnie Liebman, voedingsdirecteur van het Center for Science in the Public Interest (CSPI), in een persbericht. "Het is een enorme stap in de goede richting om aan te nemen dat de calorieën in een koolhydraatbeperkt voedsel niet meetellen."

Hoeveel koolhydraten heb je nodig?

Volgens het Institute of Medicine moet de organisatie die de aanbevolen dagelijkse inname van voedingsstoffen, volwassenen en kinderen boven de 1 jaar instelt, dagelijks 130 gram koolhydraten eten.

Het is echter niet verrassend dat de meeste mensen dit dagelijkse bedrag overschrijden. Afhankelijk van de leeftijd zegt de IOM dat mannen gemiddeld zo'n 200 tot 330 gram koolhydraten per dag eten, terwijl vrouwen dagelijks 180 tot 230 gram eten.

Koolhydraten zijn de primaire brandstofbron van de hersenen en de dagelijkse minimale behoefte is gebaseerd op deze behoefte. Het Instituut merkt op dat mensen die een extreem koolhydraatarm dieet volgen, mogelijk niet genoeg dagelijkse koolhydraten krijgen.

vervolgd

Wat is 'Low-Carb?'

Experts zeggen dat totdat de FDA een standpunt inneemt over de koolhydraatproblematiek, het aan de consument is om zichzelf voor te bereiden op het interpreteren van low-carb-claims op productlabels. Volgens de wet moeten voedselproducenten het aantal totale koolhydraten in een product vermelden op het etiket met voedingsfeiten. Maar makers van producten met weinig koolhydraten bevatten vaak een andere doos naast het voedingsetiket met informatie over het "netto-koolhydraatgehalte" van het voedsel.

Het netto koolhydraatgehalte is zo ontworpen dat het de hoeveelheid koolhydraten weerspiegelt die het product bevat en dat de bloedsuikerspiegel doet stijgen, een belangrijke factor in koolhydraatarme voeding zoals Atkins.

"Er is geen wettelijke definitie van netto koolhydraten, dat is hun wiskunde", zegt Larry Lindner, een instructeur op de school voor voedingswetenschap en -beleid aan de Tufts University in Boston. "Ze hebben een formule over hoe het aantal gram koolhydraten niet meetelt zoals je denkt dat ze zouden tellen."

De geregistreerde diëtiste Samantha Heller zegt dat veel levensmiddelenbedrijven bij het berekenen van het netto koolhydraatgehalte het aantal gram voedingsvezels en andere koolhydraten zoals glycerine en suikeralcoholen aftrekken van het totale aantal koolhydraten dat wordt vermeld op het etiket met voedingsfeiten.

"Hun redenering is dat de glycerine en de suikeralcoholen de bloedsuikerspiegel niet zo snel of zo hoog verhogen als de reguliere koolhydraten," zegt Heller, een senior klinische voedingsdeskundige in het New York University Medical Center. "Hoewel dit waar is, kiezen ze ervoor om het feit dat ze nog steeds calorieën hebben te negeren."

Zo vergeleek Lindner onlangs een steekproef van koolhydraatarme producten met hun "normale" bier-tegenhangers. Hij vond dat koolhydraatarme bieren vaak vrijwel hetzelfde aantal calorieën bevatten, ondanks het veel hogere prijskaartje.

Uit zijn onderzoek bleek dat een fles van 12 ons Michelob Ultra Low Carbohydrate slechts één minder calorieën bevat en ongeveer een half gram minder koolhydraten bevat dan een fles Miller Lite, die 96 calorieën en 3,2 gram koolhydraten bevat. Maar de koolhydraatarme versie kost 12% meer dan standaard lightbieren.

Ter vergelijking: gewone bieren bevatten meestal ongeveer 150 calorieën en meer dan 10 gram koolhydraten per portie.

In plaats van te vertrouwen op de wiskunde van de fabrikant, beveelt Heller aan dat koolhydraatbewuste consumenten kijken naar het totale aantal koolhydraten in het label met voedingsfeiten en dan alleen de voedingsvezels aftrekken om een ​​idee te krijgen van het aantal netto koolhydraten in het product.

