Wat voelt hoog in Sizzurp aan?

Rick Ross en Lil Wayne hebben allebei geleden aan aanvallen vanwege vermeend misbruik van sizzurp in de afgelopen zes maanden.

Rick Ross heeft zijn aanvallen toegeschreven aan 'slaapgebrek', maar hij schrijft regelmatig rijmpjes over purple drinken of sizzurp.

Bekijk deze video op YouTube
youtube.com

Songtekst van Rick Ross '"The Boss":

Sizzurp wordt meestal gemaakt van promethazine met codeïnestroop, een mengsel dat vaak wordt voorgeschreven als een hoestsiroop, vermengd met Mountain Dew of Sprite en een handjevol Jolly Ranchers.

De combinatie kan dodelijk zijn, vooral wanneer gemengd met alcohol of andere drugs:

Uit het Wikipedia-artikel voor "Purple drink":

Purple Drank is een jargon voor een recreatieve drug die populair is in de hiphop-gemeenschap in het zuiden van de Verenigde Staten, afkomstig uit Houston, Texas. Het hoofdingrediënt is recept-sterkte hoestsiroop met codeïne en promethazine. Hoestsiroop wordt meestal gemengd met ingrediënten zoals Sprite frisdrank of Mountain Dew en stukjes Jolly Rancher-snoep. De paarsige tint paars gedronken komt van kleurstoffen in de hoestsiroop.

Erowid.org, een prominent drugsforum, heeft een vrij gedetailleerd rapport van hoe een reis sizzurp is:

Dit rapport uit 2010 beschrijft een anonieme 130-pond man die 20 ml promethzine toedient en vervolgens tijdens de reis twee keer heropvult met 15 ml. De volgende foto's zijn gemaakt van de #sizzurp Instagram-tag.

"00:00 - Twee grote opscheplepels, ongeveer 20 ml."

"00:30 - Na ongeveer een half uur voelde ik mijn ingewanden gevoelloos worden, ik hoopte op een euforische toestand, maar voelde er geen één."

"1:00 - ... Ik merkte echter een vreemde gewaarwording in mijn zenuwen. Het leek erop dat ik gemakkelijk schrok en mijn zenuwen zouden schokken bij onverwachte geluiden of bewegingen."

"2:00 - ... Er was ook een lichte kop omhoog en ik was nog steeds gemakkelijk te schrikken."

"02:30 - Ik was erg slaperig, dus ik besloot in mijn bed te liggen. Ik dommelde bijna meteen in."

De meeste andere Erowid-reisverslagen beschrijven zeer vergelijkbare effecten:

• Golven van misselijkheid

• Verstrikte leerlingen

• Intens slaperigheid

• Mismoedige ogen

• Onduidelijke spraak

• Milde euforie

• Incidentele, hoewel zeldzame, visuele hallucinaties, voornamelijk bestaande uit zwaailichten of kleuren

• Innerlijke gevoelloosheid

"In al die ervaring was het niet leuk, het was ook niet angstaanjagend, ik zou het waarschijnlijk nooit meer doen, simpelweg omdat het geen echt gunstige effecten had." Hydrocodon hoestsiroop is een miljoen keer beter. "

Wat betreft waarom promethazine aanvallen veroorzaakt, is een van de zeldzame bekende bijwerkingen een verlaging van de aanvalsdrempel van een gebruiker.

Vanwege de gevaarlijke bijwerkingen van promethazine is het in veel landen verboden om voor te schrijven aan kinderen en ouderen:

Sinds de goedkeuring in 1951 zijn ernstige en vaak levensbedreigende bijwerkingen, waaronder ademdepressie, oversedatie, agitatie, hallucinaties, toevallen en dystonische reacties gemeld bij gebruik van promethazine bij kinderen.

DJ Screw, een figuur uit de Houston-hiphopgemeenschap en bedenker van de gehakte en geschroefde DJ-stijl, stierf in 2000 aan een paarse drank- en alcoholcombinatie.

Big Moe, nog een figuur uit de Houston-hiphopscene, stierf in 2007 aan een hartaanval, waarvan algemeen wordt gedacht dat het een direct gevolg is van het nuttigen van codeïne in purple dronk.

En slechts twee maanden nadat Big Moe overleed, in december 2007, werd een lid van de rapgroep UGK, Pimp C, dood aangetroffen na een overdosis van promethazine en codeïnestroop in combinatie met zijn reeds bestaande toestand van slaapapneu.

Hier is een video van iemand "20 minuten nadat hij aan een fles paars dronk nipte."

Bekijk deze video op YouTube
youtube.com

Wat voelt hoog in Sizzurp aan?

Kim Painter Special voor USA VANDAAG

Gepubliceerd op 16:26 uur UTC 23 januari 2014

Ouders, als u nog niet van sizzurp gehoord hebt, is het misschien tijd om te beginnen met luisteren.

De door snoep smakende mond van de hoestdrank, gepopulariseerd door rapzangers, bestaat al jaren, maar als NBC's Vandaag show gemeld donderdag, artsen zijn in toenemende mate bezorgd over kinderen op zoek naar deze gevaarlijke high, glamour in nummers en video's.

Dit is wat u moet weten, volgens overheidsinstanties en artsen die met NBC en het Los Angeles Times:

Wat is het? Sizzurp - ook bekend als purple drank, siroop en mager - is een mix van codeïne-gebaseerde recept hoest siroop, frisdrank en, vaak, Jolly Ranchers snoep.

Wat doet het? De codeïne, die een opiaat is, geeft een gevoel van euforie. De hoestsiroop bevat ook een medicijn genaamd promethazine, dat werkt als een kalmerend middel. Met de combo kunnen gebruikers ervoor leunen - vandaar de bijnaam 'lean'.

Wat is het gevaar? Te veel codeïne en promethazine kunnen het centrale zenuwstelsel en de ademhalingswegen onderdrukken en het hart en de longen stoppen. Artsen zien ook misselijkheid, duizeligheid, verminderd zicht, geheugenverlies, hallucinaties en toevallen. Kort gezegd: het kan dodelijk zijn, vooral als het wordt gemengd met andere drugs en alcohol. Het National Institute on Drug Abuse zegt: "Tieners denken misschien dat alleen omdat er iets beschikbaar is bij de apotheek, het hen niet zal schaden - maar dat is niet waar."

Hoe vaak is het? Hoewel het onduidelijk is hoeveel mensen sizzurpmengsels drinken, gebruikt ongeveer 1 op de 10 tieners hoestsiroop of koude medicijnen om high te worden, volgens de Amerikaanse Drug Enforcement Administration. Een deel van het misbruik omvat vrij verkrijgbare hoestsiroop, die een ander ingrediënt bevat, dextromethorfan.

Tweet