CSIRO-score voor gezonde voeding - CSIRO

Australiërs zijn nu in staat om de kwaliteit van hun eetgewoonten te meten met behulp van een eenvoudige online assessmenttool, de CSIRO Healthy Diet Score.

De CSIRO-score voor gezonde voeding is een wetenschappelijk gevalideerde enquête waarin het dieet van een persoon wordt beoordeeld aan de hand van de richtlijnen voor gezond eten in Australië, waarbij één voedingskwaliteitsscore wordt gegeven op een schaal van 100 punten.

De score van een individu is gebaseerd op voedselvariëteit, frequentie, hoeveelheid en kenmerken zoals leeftijd en geslacht. Naast hun algehele score ontvangen mensen die de online beoordeling voltooien feedback over hoe ze hun dieet kunnen verbeteren.

Sinds de lancering in mei 2015 hebben meer dan 86.000 mensen de enquête afgenomen. In september 2016 brachten we het CSIRO-rapport over gezonde voedingsscore uit, waarmee Australiërs een C kregen en een score van 59 van de 100. Andere belangrijke bevindingen uit het rapport zijn onder andere:

  • vrouwen hebben betere diëten dan mannen
  • oudere Australiërs hebben betere diëten
  • dieetkwaliteit is landelijk vergelijkbaar (scores van de staat variëren van 57 tot 60)
  • bouwvakkers hadden de diëten van de allerlaagste kwaliteit
  • de inname van discretionair voedsel is te hoog.

Verdere resultaten zijn te vinden in het CSIRO rapport over gezonde voeding 2016.

The Healthy Diet Score volgt op meer dan drie jaar onderzoek door CSIRO en University of South Australia en is in staat om een ​​vergelijkbare evaluatie te geven aan andere, meer complexe methoden voor het beoordelen van voeding, zoals het wekelijks volgen van de voedselinname.

De Gezonde Dieet Score is gratis en kan in ongeveer 20 minuten worden voltooid.

CSIRO's hoofdonderzoeker, professor Manny Noakes, is zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van de score voor gezonde voeding en zegt dat de meeste mensen overschatten hoe gezond hun voedselinname is. De online beoordeling is bedoeld als leidraad voor het verbeteren van eetgewoonten en als een herinnering dat er altijd ruimte is voor verbetering als het gaat om het maken van gezonde voedingskeuzes.

"Zonder bestaande benchmarks voor mensen om hun eetgedrag snel te beoordelen, hebben we de score voor gezonde voeding ontwikkeld om een ​​eenvoudige en betrouwbare meting te bieden voor mensen om de kwaliteit van hun dieet beter te begrijpen," zei Professor Manny Noakes, CSIRO Research Director en co-manager auteur van het CSIRO Total Wellbeing Diet.

"Een voedzaam dieet betekent het eten van een breed scala aan voedsel geassocieerd met een gezonde levensstijl, maar al te vaak zullen mensen zich concentreren op een enkel voedingsmiddel of voedingsmiddel wanneer ze hun dieet willen verbeteren." We weten uit eerder onderzoek dat gemiddeld mensen niet eten genoeg fruit, groenten en zuivel en eten te veel junkfood.

"Wat de Gezonde Dieetscore doet, is om individuen een beoordeling te geven die alleen voor hen relevant is, rekening houdend met andere mensen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht, om hen te laten weten hoe hun dieetkwaliteit meet," zei Professor Noakes.

De belangrijkste kenmerken van de Health Diet Score zijn onder andere:

  • Een individuele beoordeling van uw dieetkwaliteit
  • Gepersonaliseerde feedback over hoe u uw dieetkwaliteit kunt verbeteren
  • Een gratis rapport dat laat zien hoe uw dieetkwaliteit meet in vergelijking met anderen van dezelfde leeftijd, geslacht, generatie, beroep en mensen uit dezelfde staat en het hele land.

Om te zien hoe uw eetgewoonten zich meten, voltooit u de online beoordeling van de CSIRO Gezonde voedingscore.

Tweet