In tegenstelling tot suikeralcoholen, zegt Heller dat voedingsvezels geen significante bijdrage leveren aan het caloriegehalte van voedingsmiddelen omdat het lichaam het niet verteert.

vervolgd

Het zijn de Calories That Count

Ondanks de populariteit van koolhydraatarme producten en diëten, zeggen voedingsdeskundigen dat de Amerikaanse obesitasepidemie geen tekenen van afname vertoont en dat de koolhydraatarme rage zich op dezelfde manier kan voltrekken als de vetarme razernij van een decennium geleden.

"Tijdens de vetarme rage raakte mensen op en kochten vetarme Snackwell-koekjes", zegt Lindner. "Nou, raad eens, ze hebben hetzelfde aantal calorieën als Oreos en Chips Ahoy, en je gaat niet afvallen als je die blijft eten. Het is hetzelfde met de low-carb producten.Ze hebben in essentie net zoveel calorieën als de dingen die ze moeten vervangen, en je gaat geen gewicht verliezen als je niet minder calorieën eet. "

Heller is het ermee eens en zegt dat het winnen van de strijd tegen de Ardennen niet gaat om het vervangen van één bron van lege calorieën, zoals bier, door een andere versie met een lager koolhydraatgehalte. In plaats daarvan gaat het om het maken van gezonde veranderingen in levensstijl.

"Je kunt afvallen door gezond voedsel of ongezond voedsel te eten", vertelt Heller aan WebMD. "Wij geven de voorkeur, en je lichaam zou gelukkiger zijn, als je probeerde een gezond gewicht te bereiken en te behouden door gezond voedsel te eten."

WebMD-functie

bronnen

BRONNEN: FDA. Larry Lindner, uitvoerend redacteur, Tufts University Health & Nutrition Letter; instructeur, School of Nutrition Science and Policy, Tufts University, New Orleans. Samantha Heller, MS, RD, senior klinische voedingsdeskundige, New York Universitair Medisch Centrum. Nieuwsbericht, Grocery Manufacturers of America. Nieuwsbericht, Centrum voor wetenschap in het algemeen belang. WebMD Medical News: "The Low Down on Low-Carb Products."

© 2004 WebMD, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Wat betekent Low-Carb echt Mean volgens de FDA

Low-carb voedingsmiddelen omvatten vlees, vis, eieren, groenten en natuurlijke vetten, zoals boter.

Vraag je je af wat koolhydraatarm voedsel is om te eten? Wat heb je bijvoorbeeld voor het ontbijt? En wat kunt u hebben in plaats van pasta of brood?

Het is mogelijk om geweldig, fantastisch eten te eten tot je tevreden bent ... en toch af te vallen. Op deze pagina kun je leren hoe je low carb simpel kunt maken - je krijgt een handleiding voor wat te eten, wat te vermijden, honderden geweldige low-carb-recepten en onze gratis challenge van twee weken.

U kunt ook gewoon ons gratis koolhydraatarme maaltijdplan van 2 weken gebruiken, en als u meer wilt, onze verbazingwekkende low-carb maaltijdplanningsservice (gratis proefperiode).

Low-carb-gidsen

Visuele koolhydraatarme hulplijnen

Speciale evenementen

Uitgenodigd? Het vieren? U hoeft uw dieet niet te ontsporen. Hoewel te veel vieren het gewichtsverlies kan vertragen, kun je na een speciale gebeurtenis meteen weer terug naar dieet en wordt de voortgang hervat.

 • Alcohol: Alcohol: U kunt met mate droge wijn drinken (gewone rode of droge witte wijn), champagne, whisky, cognac, wodka en gin. Wodka en frisdrank met een scheut limoen maken een geweldige frisse drank. Zie onze gids voor alcoholische dranken.
 • Pure chocolade: meer dan 70% cacao, bij voorkeur maar een beetje. Volledige low-carb snacks gids

Eet hoogwaardig, minimaal verwerkt echt voedsel. Winkel de rand van de winkel en vermijd verpakte goederen. Koop op lokale boerenmarkten. Geen lijst met ingrediënten? Super goed. Dat betekent dat het niet is verwerkt. Een goede truc: eet alleen voedsel dat honderden of zelfs duizenden jaren geleden beschikbaar is. Als het een lange lijst met ingrediënten en woorden op het etiket heeft weet je het niet, eet het niet op.

