Vezel voor een colonoscopie

Een colonoscopie vereist dat het maagdarmkanaal leeg en vrij van voedsel en vloeistoffen is. Een verandering in uw eetgewoonten naar een vezelrijk dieet is enkele dagen voor de procedure vereist. Het onderzoek wordt vaak uitgevoerd om te controleren op colorectale kanker en andere abnormale veranderingen die voorkomen in de dikke darm, volgens het National Digestive Diseases Clearinghouse. Hoewel het examen minder dan een uur duurt, is het volgen van de juiste richtlijnen voor voorbereiding van cruciaal belang. Als een vezelrijk dieet niet strikt wordt opgevolgd zoals voorgeschreven, moet u mogelijk de colonoscopie herhalen of de testresultaten zijn mogelijk niet nauwkeurig. Alle vragen met betrekking tot het vezelrijk dieet moeten worden gericht aan uw zorgverzekeraar.

Video van de dag

Fruit, groenten en granen bevatten allemaal vezels. Vezel kan niet worden verteerd. Bij het consumeren van grote hoeveelheden vezels voor een colonoscopie, creëert u extra massa aan uw ontlasting. Het onverteerde materiaal kan in uw spijsverteringskanaal achterblijven en de kleine camera op de scoop blokkeren tijdens het onderzoek. Een vezelrijk dieet begint over het algemeen ongeveer drie dagen vóór het onderzoek, volgens Virginia Mason. De dag voor het examen schakelen de meeste patiënten over op een helder vloeibaar dieet.

Vermijd het eten van volkoren brood en kies in plaats daarvan voor wit brood voor uw colonoscopie, volgens het gastro-enterologieteam van Virginia Mason. De website vermeldt ook dat je geen brood of broodjes eet met noten, zaden of fruit. Kies wafels en pannenkoeken als ontbijt. Aardappelen kunnen in uw dieet worden opgenomen, maar alleen als ze worden gepeld. Vervangende bruine of wilde rijst voor witte rijst. Platte crackers en saltines bevatten weinig vezels en maken heerlijke hapjes voor je colonoscopie.

Alleen mals en gekookte groenten zijn toegestaan ​​op uw vezelrijke dieet, volgens Lakeview Hospital. Toch raden sommige medische zorgverleners mogelijk geen groenten aan, adviseert Drugs.com. Vraag uw medische zorgverlener of en wanneer u groenten kunt blijven eten. Deze groenten bevatten bonen zoals groene of wasbonen. Wortelen, asperges, gele pompoen en andere zachte zaadloze groenten zijn toegestaan ​​in uw dieet, adviseert Dubuque Interne Geneeskunde. Te vermijden groenten zijn winterpompoen, erwten, broccoli, kool en bonen, allemaal vezelrijke groenten. Eet geen rauwe of gestoomde groenten.

De meeste groenten en fruit moeten worden vermeden bij het volgen van een vezelrijk dieet voor uw colonoscopie. Op een zeer beperkte basis kunnen nog enkele vruchten worden genoten. Beperk uw inname tot niet meer dan 1 kopje fruit of groenten per dag, en vermijd alle bessen, pruimen en vijgen, volgens Lakeview Hospital. Drink vruchtvlees zonder vruchtvlees en eet fruit in blik, behalve ananas. Blijf bananen en meloen eten, beide vezelarm.

Mals vlees dat niet moeilijk te verteren is, is ideaal vóór uw colonoscopie. Dit omvat versnipperde kip en vis. Pindakaas blijft een goede bron van eiwitten en energie, maar beperk je inname tot 2 el. van zachte pindakaas dagelijks, volgens MayoClinic.com. Eieren, melk en yoghurt zonder granola of noten zijn toegestaan.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet