Daily Intake Guide: Gezond eten, gemakkelijk gemaakt. Etikettering aan de voorzijde van voedsel en drank in Australië. - Dagelijkse innameniveaus

Dagelijkse innameniveaus


De referentiewaarden die worden gebruikt voor de Daily Intake Guide zijn gebaseerd op die in de Australia New Zealand Food Standards Code (FSC). De FSC heeft de samenstelling en etiketteringseisen voor voedsel geschetst.


Volgens de FSC, a uitgebalanceerd dieet voor een gemiddelde volwassene bestaat elke dag uit de volgende voedingsstoffen:

voedingsstof Hoeveelheid per dag
Energie 8.700 kilojoules
Eiwit 50 gram
Dik 70 gram
Verzadigde vetzuren 24 gram
koolhydraten 310 gram
suikers 90 gram
Natrium zout) 2,3 gram
Voedingsvezels 30 gram


De FSC geeft de bovenstaande referentiewaarden voor dagelijkse innameniveaus op basis van een gemiddeld volwassen dieet van 8700 kJ. De inname van een persoon kan echter variëren, afhankelijk van hun energiebehoeften en levensstijl.

Onthouden

 

Het is belangrijk om te onthouden dat de Daily Intake Guide precies dat is - een gids.

Het is ontworpen om u een gids te geven over de voedingssamenstelling van het voedsel dat u eet en de dranken die u drinkt. Het kan u helpen bepalen wat goed is voor u!

De DI-waarden zijn gebaseerd op de dagelijkse behoefte van een gemiddelde volwassene van 8700 kJ. Uw DI's kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van uw energiebehoeften.

DI's zijn geen aanbevelingen, maar eerder een acceptabele intake die een benchmark biedt die geschikt is voor de meerderheid van de mensen.

De DI-waarden zijn geen doelwit voor uw dagelijkse bezigheden, noch zijn ze een gemiddelde. De DI-waarden moeten worden gebruikt als een gids om u te helpen weloverwogen keuzes te maken over het voedsel dat u eet.


Wist je dat?

 

Voedingsnormen Australië Nieuw-Zeeland is een nationaal overheidsagentschap. Haar hoofdverantwoordelijkheid is het ontwikkelen en beheren van de Australische en Nieuw-Zeelandse voedingsnormencode, waarin de vereisten voor voedingsmiddelen zoals additieven, voedselveiligheid en etikettering van levensmiddelen worden vermeld en genetisch gemodificeerd voedsel. De Daily Intake Guide bestaat uit voedingsinformatie en richtlijnen uit de Food Standards Code.

Tweet