Handige brochure

Neem deze eenvoudige print-out-gids van wat te eten en wat te vermijden naar de winkel, of geef aan geïnteresseerde familie en vrienden.


Hoe laag om te gaan?

Hoeveel gram koolhydraten kun je per dag eten en toch weinig koolhydraten hebben? De meeste mensen van het Standard American Diet (SAD) consumeren meer dan 250 tot 350 gram koolhydraten per dag. Dus als u een koolhydraatarm dieet volgt, kan alles onder de 100 gram per dag - vooral als u toegevoegde suikers wegsnijdt - mogelijk gewichtsverlies en metabolische voordelen oogsten.

Hoe meer gewicht u echter wilt verliezen, of hoe meer uw gezondheid heeft geleden door de SAD-manier van eten, hoe minder koolhydraten u moet eten aan het begin van het vetarme dieet met weinig koolhydraten. Als je onder de 20 gram koolhydraten per dag blijft, eet je een koolhydraatarm dieet of een ketogeen dieet, waarbij je lichaam zich omzet van brandende koolhydraten (glucose) tot brandend vet (ketonen) als brandstof. Meer informatie over het ketogene dieet.

Sommige mensen kunnen het heel goed doen met iets meer koolhydraten - ongeveer 30 tot 50 gram per dag - zolang ze afkomstig zijn van gezond echt voedsel, zonder toegevoegde suikers of geraffineerde koolhydraten. Zodra mensen hun gewichtsverlies of gezondheidsdoelen bereiken, merken sommigen dat ze van tijd tot tijd wat meer koolhydraten in hun dieet kunnen opnemen.

Mogelijk moet u experimenteren om te zien waar u zich het best voelt en in staat zijn om gemakkelijk uw gewicht te handhaven en de hunkering te beheersen. Veel mensen vinden dat als ze koolhydraten toevoegen, hun verlangen naar voedsel met een hogere koolhydraatwaarde terugkeert.

Hier zijn drie visuele voorbeelden van verschillende niveaus van koolhydraten op een bord. Meer informatie over hoe u de juiste hoeveelheid koolhydraten voor u kunt bepalen.

Videocursus

Wil je een 11 minuten durende video-cursus van hoge kwaliteit bekijken over het eten van koolhydraatarm, vetrijk (LCHF)? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief en u krijgt direct toegang tot deze:

Maaltijd plannen

Krijg veel wekelijkse koolhydraatarme maaltijdplannen, compleet met boodschappenlijstjes en alles, met onze nieuwe premium maaltijdplanner. Maak low carb echt eenvoudig - en heerlijk! Probeer het een maand gratis

Skaldeman omelet Het ontbijt is een geweldige tijd om low carb te eten. Wie houdt er niet van spek en eieren? En er zijn zoveel meer opties - heerlijk, snel of beide.

Hier zijn enkele van onze low-carb ontbijt-favorieten, gevolgd door nog meer fantastische opties:

Meer basic koolhydraatarm ontbijt

Alle recepten met weinig koolhydratenontbijt


De optie voor ontbijten

Heeft u ontbijt nodig op een koolhydraatbeperkt dieet? Nee.

Op een koolhydraatarm, vetrijk dieet heb je waarschijnlijk niet zoveel trek en hoef je minder vaak te eten. Het ontbijt overslaan is prima als je geen honger hebt. Misschien drink je alleen maar een kopje koffie.

Het overslaan van het ontbijt is eigenlijk een populaire versie van intermitterend vasten. Dit kan echt gewichtsverlies versnellen ... en diabetes type 2 omdraaien. Als bonus bespaart u tijd en geld.

