Hoe Calorie-inname in Indiaas eten te berekenen - HealthifyMe Blog

Voeding en gewichtsverlies gaan hand in hand. Terwijl voedingswetenschap een volledige medische verticaal is die zich bezighoudt met de studie van de effecten van voedsel op metabolisme, gezondheid en prestaties, is het volgen van calorie-inname iets dat iedereen kan doen.

De aanbevolen calorie-inname varieert van persoon tot persoon, op basis van leeftijd, geslacht, fitheid, metabolisme en fysieke activiteit. Dit maakt het moeilijk om een ​​voedings- en caloriebudget te definiëren dat voor iedereen werkt.

Hoe we begonnen met het tellen van calorieën

Het idee om calorieën te tellen werd rond het begin van de 20e eeuw populair toen de Amerikaanse wetenschapper Wilbur Atwater onthulde dat een "bomcalorimeter" kon meten hoeveel "energie" aanwezig was in een bepaald levensmiddel. Sindsdien maakt het tellen van calorieën deel uit van gezondheids-, fitness- en voedingsplannen over de hele wereld. Afgezien van het verliezen van gewicht, wordt het tellen van calorieën aanbevolen voor iedereen die massa wil opbouwen, kracht wil vergroten en het uithoudingsvermogen wil vergroten.

Het berekenen van voedingswaarde en calorieën in Indiaas eten

Een van de grootste uitdagingen voor mensen die een Indiaans Dieet volgen, is toegang tot de calorische telling en de waarde van de gerechten die ze consumeren.

De meeste calorietellers zijn aangepast aan een Westers publiek, dus je hebt meer kans om de eiwit-, vet-, carb- en vezelafbraak van paella te vinden palak paneer.

Deze lacune in informatie wordt ondervangen door HealthifyMe, een uitgebreid platform voor het volgen van levensstijlen dat bestaat uit de grootste database met Indiase voedselproducten. Met meer dan 20.000 gerechten die alle regionale keukens dekken, en herkenbare kwantitatieve metingen zoals katoris en kommen afgezien van de alomtegenwoordige grammen. Calorie-tracking is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Dit is hoe HealthifyMe u kan helpen uw calorie-inname te volgen. Deze functies zijn gratis beschikbaar wanneer u de app downloadt.

1. Begin met het stellen van je doelen

Pons in uw leeftijd, geslacht, lengte en gewicht om uw BMI te kennen en kies uw fitnessdoel, en de app voorziet u van een calorie-inname en een calorieverbrandbudget.

2. Meerdere, gemakkelijke manieren om uw calorieën elke dag bij te houden

  • Registreer al uw maaltijden - ontbijt, ochtend snack, lunch, avond snack en diner - om te weten of u binnen uw caloriebudget bent. Analyseer het voedsel dat u hebt gegeten door een gedetailleerd overzicht van de macro- en micronutriënten te krijgen, samen met de belangrijkste bijdragers aan de voeding voor elk geregistreerd item.
  • Voer gemeenschappelijke restaurantgerechten en verpakte voedingsmiddelen in en volg meerdere portiegroottes in de Indiase context (zoals Katori en chapati porties).
  • Heb je geen zin om te typen? Volg met behulp van afbeeldingen! Met de functie voor het bijhouden van foto's kunt u maaltijden loggen door alleen maar een foto van het item te maken of een bestaand exemplaar te uploaden.
  • Verbruik je bepaalde voedingsmiddelen regelmatig? Met de functie Snel bijhouden kunt u deze met één tik vastleggen.
  • De analysetool geeft de verdeling weer van de voedselproducten die worden geconsumeerd in vier dominante voedselgroepen: eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels. U helpen te begrijpen welke voedingsstoffen uw maaltijden rijk zijn en wat het ontbreekt.
  • Het hulpprogramma Suggesties beveelt voedingsmiddelen aan op basis van het tijdstip en voedingsstoffen die in uw algehele dieet ontbreken!

3. Vergelijk calorieën die worden verbruikt met verbrande calorieën

Met HealthifyMe kunt u uw trainingsroutine invoeren - oefeningen en yogaasanas om het aantal calorieën dat u verbrandt te berekenen. Naast de database met meer dan 1.000 oefeningen en activiteiten, kunt u met GPS-tracking LiveTrack uw runs, wandelingen en fietsen laten uitvoeren.

