Top 5 redenen waarom mensen water behouden

1 | 2

Hoewel het menselijk lichaam grotendeels uit water bestaat, is het voor mensen niet normaal om aan te komen vanwege overtollig water. Deze toestand is in feite het resultaat van een onbalans, niet alleen in water, maar ook in de belangrijke elektrolyten en mineralen (natrium, fosfor, magnesium, enz.) Die ons lichaam nodig heeft. Dit kan ook een wake-up call voor u zijn dat u mogelijk een ernstig medisch probleem ontwikkelt. Het best beoordeeld en geadresseerd door een specialist in de gezondheidszorg, kan het vasthouden van water worden veroorzaakt door een van deze vijf belangrijkste redenen:

1. Dieetgewoonten
rennende meid
De consumptie van overtollig natrium is de hoofdschuldige in waterretentie. Natrium kan in grote hoeveelheden worden gevonden in bewerkte voedingsmiddelen, restaurantgerechten (vooral fast food) en zelfs in voedingsmiddelen die je misschien niet vermoedt (saladedressing, ontbijtgranen en ingeblikte soep). Kook waar mogelijk thuis met gefilterd water en recepten met weinig natrium en lees de etiketten zorgvuldig voordat u voedselproducten aanschaft.

Voedingstekorten (vitamines B1, B6 en B5 en eiwitten) kunnen ook het vasthouden van water in gang zetten. Je moet je er ook van bewust zijn dat een koolhydraatarm, eiwitrijk dieet de nieren onnodig belast, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de controle van het water in ons lichaam. Je nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren van een aantal stoffen en kunnen gespannen raken als ze ongebruikelijk veel eiwitten moeten ontgiften en verwijderen.

2. Gebrek aan lichaamsbeweging
Of het nu te veel staan ​​is, langdurig zitten, liggen vanwege een blessure, ziekte, zwangerschap, of het niet hebben van een zeer actieve levensstijl, gebrek aan lichaamsbeweging is een belangrijke reden voor waterretentie. Wanneer je oefent, dwing je de aderen om afvalproducten en gebruikt bloed naar het hart terug te dragen, dat op zijn beurt dat bloed reinigt, met behulp van andere organen. Dit helpt bij de secretie (veel ervan door de blaas) van overtollige vloeistoffen.

Mensen die niet trainen, ontwikkelen vaak gezwollen ledematen, overbelaste organen en gewichtstoename. Oefening is in feite een van je beste verdedigingen tegen vochtretentie.

1 | 2


Lees volgende:
De rol van water in een dieet

Links
Tweet