Voelt u zich dapper genoeg om het ontbijt over te slaan?

Meer over intermitterend vasten


Op een koolhydraatarm dieet met meer vet en een beetje meer eiwitten zul je waarschijnlijk niet zo vaak hoeven eten. Wees niet verbaasd als je niet meer hoeft te snacken. Veel mensen doen het goed op twee of drie maaltijden per dag.

Als je altijd honger hebt tussen de maaltijden, zul je waarschijnlijk niet genoeg vet eten. Wees niet bang voor vet. Eet meer vet totdat je tevreden bent.

Hier zijn snelle opties als je meteen iets wilt eten:

 • Opgerolde kaas of ham met een groente (sommige mensen verspreiden zelfs boter op kaas)
 • Een stukje kaas
 • Een gekookt ei uit de koelkast
 • Ingeblikte makreel in tomatensaus
 • Kaasblokjes

snacks

Olijven en noten kunnen chips vervangen als snacks. Hier zijn meer opties:

 • Gemengde noten Meer informatie
 • Worst: Snijd het in stukjes, voeg een stuk kaas toe en steek er een tandenstoker doorheen.
 • Groenten met dip, Probeer komkommer sticks, rode, gele of groene paprika's, bloemkool, etc. Meer
 • Roomkaasrollen: rol wat roomkaas in een stuk salami, prosciutto / vleeswaren of een lange plak komkommer.
 • olijven
 • Parmezaanse kaaschips: vormen op een bakplaat kleine stapels geraspte Parmezaanse kaas. Verwarm in de oven op 225 ° C (450 ° F). Laat ze smelten en een mooie kleur krijgen (wees voorzichtig - ze branden gemakkelijk). Serveer als chips, misschien met wat dip.

Visuele koolhydraatarme hulplijnen

Q & A

Hier zijn veelgestelde vragen over koolhydraatarm voedsel. Voor andere low-carb vragen, voel je vrij om onze full-low-carb FAQ te gebruiken.

Ik eet geen vlees, of ik eet geen zuivelproducten. Kan ik nog steeds weinig koolhydraten eten?

Ja. Eet gewoon ander koolhydraatarm voedsel. Je kunt zelfs een vegetarisch koolhydraatarm dieet of een zuivelvrij koolhydraatarm dieet volgen, dus het is absoluut mogelijk.

Kan ik fruit eten met een koolhydraatarm dieet?

Misschien op zijn minst een beetje, maar je kunt best bessen gebruiken. Fruit bevat nogal wat suiker (het is snoep van de natuur).

Hoeveel fruit je kunt eten hangt vooral af van het aantal koolhydraten waar je naar streeft. Als u zich richt op minder dan 20 gram per dag, voor een strikte koolhydraatarme voeding (de meest effectieve versie), zal fruit iets moeten zijn waarvan u kunt genieten in kleinere hoeveelheden en slechts af en toe.

Op een meer gematigd of liberaal koolhydraatarm dieet, laten we zeggen 75 gram koolhydraten per dag, zou je de meeste dagen een fruit kunnen eten. Lees meer in onze volledige low-carb fruitgids

Kan ik alcohol drinken op een koolhydraatbeperkt dieet?

Ja. Maar zorg ervoor dat u weinig koolhydraten drinkt, zoals wijn of whisky. Volledige low-carb alcohol gids


Volledige veelgestelde vragen over koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet voor beginners

14-daagse low-carb dieetmaaltijd plan

landen3Advies over low carb in 40 talen

We hebben een advies geschreven over een koolhydraatbeperkt vetrijk dieet in 40 talen. Merk vooral op dat we nog twee Diet Doctor-sites in andere talen hebben, met deze gids in het Spaans of Zweeds. Druk gewoon op dit kleine grijze notitiesymbool om te kiezen tussen andere talen:

Low carb bij Diet Doctor's

Kijk wat geserveerd wordt bij Diet Doctor's

volgende

Blijf lezen over hoe low carb werkt

Comments

Vragen of suggesties? Laat hieronder een reactie achter.

Tweet