De reden dat je geen gewicht verliest | Atkins

Ben jij een van die mensen die vinden dat je alles hebt geprobeerd om af te vallen?

Mager? Extreem calorieën snijden? Telpunten, sap, vasten, koolsoep ... je hebt waarschijnlijk alles geprobeerd. En ondanks al je beste inspanningen, weigeren die extra kilo's koppig? Ondertussen zegt iedereen om je heen, misschien zelfs je dokter, dat je te zwaar bent omdat je te zwaar bent? Het klinkt zo eenvoudig! Maar het is een goed gedocumenteerd feit dat mensen met aanzienlijk overgewicht ook stofwisselingsstoornissen kunnen hebben, die niet alleen gewichtstoename veroorzaken, maar het ook erg moeilijk maken om het gewicht te verliezen.

De Verenigde Staten hebben te maken met een obesitas-epidemie, maar er is een misvatting dat mensen met overgewicht gewoon te veel eten en luie bankaardappelen zijn, terwijl ze in feite een metabolische weerstand kunnen hebben tegen gewichtsverlies. Voeg het gebruik van geneesmiddelen op recept of hormonen toe die gewichtsverlies, overmatige insuline- en insulineresistentie en hoge triglyceriden remmen, en het is een recept voor rampen.

Gelukkig tonen talrijke onderzoeken aan dat een koolhydraatarm dieet mensen met overgewicht kan helpen met overmatige insuline-output (hyperinsulinisme) of insulineresistentie die afvallen en zelfs de metabole weerstand tegen gewichtsverlies en de bijbehorende gezondheidsrisico's verminderen of zelfs elimineren. Zelfs als je nog nooit gewicht hebt verloren met een vetarm dieet van 1000 calorieën per dag, is het goed mogelijk dat je kunt afvallen met een 1800- tot 2000-calorieën-per-dag-plan - als je je koolhydraten knipt tot 20 tot 40 gram netto-koolhydraten per dag.

Nu zal niet iedereen op deze manier afvallen, maar er zijn nog meer opties. Dr. Atkins en zijn beoefenaars ontdekten dat bepaalde vitanutriënten konden helpen om de resterende belemmeringen voor gewichtsverlies te doorbreken. De belangrijkste voedingsstof in de strijd tegen het gewichtsverlies is L-carnitine, een aminozuur dat een rol speelt in het vetmetabolisme - het helpt vet om te zetten in brandstof. Wanneer carnitine deficiënt is, is de omzetting van verbrand vet in ketonen verminderd. Vaak treden er effectievere reacties op bij het gebruik van acetylcarnitine, een stof die de carnitine-werking helpt focussen.

Het is mogelijk dat u ook moet aanvullen met co-enzym Q10 (CoQ10), een andere essentiële voedingsstof die nodig is voor het omzetten van vet in brandstof. Zowel CoQ10 als carnitine zijn buitengewoon waardevol om andere redenen, zoals het behouden van de gezondheid van het hart. Andere voedingsstoffen die een langzamer gewichtsverlies kunnen veroorzaken zijn chroom, alfa-liponzuur, glutamine en de combinaties van inositol, choline en methionine. Je beste gok? Zoek een arts die ervaring heeft met deze vitanutriënten en kan u adviseren hoe u deze kunt aanvullen tijdens het volgen van Atkins 20 ™ of Atkins 40. .

Als u een metabolische weerstand hebt tegen gewichtsverlies, zal dit geduld en tijd vergen, maar met de combinatie van Atkins 'koolhydraatbeperkt dieetplan en mogelijk aanvulling met vitanutriënten die helpen vet in brandstof om te zetten, zult u hoogstwaarschijnlijk positieve resultaten zien. Vet wijst uit dat zelfs het verliezen van slechts 5% tot 10% van je lichaamsgewicht belangrijke gezondheidsvoordelen biedt!