Gewichtsverlies is niet het enige fitnessdoel dat haalbaar is met de app; men kan het ook gebruiken om spieren in te pakken en gewichtstoename.

Voor gegarandeerde resultaten, kan men ook kiezen voor gepersonaliseerde coaching - waarbij de beste voedingsdeskundigen en fitness- en yogatrainers van India gemakkelijk te volgen dieet- en trainingsplannen volgen, rekening houdend met uw levensstijl en medische omstandigheden. Daarnaast krijg je toegang tot Group Coaching - een fitnessgestuurde ondersteuningsgemeenschap van mensen met vergelijkbare fitnessdoelen, die jouw hoogtepunten vieren en je inspireert door jouw dieptepunten!
De Premium-gebruikers van HealthifyMe verliezen niet alleen effectief 5 kg in 10 weken, ze eten ook 25 procent beter en oefenen 60 procent meer uit dan toen ze begonnen!

Tel je calorieën en bereik je fitnessdoel met HealthifyMe, het Premier Digital Fitness Platform van India. Maak contact met onze coaches om aan de slag te gaan!

Word fit met HealthifyMe. Registreer hier

Disclaimer: de resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Geschreven door Team HealthifyMe

Team HealthifyMe

Team HealthifyMe is een verzameling gekwalificeerde gezondheidswerkers, voedingsdeskundigen, trainers en fitnesscoaches die onvermoeibaar werken aan een gezondere en fitter toekomst voor al onze klanten. Vertrouwd door de beste ziekenhuizen in het land en geleid door enkele van de beste artsen, combineert Healthifyme.com technologie en de nieuwste medische kennis om de beste gezondheids- en fitnessoplossing voor onze klanten te bieden. Meld u vandaag aan op www.healthifyme.com en zet de eerste stap naar een gezondere toekomst.

Hoe Calorie-inname in Indiaas eten te berekenen - HealthifyMe Blog

Macronutrient Calculator

LeeftijdSeksHoogteGewichtDoelActiviteiten niveau

WAT IS IIFYM / FLEXIBELE DIETING?

"Flexibel op dieet zijn" en "Als het bij uw macro's past", of IIFYM, zijn twee termen die beide betrekking hebben op het baseren van uw voedselinname op macrovoedingsdoelen.

Met deze aanpak kun je alles eten wat je wilt, zolang het maar past bij je macronutriente doelen. Geen voedselgroep is verboden terrein. Je hebt de flexibiliteit om gebakken kip met rijst op een dag te eten en de volgende dag gebakken kip - als het bij je macro's past, is het een eerlijk spel.

WAT ZIJN MACROS, EN WAAROM ZETTEN ZE DAAR?

Macronutriënten, of macro's, zijn de bouwstenen van al het voedsel dat we eten: koolhydraten, vetten en eiwitten. Elk heeft verschillende rollen in het lichaam. Om gezond te blijven en je lichaamssamenstellingsdoelen te verpletteren, moet je de juiste hoeveelheid van elke macro opeten.

KOOLHYDRATEN

Koolhydraten zijn de favoriete energiebron van het lichaam. Ze laten je bewegen! Geen genoeg krijgen van deze "feestgangers" kan je lethargisch achterlaten. Te veel zal je bloedsuikerspiegel stokken en je honger door het dak sturen.

FATS

Vetten leveren ook energie en je hebt dit macronutriënt nodig om je immuunsysteem te helpen functioneren, je hormonen te beheersen en je zenuwstelsel te versterken (je hersenen zijn 60 procent vet). [1] Maar als je meer vet eet dan je nodig hebt, bewaar je het totdat je het kunt gebruiken.

EIWIT

Als er een populariteitswedstrijd voor macronutriënten was, zou eiwit winnen. Iedereen weet dat je er veel van nodig hebt om te herstellen van trainingen en spieren op te bouwen, en proteïne onderdrukt je eetlust om op te starten. Maar als u te veel van uw calorieën uit eiwitten krijgt ten koste van andere macro's, kunt u traag worden, omdat het geen erg goede energiebron is.

