15 Kruiden & specerijen die u helpen om af te vallen

Voeg deze kruiden en specerijen toe aan je gezonde voeding om je doelstellingen voor het afvallen te bereiken!

# 1 Kurkuma

Meestal geassocieerd met Indiaas eten, is aangetoond dat kurkuma ontstekingen helpt verminderen, waarvan een hoog niveau een belangrijke oorzaak kan zijn van obesitas en moeite heeft om af te vallen.

# 2 Kaneel

Vrijelijk kaneel besprenkelen met je havermout kan helpen je bloedsuiker- en insulinespiegels onder controle te houden, je te beschermen tegen diabetes en tegelijk je honger te beheersen.

# 3 Cayennepeper

Een verbinding in hete pepers, dihydrocapsiaat genoemd, heeft aangetoond dat het het vermogen van het lichaam om vet te verbranden verhoogt wanneer het drie keer per dag wordt gegeten.

# 4 gember

Verse gember of gemberpoeder kan helpen om uw eetlust te verminderen en uw eetlust te verminderen.

# 5 Zwarte peper

Van de stof in zwarte peper die hem die gepeperde smaak geeft, piperine genaamd, is aangetoond dat het lichaam meer calorieën verbrandt door het proces van thermogenese. Piperine kan ook helpen uw lichaam de voedingsstoffen efficiënter te gebruiken.

# 6 Koriander

Koriander is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase kruidenmixen waarvan is aangetoond dat ze de metabolische functie verhogen en het gewichtsverlies verhogen in dierstudies.

# 7 Komijn

Evenzo is het aangetoond dat komijn, hoewel het niet op zichzelf is onderzocht, het gewichtsverlies verbetert wanneer het wordt gemengd met andere kruiden en specerijen.

# 8 Peterselie

Verschillende onderzoeken naar ratten hebben aangetoond dat peterselie kan helpen de hoeveelheid glucose in het bloed te verminderen. Als dit in mensen waar is, zou peterselie waarschijnlijk helpen om de eetlust onder controle te houden en een gezonde verwerking van voedsel in energie te bevorderen.

# 9 Ginseng

Meerdere dierstudies hebben aangetoond dat de kruidenpanax ginseng kan helpen bij gewichtsvermindering en zelfs langzame gewichtstoename als gevolg van diëten met veel vet.

# 10 Kardemom

Studies bij ratten hebben aangetoond dat kardemom kan helpen bij het verlagen van de bloedglucose en het reguleren van insuline, evenals het verlagen van LDL (slechte) cholesterolwaarden.

# 11 Kruidnagel

Net als veel andere kruiden op deze lijst, kunnen teentjes je helpen af ​​te vallen door je stofwisseling te versnellen en je lichaam te helpen meer calorieën te verbranden.

# 12 Mosterd

Mosterdzaad lijkt een thermogeen effect te hebben op het lichaam, waardoor het meer calorieën verbranden terwijl het voedsel verteert. Voorbij de mosterd die je misschien associeert met hotdogs, probeer je eten te kruiden met gedroogde mosterdzaadpoeder voor een extra kick!

# 13 Knoflook

Door knoflook aan uw eten toe te voegen in verse of poedervorm, kunt u mogelijk beter koolhydraten en vetten metaboliseren. Dierproeven hebben ook aangetoond dat knoflook het lichaam kan verhinderen om meer vet te maken.

# 14 Groene thee

Groene thee heeft bewezen een aantal gezondheidsvoordelen te hebben. Naast het helpen van kanker en diabetes te voorkomen, kan groene thee ook uw metabolisme versnellen en u helpen gewicht te verliezen.

# 15 Pepermunt

Een studie gepubliceerd in 2009 bleek dat de geur van pepermunt kan helpen om de eetlust te verminderen. In de studie verbruikten deelnemers die een week pepermunt rook voordat ze aten, in de loop van de week 1.800 minder calorieën dan de controlegroep.

bronnen:

  • http://www.webmd.com/food-recipes/features/spices-and-herbs-health-benefits
  • http://health.howstuffworks.com/wellness/food-nutrition/natural-foods/natural-weight-loss-food-herbs-and-spices-ga.htm
  • http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf0628025
  • http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=8828845
  • http://jn.nutrition.org/content/110/5/931.short
  • http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031938406000540
  • http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874105006094
  • http://www.webmd.com/diet/news/20050126/green-tea-fights-fat
  • http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195666308003358

15 Kruiden & specerijen die u helpen om af te vallen

Ayurveda raadt aan alle smaken - zoet, zuur, zout, scherp, bitter en samentrekkend - in elke dag bij één maaltijd op te nemen, om onnatuurlijke verlangens te compenseren. Hier zijn 12 voedingsmiddelen die je kunnen helpen om af te vallen en gezondheid te krijgen:

1. Kurkuma: Curcumine, het actieve bestanddeel van kurkuma, is een onderzoeksobject vanwege de eigenschappen die suggereren dat ze kunnen helpen bepaalde genen die littekens en de vergroting van het hart veroorzaken uit te schakelen. Regelmatige inname kan helpen om low-density lipoproteïne (LDL) of slechte cholesterol en hoge bloeddruk te verminderen, de bloedcirculatie te verhogen en bloedstolling te voorkomen, wat helpt om een ​​hartaanval te voorkomen.

2. Kardemom: dit is een thermogeen kruid dat het metabolisme verhoogt en helpt bij het verbranden van lichaamsvet. Kardemom wordt beschouwd als een van de beste spijsverteringshulpmiddelen en wordt verondersteld het spijsverteringsstelsel te kalmeren en het lichaam te helpen andere voedingsmiddelen efficiënter te verwerken.

3. Spaanse pepers: voedsel dat pepers bevat, wordt gezegd als voedsel dat vet verbranden. Chilipepers bevatten capsaïcine die helpt bij het verhogen van het metabolisme. Capsaïcine is een thermogeen voedsel, dus het zorgt ervoor dat het lichaam 20 minuten calorieën verbranden nadat je de pepers hebt opgegeten.

4. Curry bladeren: het opnemen van currybladeren in uw dagelijkse voeding kan u helpen afvallen. Deze bladeren spoelen vet en gifstoffen uit, verminderen vetophopingen die in het lichaam worden opgeslagen en verminderen het slechte cholesterolgehalte. Als u te zwaar bent, neem dagelijks acht tot tien curryblaadjes op in uw dieet. Hak ze fijn en meng ze in een drankje, of strooi ze over een maaltijd.

5. Knoflook: Een effectief vetverbrandend voedsel, knoflook bevat de zwavelverbinding allicine die antibacteriële effecten heeft en helpt om cholesterol en ongezonde vetten te verminderen.

6. Mosterdolie: deze bevat weinig verzadigd vet in vergelijking met andere frituuroliën. Het heeft vetzuren, oliezuur, erucazuur en linolzuur. Het bevat antioxidanten, essentiële vitamines en vermindert cholesterol, wat goed is voor het hart.

7. Kool: Rauwe of gekookte kool remt de omzetting van suiker en andere koolhydraten in vet. Daarom is het van grote waarde bij gewichtsvermindering.

8. Moong dal: De taugé is rijk aan vitamine A, B, C en E en veel mineralen, zoals calcium, ijzer en kalium. Het wordt aanbevolen als voedselvervanger in veel afslankprogramma's, omdat het een zeer laag vetgehalte heeft. Het is een rijke bron van eiwitten en vezels, die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Het hoge vezelgehalte levert complexe koolhydraten op, die de spijsvertering bevorderen, effectief zijn bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van snelle koolhydraten na consumptie van de maaltijd.

9. Honing: het is een huisremedie voor obesitas. Het mobiliseert de extra vetafzettingen in het lichaam, waardoor het kan worden gebruikt als energie voor normale functies. Begin met ongeveer 10 gram of een eetlepel, die 's morgens vroeg met warm water wordt ingenomen.

10. Karnemelk: het is de enigszins zure restvloeistof die overblijft nadat boter is gekarnd. Het probiotische voedsel bevat slechts 2,2 gram vet en ongeveer 99 calorieën, in vergelijking met volle melk die 8,9 gram vet en 157 calorieën bevat. Regelmatige inname voorziet het lichaam van alle essentiële voedingsstoffen en voegt geen vetten en calorieën toe aan het lichaam. Het is dus nuttig bij gewichtsverlies.

11. Millets: Vezelrijk voedsel zoals gierst - jowar, bajra, ragi, enz. - absorbeert cholesterol en helpt de afscheiding van de gal die vetten emulgeert verhogen.

12. Kaneel en kruidnagel: veel gebruikt in de Indiase keuken, de kruiden bleken de functie van insuline te verbeteren en glucose, totaal cholesterol, LDL en triglyceriden te verlagen bij mensen met type 2 diabetes.

Bron: Ziekte voorkomen

Afbeelding: Wikimedia Commons

Delen:
Tweet