HOE TREK JE MACROS?

Met flexibel op dieet zijn, telt u de grammen van elke macronutriënt in het voedsel dat u eet, in plaats van een totaal aantal calorieën. De calculator op deze pagina biedt een optimale verhouding macronutriënten op basis van uw doelen: vetverlies, spiergroei of onderhoud.

Maak je geen zorgen te veel over calorieën; als u dicht bij uw macrodoelen blijft, zullen uw calorieën in de rij vallen. Meer dan alleen het aantal calorieën, het zijn de soorten calorieën die uw lichaamssamenstelling veranderen.

WAAROM TELLEN MACROS WERKT

De grote aantrekkingskracht van het tellen van macro's is dat, aangezien geen enkele voedselgroep verboden is, het veel minder beperkend en duurzamer is dan andere dieetbenaderingen, die bijvoorbeeld koolhydraten kunnen verbieden of verwerkt voedsel demoniseren.

Het verbieden van bepaalde voedingsmiddelen heeft de neiging om je gewoon meer te laten eten, en het weglaten van hele voedselgroepen kan je voor gevaarlijke tekortkomingen zorgen en tot onbedwingbare trek leiden. Het beperkende aspect is datgene wat mensen benadrukt en de behoefte creëert aan een cheat-dag, die kan veranderen in een binge en je terug naar de eerste dag kan sturen. [2]

Met IIFYM is het de bedoeling dat je de hele tijd vals kunt spelen zonder je programma te ontsporen, zolang je maar je macro's in toom houdt. Als je een stressvolle week hebt en je wilt al je macros van broodroosterwafels en eiwitpudding halen, houdt niemand je tegen.

IIFYM zorgt ervoor dat je lichaam alle macronutriënten krijgt die het nodig heeft om goed te functioneren, spieren op te bouwen en genoeg energie te hebben. Hoewel er flexibiliteit is in hoe je je macro's "uitgeeft", kun je niet al je calorieën op frietjes blazen en eiwit missen zoals je zou kunnen als je alleen maar calorieën zou tellen.

MACROS EN MICROS

Het enige waar IIFYM geen rekening mee houdt, zijn micronutriënten. Dit zijn de vitaminen, mineralen en vezels die samen met de macro's komen en helpen ons lichaam op zijn best te presteren.

Grotendeels, het verkrijgen van uw macro's van plantaardig voedsel en dierlijke eiwitten zal uw inname van micronutriënten automatisch optimaliseren. Als je aan de andere kant veel dingen eet, zoals eiwitrepen en gummyberen (waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze je laten zweten), overweeg dan eens om een ​​groente eens in de zoveel tijd te eten. [3] Lommerrijke greens zijn geladen met micros en extreem lage macro's, dus ze zijn in principe "gratis".

KIES JE EIGEN MACRO-AVONTUUR

Het mooie van IIFYM of flexibel dieet is dat het echt flexibel is; je kunt het aanpassen om het het beste te laten werken voor je individuele lichaam. Hoewel de door de calculator gepresenteerde macronutriënt-verhoudingen voor bijna iedereen een gezond en effectief startpunt zijn, variëren mensen in hun tolerantie voor verschillende macro's: sommige mensen doen het beter met veel koolhydraten, terwijl anderen op meer vet groeien.

U kunt uitzoeken welke combinatie uw lichaam het best heeft door te knutselen met uw macroverhoudingen terwijl u uw calorieëniveau stabiel houdt. Misschien is dit alles wat nodig is om je energieker te voelen en betere resultaten te zien - zonder jezelf te hoeven verhongeren.

Referenties

  1. Chang, C. Y., Ke, D. S., & Chen, J. Y. (2009). Essentiële vetzuren en menselijk brein. Acta Neurol Taiwan, 18 (4), 231-41.
  2. Timko, C. A., & Perone, J. (2005). Rigide en flexibele controle van eetgedrag in een universiteitsbevolking. Eetgedrag, 6 (2), 119-125.
  3. Ivy, J.L. (1998). Glycogeenresynthese na inspanning: effect van koolhydraatinname. International Journal of Sports Medicine, 19 (S 2), S142-S145.

Hoofdpagina Fitness Calculators

Tweet